Koľko financií pýtať od priateľa pri spoločnom bývaní?
Ahojte. S priateľom sme uz takmer rok spolu a rozmýšľame nad spoločným bývaním. Ja bývam s deťmi v mojom byte a on by sa prisťahoval. Keď nájomné rozpočítam na osobu vychádza to na 50€. Za stravu asi 100€? Čiže dokopy 150€mesačne by mi platil. Je to málo? Veľa? On toho veľa nezje, mäso a vajíčka mi väčšinou prinesie. Keď chodíme na výlety, väčšinou platí on jedlo alebo mi natankuje- chodíme na vylety mojim autom nakoľko je väčšie. Teraz bývame väčšinou cez víkendy u mňa, cez týždeň ako nám vychádza čas prídem za ním ja. Ďalšia vec, ktorá ma trápi ako prekonať strach zo spoločného bývania 😀 Bola som sama 4 roky a nechcem sa unáhliť aj keď ho mám rada.
Ďakujem za názory
@anonym_autor Kolko máš od neho pýtať?? Normálny chlap by sa teba opýtal,že koľko ti má prispievať.......
@rozculena pytal sa a nevedela som povedať. Preto sa pýtam tu. Napadla mi táto suma a očividne je to málo. V takejto situácii som ešte nebola.
@anathol nemá
@anonym_autor koho to bol nápad, že sa k tebe presťahuje? A prečo nenavrhol sumu priateľ sám? Ešte by ma zujímalo, či očakáva, že mu budeš baliť jedlo do práce teraz ty. On už bol niekedy ženatý, alebo mal dlhodobý vzťah, alebo furt len c detskej izbe u mamičky? Je od teba mladší?
@rozculena Good point. Tipnem, ze u mamicky je vsetko zadara alebo dava minimum.
@luccys neprispieva v pravom zmysle slova, ale kupi domov ked sa niečo potrebuje, za maso od farmara dal vacsiu sumu - cadt pre rodicov, cadt pre mna. Oni su zatazeni na mäso 🙈 kúpil jej novú práčku prednedávnom, starostlivosť o dom je z veľkej časti na ňom. Robí mužské práce okolo domu. Takisto aj tu u mňa mi opraví, vybavil opravu auta, vyrobil mi skrinky na mieru..
@luccys neprispieva v pravom zmysle slova, ale kupi domov ked sa niečo potrebuje, za maso od farmara dal vacsiu sumu - cadt pre rodicov, cadt pre mna. Oni su zatazeni na mäso 🙈 kúpil jej novú práčku prednedávnom, starostlivosť o dom je z veľkej časti na ňom. Robí mužské práce okolo domu. Takisto aj tu u mňa mi opraví, vybavil opravu auta, vyrobil mi skrinky na mieru..
@anonym_autor A vek? Vzťahy, manželka, deti nič nikdy?
polovicu ... deti nerataj .. tak to je u nas.. dieta je moja sucast a ak chce byt v mojom zivote tak aj jeho .. nadalej plati vacsiu cast poloziek na vyletoch ale aj zarobi viac.. jedlo a podobne sa striedame
@anonym_27633b a čo ty si so svojím deckom jedno telo, keď musí muž vychádzať s tvojim dieťaťom, s ktorým reálne nič nemá ?
@anonym_27633b a čo ty si so svojím deckom jedno telo, keď musí muž vychádzať s tvojim dieťaťom, s ktorým reálne nič nemá ?
@anonym_3f402a nie ale doma zijem s nou a on prisiel k nam .. partner na zivot ma musi brat aj s dietatom arespektovat aj ju .. ak by prislo dalsie dieta tak co si ich budeme delit? nastastie ja som nic vysvetlovat nemusela .. on s tymprisiel este predomnou .. sam povedal,ze sme odteraz rodina a delenie nebude
@anonym_89e878 myslisw staty kde nepracuju ale su zahalene id vrchu az dole, nemaju moznost rozhodovania sa, na vsetko si pytaju povolenie a muz je ich panom? dakujem pekne ..
Tie čo tu píšete, že má pýtať polku zo všetkého... 🤦♀️
Keby to bolo opačne, že sa ako žena mám nasťahovať k mužovi so 4 deťmi, plus 2 z toho v puberte (aj oveľa viac zjedia), tak by som veľmi rýchlo cúvla. Tak isto spotrebúvajú energie, vodu atď. Podľa mňa absolútne nespravodlivé. O tom,že 150€ je ale málo, niet pochýb. Ale určite nie polovicu zo všetkého.
@anonym_autor ahoj autorka, citam tu tvoje odpovede.
A ja som tiez matka samozivitelka:
1.aj ja by som mala tremu, ci budeme vobec vediet spolu zit, lebo stravit spolu vikendy, poobedie a nejake vecere, je fajn, ale kazdodenne starosti, nie kazdy muz to da.
2.aj ja by som to takto pocitala, najme ak vylety, tankovanie a nejake nakupi hradi on. Nechces ho vyuzivat.
Ja by som mu dala najom aj s tym jedlom, s tym ze on nakupi sem tam 200-250 euro, lebo ti fakt stupnu naklady + pranie a hygenicke potreby.
Tym, ze ti robi opravy okolo domu a skrinky na mieru...predpokladam, ze je sikovny, napomocny, mas s nim stastie.
Dufam, ze Vam to vydrzi a Vas vztah ustoji kazdodenné starosti!
Drzim palce a prajem Vam vela stastia!
vsak sumu mu neurcuj. porozpravajte sa spolu ako si to vsetko predstavuje a aku sumu vobec akceptuje. nazory uz poznas a zariadis si to podla seba ci ho vobec budes chciet do bytu nastahovat. mozno aj zmienovanych 150€ bude pre neho vela a potom ruky prec od lakomca 😉
Neverím, že príčetna žena s 3+deťmi si ide sťahovať dalšie dospelé k sebe. Otvor si azylák. Dostane sa Ti aspoň viac lásky.
@maciatkolulu Tak asi preto ze ma deti?Ze ma vlastne byvanie a nebude tahat deti kade tade?
@maminkadeticiek tak asi preto si do svojho súkromia a vlastnej nehnuteľnosti nenastahujem pre deti absolútne cudzieho muža. Do ich intímnej zóny,ich domova. Zrazu proste niekto cudzí v kúpeľni,na záchode,predpokladám,že nemá 5.izbovy byt....a keby aj ani ten nestačí na to,aby v ňom býval v pohode,bez narušenia niekto cudzí. A za pár drobných.
@anonym_autor
Asi som ja divná, ale muž v rodine má riešiť aj tie deti, plnohodnotne financie ako partnerka, tiež domácnosť, proste všetko.
Lebo čo vlastne budete? Lebo ty už nie si baba bez záväzkov. On ide do vzťahu aj s deťmi.
@anonym_autor
Asi som ja divná, ale muž v rodine má riešiť aj tie deti, plnohodnotne financie ako partnerka, tiež domácnosť, proste všetko.
Lebo čo vlastne budete? Lebo ty už nie si baba bez záväzkov. On ide do vzťahu aj s deťmi.
@zmrzlinka2021 na deti plati (mal by platit) vyzivne (nie len to) ich biologicky otec. A mnohokrat nielen zeny, ale aj muzi maju pocit, ze ony/oni robia "vsetko" (druha strana casto nevidi/neuzna/neoceni to, co robi pre rodinu partnerka/partner, az ked o nu/neho pride). Aj na tomto sa rozpadavaju vztahy.
@anonym_autor koho to bol nápad, že sa k tebe presťahuje? A prečo nenavrhol sumu priateľ sám? Ešte by ma zujímalo, či očakáva, že mu budeš baliť jedlo do práce teraz ty. On už bol niekedy ženatý, alebo mal dlhodobý vzťah, alebo furt len c detskej izbe u mamičky? Je od teba mladší?
@anonym_50f911 je odo mna mladší ale nie o veľa. Vzťahy mal ale na deti sa ešte necítil, cestoval, užíval si. Chce sa usadiť. Uvidíme ako to pôjde.
@anonym_autor
@zmrzlinka2021 aj ty by si sa takto zachovala (aj financne), keby si isla byvat k partnerovi do jeho domu/bytu, ktory ma deti z predchadzajuceho vztahu? Len sa slusne pytam.
@anonym_50f911 je odo mna mladší ale nie o veľa. Vzťahy mal ale na deti sa ešte necítil, cestoval, užíval si. Chce sa usadiť. Uvidíme ako to pôjde.
@anonym_autor fíha,to ma koľko 25 a je po škole,že namiesto snahy sa zabezpečiť býva mamke pod sukňou a aj s obedikmi od nej behá do roboty a teda užíva si život....cestoval wäre a teraz sa ide sťahovať za 150 k žene s rakosom deti. Hmmm,No dobre.
@anonym_autor ahoj autorka, citam tu tvoje odpovede.
A ja som tiez matka samozivitelka:
1.aj ja by som mala tremu, ci budeme vobec vediet spolu zit, lebo stravit spolu vikendy, poobedie a nejake vecere, je fajn, ale kazdodenne starosti, nie kazdy muz to da.
2.aj ja by som to takto pocitala, najme ak vylety, tankovanie a nejake nakupi hradi on. Nechces ho vyuzivat.
Ja by som mu dala najom aj s tym jedlom, s tym ze on nakupi sem tam 200-250 euro, lebo ti fakt stupnu naklady + pranie a hygenicke potreby.
Tym, ze ti robi opravy okolo domu a skrinky na mieru...predpokladam, ze je sikovny, napomocny, mas s nim stastie.
Dufam, ze Vam to vydrzi a Vas vztah ustoji kazdodenné starosti!
Drzim palce a prajem Vam vela stastia!
@mira0611 ďakujem 🙂 je šikovný, rozumný, dôležité je, že komunikuje. Snaží sa aj s deťmi. O financiách sa ešte porozprávame, určite sa dohodneme.
@anonym_autor
@zmrzlinka2021 ano, mam deti. Ale nie je ich otec. Ak sme na výlete kupi im, zaplatí kolotoče, donesie im čokoládu. Viac od neho nechcem. Predstav si, že exmanžel tiež býva so ženou, ktorá má deti a nekupuje im nič. Viem ake to je mať lakomca, žila som s nim 10 rokov. Priateľ taky nie je a zneužívať ho nebudem.
To sú tu rady, iné zlatokopky. Podľa väčšiny tu, by sa nemal k tebe sťahovať vôbec a pre istotu by ti mal aj tak platiť paušálne 1000€ (či sa bude u teba stravovať a či nie)... načo si ho ťahať domov...prídeš o súkromie...
Bože. Nie že by boli radi že to chcete spolu skúsiť. Financie si nadstav podľa seba a dohodni sa s partnerom, verím ze nájdete konsenzus a spolocne bývať sa vám bude uzasne. Držím vám palce 🤜
To sú tu rady, iné zlatokopky. Podľa väčšiny tu, by sa nemal k tebe sťahovať vôbec a pre istotu by ti mal aj tak platiť paušálne 1000€ (či sa bude u teba stravovať a či nie)... načo si ho ťahať domov...prídeš o súkromie...
Bože. Nie že by boli radi že to chcete spolu skúsiť. Financie si nadstav podľa seba a dohodni sa s partnerom, verím ze nájdete konsenzus a spolocne bývať sa vám bude uzasne. Držím vám palce 🤜
@telefon00 deti v puberte dokazu poriadne preverit vztah vlastnych rodicov,nie to este cudzieho cloveka.Jedna vec, pisat rady v teoretickej rovine a druha, zit realny zivot v rodine,ktora ma svoj rytmus a zvyky.Uplne chapem nazor zien,ktore radia,aby si ho nestahovala k sebe.
Môze, to byt viac na skodu,ako na osoh.Je ine byt na vylete pol dna alebo v parku, dve hodiny,kde sa snazi pôsobit chrumkavo na deti.V domacnosti nie je jedno dieta,ale je ich viac...
Nazval si zeny zlatokopky,kolko platis za byvanie a stravu mesacne,resp.,aka je tvoja mesacna rezia?
@telefon00 deti v puberte dokazu poriadne preverit vztah vlastnych rodicov,nie to este cudzieho cloveka.Jedna vec, pisat rady v teoretickej rovine a druha, zit realny zivot v rodine,ktora ma svoj rytmus a zvyky.Uplne chapem nazor zien,ktore radia,aby si ho nestahovala k sebe.
Môze, to byt viac na skodu,ako na osoh.Je ine byt na vylete pol dna alebo v parku, dve hodiny,kde sa snazi pôsobit chrumkavo na deti.V domacnosti nie je jedno dieta,ale je ich viac...
Nazval si zeny zlatokopky,kolko platis za byvanie a stravu mesacne,resp.,aka je tvoja mesacna rezia?
@tundra mozno, ale to je ako keby si hovoril, ze rozvedena zena so zavazkami uz nema sancu na plnohodnotny vztah so spolocnym byvanim. A zrejme v realnom zivote existuju aj uspesne pripady. Ak je tam naozaj obojstranna laska s pevnym zakladom priatelstva, ucty, tak tieto financne "uctovnictva" tam nemusia zohravat taku ulohu, na aku sa zvrhla tato tema (usporaduva sa to prirodzene, alebo aspon obojstrannou rozumnou dohodou). A urcite su aj pripady, ked nova partnerka/partner vychadza s detmi aspon korektne. Cim ale netvrdim, ze je to (pre kazdeho z paru) lahke.
@anonym_autor 150 eur platia deti na internáte🤣minimálne 300 strava plus niečo z energii
@tundra mozno, ale to je ako keby si hovoril, ze rozvedena zena so zavazkami uz nema sancu na plnohodnotny vztah so spolocnym byvanim. A zrejme v realnom zivote existuju aj uspesne pripady. Ak je tam naozaj obojstranna laska s pevnym zakladom priatelstva, ucty, tak tieto financne "uctovnictva" tam nemusia zohravat taku ulohu, na aku sa zvrhla tato tema (usporaduva sa to prirodzene, alebo aspon obojstrannou rozumnou dohodou). A urcite su aj pripady, ked nova partnerka/partner vychadza s detmi aspon korektne. Cim ale netvrdim, ze je to (pre kazdeho z paru) lahke.
@madeincssr napisal som,moj osobny nazor,nikto s nim nemusi suhlasit.
@anonym_autor 150 eur platia deti na internáte🤣minimálne 300 strava plus niečo z energii
@anonym_d13212 Uf, toto asi nerozchodi. Kedze u rodicov plati len sem-tam daco a podla mna nema realnu predstavu o nakladoch na zivot. 300+ sa mu podla mna bude zdat prilis vela.
@anonym_autor fíha,to ma koľko 25 a je po škole,že namiesto snahy sa zabezpečiť býva mamke pod sukňou a aj s obedikmi od nej behá do roboty a teda užíva si život....cestoval wäre a teraz sa ide sťahovať za 150 k žene s rakosom deti. Hmmm,No dobre.
@maciatkolulu ja v týchto prípadoch mnohodetných žien koľkokrát nechápem. Roboty okolo 4 detí neskutočne veľa a tie ženy samé s deťmi ešte stíhajú randiť. A okolo mňa kopec single ľudí, čo si nevedia roky nikoho nájsť a niektoré mnohodetné matky si môžu vyberať frajerov, klobúk dole, ženy, asi sila osobnosti.
@zmrzlinka2021 ano, mam deti. Ale nie je ich otec. Ak sme na výlete kupi im, zaplatí kolotoče, donesie im čokoládu. Viac od neho nechcem. Predstav si, že exmanžel tiež býva so ženou, ktorá má deti a nekupuje im nič. Viem ake to je mať lakomca, žila som s nim 10 rokov. Priateľ taky nie je a zneužívať ho nebudem.
@anonym_autor Autorka, všetko tu už bolo napísané. Baby to rozobrali sprava aj zľava. Zrejme si si už toho v živote zažila dosť. Želám Ti, nech si šťastná ( aj Tvoje deti ) a nech Vám to s priateľom vyjde. Fakt, že má doma pri rodičoch pravdepodobne pohodlie, svoje súkromie a chce to vymeniť za väčší blázinec, lebo pri deťoch to vždy je, svedčí o tom, že Ťa má rád a myslí to s vami vážne. Už len dohodnúť pravidlá. Držím palce.
@anonym_d13212 Uf, toto asi nerozchodi. Kedze u rodicov plati len sem-tam daco a podla mna nema realnu predstavu o nakladoch na zivot. 300+ sa mu podla mna bude zdat prilis vela.
@anonym_277420 tak nech zostane u rodičov.Snad nebudeš naňho doplácať.Aby jeden pracujúci chlap platil takú sumu je smiešne.Ale verím, že on ani nemá predstavu koľko stojí domácnosť prášok, strava, energie.Velke dieťa🤣

@anonym_autor Kolko máš od neho pýtať?? Normálny chlap by sa teba opýtal,že koľko ti má prispievať.......
@rozculena Good point. Tipnem, ze u mamicky je vsetko zadara alebo dava minimum.