Keď sa manželstvo zrazu stane nočnou morou
Ženy, muži..
Sme s manželom 7 rokov a z toho rok a pol manželia.. Neviem, čo sa stalo ale po svadbe sa zmenil na totálneho arogantného hajzla.. Je možné začať takto moc nenávidieť vlastného manžela za ktorého by ste ešte prednedávnom položili život? Vkuse je všetko zle, za všetko mi nadáva.. Čakala som, že keď sa pred rokom narodil drobec tak sa všetko vráti do normálu. Myslela som, že je to všetko len stresom zo svadby a z príchodu krpca.. Ale mýlila som sa.. deň čo deň vkuse nejaký problém, stále je všetko zle.. Asi 2 mesiace boli fajn za ten rok.. No a teraz na vianoce masaker.. Nemáme moc peňazí a tak keď som povedala mužovi, že nechcem pod stromček nič, len aby sme si našetrili na leto aspoň na 5 dní Chorvátsko. Začal sa vyhovárať a mudrovať ako máme iné povinnosti a starosti..Zhodou okolností sme dostali všetci traja (bolo to tak na obálke) od mojich rodičov zaplatenú dovolenku do Chorvátska- budeme všetci bývať v jednej vile- takže
či tam budú traja ale 8 je úplne jedno a cena rovnaká.. (nehovorila som im vôbec o tom, že chcem ísť ani manžel, takže to bola čisto ich iniciatíva). V podstate to dostal môj manžel ako "prémie" pretože pracuje pre mojich rodičov..Ja som sa samozrejme veľmi tešila, lebo syn bude prvýkrát a asi na dlhú dobu aj poslednýkrát pri mori.. Konečne si odpočiniem od starostí.. Prišli sme domov od našich.. Manžel bol celý čas ticho.. potom na mňa spustil, prečo som to neodmietla a že som rozmaznaná pi.a a že ja ho vôbec nerešpektujem a že sa so mnou rozvedie.. povedala som mu, že mohol odmietnuť aj on.. bolo to predsa pre nás všetkých.. potom mi začal vyčítať snáď aj také vecí, čo sa nestali.. chce
z gentlemana sa stalo toto?
https://www.gkg.sk/aktuality/medzinarodne-unosy...
Nedaj sa zastrašiť touto mužskou nulou. Xy žien ti závidím minimálne zázemie rodiny a ty? Si matka, si levica, pre svoje mladé levica dobíjať aj leva...nenechaj v tom vyrastať syna-pozri co vyrástlo z neho a jeho brata=mužské nuly, ktoré potrebuje ponižovat ľudí, ktorých správny muž chráni a miluje a nosí na rukách.
odhliadnúc od jeho správania....necíti sa on tak trochu utláčaný vo vašej rodine? Neorganizuješ s tvojim rodičmi tak celý váš život? Ja si teda neviem predstaviť tu mnohé dámy, či by sa im páčilo keby im svokrovci naordinovali letnú dovolenku s nimi ako darček. Asi by sa to mnohým nepáčilo ako jemu. Ja mám mojich rada, ale tiež by som nebola nadšená ísť s nimi do Chorvátska do jednej vily. By ma asi porazilo
odhliadnúc od jeho správania....necíti sa on tak trochu utláčaný vo vašej rodine? Neorganizuješ s tvojim rodičmi tak celý váš život? Ja si teda neviem predstaviť tu mnohé dámy, či by sa im páčilo keby im svokrovci naordinovali letnú dovolenku s nimi ako darček. Asi by sa to mnohým nepáčilo ako jemu. Ja mám mojich rada, ale tiež by som nebola nadšená ísť s nimi do Chorvátska do jednej vily. By ma asi porazilo
@sasa1310 Koment úplne mimo...to nejakého muža oprávňuje nazývať ženu picou a vyhrážať sa jej cez dieťa???? Vám niektorým vybrali mozog...
@anonym_cbd881 pomohli? Keby im poviem, čo všetko spravil verím tomu, že ho zničia..
@anonym_autor Tak odíď od neho k vašim a rozveď sa aj malému bude lepšie v harmonickej rodine vyrastať než pri arogantnom otcovi.
@enmery asi si nečítala s porozumením. "odhliadnúc od jeho správania" som napísala, tak čítaj a nekomentuj ma
@sasa1310 To Ty si nepochopila. Ak je žena v chorom vzťahu a niekto jej napíšem toto, čo ty...okamžite si toto vezme ako jediné a začne obviňovať seba a svoju rodinu a jeho ospravedlňovať. Takže radšej napísať len jednu časť alebo nič!
@sasa1310 To Ty si nepochopila. Ak je žena v chorom vzťahu a niekto jej napíšem toto, čo ty...okamžite si toto vezme ako jediné a začne obviňovať seba a svoju rodinu a jeho ospravedlňovať. Takže radšej napísať len jednu časť alebo nič!
@enmery nekomentuj ma, keď si nepochopila a nevnucuj mi svoj názor.
@sasa1310 myslím si, že jedna a prvá spoločná dovolenka by ho extra nezabila najmä keď každý by mal svoj program a svoje plány... a nie, nikdy o ničom nerozhodovali naši ani nám nič nevnucujú..
Na dovolenku chod a uži si ju 🥰 samozrejme s dieťaťom. Toho "manžela" by som sa zbavila a nenechala si ním pokaziť radosť z dovolenky.
😱 hroza
Kym odides , daj si aspon nejaku formu antikoncepcie ak nemas lebo pri takom chlapovi clovek nikdy nevie. Drzim palce aby si sa odhodlala odist a mala sa lepsie. Aby Ta nik nedeptal
@ivik4 tak snáď s týmto už spať nebude.. Resp čudovala by som sa keby s nim ešte išla do postele.
@anonym_autor hm, ja ti verím, že bol OK a že bol chrumkavý, gentleman a všetko super. Tie, ktoré tu píšu, že neveria toho nevedia veľa, vlastne vôbec nič o narcistickej poruche osobnosti o manipulatorskych praktikách psychopatov. Píšeš, že si už jedného mala. Určite máš nejaké narcisticke vzory v rodine pôvodnej. Matka? Otec? Priťahuješ psychopatov. Skús Jana Dvoraka Spoznej svého psychopata na YouTube a najlepšie psychológa, terapeuta na narcizmus osobne.
@sasa1310 myslím si, že jedna a prvá spoločná dovolenka by ho extra nezabila najmä keď každý by mal svoj program a svoje plány... a nie, nikdy o ničom nerozhodovali naši ani nám nič nevnucujú..
@anonym_autor a práve preto, že je to prvá spoločná dovolenka, tak by ste tam mali byť len vy traja. Sama píšeš, že ďalšia tak skoro nebude. Podľa mňa sa z gentlemana stal jeden nedocenený, frustrovaný chlap, ktorý už vybuchol. Áno, nemal vybuchnúť, ani tak zareagovať a tak sa chovať. Ale možno sa stačí pozrieť čo bolo príčinou. Možno si naozaj rozmaznaná a chováš sa ty úplne inak po svadbe. Ja sa ho nezastávam. Len rozmýšľam ako by som sa cítila ja, keby som v práci bola so svokrovcami, na prvej dovolenke so svokrovcami a prvú dovolenku s vlastným dieťaťom by mi organizovali svokrovci. Tiež by som vybuchla. A ty ešte napíšeš, že však ho zničia. Tak jedine mi z toho vychádza, že vám tvoji rodičia organizujú život a on už má toho dosť a ty to nevidíš
A sama si to napísala, že predtým bol normálny
@anonym_autor vieš čo úprimne takéto stavy zažíva každý v manželstve len sa o tom nehovorí. Ty sa stiahni, môžeš sa s ním nejakú dobu nebavit, sustred sa na seba a to prejde, chce to vydržať nejaký čas. Nesustreduj sa na vas vzťah, ale na seba a dieťa a on časom pochopí, musí dozrieť. Veľa šťastia a síl, happy new year.
@anonym_autor a práve preto, že je to prvá spoločná dovolenka, tak by ste tam mali byť len vy traja. Sama píšeš, že ďalšia tak skoro nebude. Podľa mňa sa z gentlemana stal jeden nedocenený, frustrovaný chlap, ktorý už vybuchol. Áno, nemal vybuchnúť, ani tak zareagovať a tak sa chovať. Ale možno sa stačí pozrieť čo bolo príčinou. Možno si naozaj rozmaznaná a chováš sa ty úplne inak po svadbe. Ja sa ho nezastávam. Len rozmýšľam ako by som sa cítila ja, keby som v práci bola so svokrovcami, na prvej dovolenke so svokrovcami a prvú dovolenku s vlastným dieťaťom by mi organizovali svokrovci. Tiež by som vybuchla. A ty ešte napíšeš, že však ho zničia. Tak jedine mi z toho vychádza, že vám tvoji rodičia organizujú život a on už má toho dosť a ty to nevidíš
@sasa1310 ale my už sme spolu boli na x,y dovolenkách ešte pred malým a vyčítania ako sme tie peniaze mohli minúť inde bolo habadej a dodnes je.. rozmaznaná nie som, nikdy som nič nedostala zadarmo, nevyžadujem nič, vrážam aj svoje úspory do bytu, aby sme sa tu mali dobre.. nedostávam nič na narodeniny, meniny, vianoce.. nekupujem si nič, nechodím nikam.. takže neviem v čom by som mala byť rozmaznaná.. hovorím o prvej spoločnej s našimi, kde budeme len bývať v rovnakej vile na vlastnom poschodí.. takže asi tak.. prácu si vybral on sám.. nikto ho nenútil.. zarába omnoho viac ako v starej robote.. nedávajú mu nijako najavo, že by bol rodina alebo ho nešikanujú.. takže neviem no..
@anonym_autor vieš čo úprimne takéto stavy zažíva každý v manželstve len sa o tom nehovorí. Ty sa stiahni, môžeš sa s ním nejakú dobu nebavit, sustred sa na seba a to prejde, chce to vydržať nejaký čas. Nesustreduj sa na vas vzťah, ale na seba a dieťa a on časom pochopí, musí dozrieť. Veľa šťastia a síl, happy new year.
@anonym_b9bf3d určite to nemá takto každý. 😰 Že by muž do píč žene nadával. To je jednoducho hnus.
@sasa1310 ale my už sme spolu boli na x,y dovolenkách ešte pred malým a vyčítania ako sme tie peniaze mohli minúť inde bolo habadej a dodnes je.. rozmaznaná nie som, nikdy som nič nedostala zadarmo, nevyžadujem nič, vrážam aj svoje úspory do bytu, aby sme sa tu mali dobre.. nedostávam nič na narodeniny, meniny, vianoce.. nekupujem si nič, nechodím nikam.. takže neviem v čom by som mala byť rozmaznaná.. hovorím o prvej spoločnej s našimi, kde budeme len bývať v rovnakej vile na vlastnom poschodí.. takže asi tak.. prácu si vybral on sám.. nikto ho nenútil.. zarába omnoho viac ako v starej robote.. nedávajú mu nijako najavo, že by bol rodina alebo ho nešikanujú.. takže neviem no..
@anonym_autor ja do vášho vzťahu nevidím. Ty sa musíš pozrieť na to, kedy sa začala jeho zmena správania a prečo. Možno stačí rozhovor, možno rozvod. A naozaj by sa mi nepáčilo aby som dostala dovolenku so svokrovcami. Takéto darčeky musia byť odkomunikované ešte pred kúpou so všetkými zúčastnenými a nie ako veľké prekvápko. Obzvlášť, keď tá dovolenka bude jediná na niekoľko rokov.
Clovek sa nemeni takto.. toto je nieco, co v sebe ma a vyplava na povrch v zlych, komplikovanych situaciach, casoch
Mysliet si, ze narodenim dietata sa nieco zmeni/vrati k lepsiemu je velmi naivne. Praveze narodenie dietata je brutalna zmena, ktora preveri kazdy vztah.
A kedze si si myslela, ze tym dietatom sa to zmeni, tak tam problemy boli, ale sa neriesili alebo zlachcovali ci prehliadali.. ono sa to kopilo, kopilo, valilo... Mozno nie je ani nadseny, ze este aj pracuje u vasich.. ktovie.. mozno si aj ty na nich naviazana viac, neviem.. to mi vyplynuno z toho daru dovolenky, co je teda celkom odvazne.. a nie, dovolenka nezachrani situaciu
V kazdom pripade, toto nedopadne dobre, aj keby ste sa neviem ako snazili, na taketo sa nezabuda..
A vztah je o dvoch, dvaja na nom pracuju.. to ho neospravedlnuje samozrejmez ze sa chova ako idiot a ani analyza tu uz asi nepomoze, budete si len vykrikovat veci kto co a ako..
Myslim, ze aj on bude chciet rozchod, co ti hadam len ulachci ten proces..
Takto sa nesprava a neriesia problemy. On uz asi nema ziadnu uctu k tebe, ked sa nevie ovladnut a aspon pouzit ine slova..
Mas to tazke, tak porozmyslaj, rozhodnutie ako zit dalej je na tebe.. drzim palce
@anonym_b9bf3d Ďalšia bez mozgu...m
@anonym_autor odhliadnuc od toho, ze sa muz sprava zle, tiez by som nechcela ako odmenu dostat dovolenku so svokrovcami. Ved keby mu dali peniaze, bolo by to celkom ine, ohodnotenie jeho prace, kupil by si/vsm, co sam uzna za vhodne, ale toto je cele zle. A celkom isto ti neveri, ze to bola nahodicka.
Ale jasne, pi*ou ta nazvat nemal.
Otazka - neciti sa byt prilis kontrolovany tvojimi rodicmi? Preco pracuje u nich a nie niekde inde? Citi sa dostatocne ohodnoteny? Necakal, ze mu daju skor peniaze ako premie, ako ze oni sa rozhodnu, co sa s tymi jeho zasluzenymi premiami stane?
Vies, odhliadnuc od vsetkeho, toto je najvacsi kamen urazu vo vasom vztahu - je to ako ked baby sa ani za svet nechcu nastahovat do domu k svokrovcom, ze by to nerobilo dobrotu, tak tu to je opacne, ze muz robi u svokrovcov a podla mna ma podobne pocity - neustalej kontroly. Nemoze byt sam sebou, nemoze povedat co chce, stale musi byt len vzornym a poslusnym zatkom, pracantom...?
Skus si to obratit, skus si predstavit, ze by si musela pracovat u jeho rodicov a ze by oni rozhodovali o tebe, ale nie o tebe ako cloveku ale o tebe ako sucasti rodiny, cize... co je dobre pre nasho syna a vnuka? Tak podla toho ocenime nasu nevestu v praci. On chce pre chlapca motorku, aj my, kupime mu motorku. co na tom, ze pracovala nevesta, ved je to pre nich, dobre im chceme, dostanu vsetci co chcu. Ozaj?
@sasa1310 aj keby. Tak ma povedat, ze nechce. Ze on chce rodinu zabezpecit sam. On chce sam nasporit na dovolenku, atd.
Jeho zena je ocividne v tom s nim, netrha sa drahymi vecami. Pisala, ze sa dohodli na setreni kvoli dovolenke. Aj ked ma moznost zazemia u zabezpecenych rodicov, tvori jeden tym s muzom.
A on sa chova ako ofucane decko. Nadava jej. Vyhraza sa dietatom.
Chova sa ako precitlivenly sebestredny pubertiak, nie otec rodiny.
Takze nech sa nauci zvladat svoje svoje pocity.
Co este chce? Ked jeho vlastna zena, co by mohla pytat od rodicov, je radsej s nim a bude sa radsej vedla neho zakryvat takou perinou na aku maju?
Moze byt rad, ze ma taku zenu. Nie si na nej vylievat vlastnu neschopnost.
@anonym_autor ja do vášho vzťahu nevidím. Ty sa musíš pozrieť na to, kedy sa začala jeho zmena správania a prečo. Možno stačí rozhovor, možno rozvod. A naozaj by sa mi nepáčilo aby som dostala dovolenku so svokrovcami. Takéto darčeky musia byť odkomunikované ešte pred kúpou so všetkými zúčastnenými a nie ako veľké prekvápko. Obzvlášť, keď tá dovolenka bude jediná na niekoľko rokov.
@sasa1310 kedy začala zmena? Deň po svadbe.. keď sme počítali peniaze z darov a zistili sme, že moja strana rodiny (20 ľudí ) nám dalo viac ako o 80% viac peňazí ako jeho strana (50 ľudí).. vtedy sa začal do mňa navážať ako keby som za to ja mohla.. a odvtedy ro ide..
@anonym_autor to taky gentleman ti nedal nic na narodky ani vianoce. Haloooooo. Nebol taky ako si myslis
@anonym_autor odhliadnuc od toho, ze sa muz sprava zle, tiez by som nechcela ako odmenu dostat dovolenku so svokrovcami. Ved keby mu dali peniaze, bolo by to celkom ine, ohodnotenie jeho prace, kupil by si/vsm, co sam uzna za vhodne, ale toto je cele zle. A celkom isto ti neveri, ze to bola nahodicka.
Ale jasne, pi*ou ta nazvat nemal.
@anonym_ce691c Ona sa dala dokopy so zakomplexovanym narcisom, živia ho cez zamestnanie a preto ona a ich vnuk nemôžu ist s rodinou na dovolenku, aj keď počas lovebombingu a lovu to rad využíval?Vy ste fakt sa zišli 3 po lobotomii...autorka sa už obhajuje siahodlhym textom u sary, dojebte ju ešte viac, nech s nim ostane...tento svet presne potrebuje viac takých "muzov".
Choď pekne na prechádzku k rodičom, všetko im vyklop a opýtaj sa ako ti môžu pomôcť. Snáď si nenecháš nejakým debilom ničiť život.
@sasa1310 kedy začala zmena? Deň po svadbe.. keď sme počítali peniaze z darov a zistili sme, že moja strana rodiny (20 ľudí ) nám dalo viac ako o 80% viac peňazí ako jeho strana (50 ľudí).. vtedy sa začal do mňa navážať ako keby som za to ja mohla.. a odvtedy ro ide..
@anonym_autor Nevycitala si mu to, neporovnavala si to? Ak nie, je to ozaj pako, ale ak si ty porovnavala ci vyvysovala vasu stranu rodiny, moze sa citit menejcenne. Normalne sa pytam, bez utocenia. Iba aby si objetivne to popisala. Preco ten pocit menejcennosti v nom vznikol?
@sasa1310 akoze… s takymto kktom ist na dovolenku sama?? A este - za co?? Ved on nevie nasetrit na poondiatych 5 dni v HR. Ked sa citi chudacik taky nedoceneny a frustrovany, tak nech da vypoved v svokrovej firme a najde si lepsie plateny job, aby sa vedel o rodinu postarat a nebol odkazany na svokrovcov, a nie sa ventilovat na zene.
@sasa1310 presne tak.Doslo mu,ze je v ich rodine nula.Platia ho svokrovci,nedokaze zabezpecit dovolenku pre svoju rodinu...Nedokaze to spracovat a sprava sa ako debil.Manzelka mu v tomto tiez nepomaha,nevedia komunikovat. Svokrovci mohli dat poukaz na dovolenku podla vlastneho vyberu a nie v podstate urcit kde by sa aj im pacilo a vybrat ubytko,kde sa vojdu aj oni s vami,aj ked to priamo nepovedali takto.
Autorka,ty sa rozhodni s kym chces zit a na koho strane chces stať a ak si chces zachranit rodinu tak konecne zacnite komunikovat na urovni,on nech sa ide skrotit ku psychologovi a ty obmedzuj kontakty s rodicmi,aspon načas.

Ty kaziť rodičom sviatky?veď je už po. Mne keby dcéra toto nepovedala okamžite, strasne by ma to ranilo, oni ta nevychovali pre zakomplexovaneho tyrana...toto, čo on predvádza je už pekne psy tyranizovanie...pravdepodobne si si zavesila na krk narcisa napriek všetkému, lovebombing skončil a práve Ti v plnej paráde predvádza svoje skutočné ja. NEDAJ SA ZASTRASIT A ešte dnes to povedz mame a otcovi, ako žiješ!!!