icon

Kedy sa do vás zamiloval váš partner?

liciis
Dnes o 06:28

Ahoj. Vcera jsem se jen tak mezi reci kdyz jsme se o necem bavili s pritele zeptala jesli me miluje. Rekl ze me nemiluje ale ze me lubi. Jsme spolu 9 mesicu( 2 mesice spolu bydlime) zustala jsem v soku a nevedela jsem co mam delat. Docela me to ranilo. Ale rekl ze to neznamena ze se do me nezamiluje jen ze potrebuje vice casu. A ano vim ze mu vse trva dele. Ale i tak… co si o tom myslite? Ma cenu ten vztah ? Kdy prijde to ze me zacne milovat? A prijde to jeste ? Muzu ja tak fungovat kdyz vim ze me nemiluje ? Je to neco hrozneho a ponozujiciho. Ale porad doufam ze se zamiluje nechci se rozejit ale pripadam si jako trapka co ceka az se do ni zamiluje. ( je to strelec znameni) a oni jsou jini

minenkaa
•
Dnes o 06:31

Ale prosim ta,aj ja mám rada syr a to neznamena ,že ho musím mať každý deň a nemôžem vymenit za niečo iné
A odpoved ,na základnej škole

billy_jean
•
Dnes o 06:35

A to riešiš teraz, keď už spolu bývate? Prečo si vlastne išla bývať s mužom, ktorý ťa nemiluje?

liciis
autor
•
Dnes o 06:47
@billy_jean

A to riešiš teraz, keď už spolu bývate? Prečo si vlastne išla bývať s mužom, ktorý ťa nemiluje?

@billy_jean protoze sem to myslela ze me miluje a nenapadlo me to ze by me nemiloval. A myslela jsem ze lubit po slovensky je milovat

anonym_763ef4
•
Dnes o 06:54

To je také slovíčkarenie, ľúbiť a milovať, to má každý nastavené inak, čo to vlastne znamená a kedy tieto slová používa... napríklad za mňa je zamilovanosť taká tá prvotná fáza a povedať ľúbim ťa je viac, ľúbiť/milovať používame ako synonymá... partner to zjavne rozlišuje inak, ale nechytala by som sa v rozhovoroch tohto... láska sa nedá merať a rozhovor o tom či sa ľúbime alebo milujeme je za mňa strašne abstraktný, skôr by som to otočila na rozhovor o spoločnej budúcnosti, živote, či tu sa zhodujú vaše očakávania a predstavy a podľa toho sa rozhodovala čo ďalej... žiadne, že ja som myslela a ospravedlňovanie si situácie znameniami...

anonym_f1ca4d
•
Dnes o 06:55

@liciis Tak za mna milovat a lubit su synonyma. ( A u mna lubit je o kusok viac ako milovat- tak tie slova vnimam). Byt zalubeny - to je na zaciatku, to potom opadne a bud niekto lubi/miluje alebo rozchod.

anonym_e9ce0e
•
Dnes o 07:10

Ja milujem čokoládu, manžela ľúbim.

anonym_7c7968
•
Dnes o 07:12

@liciis popravde sme spolu vyse 20 rokov a nikdy som sa ho nepytala, ci ma miluje.
Kedy mi to povedal sam od seba si tiez uz nepamatam, ale urcite to bolo skor ako sme spolu zacali byvat.
Slova lubit a milovat povazujem za synonyma.
Odpoved na otazku: Kedy sa do vás zamiloval váš partner? Myslim, ze v druhom rocniku na vysokej skole.

anonym_7236d7
•
Dnes o 07:52

Neviem odkiaľ je tvoj priateľ, ale ľúbiť a milovať je to isté, akurát, že ľúbiť je vyšší level, ľúbim svojho muža a deti, milujem horúci kúpeľ
môj muž sa do mňa zamiloval hneď na začiatku ako sme spolu začali chodiť 😊a bolo to vzájomné

doux
•
Dnes o 07:56
@anonym_7236d7

Neviem odkiaľ je tvoj priateľ, ale ľúbiť a milovať je to isté, akurát, že ľúbiť je vyšší level, ľúbim svojho muža a deti, milujem horúci kúpeľ
môj muž sa do mňa zamiloval hneď na začiatku ako sme spolu začali chodiť 😊a bolo to vzájomné

@anonym_7236d7 ja to poznám inak 😀 rád môžem mať kohokoľvek, ľúbiť svojich rodičov, deti, no milovať len jedného človeka. 🙂 ale každý to má inak, samozrejme.
@liciis ono takto. fakt ide o slovíčka. všímaj si skutky, plnenie sľubov, správanie voči tebe. asi by ťa nepotešilo, keby ti hovoril "milujem ťa" každý deň, ale pravidelne raz do mesiaca by ti vynadal iba preto, lebo by potreboval ventil 🙂 takže to ber s rezervou.

petamich
•
Dnes o 08:15

Prosim vysvetlí mi niekto rozdiel? Lebo v mojom svete neexistuje a teda evidentne sa idem rozviesť, lebo my sa "iba" ľúbime 🙂 v živote som nepovedala mužovi a ani on mne "milujem ťa", pre mňa osobne (prosím fakt pre mňa, nechcem sa nikoho dotknúť, každý to evidentne máme inak, vidieť to aj v tejto diskusii), to také že, Fero búcha na dvere po noci v krčme a vykrikuje Zuzaaaaa ja ťa milujéém, Zuza otvoooor!

Neviem koľko máš rokov ale pre mňa je toto kategória nemám problém, vyrobím si, je vám spolu dobre? Povedal, že ťa ľúbi? Dokazuje ti to správaním a činmi? Ak odpoveď je áno, tak asi nerozumiem.

monikkatt
•
Dnes o 08:15

@liciis ako vidis kazdy to ma inak. Pre mna je viac milovat ako lubit. Ako to je medzi vami musis vediet ty. Planuje s tebou buducnost, zivot? Tesi sa na teba, chybas mu ked nie ste spolu? Ty musis vediet/citit co tym chcel povedat

moonlight1210
•
Dnes o 08:18

@liciis “Ale rekl ze to neznamena ze se do me nezamiluje jen ze potrebuje vice casu.”

Vykasli sa na slovickarenie, odpoved mas tu.

Nech uz by ste obaja chapali kazde to slovo (milovat/lubit) inak, je to jedno, lebo ti tym povedal, ze nech to nazves akokolvek, on to citi tak, ze nie je uplne do teba. Chce ta, pacis sa mu, asi by si aj poplakal, aj ta mizno chvilu presviedcal, keby si odisla. Ale v tejto chvili nie je uplne do teba. Drzi si este odstup.
Aspon je ale uprimny.

Nie je mi jasne, naco siel s tebou zit, ak nie je presvedceny, ze si ta jedina a jeho city su uprimne a plne. Nie polovicate. Ani tristvrtinove. Ani 90%, ale celych 100%.

Kazdopadne, ano, je neprijemne zit s tym, ze ten druhy ta ma tak nejak rad, ale nie na 100%.
Ale uz mas informaciu a je na tebe, ako s nou nalozis. Ak sa rozhodnes ostat a poctivo cakat na den, kedy ta uz bude milovat naplno (a najskor ten den nepride), tak sa nemozes stazovat, ze si stratila cas.

Btw. milovat/lubit je na Slovensku kompletne zamenitelne. Zalezi len od preferencii danej osoby, ktore z nich ma u tej ososby vacsiu vahu. Takze je zbytocne nad tym rozumovat.

A este jedno PS: strelci potrebuju vidiet, ze si ta druha strana tiez vazi sama seba. Inak respekt nedostanes. Takze uplne by som sa s tym “pockam a uvidim” nehrala. Ono to totiz casto vysle signal, ze si moze dovolit aj viac, ked mu toto len tak prejde. Nevidi totiz dovod sa snazit, lebo vidi, ze sa uspokojis aj s mensou porciou.