Koľko oddychu potrebuje muž po práci?
Ahojte ženy, doma sa väčšinou povadime pri tomto potrebujem názor nestrannej osoby
Muž robí od 6-17:00-18:00 príde domov a oddychuje maximálne prebali a okupe s mojou pomocou potom si ľahne a leží a zase ide do roboty v sobotu buď robí alebo je doma v nedeľu tiež lenze nerobí nič som na domácnosť sama mám pocit že všetko v domácnosti robím ja ...ako to máte vy ? Kedy má chlap pomáhať ? Či má naozaj oddychovat po práci a nemá nič robiť ?
@colsami dieťa má 17 mesiacov nemá až taký vysoký plat 1600 eur a ja rodicak len takže nemáme veľa peňazí
To akože každý deň toľko robí? Či tam rátaš aj cestu do práce?
však robí 12h 5 dní v týždni. Čo ešte chceš od neho?
@januska12323 každý deň tak robí lebo robí nadčasy
@sasa1310 Tak zena s dietatom bez ucasti manzela je v sluzbe 24/7.
@sasa1310 no ale aj žijeme v spoločnej domácnosti a máme spolu dieťa ja nemôžem byť na všetko sama mňa všetko bolí som po operácii pruhu
Sa nečudujem 12ky ak robí každý deň aby uživil rodinu a ty sa ešte pýtaš koľko má oddychovať on tiež pracuje aby ste mali čo jesť...to je také ako keby si ho brala už ako stroj
Vyhadzuje smeti, navari vzdy ten z nas jak sa dohodneme, kuchynu a riad sprace , vylozi susicku.
To robil aj ked som bola na materskej
Ale tolko v robote netaha, keby kazdy den robi 11-12hodin tak je vyflusnuty , ani mne by sa nechcelo bohvie co robit keby som on . Akoze kuchynu spratat ci smeti vyhodit, ale napr. Varit nie , ani by som to nevyzadovala
Aj ja som bola na materskej viem ako je to náročné ale tiež viem aké to je pracovať 12-tky🥺 už by len zavážil fakt ako náročnú má tú prácu......
@autorka 🍿
No už sa tu teším na tu "naloz", co dostaneš 👌
A aby som ti odpovedala, ano, stará sa. Aj počas týždňa ide s nimi normalne von, aj cez víkend. Môže si vybrať, bud bude variť a upratovať alebo bude mať na starosti deti, nakoľko ja nie som rodinná slúžka. Btw, hádaj, co si radšej vyberie 😉
žijete v spoločnej domácnosti, ale on pracuje aj za teba.
@marianarem a?
Oddychuje kolko chce. Nema pridelene hodiny. Ak mu poviem ze potrebujem pomoct, pomoze. Rovnako ako ja jemu.
Moj manzel nerobil 12-hodin denne, robil viac menej 8-9 hodin, takze aktivne participoval na starostlivosti o dieta a domacnost a oddychoval rovnako ako ja, napr. ked dieta vecer spalo 🙂 my sme sa dost striedali a velmi casto prebral staroslivost, ked prisiel z prace, rodicovska dovolenka, nie je dovolenka a kedze nemal naozaj fyzicky narocnu pracu a netahal nadcasy kazdy den, tak aktivne participoval.
Ak tvoj muz robi 12-hodin denne a teda kazdy den nadcasy (neviem, co robi), aby ste vyzili, tak potom nemozes ocakavat, ze bude participovat rovnako aktivne ako ten co robi 8-hodin a fyzicky nenarocnu pracu. Chce to zdravy rozum a nie stanovene hodiny na oddych.
Mňa zaujíma akú prácu vykonáva
A tie nadčasy musí robiť? Akože keď si predstavím takto makať každý deň ani to prebalenie večer by sa mi nechcelo.
No ja neviem. Moj pride z prace a berie minimalne jedneho von, ja pokracujem a staram sa o druheho. Ked to tu citam vidim ze mam mimoriadne uzasneho a schopneho chlapa. Taku lemru co pride z prace a musi si oddychnut by som nezniesla. Ja tiez neoddychujem. Oddychujeme ked ich ulozime do postele.
Môj muž príde z 11h služby domov, ide do sprchy, potom berie dieťa z rúk, ja urobím pre oboch šalát a jem prvá. Potom sa naje on a sme s deťmi spolu, robíme obaja čo treba.
Pracuje 4dni v týždni. Keď je doma, podieľa sa na výchove, upratovaní. Varím len ja, od muža mi moc nechutí😬
@sasa1310 nie nepracuje 12 h denne. Nemusi. A aj keby pracoval tak by neoodychoval. Akoze to co je? Ze pride a lahne si? Kym ja kmitam 15h okoli deti? Jednak ked pride chcu byt deti aj s nim a po druhe tak sme snad partneri takze nie je on oddychuje a ja padam na hubu den noc. Chodi oddychovat na florbal, futbal. Zaroven mne vytvori priestor na cvicenie, masaz, manikuru. Ale neexistuje ze by sa valal na gauci.
@really8 tak autorkin zjavne musí. A je to úplne iné, ako keď niekto odrobí 8h. Jej manželovi ešte stále ostáva za ten deň odpracovať ďalšie 4 hodiny ako tvojmu. 6 dní v týždni. Už len to vstávanie na šiestu do práce 6x týždenne musí byť riadne unavujúce. Za mňa to nie je žiadna lemra. Môj robí 12ky niekedy 2 dni v týždni a niekedy 5 dní v týdni. Vidím na ňom aké je to pre neho unavujúce ísť na 6 ráno a prísť až večer. V tie dni absolútne od neho nič neočakávam. Príde domov a zaspí na gauči od únavy a to tam len sedí a dáva pozor na PC. Podotýkam každý druhý týždeň iba 2 dni v týždni. Neviem si prestaviť, že by tak robil 6 dní vkuse
A keby si ty išla zarábať jeho plat a on ostal doma s dieťaťom? Potom by neoddychoval.
Nedokázala by som žiť s niekým, kto sleduje koľko oddychujem.
Tak je to individuálne. Môj muž robí home office, IT, čiže si čas vieme rozvrhnut ako chceme. Ja taktiež home office ekonómia a účtovníctvo, čiže sa dohodneme kedy chceme ísť do fitka, kedy mam nechty, kedy ma zápasy keďže hráva futbal , kedy mame deadline v robote... Takisto mame podelenu prácu v domácnosti. Raz vari on, raz ja, keď akurát treba prať dá prať on keď je doma.. S malým trávi čas rovnako ako ja. Ale toto je náš prípad a nás život. Neviem si predstaviť aké by to bolo keby robí každý deň 12tky..verim tomu, že je unavený. Ocino tak robil dlhé roky a teda padal na hubu každý deň keď prišiel domov. Ani sa nám nevenoval, len cez víkendy. Spätne vraví, že tak robiť musel kvôli peniazom, ale neužil si nás ako deti.
Zalezi od toho, co robi. Ak robi fyzicky, jasne, ze moze byt uplne vyflusnuty a potrebuje si lahnut. Ja si zas neviem predstavit, co take strasne zena za cely den na rodicovskom nedokaze urobit, pri jednom dietati. Keby si mala 2-3 deti, dom so zahradou a zvieratami nepoviem, ze nestihas.
Ked pojdes do prace, to zasa bude o inom.
@0silvia0 inak toto ma tiež napadlo. Ja som nastúpila do práce a žiadna práca mi teda neubudla nástupom dieťaťa do škôlky. Variť, upratovať, venovať sa dieťaťu som musela tak či tak a k tomu ako bonus chodiť do práce na 8h, dieťa doviezť do škôlky a fungovali sme a stíhali sme. Zlatá materská
Moj muz tiez tak robi aj s cestou z prace prichadza medzi 17-18 a ked pride domov mam väčšinu veci porobenych aj veceru, bud akurat robim alebo mam hotovu. Mozno 4x do mesiaca je tak, ze navarí cez tyzden ale cez vikend navarí, ide s detmi von alebo robi okolo domu. Ale ja mu zase hovorim, ze trosku oddych. Lebo predsa len, aj hodina cesta z prace a do prace je náročná hlavne v zime. Okolo domacnosti robim na 80% ja. Som skor doma. Ale zase cez den ide roboticky vysavac, pracka operie, sušička vysuší, ja iba skladám a odložím. Ked si realne zrátam cas, tak okolo domacnosti mi to trva tak 30min. cez tyzden a mozno 4 hodinky cez vikend. Ty mas 16 mesacne dieta, Cize skor by som ho zapojila o strarostlivot o dieta ako o domacnost. Ved nech si aspon hodinku vecer najde a venuje sa dietatu. To ti tiez pomoze.

Kolko ma dieta rokov?
To muz robi kazdy den 11-12 hodinovky a vikend detto robi? Ma dobry plat vzhladom na tento fakt?