Keď suseda hrá pani dokonalú
Už mám nervy a trhá mi to žily. Býva o pár domov ďalej. Vždy upravená 30tnička, vždy pozitívna, vždy „nad vecou“. Deti vraj neodvrávajú, manžel jej nosí kvety každý týždeň, stíha variť bio obed, piecť kváskový chlieb a ešte si aj každý večer cvičí jogu.Ano, závidime jej.
Ja mam 35, nestíham ani zložiť bielizeň, decko mi trieska dverami a keď sa pozriem do zrkadla, tak si poviem, že by som radšej nemala. Raz som ju počula ako kričala cez tri domy. A tá slovná záasoba.........
Pokial by si bola vyrovnana sama so sebou a tvojim zivotom, tak by ti ziadna suseda a jej spravanie, ci zivot rozhodne "zily netrhali". 🙄
Aj ja vyzerám ako keby som zvolakade vyliezla a tiež nestíham ale to predsa nie je dôvod aby som sa hnevala na svoje susedy
Z tohto príspevku priam kričí - som frustrovana matka ktorá nezvláda svoj život tak si to vybijam na susede 🤣 daj sa dokopy žena a nezavid. Zmeň niečo.
vazne? ja tiez vela stiham, vzdy som upravena, dobre naladena a mal by mi niekto zavidiet? ako sa zariadis tak mas, ja mam kvantum susedov, ale mam schopnost nevnimat druhych a lomu sa dari, tak pochvalim
Zavist je hrozna a najviac skodi tym, ktori zavidia.
Zavist je hrozna a najviac skodi tym, ktori zavidia.
@dskjhfdlkdjhl presne tak
Mala by ti skor sluzit ako inspiracia ze sa to da,nie jej zavidiet.
Tak to potom som aj ja pani dokonalá 🤷♀️
a? tak musíš prekopať svoj život a program a pokúsiť sa ho zariadiť tak, aby si bola aspoň troška spokojna sama a neriešiť druhých, nevieš , čo sa skrýva za zatvorenými dverami a nie je dôležitá ona, ale ty ...
ja som to pochopila tak, že sa naozaj iba hrá a nie je taká dokonalá ako sa prezentuje ...
ale no a čo? nech sa hrá. teba to ovplyvňuje ako?
Preco riesis susedu - unika mi pointa? Su zeny, co stihaju vsetko, su take, co predstieraju, ze stihaju vsetko, niektore nestihaju a maju na haku a frustrovane, zeny … suseda Ti pradlo skladat nebude a ani Ti nepomoze starat sa o seba. Zi svoj zivot a rob ako to tebe vyhovuje
nuz, nezavid a zacni sa o seba tiez starat a mozno sa dopracujes k dokonalosti, aku ma tvoja suseda 🙈 ale lahsie je hladat sposob, ako sa nieco neda, ako sposob, ako sa to da a prskat na cely svet 🤷♀️ nechapem, zakladat tu zavistlivu temu o susede 😂
A to len navarila a cvičila jogu? Ja stíham ďaleko viac veci a som vždy upravená a voňavá ....nezavid, nie je to dobrá vlastnosť
Chodím upravená, stíham cvičiť, muž mi nosí často nie len kvety ale hocjakú drobnosť, len preto, že si na mňa spomenul v obchode, máme bio ultra super zdravý obed, deti sa sem tam hodia o zem ale inak sú super. Už len kvaskový chleba mi chýba do dokonalosti 😂.
Je úplne normálne nestíha, je úplne normálne stíhať 🤷🏼♀️ každý ako si zariadi 🫠
Chodím upravená, stíham cvičiť, muž mi nosí často nie len kvety ale hocjakú drobnosť, len preto, že si na mňa spomenul v obchode, máme bio ultra super zdravý obed, deti sa sem tam hodia o zem ale inak sú super. Už len kvaskový chleba mi chýba do dokonalosti 😂.
Je úplne normálne nestíha, je úplne normálne stíhať 🤷🏼♀️ každý ako si zariadi 🫠
@denkabemommy a tiež o tom vyprávaš susedám keď ich stretneš?
Vidis a ja mam naozaj taku dokonalu sesedu, teraz porodila tretie dieta a vyzera neskutocne 😍 tiez cvici, vyzera uplne dokonalo, domacnost netusim v akom ma stave ale velmi rada ju vzdy stretnem a prehodime par slov.
To ze ja necvicim, niesom pekna a doma mame vecne bordel nemozem zvalit na nu 😅
A? Však bud dokonalá aj ty
@denkabemommy a tiež o tom vyprávaš susedám keď ich stretneš?
@biba_18 úprimne, som v takej spoločnosti, kde to máme všetky susedky, čo sa spolu bavíme +/- rovnako, takže žiadna to nevidí ako hranie sa na dokonalý život ale bežné dni 🙂
Ale klud 😉 nadych. Vydych. Zi svoj zivot ako najlepsie vies 😉 potom budu zavidiet tebe 😉
Okrem kvaskoveho chleba (ten naozaj nestiham) som ako tvoja suseda. Prečo sa ňou neinspirujes?
Pozri, nikto ti nebráni hrať sa pred svetom na dokonalú. Pokojne môžeš tvrdiť, že stíhaš nielen večernú, ale aj rannú jógu. A na čo by ti to bolo? Ak ti suseda prekáža, kvôli dokonalosti/falošnosti, obmedz s ňou kontakt. Ak ti vadí niečo na tvojom živote, môžeš skúsiť niečo zmeniť. Dokonalosť je ilúzia.
Možno si nájde čas na seba práve preto, že nesleduje susedy a nerieši to prádlo....(A ja si viem tiež zanadavat - napríklad pri kosení).
@biba_18 úprimne, som v takej spoločnosti, kde to máme všetky susedky, čo sa spolu bavíme +/- rovnako, takže žiadna to nevidí ako hranie sa na dokonalý život ale bežné dni 🙂
@denkabemommy mne to príde vtipné, že niekto toto považuje za "dokonalosť" pričom je to moja (a aj pre ženy v mojom okolí) samozrejmosť. Ok, kvaskovy chlieb nevyepkam, ale mať upratané, upraviť sa, navariť zdrave jedlo, cvičiť, mat pozorných mužov, mat zlaté usmievavé deti... To je rarita v tejto dobe ci co? 😁
@denkabemommy mne to príde vtipné, že niekto toto považuje za "dokonalosť" pričom je to moja (a aj pre ženy v mojom okolí) samozrejmosť. Ok, kvaskovy chlieb nevyepkam, ale mať upratané, upraviť sa, navariť zdrave jedlo, cvičiť, mat pozorných mužov, mat zlaté usmievavé deti... To je rarita v tejto dobe ci co? 😁
@lucia13022023 očividne je to rarita 😃 ale tiež tomu nerozumiem. Ja musím mať upratané, musím byt upravená, cvičím každý deň a všetko su to veci, ktoré jednoducho chcem a je to pre mňa samozrejmosť.
@lucia13022023 ja mám síce momentálne hodne uvrieskane dieťa, ale kváskové pečiem😃 ...pre mňa je to momentálne ľahšie ako chodiť z lazov na pečivo do obchodu 😆
@lucia13022023 ja mám síce momentálne hodne uvrieskane dieťa, ale kváskové pečiem😃 ...pre mňa je to momentálne ľahšie ako chodiť z lazov na pečivo do obchodu 😆
@michaela329 haha ja som skúsila par krát upiecť ale nedarí sa mi.
@michaela329 haha ja som skúsila par krát upiecť ale nedarí sa mi.
@lucia13022023 ono cvikom a skúšaním to človek vie vychytať tak, že mne to zaberiem dokopy hodinu popoludní v jeden deň a na druhý deň pečiem ráno. Takže to nie je nijaká super schopnosť ako by si závistlivé susedy mysleli.
Aj dokonali ludia maju zle dni.
Tak sa tym utesuj a planuj, ako zlepsit svoj zivot, nech aj tebe zavidia.
Uplne nerozumiem, nikdy tomu, preco je take narocne rozpravku precitat - usmiat sa, podakovat a ist dalej....alebo preco je tak dolezite vykricat svetu a konovi zvlast, ze je to len rozpravka?! Ano, takto sa pani odvedla prezentuje - mozno ti to len nastavuje zrkadlo. Mozno ten krik, ktory obcas pocujes je ludskost, ktora sa obcas objavi a nedokonalost, ktora k zivotu patri....stale ale neviem, ak by ti aj podpisala, ze tak kriciaca jezibaba so slovnikom, ako si dramaticky zakoncila, ze je ona. K comu to pomoze tebe? O kolko bude tvoj osobny profil zrazu naraz lepsi - ze sa to spriemeruje a zostane typicka slovenska sed, do ktorej musi kazdy nevyhnutne zapadnut? Alebo, ze ani ona nie je dokonala a ty si ju nachytala? Alebo v com sa zmeni kvalita zivota teba a tvojej rodiny ....pretoze jej joga asi skutocna je, ze je pozitivna a upravena asi tiez.....ze sa snazi na svojho manzela a deti pozerat skor tym pozitivnym okom, to asi nie su (seba)klamy,...teda si z toho skus zobrat to, co sa da a to ostatne mozno susedsky prejdi. Predpokladam, ze uz si si tiez zakricala, ci?😉

Ked to ozaj stíha, tak sa na nič nehrá😀 inšpiruj sa ňou, možno ti to pomoze ako fyzicky,tak aj psychicky