icon

Keď sa manželstvo zrazu stane nočnou morou

3. jan 2026

Ženy, muži..
Sme s manželom 7 rokov a z toho rok a pol manželia.. Neviem, čo sa stalo ale po svadbe sa zmenil na totálneho arogantného hajzla.. Je možné začať takto moc nenávidieť vlastného manžela za ktorého by ste ešte prednedávnom položili život? Vkuse je všetko zle, za všetko mi nadáva.. Čakala som, že keď sa pred rokom narodil drobec tak sa všetko vráti do normálu. Myslela som, že je to všetko len stresom zo svadby a z príchodu krpca.. Ale mýlila som sa.. deň čo deň vkuse nejaký problém, stále je všetko zle.. Asi 2 mesiace boli fajn za ten rok.. No a teraz na vianoce masaker.. Nemáme moc peňazí a tak keď som povedala mužovi, že nechcem pod stromček nič, len aby sme si našetrili na leto aspoň na 5 dní Chorvátsko. Začal sa vyhovárať a mudrovať ako máme iné povinnosti a starosti..Zhodou okolností sme dostali všetci traja (bolo to tak na obálke) od mojich rodičov zaplatenú dovolenku do Chorvátska- budeme všetci bývať v jednej vile- takže
či tam budú traja ale 8 je úplne jedno a cena rovnaká.. (nehovorila som im vôbec o tom, že chcem ísť ani manžel, takže to bola čisto ich iniciatíva). V podstate to dostal môj manžel ako "prémie" pretože pracuje pre mojich rodičov..Ja som sa samozrejme veľmi tešila, lebo syn bude prvýkrát a asi na dlhú dobu aj poslednýkrát pri mori.. Konečne si odpočiniem od starostí.. Prišli sme domov od našich.. Manžel bol celý čas ticho.. potom na mňa spustil, prečo som to neodmietla a že som rozmaznaná pi.a a že ja ho vôbec nerešpektujem a že sa so mnou rozvedie.. povedala som mu, že mohol odmietnuť aj on.. bolo to predsa pre nás všetkých.. potom mi začal vyčítať snáď aj také vecí, čo sa nestali.. chce

maminkadeticiek
Autor odpoveď zmazal
maranta_leuconeura
3. jan 2026

Naco cakas? Kym ta prvykrat zbije a potom pride prosit na kolenach o odpustenie? Kym ta bude bit a psychicky nicit uz pravidelne? A ty uz nebudes mat silu odist, lebo ta presvedci o tom, ze nie si na nic dobra a nedokazes sa sama postarat o dieta? A ze by ti predsa nikto neveril, lebo pred ostatnymi je to vzorny manzel? Odid kym mas cistu mysel, lebo ta tak zmanipuluje, ze neskor to uz nedokazes.

kankam
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_441073 svadba bola plánovaná a než prišiel deň D som medzitým otehotnela takže sme to už nemenili.. možno to znie neuveriteľne.. v živote na mňa odkedy sme spolu a odkedy spolu žijeme nezdvihol ruku, nikdy nezvýšil hlas práveže áno bol to gentleman.. preto sme boli spolu . Už som pred tým žila s mužom s narcistickou povahou takže som si riadne dávala bacha.. a naozaj sa zrazu otočil o 180°..

@anonym_autor niekedy to spusti prichod dietata. Zrazu presrane byt stredobodom pozornosti partnerky a navyse sa od neho nieco ziada a on zacne za vsetko vinit zenu lebo to vlastne nechcel ... Holt aj to sa stava a ukaze sa co bolo hlboko skryte. To sa v krituckych chvikach ukaze ... aky to je charakter a toto nema ziadny charakter.
Zazila som.Ked mate podporu u rodicov treba ist prec a odstrihnut sa. Aj rak to bude tazke lebo bude robit zle cez dieta .. Cim skor treba premysliet, zabezpecit si dokazy a urobil plan na ochranu seba a dietata potichu a potom to len urobit ...

luccija
3. jan 2026
@anonym_autor

@sasa1310 myslím si, že jedna a prvá spoločná dovolenka by ho extra nezabila najmä keď každý by mal svoj program a svoje plány... a nie, nikdy o ničom nerozhodovali naši ani nám nič nevnucujú..

@anonym_autor nečítam všetko ..tak pôjdeš s rodičmi sama a také vydieračky nech si strčí do ....sa cíti urazený, že on vám to nedoprial?Svoje mindraky nech si rieši inde.

kankam
3. jan 2026
@anonym_autor

@enmery inak toto ďakujem ❤️

@maminkadeticiek
@anonym_autor netreba nic riesit s horucou hlavou, treba sa pripravit, porozpravat s rodicmi a potom odist. Zobrat si doklady, veci.lebo potom sa uz k tomu nedostane.A premysliet predtym co bude pre Vas najlepsie, dovtedy hrat jeho hru ...

anonym_1a0cd3
3. jan 2026
@anonym_f4f965

Tak rodicom ta dovolenka prisla ako dobry napad, aby ste si oddychli, hoci aj spolu, postrazia dieta, a vy dvaja aby ste si spolu vysli na veceru, vobec nemohli tusit, ze sa to panka dotkne. Aj vlk syty, aj ovca cela. Preco by mala dcera odmietat vianocny dar od rodicov? Ako mohla tusit, ze sa ho to dotkne? A mne by veru uz aj jedno bolo, ked cirkus robi kvoli inym sprostostiam a nazyval by ma p**ou. Este by som mu povedala, se tak ked on dar nechce, tak ja si to uzijem s malym aj sama a este lepsie. Lebo uz by ma vrcholne vytocil. Keby sa spraval pekne a povedal mi, ze je mu trapne, ze nevie nasetrit na dovolenku a ze sa citi neschopny a tak, tak to je ine. Zena by to s nim normalne prebrala, ale toto sa nedeje, ona za vsetko zle moze a on len nadava. No hnusil by sa mi.
Ja chapem, ze sa moze citit frustrovane, ale toto mi pride trosku ine. On sa cely cas pretvaroval, kym ju nemal istu a potom hned po svadbe to zacalo. Totoje premysleny plan choreho cloveka.
Ja by som vsetko povedala rodicom. A riesila pravnika, zverenie dietata do starostlivosti, rozvod. Ak jedna strana nema zaujem normalne komunikovat, nevazi si partnera, tak ten druhy to sam nijak nezachrani.

@anonym_f4f965 On sa cely cas pretvaroval, kym ju nemal istu a potom hned po svadbe to zacalo. Totoje premysleny plan choreho cloveka.

On bude zrejme budizknicomu, co sa votrel do schopnejsej rodiny, z akej vzisiel on a nevie to spracovat a srotuje ho to zo vsetkych stran, co mu ostava? Fackovaci panak vo vlastnej zene, lebo cudzi mu na jeho frustracie neposluzia a rychlo ho poslu, kde slnko nesvieti. Autorka spravila chybu, ze si zrejme nedala vela namahy z poznanim jeho rodiny 3* kavicka po 2.hod pred svadbou nic neozrejmi. Prespavacka raz v mesiaci pocas roka, ponuknut sa upratat povalu, alebo nieco, pri com sa prejavia. Jasne, ze ziadna situacia mi nespredpoveda, ze pri scitani darov ked ja dostanem 10 000 a drbo 2 000 nastane zaciatok konca, den po svadbe, lebo nie aby sa nassral na svojich hosti, ze su socky neziclive, ale sa nastve na zenu, ze ho svojim pribuzenstvom ponizila. Nahodou mam na ociach podobny vztah, ona z podnikatelskej rodiny z 90tiek, on s rodicmi zamestnancami a teraz su na Sri Lanke bez neho....keby mal ten auoirkin chlap rozum, tak sa tesi, ze defacto vyhral sportku, on clovek milion... Ked je urazena jesitnost vacsia, ako detsky rozumcek. Rozne majetne pary to nemaju lahke...

brendaa
3. jan 2026

@anonym_autor tak som si prečítala tvoje odpovede ak môžem môj názor .
1. Ty sa nemáš vôbec rada!
2. Muž má problém s tvojou rodinou a závidí ...aj peniaze.
3. Tvoj muž ťa nemá rád.
Prečo nemáš darčeky ?! Lebo je držgloš!
Padla si na jeho úroveň...
4. Predbežné opatrenie na zverenie dieťaťa a potom hneď návrh na rozvod ..ty chceś takto žiť, tvoje dieťa bude mať aký život? Povedz to rodičom čo ti stvára...
5. Teraz mi prosím odpovedz ako on správa k svoje matke, aké majú vzťahy, celkovo rodina...koho má on rád?
On je závislý od tvojich rodičov, a idú mu ja nervy, neváži si ich....

anonym_6693d1
3. jan 2026
@sasa1310

odhliadnúc od jeho správania....necíti sa on tak trochu utláčaný vo vašej rodine? Neorganizuješ s tvojim rodičmi tak celý váš život? Ja si teda neviem predstaviť tu mnohé dámy, či by sa im páčilo keby im svokrovci naordinovali letnú dovolenku s nimi ako darček. Asi by sa to mnohým nepáčilo ako jemu. Ja mám mojich rada, ale tiež by som nebola nadšená ísť s nimi do Chorvátska do jednej vily. By ma asi porazilo

@sasa1310 šla som presne toto písať, že ako sa cíti on , či sa z dlhodobého hľadiska už nevynara z neho tlak. Nezastavam si ho, ale nie každý vie regulovať ťarchu. Niekto je ticho ticho ticho a potom to môže dopadnúť aj takto. Je on šťastný? Lebo minca má 2 strany

kankam
3. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_b23511 ďakujem, že naozaj niekto verí, že to je tak.. že to tak naozaj môže byť a z milého človeka, s ktorým som v tom čase bola cca 6 rokov bol úplne iný človek..

@anonym_autor bohuzial ano, ked muz zrazu pochopi ze uz nie je slnko okolo ktoreho sa vsetko toci a zenu ma len pre seba. Zrazu sa musi delit a dieta je pre neho votrelec a zena ta "krava" co chcela decko a "pokazila mu hracku" ...

kankam
3. jan 2026
@anonym_autor

@really8 nakoľko sme teda nikdy nemali peniaze tak vždy doma robil rovnako ako ja, často ma prekvapil večerou keď som bola dlho v práci.. chodili sme von.. robili sme si pikniky.. trávili čas spolu.. hrali rôzne hry.. to bolo pre mňa viac ako darčeky..

@anonym_autor no a teraz to uz nema, lebo dieta ...

really8
3. jan 2026
@anonym_6fc4a9

@really8 čo je na darčekovaní také úžasné? Nie každý sa z darov ide posr..ť s prepáčenim . Pre mňa dávanie darov nie je dôkazom ničoho.

@anonym_6fc4a9 to si ty.

autor
3. jan 2026
@brendaa

@anonym_autor tak som si prečítala tvoje odpovede ak môžem môj názor .
1. Ty sa nemáš vôbec rada!
2. Muž má problém s tvojou rodinou a závidí ...aj peniaze.
3. Tvoj muž ťa nemá rád.
Prečo nemáš darčeky ?! Lebo je držgloš!
Padla si na jeho úroveň...
4. Predbežné opatrenie na zverenie dieťaťa a potom hneď návrh na rozvod ..ty chceś takto žiť, tvoje dieťa bude mať aký život? Povedz to rodičom čo ti stvára...
5. Teraz mi prosím odpovedz ako on správa k svoje matke, aké majú vzťahy, celkovo rodina...koho má on rád?
On je závislý od tvojich rodičov, a idú mu ja nervy, neváži si ich....

@brendaa mama zomrela pred 14 rokmi, otec od nich odišiel k druhej žene keď mal 3 roky a odvtedy sa ozýva len na mužove narodeniny.. s dvoma sestrami sa nebaví nejako extra, s jednou je v kontakte.. jeho tety, ujovia, sesternice z maminej strany všetko v poriadku.. sú to naozaj skvelí ľudia stretávame sa často.. fakt ma prijali ako vlastnú.. len tak sa ozvú aj mne.. zavolajú mi, ako sa mám a tak..

anonym_1f40eb
3. jan 2026
@anonym_autor

@brendaa mama zomrela pred 14 rokmi, otec od nich odišiel k druhej žene keď mal 3 roky a odvtedy sa ozýva len na mužove narodeniny.. s dvoma sestrami sa nebaví nejako extra, s jednou je v kontakte.. jeho tety, ujovia, sesternice z maminej strany všetko v poriadku.. sú to naozaj skvelí ľudia stretávame sa často.. fakt ma prijali ako vlastnú.. len tak sa ozvú aj mne.. zavolajú mi, ako sa mám a tak..

@anonym_autor nemá milenku?

rusalkablack
3. jan 2026

Bohužiaľ, nečaká ťa pri ňom nič dobré. Akoby som čítala svoj príbeh - už deň po svadbe sa z chlapa, ktorý ma na rukách nosil , stal zamračený, nepríjemný, urážlivý človek, ktorý so mnou komunikoval už iba ohľadom domácnosti. Pica som nebola, ale keď som schytala prvú facku, tak som pochopila. Od takéhoto človeka utekať čo najďalej, hlavne ak máš podporu u rodičov - ja som ju bohužiaľ nemala, dokázal zmanipulovať aj ich a poštvať ich proti mne.

enmery
3. jan 2026
@anonym_1f40eb

@anonym_autor nemá milenku?

@anonym_1f40eb A? Aj keby mal tak co?

enmery
3. jan 2026
@anonym_992de6

@anonym_cbd881 toto sa nerieši cez rodičov, šak hádam má OP a vlastný rozum 🤦

@anonym_6fc4a9
@anonym_992de6 O rodičov tu ide o kvôli niečomu inému Ty ťažká mysliteľka...

anonym_b9bf3d
3. jan 2026
@rejka7

@anonym_b9bf3d určite to nemá takto každý. 😰 Že by muž do píč žene nadával. To je jednoducho hnus.

@rejka7 ale áno čoby nie..možno u vas nie ale aj ženy nadávajú mužom aj škaredo a stále sú spolu.

anonym_b9bf3d
3. jan 2026
@enmery

@anonym_b9bf3d Ďalšia bez mozgu...m

@enmery neurazaj zbytočne, chceš povedať, že ty si nikdy mužovi nevynadala? aj škaredo.

enmery
3. jan 2026
@anonym_b9bf3d

@rejka7 ale áno čoby nie..možno u vas nie ale aj ženy nadávajú mužom aj škaredo a stále sú spolu.

@anonym_b9bf3d A preto by mala ostat aj autorka a nechať sa tyranizovat, aj dieta? Niektoré myslíšlienkove pochody zbohom zdravý rozum...

anonym_b9bf3d
3. jan 2026
@enmery

@anonym_b9bf3d A preto by mala ostat aj autorka a nechať sa tyranizovat, aj dieta? Niektoré myslíšlienkove pochody zbohom zdravý rozum...

@enmery tu sa nehovorí ci jej nadáva stále a každý den..to by bolo iné.

enmery
3. jan 2026
@anonym_b9bf3d

@enmery neurazaj zbytočne, chceš povedať, že ty si nikdy mužovi nevynadala? aj škaredo.

@anonym_b9bf3d NIE. Čo akože človek vyrieši VULGÁRNYM nadavaním tej najbližšej osobe, ktoru miluje? Z divnych pomerov pochádzaš ty, pokojne si ho ber domov a tak sa ozvi o polroka. Nič príjemné to nebude.

bonboniera
3. jan 2026

Akoze tu človek prečíta všelijaké hovna ale aby sa tu ženy vrátane hovorkyne všetkých svokier a kresťaniek na Slovensku zastavali neschopného chlapa co vlastnej žene a matke svojho dieťaťa vynadá do rozmaznaných pic, tak to som ešte nevidela …

enmery
3. jan 2026
@bonboniera

Akoze tu človek prečíta všelijaké hovna ale aby sa tu ženy vrátane hovorkyne všetkých svokier a kresťaniek na Slovensku zastavali neschopného chlapa co vlastnej žene a matke svojho dieťaťa vynadá do rozmaznaných pic, tak to som ešte nevidela …

@bonboniera Toto mi odpalilo dekel, bez srandy. Túto tému si zapamätám do smrti.

anonym_b9bf3d
3. jan 2026
@enmery

@anonym_b9bf3d NIE. Čo akože človek vyrieši VULGÁRNYM nadavaním tej najbližšej osobe, ktoru miluje? Z divnych pomerov pochádzaš ty, pokojne si ho ber domov a tak sa ozvi o polroka. Nič príjemné to nebude.

@enmery čoby nie, keď ma jej ma plne zuby..niekedy si ženy môžu samé zato, že jej chlap vynada.

bonboniera
3. jan 2026
@enmery

@enmery odkedy chodím na MK a vidím ako žijú ľudia mimo mojej bubliny všeličom rozumiem, okrem stavu tejto republiky som sa napríklad dnes dozvedela aj to ze je vraj normalne nadávať manželke do pic a manželom do kokotov 🙂 sa potom možme diviť ze prečo sa ľudia chovajú jak sa chovajú. Netreba potom zabudnúť vzdychat o “nevychovej mládeži” ked ich vychováva takáto sebranka.

bonboniera
Odpoveď bola odstránená
enmery
3. jan 2026
@anonym_b9bf3d

@enmery čoby nie, keď ma jej ma plne zuby..niekedy si ženy môžu samé zato, že jej chlap vynada.

@anonym_b9bf3d Tebe to inak PREPÍNA, preto to aj píšeš anonymne...neskutocne sa tešíš, že aj niekto iný tyranizuje tých, ktorých má ako slabších chrániť. Máš byt na čo HRDÁ!

enmery
3. jan 2026
@anonym_b9bf3d

@anonym_b9bf3d Ty budeš určite človek, ktorý by neveste poradil, že ak ju bije jej syn, jednoducho ho nemá provokovať všakže...

anonym_60539e
3. jan 2026

Ja uplne verim, ze sa pretvaroval, moj ex sa pretvaroval tiez a zmenil sa den po svadbe. Pritom 4 roky sme predtym spolu zili. Ked som sa ho s odstupom casu pytala na to, tak len povedal, ze musel sa pretvarovat lebo sa chcel ozenit.A ze vacsinou zeny potom rozvod neriesia. Cisty manipulator

enmery
3. jan 2026

"Svokrovci, veľmi si vážim ponuku a dar, ale už nám pomáhate dosť, rad by som rodine zabezpečil dovolenku sám" sa prezlieklo do "rozmaznanej pxe, ktorá to mala odmietnut"...wau, niečo zásadne mi asi uslo, keď toto pride už 5tim ženám ok a vlastne sa nič nedeje a problem je pomaly autorka a rodicia.

Ze sa neschopak tlačil do ich firmy a chcel u nich pracovať je tiež isto jej chyba, tej hnusne píše...