icon

Kedy nastal ten pravý čas na dieťa?

conta22
3. apr 2024

Ahojte, na koníka som prešla zo svadby..a rada tu sledujem všetky príspevky. Mám 30, manžel 33, spolu sme 10rokov, manželia 5. A samozrejme je tu tá téma deti - úplne sme spohodlneli je nám dobre dvom..máme vlastné bývanie v centre BA, auto, skvelý vzťah ale obaja sa na dieťa necítime. Ako to bolo u vás príde ten pocit alebo do toho proste vhupnúť? Samozrejme tlaky z okolia sú šialené a ja si uvedomujem že nemladneme..sex mame s kondómom, ms mám pravidelnú jak švajčiarske hodinky, preto sa bojím, že sa zadarí hneď a preto to vždy rok po roku oddiaľujeme…viete mi niekto napísať či ste boli v podobnej situácii alebo ako ste vedeli že je ten pravý čas? Ďakujem

Strana
z2
barbora0308
7. apr 2024

@pupavka234 Rozhodnut sa deti nemat je uplne v poriadku! Deti si urcite nerob iba preto, aby si bola uznavana v spolocnosti, poznam iba jeden taky pripad...dopadlo to katastrofalne. Zena nikdy materstvo nevedela spracovat a zacala pit, otec sa snazil, ale nie dostatocne. Nakoniec sa rozviedli a dieta skor vychovavaju stari rodicia ako rodicia.
Moja sestra sa rozhodla deti nemat, reci ostatnych si vobec nevsima, je stastna s partnerom a ich mackou ☺️ a ma moju plnu podporu.

alenka1986
7. apr 2024

Budete len starsi takze chod do toho cim skor. Viem porovnat tehu v 28 a tehu v 35 rokoch. Cim skor tym lepsie ver mi

ivec16
Autor odpoveď zmazal
majarumm
7. apr 2024

Keď som dospievala, tak som si vždy vravela, že chcem mať deti ( asi preto, že to je bežné a prirodzené, že majú skoro všetci deti) no teraz to tak necítim ani zďaleka, príspevky tu tiež rada sledujem, sú tu rôzne témy, no na deti sa necítim ale možno sa to rokmi zmení, ešte nemám ani 30, ukáže čas ale teraz som s priateľom spokojná aj bez nich a nemenila by som.

miui
7. apr 2024

@barbora0308 presne moja rec,kto sa na deti neciti nech si ich nerobi, najhorsie potom z toho vyjdu aj tak tie deti nevinne...ja tiez poznam podobny pripad ako ty, deti sa urobili lebo to dobre vyzera naoko, bohuzial maju diagnozy...otec usiel do cudziny a mama do ineho mesta, deti nechali starym rodicom na krku

miui
7. apr 2024

Inak len dodam...ja som deti nikdy nechcela s byvakymi partnermi, akonahle som spoznala mojho muza, od prveho dna som vedela ze s nim deti mam budem a aj sa tak stalo 🙂

tvoriva_dusa
7. apr 2024

@conta22 Ahoj, my sme si s partnerom dali záväzok, že si darujeme dva roky na to, aby sa každý sám rozhodol, či dieťa chce.Po dvoch rokoch sme obaja dospeli k tomu, že chceme. Mala som 30. Vyše roka sa potom nedarilo.. Zmena gynekologa, nastavenie liečby a hneď prvý mesiac úspešný. A potom 10 rokov nič, ani IUI ani IVF. A zrazu prirodzene! Takže mam v 42 rokoch 10 ročnú slečnu a 1 ročného mini-chodca.

bubinkaaa
7. apr 2024

Vhupnúť "len tak do toho".....(lebo to očakáva moje - naše okolie od nás oboch)??...- do niečoho tak vážneho a zodpovedného ako je mať deti ???....eeeee.....
Moja životná skúsenosť je tá,že žena by mala vedieť, kedy jej tikaju biolog.hodiny a najmä to aj cítiť,že toto je ten partner,s kt.chcem mať dieťa tu a teraz.Ale aj po mojom alebo našom spoloč.rozhodnutí to nemusí ísť všetko na prvý šup a hladko....to že máš pravid. ms ešte nemusí však znamenať,že hneď otehotnieš

interneta
7. apr 2024

@aj47456 hej a vekom dost klesa pocet vajicok. Odbornici biju na poplach, ze ludia sa potom s tym, ze chcu dieta, "prebudia" neskoro. No len ak to tak niekto neciti, tak je to zatazko...ale ano, potom moze byt problem :(

interneta
7. apr 2024

@conta22 a este pozor, to ze zena otehotnie este neznamena, ze uspesne donosi. Tie cisla o potratoch v prvom trimestri nie su len tak z brucha. Len z mojho okolia viem o niekolkych a to urcite neviem o vsetkych..asi treba zvazit vsetko, aj to co moje terajsie rozhodnutie moze znamenat do buducnosti (a ci napriklad nezamrazit). Kvoli tlaku okolia by som taky vazny krok urcite nerobila..

muchacici
7. apr 2024

@conta22 Ja som stretla svojho manžela, keď som mala 28, a to už po dvoch mesiacoch som naňho chcela "hodiť maternicu" 😄 dovtedy som deti nechcela, dokonca som tak trochu verila, že deti nemôžem mať a aj som s tým bola zmierená. Vek máte okej, už ste dosť "veľkí" na deti, ale na druhej strane máte ešte čas. Ja nie som úplne materský typ, mňa tieto záležitosti skôr vyciciavajú ako dobíjajú, ale detičky sú úžasné a už by som nechcela žiť bez nich. Je v poriadku nemať deti a užívať si život, ak s tým obaja súhlasia. No aj tak si myslím, že možno raz, keď takí ľudia už nebudú mladí a žiadaní v živote celkovo, v šestdesiatke už možno budú toto svoje rozhodnutie prehodnocovať. Ale možno aj nie 🙃🙂

lenka.25
7. apr 2024

Prve dieťa mám s mojim ex - neplánovane . Bola som mlada ale tak čo už , stalo sa , tak som to brala tak ako to je . Ale tvrdila som že už nikdy žiadne dieťa , aj keď dcéra bola uzasne babo , len ten partner nebol to , čo som v živote chcela . V 28 rokoch som začala túžiť po dieťatku a to bol aj posun v celom mojom živote , vtedy sa môj ex vlastne stal exom , lebo som veľmi začala túžiť po dieťatku , len som zistila , že to dieťa nemám mať s kým . Takze u mna to bolo v 28

ouwecka
7. apr 2024

@conta22 musite ich chcieť,ak nie nemajte ich,premyslite si to dobre, život a nimi je krásny ale mega tazky
Ale vraj vsetky "veci" a cesty životné krore stoja za to sú namáhavé
No chapemnze nie kazdy nanro je zvlášť v dnesnej dobe

hubka51
8. apr 2024

Ja som deti chcela vždy 😁 ja by som mala prve dieťa aj v 18ich len partner nechcel 🙈 Potom som stretla manžela je starší o5 rokov a twn deti chcel.Mame 10r a teraz malého pol rocného krpca. Bolo to len a len nase rozhodnutie.Mám známich kde chalan deti chcel ale žena nie.Rešpektoval to.Po par rokoch žena zmenila nazor no bohužial zistila že ide do predčastnej menopauzi.Takže aj take veci sa dejú.Ideálne je si s mužom sadnúť a rozhodnuť sa či si váš život viete predstaviť bez detí alebo deti vo svojom živote vidíte.Nikoho do toho nič nieje hoc verím že blbé a zbytočné reči okolia vedia mrzieť.

vegetarian13
8. apr 2024

@conta22 ked som mala 37 rokov a potom som si povedala, teraz je ten spravny cas, aj som hned otehotnela, dnes mam uzasnu, krasnu, mudru, citlivu, empaticku, pomaly 9 rocnu dcerku

Strana
z2