icon

Kolega mi leží v žalúdku

19. nov 2025

Ahojte . V práci mi jeden kolega strašne leží v žalúdku, je otravný , doterny , a obťažuje má , dokonca to videl aj druhý kolega . V tej firme pracuje aj môj chlap , svokra a svokor .. zobrala som si výplatu a rozmýšľam že viac do práce nepôjdem . Chcem sa aj s chlapom o Tom porozprávať že tam nechcem chodiť keď tam je on a že som si aj výplatu už vzala . Len neviem .. neviem čo robiť vôbec

wolf_
Autor odpoveď zmazal
anonym_a0ca61
19. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_9de75e je mi z toho všetkého do plaču

@anonym_autor tvoja svokra mu dala cislo, ty si nanho nevyletela, ze ta chyta a tvojho muza trapi akurat to, aby reci neboli? A este sa pytas co je na tom jednoduchsie? Vazne?

autor
19. nov 2025

Ja som sa chcela vykecat .. poradiť sa ... Mám sa dnes večer o Tom s mužom porozoravat?😔 Je mi z toho všetkého zle

anonym_a0ca61
19. nov 2025
@anonym_autor

Ja som sa chcela vykecat .. poradiť sa ... Mám sa dnes večer o Tom s mužom porozoravat?😔 Je mi z toho všetkého zle

@anonym_autor jasne, ze hej. Svokre povedz, ze nikomu nema davat tvoje cislo, muzovi povedz, nech sa naserie na toho chlapa a nech mu povie, ze nech si nedovoluje.

autor
19. nov 2025
@anonym_a0ca61

@anonym_autor jasne, ze hej. Svokre povedz, ze nikomu nema davat tvoje cislo, muzovi povedz, nech sa naserie na toho chlapa a nech mu povie, ze nech si nedovoluje.

@anonym_a0ca61 bude nahnevaný na mňa.. stopercent ....

pralinka25
19. nov 2025

tak si to zopakujeme
ty nastupis do firmy. je tam stary uchyl vsetci o tom vedia. tvoj muz tvoja svokra aj svokor. napriek tomu mu svokra da na teba cislo bez tvojho dovolenia.

tvoj muz miesto toho aby ho hned na zaciatku informoval nech da paprce prec neriesi nic len sa divi a jedine co ho trapi su reci.
a v neposlednom rade v akom soku. ty podla toho co pises si vedela ze tam tento uchyl je. vedela si co robi. miesto toho aby si si v hlave spravila plan ako zareagujes si zostala v soku a prekvapena a nechala to tak. nepovedala si prestan, nechaj ma, nezelam si to, nespravaj sa ku mne tak... a cakas co?
nikto necaka ze ho ovalis ani ze, ho zmlatis ale vyjadrit nesuhlas jednym slovom je problem ked si vedela aky je? tento scenar si mohla mat nachystany rovnako tak ste to mali predtym uz na zaciatku prebrat s muzom.
mne to cele nesedi. tam to bude proste inak.

autor
19. nov 2025

Plánujem sa s chlapom o Tom porozprávať ... Ja som od začiatku ako som nastúpila nevedela že on taký je ... Povedali mi to o ňom nedávno ...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
19. nov 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

@wolf_ čo by mi to pomohlo ?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
19. nov 2025

Ďakujem za rady . Porozprávam sa i Tom s mužom a potom možno vyhladam psychoterapeuta

anonym_0f636d
19. nov 2025
@anonym_a0ca61

Tak baby, dohoda moze u nej znamenat aj nejaka ustna dohoda. Tu to vidim na taky trochu jednoduchsi sposob zivota. Normalne sa veci riesia uplne inak.

@anonym_a0ca61 Cele je to take...ehm...jednoduche🙄

deedol
19. nov 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

@wolf_ dik ze si to napisala za mna. Uplny suhlas

bielasovicka
19. nov 2025

Samozrejme ze ju bude chytať za rit, ved prečo by nie. Ved mu nikto nič nepovie, ani ona, ani muž, ani nikto. Tak co mu bráni ju obchytkavat. Táto rodina je celá padnuta na hlavu.

rozculena
19. nov 2025
@anonym_autor

@bielasovicka aký väčší problém ?

@anonym_autor prepáč,ale vy ste tam všetci nenormálni,začínajúc tebou,tvojím mužom,kolegami a končiac tvojou svokrou.

anonym_5c5b54
19. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor prepáč,ale vy ste tam všetci nenormálni,začínajúc tebou,tvojím mužom,kolegami a končiac tvojou svokrou.

@rozculena vsetci jednoduchi

anonym_30f89d
20. nov 2025
@anonym_autor

Veľa veľa chýb som ja urobila, zle som zareagovala... Chytal má aj pred chlapom za zadok , vtedy bol muž nahnevaný na mňa .. že ja som to dovolila ... Je mi to nepríjemné ... Len sa asi brániť neviem .

@anonym_autor

Je mi luto co prezivas. Nik ta nenaucil branit si hranice. Zijes v obkoleseni ludi, co sa spravaju k tebe podobne - neustale ti tie hranice prekracuju. Ci kolega, kolegovia prizerajuci, ci tvoj muz (varovania, obvinenia), ci svokrovci (daju tvoje cislo, ked vedia, co bude nasledovat...).

Chces sa nieco naucit?

Teraz sa necit bezmocna, ako to male dieta, ktore muselo vsetkych okolo posluchat. Mas uz dieta, si uz dospela. Prisiel cas vediet chranit svoje hranice.

Nacvic si to, ked si v pokoji, sama, nikym nesledovana: Predstav si, ze zase ta niekto obtazuje. Dupni nohou a nahlas povedz: Nie, nezelam si to!

Nacvicuj to tak dlho, a tak casto, kym to budes chopna urobit aj v realnej situacii. Doslova je to ako cvik, co trenujes, aby si si ho zautomatizovala. Tak ako sprinter musi vela behat, aby zabehol pretek, ty musis trenovat poctivo toto branenie hranic.

Dupni nohou (to ti vleje energiu na odpor): Nie, nezelam si to!
Dupni nohou: Nie, toto si nedovolujte!
Dupni nohou: Nie, ruky prec odo mna!
Dupni nohou: Nie, nemate pravdu!
Dupni nohou: Nie, nechajte ma!
Dupni nohou: Nie, nahlasim vas!

A prosim, zacni hned po precitani tohoto prispevku.
Skus to potom urobit napriklad aj v pritomnosti dietata, ked bude acudovane, co cvicis, tak mu povedz, ze j to cvik proti sikane, ze sa ucis nastavovat hranice. Spytaj sa ci sa chce pridat. Nauc to aj svoje dieta. Je to uzitocne.

Naozaj musis zvladnut v tej situacii dve veci:
1. Dupnut nohou (doda ti to guraz, silu konat, uvolni stres, strach...).
2. Povedat niektoru variantu Nie...

Ked si to nacvicis a budes vnimat ako moznost, ako reagovat, ked si to trosku zautomatizujes, uz ziadny pako nebude mat sancu obtazovat ta. Lebo pakov pritahuju len obete, co sa nevedia branit.

anonym_30f89d
20. nov 2025

A este jedno uvedomenie: Ty sa bojis aj svojho muza, ze ta bude karhat. To nie je spravne od neho!

Vies co by urobil idealny muz? Ak by sa dozvedel, ze niekto obtazuje jeho zenu, tak by to riesil s dotycnym. Branil by svoju zenu. Zastal sa jej, nepodozrieval by ju.

Nakolko ta pozna? Preco by si mal mysliet, ze s tym, co sa ti deje suhlasis? Preco sa mas bat povedat mu pravdu, preco sa tvojej vztahovej osoby mas bat, prist za nou so svojm trapenim?

Mozno aj ak by si to nechcel dovolit kvoli tomu, aby neprisiel o pracu on ci svokor, aspon vo vasom sukromi by ta mal podrzat a pochopit, nie karhat: Zena moja, je to totalny pako, najradsej by som ho zmastil, kosti mu dolamal...

Mozno by aj sam mal povedat: Ak to bude pokracovat, povedz mi, skusime najst inu pracu pre teba, aby si to nemusela prezivat...

Alebo by ta mohol naucit sa branit. Nacvicit s tebou ako vlepit tomu pakovi obtazujucemu facku alebo take nieco...

Nie, nema pravo pripisovat ti vinu.

Ponukam ti pochopenie a objatie - je mi luto, kolko strachu a zanedbania vo vztahoch prezivas. Najdi svoju odvahu, zastan sa seba samej ty, ked to nerobia ti, co by mali.

anonym_0dadab
20. nov 2025

Pride za tebou,prestan robit a odit.Neni taka veda,rob az vtedy ked odide.Ak k tebe pride blizsie,ty odstup od neho na 2m,aby nemal na teba dosah ruky.Ak pride zo zadu a vtej chvili ta chyti za zadok,hovori sa tomu reflex a drb mu jednu.Asi ho nemas u seba dostatocne vyvinuty.Mne staci ked sedim vedla niekoho a len koleno mi chyti,tak az tak vyskocim,no reflex.

anonym_576e56
20. nov 2025

To ste Ťapákovci? Chodíte okolo grobiana po špičkách a on si potom myslí, že je to normálne a vtipné ako sa správa k cudzej žene?

V tomto prípade nie je priestor na taktnosť či jemnosť – nezabúdajte, že ani samotný kolega či kolegyňa, ktorý/á vás obťažuje, taký nie je. Buďte rázny a priamy, zdôraznite, že takéto správanie nestrpíte a ak bude pokračovať, pohrozte sťažnosťou u nadriadeného. Ak rozhovor nezaberie a kolega či kolegyňa pokračuje vo svojom správaní, nečakajte a o celej situácii povedzte vášmu nadriadenému.

Harašment na pracovisku: Ako sa brániť?
https://karierainfo.zoznam.sk/cl/1000138/154931...

Sexuálne obťažovanie na pracovisku: 9 možností, ako sa účinne brániť
https://www.peniaze.sk/kariera/13011-9-sposobov...

danica2711
20. nov 2025

@anonym_autor tak cudzí chlap ťa chytá pred tvojím manželom za zadok a ten tvoj je nahnevaný na teba?! Bojíš sa mu vyžalovať, lebo sa na teba nahnevá?! Prepáč, ale nemáš kkta len v robote, ale predovšetkým doma! A to je väčší problém ako nejaký debilko v robote, porieš si predovšetkým to, čo máš doma

anonym_0f636d
20. nov 2025

To musi byt "firmicka" na pohladanie...iny bizar. To robia pri nabore IQ testy a ked je niekto nad priemerom, tak ho nevezmu?

anonym_1074e9
20. nov 2025

Dievča si dospelá
Prečo sa tak nechovas?
Čo ti v tom brani?sebaucta?
Máš tam rodinu a ty máš strach sa brániť ohradiť
To nieje dobrá vizitka samozrejme a si ticho
Tvoj chlap co si môže myslieť, že hocikto si dovoli a ty nič spoko
Veď to ries a necakaj
Povedz to naraz hned svokrovcom chlapovi
A keď nemáš u nich dôveru, tak potom je hlboký problém ale medzi vami

1sally12
20. nov 2025

Kokos vy ste tam všetci takí jednoduchší

motylik2559
20. nov 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, tak tvoj chlap vie co je kolega zac, este ta aj upozorni na neho a ked sa stane,ze ta chytil za rit, tak sa tvoj muz nastve na teba? To co mas doma za pripad? 🤦‍♀️ V prvom rade mal ist za kolegom a vystrihat ho, ze nech si to laskavo nedovoluje. Alebo kludne aj mimo prace, ked vie kde byva si ho zavolat von a prehodit s nim rec. Kristepane, ty tiez nebud ako ustrachane dievcatko. Ano je to neprijemna situacia, ale toto kebyze sa stane mne tak pracovisko/nepracovisko, uz mu leti facka alebo min.by som mu tak prehovorila razne "do duse" ze by ma este aj manzel pocul. Ale ten tvoj je asi dementny, ked mu viac zalezi na tom, aby reci neboli, nez na svojej zene, ktora ma nielenze obavy z kolegu....ale aj z vlastneho manzela??? Preco s takym si potom, ked nemas pri nom ten pocit bezpecia? Ze mu mozes vsetko povedat bez strachu a este zvlast ked ide o takuto vec a on vie co je kolega zac? Svokra naco davala tomu luzrovi cislo ked tiez vie aky je? Preboha zena, kde to zijes a s kym??? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ No nebola by som v takej rodine, kebyze vidim ako im na mne "zalezi" a este ja by som mala byt najhorsia za co ani nemozem v tak zavaznej situacii...
Hod rec s muzom, uvidis ako zareaguje, drzim palce, aby ho osvietilo..ale ty mu povedz vsetko do detailov, aj to ako si ostala v soku, ze si mala strach a ostala si preto mlcat, nic nevynechaj. Snad bude mat tvoj muz skrat v hlave tych dvoch kablov v ten spravny smer...A keby ostal ako dement a zas by apeloval na reci a ine zvasty, tak ty ozaj zvaz, ci ti stoji za to ostavat s takym chlapom...

mysicka36
20. nov 2025

Toto sa naozaj môže diať? Raz by ma v práci niekto chytil za zadok, tak by som ho rázne upozornila, žo toto sa snáď jeho nedopatrením stalo omylom, lebo ak nie a stane sa to ešte raz, vymetiem s ním dlážku v celej firme, že sa z toho dosere.
A veru tak hlasno, že by ma ja na personálnom v druhej budove bolo počuť. A ak by sa ma môj chlap nezastal a ešte na mňa sa osopil, tak by bol druhý na rade s kým spravím poriadky.
Bože žena ty si nesvojprávna či čo?

matkahelka
21. nov 2025

@anonym_autor autorka neuraz sa, ale vy ste cela rodina nejaka cudna. tvoja svokra da tvoje cislo uplne cudziemu chlapovi, moja svokra by bez mojho suhlasu nedala cislo ani na urade, nikde nikomu, nie cudziemu chlapovi. tvoj muz vidi ako ta iny chyta za zadok a nic na to nepovie a teba obvinuje, ze si to dovolila. a ty ticho suchas nozickami, nech ta tam obchytava aj cela fabrika, len nech sa to muz nedozvie, lebo sa nahneva, lebo ty si vinna. uplne nad ramec mojho chapania.

kompy
21. nov 2025
@anonym_autor

Len každý proste vidí že baba nič nepovie , je s tým ok , za všetko môže baba .. chlap ju obťažuje môže za to baba .. pritom už viac ako ho ignorujem sa už viac ignorovať nedá

@anonym_autor ty neignoruj, ale rovno zaútoč: neopováž sa ku mne ani priblízit, lebo hned pojdem za sefom! Vypadni!

dankabg
21. nov 2025

@anonym_autor autorka áno, s týmto postojom sa aj ja stretávam často. Ani mne sa nechcelo ísť do konfrontácie, tak som sa tomu človeku snažila vyhýbať...lebo áno obťažovanie je nepríjemné a postaviť sa za seba ťažké, keď si človek sám seba nevazi, je utiahnutý a radšej na sebe nechá orať, akoby si mal otvoriť hubu...
Rozdiel je len v Tom, že môj priateľ sa má rovno opýtal, či má ísť dotieravemu pánovi dohovoriť,alebo si to vyriesim sama.
Tvoj muž z toho obviňuje teba. Pripadá mi to, že prácu si váži viac a kvôli tomu sa ťa nezastal a namiesto toho aby kolegu dôrazne umravnil, radšej hodí špinu na teba.