Koľko financií pýtať od priateľa pri spoločnom bývaní?
Ahojte. S priateľom sme uz takmer rok spolu a rozmýšľame nad spoločným bývaním. Ja bývam s deťmi v mojom byte a on by sa prisťahoval. Keď nájomné rozpočítam na osobu vychádza to na 50€. Za stravu asi 100€? Čiže dokopy 150€mesačne by mi platil. Je to málo? Veľa? On toho veľa nezje, mäso a vajíčka mi väčšinou prinesie. Keď chodíme na výlety, väčšinou platí on jedlo alebo mi natankuje- chodíme na vylety mojim autom nakoľko je väčšie. Teraz bývame väčšinou cez víkendy u mňa, cez týždeň ako nám vychádza čas prídem za ním ja. Ďalšia vec, ktorá ma trápi ako prekonať strach zo spoločného bývania 😀 Bola som sama 4 roky a nechcem sa unáhliť aj keď ho mám rada.
Ďakujem za názory
@lienka.7 ale pochopila. Tiež by som do takého niečoho nešla, a vôbec nie len kvôli financiám.
Akurat ma vždy pobaví ten dvojaký meter muži/ženy v tej istej situácii
@huxy nepochopila. Lebo keby som sa ja k niekomu sťahovala, obzvlášť keď tam uz sú deti, tak by som automaticky prispela na chod celej rodiny. Nielen platila za seba nejaký trápnych 150€ ci koľko euro. Aby si chápala, iba tu "moju" časť nákladov. Lebo by mi to bolo trápne.
@lienka.7 tak potom fakt nerozumiem, ako si to myslela: nikdy by si sa k chlapovi so 4 deťmi nesťahovala,lebo by si sa musela financne podieľať... Takto si to napísala 🤷🏼♀️
Podla mňa aj tak max nefér podieľať sa polovicou nákladov zo všetkého (1 chlap 1 žena + 4 jej deti). Extrémny nepomer. Mne by bolo trápne pýtať polku ak by som bola tá žena a ak by som bola ten muž a žena toto očakáva-cúvla by som.
@lienka.7 tak potom fakt nerozumiem, ako si to myslela: nikdy by si sa k chlapovi so 4 deťmi nesťahovala,lebo by si sa musela financne podieľať... Takto si to napísala 🤷🏼♀️
Podla mňa aj tak max nefér podieľať sa polovicou nákladov zo všetkého (1 chlap 1 žena + 4 jej deti). Extrémny nepomer. Mne by bolo trápne pýtať polku ak by som bola tá žena a ak by som bola ten muž a žena toto očakáva-cúvla by som.
@huxy lenže ten chlap si dobrovoľne zvolil takú zenu
@huxy lenže ten chlap si dobrovoľne zvolil takú zenu
@zmrzlinka2021 to je myslím úplne irelevantné. A nemyslím, že počíta s tým, že bude platiť náklady na polovicu, aj za deti, ktoré svojich otcov majú a predpokladám že na ne platia výživné.
@anonym_autor Je dobre, že občas aj on niečo nakúpi, ale pýtaj minimálne 200€ s tým, že keď príde nedoplatok, tak sa bude podieľať. A ak sa naozaj ľúbite, tak by si strach mať nemala. Vyskúšať by ste si to mali, inak nezistíte, či vám to spolu bude klapať. Ak máš strach, tak prípadne počkaj ešte aspoň rok. To, že trávi u teba celé víkendy je dobré na to, aby si postupne navykol na a život s vami. Apropo, kde máš deti, keď si v týždni u neho, sú tam s vami?
@johanka21 mozno navrhnem aj ten spoločný účet, ktorý tu niekto radil. Mám o čom rozmýšľať. 200€ bude asi zlata stredna cesta, uvidime však naozaj v praxi ako to bude fungovať. Cez týždeň k nemu chodim iba cez deň s najmladšimi deťmi, niekedy sa pripojí staršia dcéra ak nema veľa učenia. A väčšinou chodim ked je jeho mamka doma, dáme si kávu a počkám kým pride z práce domov. A ked tak nad tym všetkým rozmýšľam ani neviem čoho sa bojím. Už teraz je tu obcas blázinec a este to nevzdal, neodišiel 🙂
My, sme si založili spoločný účet, tam posielame peniaze a z toho platíme bývanie aj stravu, čiže to co je spoločné, teraz už aj potrebné veci re dieťa. Takto nám to vyhovuje.
@johanka21 mozno navrhnem aj ten spoločný účet, ktorý tu niekto radil. Mám o čom rozmýšľať. 200€ bude asi zlata stredna cesta, uvidime však naozaj v praxi ako to bude fungovať. Cez týždeň k nemu chodim iba cez deň s najmladšimi deťmi, niekedy sa pripojí staršia dcéra ak nema veľa učenia. A väčšinou chodim ked je jeho mamka doma, dáme si kávu a počkám kým pride z práce domov. A ked tak nad tym všetkým rozmýšľam ani neviem čoho sa bojím. Už teraz je tu obcas blázinec a este to nevzdal, neodišiel 🙂
@anonym_autor Tak keď to máte takto, tak smelo do toho, možno má rád tú "itáliu"😉, veď inak by s tebou asi už dávno nebol. A keď si ešte aj rozumieš s jeho mamkou, tak myslím, že naozaj niet nad čím rozmýšľať. 🙂🙃

@huxy nepochopila si podstatu, ale ok. Nevadí.
@lienka.7 ale pochopila. Tiež by som do takého niečoho nešla, a vôbec nie len kvôli financiám.
Akurat ma vždy pobaví ten dvojaký meter muži/ženy v tej istej situácii