icon

Keď sa manželstvo zrazu stane nočnou morou

3. jan 2026

Ženy, muži..
Sme s manželom 7 rokov a z toho rok a pol manželia.. Neviem, čo sa stalo ale po svadbe sa zmenil na totálneho arogantného hajzla.. Je možné začať takto moc nenávidieť vlastného manžela za ktorého by ste ešte prednedávnom položili život? Vkuse je všetko zle, za všetko mi nadáva.. Čakala som, že keď sa pred rokom narodil drobec tak sa všetko vráti do normálu. Myslela som, že je to všetko len stresom zo svadby a z príchodu krpca.. Ale mýlila som sa.. deň čo deň vkuse nejaký problém, stále je všetko zle.. Asi 2 mesiace boli fajn za ten rok.. No a teraz na vianoce masaker.. Nemáme moc peňazí a tak keď som povedala mužovi, že nechcem pod stromček nič, len aby sme si našetrili na leto aspoň na 5 dní Chorvátsko. Začal sa vyhovárať a mudrovať ako máme iné povinnosti a starosti..Zhodou okolností sme dostali všetci traja (bolo to tak na obálke) od mojich rodičov zaplatenú dovolenku do Chorvátska- budeme všetci bývať v jednej vile- takže
či tam budú traja ale 8 je úplne jedno a cena rovnaká.. (nehovorila som im vôbec o tom, že chcem ísť ani manžel, takže to bola čisto ich iniciatíva). V podstate to dostal môj manžel ako "prémie" pretože pracuje pre mojich rodičov..Ja som sa samozrejme veľmi tešila, lebo syn bude prvýkrát a asi na dlhú dobu aj poslednýkrát pri mori.. Konečne si odpočiniem od starostí.. Prišli sme domov od našich.. Manžel bol celý čas ticho.. potom na mňa spustil, prečo som to neodmietla a že som rozmaznaná pi.a a že ja ho vôbec nerešpektujem a že sa so mnou rozvedie.. povedala som mu, že mohol odmietnuť aj on.. bolo to predsa pre nás všetkých.. potom mi začal vyčítať snáď aj také vecí, čo sa nestali.. chce

autor
3. jan 2026
@anonym_dca2ef

@anonym_autor Nevycitala si mu to, neporovnavala si to? Ak nie, je to ozaj pako, ale ak si ty porovnavala ci vyvysovala vasu stranu rodiny, moze sa citit menejcenne. Normalne sa pytam, bez utocenia. Iba aby si objetivne to popisala. Preco ten pocit menejcennosti v nom vznikol?

@anonym_dca2ef ani slovo som o tom nepovedala.. prečo by som to mala porovnávať alebo vyčítať? Nikomu sme nekázali dávať peniaze ani dary.. bola v pozvánke len jedna ružička.. áno, naša rodina celkovo nikdy netrela biedu ale v živote by som nevyčítala že niekto dal via a niekto menej peňazí.. veď každý dal koľko uznal za vhodné a koľko si mohol dovoliť.. vtedy začal po mne štekať a 3 dni sa so mnou nebavil.. ale ja som to ovplyvniť nemohla.. a "sranda.." moji rodičia nám nedali najviac peňazí.. že by to tam začalo..

anonym_b23511
3. jan 2026

Aj ten moj bol pred svadbou ako anjel, rodicia ho brali ako syna, dokonca mi doma pomahal, upratoval, varil, bez slov a prosikania, sam od seba… nosil kvety, chodili sme na vylety, dovolenky. Ked sme sa vzali a mali syna, uplne sa otocil. Vsetko bolo zle, vsetko co som navarila bolo hnusne(pritom som varila aj predtym a nikdy nic nepovedal), bola som neschopna zena, zla matka, lebo neviem dieta utisit. Bola som pre neho “zbytocna osoba” ale bohuzial, ja si nenecham skakat po hlave, ani sa urazat, ani nebudem roky trpiet lebo som jeho zena a mysli si, ze si moze dovolovat. syn mal 2roky a odisla som od neho, podala o rozvod. Potom ma prosikal na kolenach a mne bolo len smiesno, ze taku neschopacku zbytocnu existenciu teraz prosi. Tiez sa mi hnusil a nic som k nemu casom necitila len odpor. Doteraz lutuje ale moze si za to sam.😉😉😉
takze nenechaj so sebou zametat. Na co je ti taky chlap? Ak ti povie, ze si pi.a, tak k tebe nema ziadnu uctu, respekt ani lasku.

autor
3. jan 2026
@anonym_b23511

Aj ten moj bol pred svadbou ako anjel, rodicia ho brali ako syna, dokonca mi doma pomahal, upratoval, varil, bez slov a prosikania, sam od seba… nosil kvety, chodili sme na vylety, dovolenky. Ked sme sa vzali a mali syna, uplne sa otocil. Vsetko bolo zle, vsetko co som navarila bolo hnusne(pritom som varila aj predtym a nikdy nic nepovedal), bola som neschopna zena, zla matka, lebo neviem dieta utisit. Bola som pre neho “zbytocna osoba” ale bohuzial, ja si nenecham skakat po hlave, ani sa urazat, ani nebudem roky trpiet lebo som jeho zena a mysli si, ze si moze dovolovat. syn mal 2roky a odisla som od neho, podala o rozvod. Potom ma prosikal na kolenach a mne bolo len smiesno, ze taku neschopacku zbytocnu existenciu teraz prosi. Tiez sa mi hnusil a nic som k nemu casom necitila len odpor. Doteraz lutuje ale moze si za to sam.😉😉😉
takze nenechaj so sebou zametat. Na co je ti taky chlap? Ak ti povie, ze si pi.a, tak k tebe nema ziadnu uctu, respekt ani lasku.

@anonym_b23511 ďakujem, že naozaj niekto verí, že to je tak.. že to tak naozaj môže byť a z milého človeka, s ktorým som v tom čase bola cca 6 rokov bol úplne iný človek..

anonym_f4f965
3. jan 2026
@sasa1310

odhliadnúc od jeho správania....necíti sa on tak trochu utláčaný vo vašej rodine? Neorganizuješ s tvojim rodičmi tak celý váš život? Ja si teda neviem predstaviť tu mnohé dámy, či by sa im páčilo keby im svokrovci naordinovali letnú dovolenku s nimi ako darček. Asi by sa to mnohým nepáčilo ako jemu. Ja mám mojich rada, ale tiež by som nebola nadšená ísť s nimi do Chorvátska do jednej vily. By ma asi porazilo

@sasa1310 my sme napriklad boli so svokrovcami a chceli sme byt spolu, len sme to kvoli autu, co sme mali pokazene, nechavali na poslednu chvilu, takze sme sice boli v 1 dome, ale v 2 apartmanoch a bolo to super. Varili sme spolu, raz svokra, raz ja, alebo aj svokor, len spali sme oddelene. Kludne by som sla znova a keby moji boli zdravotne ok alebo keby sme mali vacsie auto, aspon 9 miestne, tak ich vezmeme tiez. Rozumeju si aj moji rodicia s manzelovymi.

really8
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_b23511 ďakujem, že naozaj niekto verí, že to je tak.. že to tak naozaj môže byť a z milého človeka, s ktorým som v tom čase bola cca 6 rokov bol úplne iný človek..

@anonym_autor a co take gentlemanske robil ked ti ani darcek nekupil?

autor
3. jan 2026
@really8

@really8 nakoľko sme teda nikdy nemali peniaze tak vždy doma robil rovnako ako ja, často ma prekvapil večerou keď som bola dlho v práci.. chodili sme von.. robili sme si pikniky.. trávili čas spolu.. hrali rôzne hry.. to bolo pre mňa viac ako darčeky..

sasa1310
3. jan 2026
@anonym_autor

@sasa1310 kedy začala zmena? Deň po svadbe.. keď sme počítali peniaze z darov a zistili sme, že moja strana rodiny (20 ľudí ) nám dalo viac ako o 80% viac peňazí ako jeho strana (50 ľudí).. vtedy sa začal do mňa navážať ako keby som za to ja mohla.. a odvtedy ro ide..

@anonym_autor takže predsa len ta frustrácia a nedocenenosť tam je. Možno majú tvoji rodičia alebo niekto na neho narážky, ktoré ty nevnímaš. Ťažko povedať, nevidím do vášho vzťahu. Ale predsa len sa niečo muselo udiať, keď nastala taká zmena. Každopádne ty vieš čo máš robiť. Ja by som ale ešte pred odchodom zo vzťahu sa naozaj poriadne porozprávala a reálne žiadala vysvetlenie, čo je dôsledkom toho jeho správania. Možno naozaj bude stačiť menej návštev s tvojimi rodičmi, menej zásahov z ich strany. A veľa robí aj zmena narodením dieťaťa. U nás to bolo najhoršie obdobie, výčitky, nevyspatosť, menej peňazí. Tiež kým sme ustojili, ale dôležitá bola komunikácia. Každý z nás príčinu svojej frustrácie povedal tomu druhému a zvládli sme to. Tiež som mu povedala také veci, že by som nemusela. Človek vybuchne. Obdobie prešlo, sme spolu cez 25 rokov a naučili sme sa za tie roky komunikovať a dať najavo vždy hneď to, čo nám na druhom vadí. Ty zjavne netuším čo sa v ňom deje a on tak reaguje. Máte babatko, rozhovor treba skúsiť kvôli nemu. Ak nepomôže, tak to ukončiť

autor
3. jan 2026
@anonym_f4f965

@sasa1310 my sme napriklad boli so svokrovcami a chceli sme byt spolu, len sme to kvoli autu, co sme mali pokazene, nechavali na poslednu chvilu, takze sme sice boli v 1 dome, ale v 2 apartmanoch a bolo to super. Varili sme spolu, raz svokra, raz ja, alebo aj svokor, len spali sme oddelene. Kludne by som sla znova a keby moji boli zdravotne ok alebo keby sme mali vacsie auto, aspon 9 miestne, tak ich vezmeme tiez. Rozumeju si aj moji rodicia s manzelovymi.

@anonym_f4f965 takto to má byť aj tu.. ideme v čase keď bude mať firma celozávodnú takže by sme boli doma tak či tak.. v živote ale nepovedal, že by mu moji rodičia vadili.. vždy im chodil aj sám od seba pomôcť keď napríklad betónovali novú garáž, chystalo sa drevo.. ale nikto to od neho nežiadal..

sasa1310
3. jan 2026
@anonym_f4f965

@anonym_f4f965 my sme boli viackrát so svokrovcami na dovolenke, viackrát s našimi. Vždy sme ale všetko riešili všetci spolu. Žiadne neočakávané prekvapenia. Mne nevadia dovolenky s nimi, pretože o pár mesiacov ideme aj sami. Keby som mala babatko a prvýkrát ideme niekde ako rodina a viem, že ďalších 5 rokov sa nepohnem. Tak určite by som nešla do apartmánu o poschodie vyššie so svokrovcami a určite by sa mi nepáčilo, keby som to ani neorganizovala a zorganizoval by to niekto všetko za mňa (za nás). To by mi strašne vadilo.

anonym_b23511
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor my sme boli spolu tiez cca 6 rokov, aj sme spolu byvali(4roky), tak sme sa vzali a cca polroka bol normalny. Ked som bola tehotna zacal mal prepinaky, kecal mi napriklad, ze snad neostanem taka velka(bola som zavodnena a fakt posledne, co chce tehotna zena pocut, ze je velryba, kosatka, tulen, vorvan) on si myslel, ze je strasne vtipny ale uz vtedy sa mi zhnusil😀 a potom mi uz s nicim doma nepomohol, lebo vsak som doma a valam si cely den sunky, on chudacik pracuje. Darceky mi predtym kupoval a po porode nic, ani narodeniny, ani vianoce. Je to mozne, ved mne rodicia neverili, ze sa tak otocil, doteraz nechapu…ale bol len dobry herec. Este, ze som sa ho zbavila😀

autor
3. jan 2026
@sasa1310

@anonym_autor takže predsa len ta frustrácia a nedocenenosť tam je. Možno majú tvoji rodičia alebo niekto na neho narážky, ktoré ty nevnímaš. Ťažko povedať, nevidím do vášho vzťahu. Ale predsa len sa niečo muselo udiať, keď nastala taká zmena. Každopádne ty vieš čo máš robiť. Ja by som ale ešte pred odchodom zo vzťahu sa naozaj poriadne porozprávala a reálne žiadala vysvetlenie, čo je dôsledkom toho jeho správania. Možno naozaj bude stačiť menej návštev s tvojimi rodičmi, menej zásahov z ich strany. A veľa robí aj zmena narodením dieťaťa. U nás to bolo najhoršie obdobie, výčitky, nevyspatosť, menej peňazí. Tiež kým sme ustojili, ale dôležitá bola komunikácia. Každý z nás príčinu svojej frustrácie povedal tomu druhému a zvládli sme to. Tiež som mu povedala také veci, že by som nemusela. Človek vybuchne. Obdobie prešlo, sme spolu cez 25 rokov a naučili sme sa za tie roky komunikovať a dať najavo vždy hneď to, čo nám na druhom vadí. Ty zjavne netuším čo sa v ňom deje a on tak reaguje. Máte babatko, rozhovor treba skúsiť kvôli nemu. Ak nepomôže, tak to ukončiť

@sasa1310 on komunikovať nechce, takže asi toľko k tomu.. nestretávať sa s rodicmi a obmedziť kontakt? Akože videli sme sa naposledy cez leto a teraz na vianoce.. bývajú ďalej a nebol ani čas.. to akože sa s nimi nemám vôbec stretávať už do dovolenky? Aby to nebolo často? manžel si vybral prácu sám, sám o ňu žiadal, nijto ho do ničoho nenútil..

markusrasford
3. jan 2026
@anonym_441073

@anonym_autor prepáč, ale toto ti neverím. Nie som najmladšia a za celý život som sa nestretla s tým, aby sa človek radikálne zmenil

@anonym_441073 tomu ze ty neveríš tak to neznamená ze sa moze zmeniť.

sasa1310
3. jan 2026
@anonym_autor

@sasa1310 on komunikovať nechce, takže asi toľko k tomu.. nestretávať sa s rodicmi a obmedziť kontakt? Akože videli sme sa naposledy cez leto a teraz na vianoce.. bývajú ďalej a nebol ani čas.. to akože sa s nimi nemám vôbec stretávať už do dovolenky? Aby to nebolo často? manžel si vybral prácu sám, sám o ňu žiadal, nijto ho do ničoho nenútil..

@anonym_autor ok. Tak už len posledná komunikácia, ako si predstavuje do budúcna vaše manželstvo a teda nech s tým ráta, že si odhodlaná to ukončiť a riešiť rozvod, výživné a jeho výchovu dieťaťa len každý druhý víkend. Držím palce

autor
3. jan 2026
@enmery

https://www.gkg.sk/aktuality/medzinarodne-unosy...

Nedaj sa zastrašiť touto mužskou nulou. Xy žien ti závidím minimálne zázemie rodiny a ty? Si matka, si levica, pre svoje mladé levica dobíjať aj leva...nenechaj v tom vyrastať syna-pozri co vyrástlo z neho a jeho brata=mužské nuly, ktoré potrebuje ponižovat ľudí, ktorých správny muž chráni a miluje a nosí na rukách.

@enmery inak toto ďakujem ❤️

anonym_d4ec6c
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor, ale prosím ťa, ďalší slovenský chujko, takých sú státisíce na Slovensku, čo sa neženia, ale slúžku si berú a keď odvráva, pyskuje a nerobí čo treba, tak ju do p.či pošlú a prípadne po papuli dajú. Len nepočítajú s tým, že už nie je stredovek a žena ich môže do riti poslať. Potom budú nejaké chudery po zoznamkách naháňať a pinďura sami naťahovať 🥴.

summer138
3. jan 2026
@sasa1310

odhliadnúc od jeho správania....necíti sa on tak trochu utláčaný vo vašej rodine? Neorganizuješ s tvojim rodičmi tak celý váš život? Ja si teda neviem predstaviť tu mnohé dámy, či by sa im páčilo keby im svokrovci naordinovali letnú dovolenku s nimi ako darček. Asi by sa to mnohým nepáčilo ako jemu. Ja mám mojich rada, ale tiež by som nebola nadšená ísť s nimi do Chorvátska do jednej vily. By ma asi porazilo

@sasa1310 tiež si myslím. Pracovať pod nimi a ešte aj dovolenku tráviť opäť - s nimi.

anonym_441073
3. jan 2026
@markusrasford

@anonym_441073 tomu ze ty neveríš tak to neznamená ze sa moze zmeniť.

@markusrasford iste, sú manželia rok a pol, čiže za tú dobu sa tak radkálne zmenil, tak na to neskočím

zmrzlinka2021
3. jan 2026
@anonym_autor

@sasa1310 ale my už sme spolu boli na x,y dovolenkách ešte pred malým a vyčítania ako sme tie peniaze mohli minúť inde bolo habadej a dodnes je.. rozmaznaná nie som, nikdy som nič nedostala zadarmo, nevyžadujem nič, vrážam aj svoje úspory do bytu, aby sme sa tu mali dobre.. nedostávam nič na narodeniny, meniny, vianoce.. nekupujem si nič, nechodím nikam.. takže neviem v čom by som mala byť rozmaznaná.. hovorím o prvej spoločnej s našimi, kde budeme len bývať v rovnakej vile na vlastnom poschodí.. takže asi tak.. prácu si vybral on sám.. nikto ho nenútil.. zarába omnoho viac ako v starej robote.. nedávajú mu nijako najavo, že by bol rodina alebo ho nešikanujú.. takže neviem no..

@anonym_autor
Na jednej strane píšeš, že bol anjelom predtým a teraz tu, ako ti všetko možné celý vzťah vyčítal.

Prosím ťa, veď klameš samu seba.

enmery
3. jan 2026

Baby, ktoré sa ho zastavate-ublizujete autorke, berte si ho domov a zistíte, že ak to nebudú svokrovci, vždy budete pixou vy a iní na vine. Doprajem vám to. Potom môžete svoje choré názory prehodnotiť.

anonym_c937b5
3. jan 2026
@anonym_autor

Vlastne som sa chcela vyžalovať.. a možno konečne budem mať odvahu odísť..

@anonym_autor och fuj co to si si uviazala na krk za nevychovane 💩 ?
Nieco podobne som mala aj ja nastastie odisiel sam , som jednorodic ale ten pokoj a klud co mam to je snad na nezaplatenie!
Zaspavat pri niecom takom tak sa mi prevrati zaludok kazdy vecer a radsej by som spala na zemi

markusrasford
3. jan 2026
@anonym_441073

@markusrasford iste, sú manželia rok a pol, čiže za tú dobu sa tak radkálne zmenil, tak na to neskočím

@anonym_441073 a ved nemusíš skákať. Prečo sa potom tejto diskusii venujes

enmery
3. jan 2026
@anonym_441073

@anonym_441073 Narcis sa vie pretvarovať roky...presne na to si chytí obeť.

anonym_992de6
3. jan 2026
@anonym_cbd881

@anonym_autor Vyzera to tak, ze rodicia by Ti pomohli, keby si tohto debilka poslala do prdele, tak naco Ti je?

@anonym_cbd881 toto sa nerieši cez rodičov, šak hádam má OP a vlastný rozum 🤦

anonym_f4f965
3. jan 2026

Tak rodicom ta dovolenka prisla ako dobry napad, aby ste si oddychli, hoci aj spolu, postrazia dieta, a vy dvaja aby ste si spolu vysli na veceru, vobec nemohli tusit, ze sa to panka dotkne. Aj vlk syty, aj ovca cela. Preco by mala dcera odmietat vianocny dar od rodicov? Ako mohla tusit, ze sa ho to dotkne? A mne by veru uz aj jedno bolo, ked cirkus robi kvoli inym sprostostiam a nazyval by ma p**ou. Este by som mu povedala, se tak ked on dar nechce, tak ja si to uzijem s malym aj sama a este lepsie. Lebo uz by ma vrcholne vytocil. Keby sa spraval pekne a povedal mi, ze je mu trapne, ze nevie nasetrit na dovolenku a ze sa citi neschopny a tak, tak to je ine. Zena by to s nim normalne prebrala, ale toto sa nedeje, ona za vsetko zle moze a on len nadava. No hnusil by sa mi.
Ja chapem, ze sa moze citit frustrovane, ale toto mi pride trosku ine. On sa cely cas pretvaroval, kym ju nemal istu a potom hned po svadbe to zacalo. Totoje premysleny plan choreho cloveka.
Ja by som vsetko povedala rodicom. A riesila pravnika, zverenie dietata do starostlivosti, rozvod. Ak jedna strana nema zaujem normalne komunikovat, nevazi si partnera, tak ten druhy to sam nijak nezachrani.

anonym_1a0cd3
3. jan 2026
@anonym_b23511

@anonym_b23511 prosim ta, nevedela si z neho dostat, preco to robil, ziarlil na decko, ci co sa deje v hlavach tych uboziakov,novopecenych tatkov, akoby oni prekonavali vacsiu hormonalnu burku, ako zena vyrabajuca dieta 9 mesiacov... Lebo bola som davno na navsteve u sestranice, dosiel z roboty jej chlap, bavili sme sa, dobra nalada a potom jej vypotil nieco v zmysle, ze si doma vala ritku😅pri 8m. malom,ktory uz prelozil cely 100m2 byt a nar. s razstepom... Ale ta ho tak upratala, zahanbena sice, ze pred navstevou, ale to bol mazec... Su spolu doteraz, uz 60.tnici..

danielahamar
3. jan 2026

Pošli ho do p.... čím skôr a dovolenku si uzi bez neho debila zavystliveho.

tinka3435
3. jan 2026

Odíď

maminkadeticiek
3. jan 2026

Vies co,asi naozaj si ....,ked si sa po tomto rovno nezbalila a neodisla k rodicom ale reagovala ze to mohol odmietnut aj on.Fakt neviem ako mozes byt tak blba.Evidentne mas rodicov co ti vedia pomoct s malym tak kurde na co cakas???

anonym_6fc4a9
3. jan 2026
@really8

@really8 čo je na darčekovaní také úžasné? Nie každý sa z darov ide posr..ť s prepáčenim . Pre mňa dávanie darov nie je dôkazom ničoho.

anonym_cbd881
3. jan 2026
@anonym_992de6

@anonym_cbd881 toto sa nerieši cez rodičov, šak hádam má OP a vlastný rozum 🤦

@anonym_992de6 Ano, neriesi, ale je vzdy fajn, ked sa clovek ma o koho opriet.