icon

Kedy a ako oznámiť svokre tehotenstvo?

30. júl 2024

Ahojte, kedy by ste na mojom mieste povedali svokre o tehotenstve?
Keď som bola tehotná prvý krát. Povedali sme to vramci jedného víkendu najskôr mojim, potom manzelovym rodičom. Bola som vtedy v siedmom týždni. Svokra sa tvárila dosť kyslo, zalamentovala že ona babka byť nechce (išlo jej asi o to pomenovanie babka). Do týždňa začala riešiť že som tučná, ake už mám obrovské brucho, že určite sa prejedam, som ako slon, že ona ani pred pôrodom nemala také (v tom čase som mala silné tehotenské nevoľnosti, chudla som, hrozila mi hospitalizácia, vedela o tom. Takže ale teda nepriberala som, len som mala veľmi jemnucko vyduty spodok brucha, skôr hormónmi, lebo to tak mávam aj pred menštruáciou). Potom riešila že sa len valam (normálne som sedel) a nič neporobim (u nej na dome) keď tam prídeme pozrieť (bola som PN, mala som nariadený kľúčový režim a brala lieky kvôli krvácaniu). Že ona taká nebola a všetko zvládala. Manželovi rozprávala aké to bude mať somnou teraz ťažké keď som tehotná. Celé tehotenstvo si vynucovala jeho pozornosť, prítomnosť, uz ak nič tak si vymyslela že jej je zle aby rýchlo prišiel. Veľa zla narobila aj medzi mnou a mužom. Ledva sme to ustáli. Po pôrode opäť som bola zlá, lenivá, ona inak fungovala, všetko som robila s dieťaťom zle. Ona o dieťa nejavila záujem ale zvalovala to na mňa, že preto lebo ja nechcem a to rozprávala stále mužovi. Hoci ja som ju veľmi často volala k nám, navrhovala kocikovanie, spoločný výlet, čokoľvek.
Manžel je teraz už 100% na mojej strane. Odsťahovali sme sa od nej 300km ďaleko (predtým sme boli v jednej dedine).
Teraz som druhý krát tehotná. Je to celkom čerstvé, ale už by som sa rada podelila s radosťou s mojou stranou rodiny. Aj s manželovou stranou, ale nie so svokrou. Chcem mať v tomto tehotenstve už kľud, nechcem sa nervovat, nemám chuť na jej reči. A priznám sa, mám trochu aj chuť jej to z princípu povedať čo najneskôr zato ako sa správala. Aj teda doteraz je taká, len už ju muž pri každom náznaku zastaví a je na mojej strane. Keby mu to vysvetlím, prečo jej to chcem povedať značne neskôr tak to pochopí a nenútil by ma, ale myslím si, že by z toho nebol šťastný, lebo zas je to jeho mama, nechcem robiť medzi nami dusno. Kedy by ste jej to povedali ? Nechcem to kvôli nej tajiť aj pred mojou rodinou. Ale neviem čo robiť aby to bolo pre všetkých dobre.
Ešte dodám, že prvé tehotenstvo bolo plánované, čakali sme nan vyše roka, boli sme manželia, finančne zabezpečení, po 30tke. Takze nešlo o neplánované tehotenstvo 17r pubertiakov.

Strana
z2
kristinka92
30. júl 2024

inak s tým psom, to je niečo nechutne nehnevaj sa! no skúsila by nechat psovi olizovať novorodenca!! pes, čo vonku hovná druhych psov oblizuje bežne. to snáď srandujes že by si ju nechala. pes by neprekročil prah bytu. bodka. svokra môže psa nechat susedom na ten deň. nech si ona sama v hlave vyrieši kto je jej prednejší, či pes, či vnúča

svetlonos
30. júl 2024

Normálne by som sa mm dohodla, že zo urobíme ako prekvapenie kratko pred porodom ak sa dá. Kludne budem za velerybu so štítnou žľazou. A za blbe reci by som vrátila na oplátku- radsej tlstá ako sprosta! Kila schudnem vy rozum nedostanete 🤪.
Nepovedala by som co najdlhšie. Max tvojim rodičom pokial vedia drzat jazyk za zubami. My chceme aj tretie a to bolo kecoov! Ze na co nám to bude, aj jedno je viac než dosť! Byt podla jedného môjho rodiča, boli by sne 4 deti a nie dve... Ale u nás sú dve už priveľa! A to zijeme v inej krajine a ridicia prídu na návštevu a nie na každodenné pravidelnú staristlivost o vnucata. A ani nás nezivia, ze by sa ich to existenčné týkalo. No po tých hlaska som bola riadne nasrana, to ti poviem! Jaj a ešte- mam 41 - to čistá katastrofa, lebo oni mala +/- okolo 20tky keď som sa narodila.
A 4 mesiace po porode som si tiež vypočula, ze ma he teda dosť a s tými kolacmi by som už aj prestať mohla! Teta piekla vyborne, podarí sa tak raz za rok ze prídem a ona zrovna vtedy náhodou napecie. No hold, asi by som musela vedieť čarovať aby som krátko po pôrode mala veľkosť 36 ako jedna z babiek, co viac vyfajci ako zje.
Normálne mi sánka padla. Takže u nás bude tretie ako neskoré prekvapenie - v rámci môjho duševného pokoja.
Drzim vám palce a svokre by som seriozne oplacala ake požičajú také vráť, až by okoktavela!

autor
30. júl 2024

@kristinka92 nenechala by som samozrejme. Ani prvý krát som nenechala. Bola zduta samozrejme, lebo chudáčik pes, nevie čo to je (naše dieťa) a on sa musí zoznámiť predsa 😅
U susedov psa nenechá, lebo má s nimi zlé vzťahy (ktovie prečo) a ani by nenechala lebo je naňho externé upnuta (kŕmi ho len rukou že mu drobí jedlo a rovno do úst, spí s ňou v posteli a muž na gauči lebo pes potom nema miesto, má preňho kočík, cumle, cikať ho dáva do vane, atď, kopa iného). S mužom chodia na striedačku na dlhé PN aby pes nebol sám kým sú v praci. Ale teda to nieje môj problém no. Keď bude dieťa staršie a samé sa bude chcieť pohrať so psíkom nemám problém (my sme ale nezvieracia domácnosť a teda do postele nám nepôjde). Ale k bábätku čo len leží a nevie sa brániť psa nepustím. A ani nevidím dôvod keď ani nebýva s nami v domácnosti

autor
30. júl 2024

@kristinka92 ešte teda doplním, odoslala som to skôr. Že s tým psom jej v babatkovskom veku poviem tak, že buď bez neho alebo pôjdeme s nimi akurát tak kocikovat. Domov k novorodencovi nepôjde. Max čo som ochotná je že bude ležať v chodbe ale to by tu boli ceremónie. Plus staršie dieťa má rado zvieratá, psíkov a bolo by nestatne že pes je niekde bokom. Ale nemám chuť striehnuť na toto, že čo bude ten nevychovany pes robiť

milanemila
30. júl 2024

Uprimne ja by som takej osobe nepovedala nic, to co si o nej pisala by bolo daleko za mojimi hranicami akceptacie. Takze muz ked chce nech jej to povie, ale ja by som to urcite osobne takej zenskej nesla oznamovat 🤷🏼‍♀️

yosi
30. júl 2024

Skús ako ja svojej mame...

Ja: Bol som dnes v Prešove
Ona: Načo si bol v Prešove?
Ja: Kúpil som nové auto
Ona: Aké auto?
Ja: Octaviu
Ona: Prečo Octaviu?
Ja: Lebo má veľký kufor
Ona: Načo ti veľký kufor?
Ja: Aby sa tam zmestil kočík
Ona: Načo ti...? (Ticho) Aha...

alexis617
1. aug 2024

Za mňa po 12 týždni tehotenstva skôr som to nehovorila načo vždy je to 50/50 buď ,alebomala som komplikované tehotenstva v každom som krvacala

klimkaa
1. aug 2024

Povedz svojej rodine, ak má súrodencov, tak tiež zavolaj a ona keď je koza posli sms asi pochopi..🤔

katik22
1. aug 2024

Ja by som jej to nehovorila … keď budete spolu si to všimne .. a keď sa opýta, prečo o tom nevie skôr, tak poviete s mužom, že ste to nechceli riešiť cez telefón ..: a nech sa dá vypchať .. za tie reči cez prvé tvoje tehu

30katrusa40
1. aug 2024

Však normálne oznámte..ale nech manžel hneď dpovie svojej mame že návšteva až keď budete vy ok a zabehnutý. Nie keď si ona zmyslí a bez psa. Môže si vybaviť pre psa hotel. Mne by pes pri novorodencovi v byte skrátka.vadil. keby na doma tak ho vyhodím na dvor a neriešim ale do bytu nie.

cacianka
1. aug 2024

Ani zákon o rodine neukladá oznámiť rodine či komukoľvek , takže buď vôbec alebo čím neskôr,

mimi3008
1. aug 2024

Ste 300 km daleko od nej. Ako casto sa vidite? Hrozi, ze tvoja strana rodiny s aprekecne pred nou? Teda ci byvaju oni blizko seba. Ak nie, ja by som to povedala az pred prvym stretnutim s nou, pri ktorom by to uz na tebe jednoznacne videla a nedalo by sa to zamaskovat. Ak by tomu tak bolo az v 6.mwsiaci, povedala by som jen to az v 6. mesiaci. Ma, co chcela, striga jedna

Strana
z2