icon

Koľko oddychu potrebuje muž po práci?

18. jan 2025

Ahojte ženy, doma sa väčšinou povadime pri tomto potrebujem názor nestrannej osoby
Muž robí od 6-17:00-18:00 príde domov a oddychuje maximálne prebali a okupe s mojou pomocou potom si ľahne a leží a zase ide do roboty v sobotu buď robí alebo je doma v nedeľu tiež lenze nerobí nič som na domácnosť sama mám pocit že všetko v domácnosti robím ja ...ako to máte vy ? Kedy má chlap pomáhať ? Či má naozaj oddychovat po práci a nemá nič robiť ?

marca12
18. jan 2025

Moj sa podiela na domacnosti,ale ked ma narocne pracovne obdobie urcite robim viacej ja doma ako on. U nas tahame podla toho,kto ma kolko casu. Ked pride domov vecer po narocnom dni urcite,urcite od neho neziadam,aby este riesil domacnost. Ja tiez,ked pridem neskoro z roboty,kaslem na domacnost. Radsej si oddychnem. Neries to,kto kolko doma pomaha. Lebo kazdy ma inu pracu,ine podmienky. Dolezite je,ze ste spolu doma vecer. Tak si ten vecer nejako sprijemnite. Kupat mozte spolu v den,ked ma volno. Jedine,co ma zaraza,ze si po operacii a aspon teraz ta nesetri a nepremoze sa aspon trosku. Viete sa spolu rozpravat? Vela zien ma tendenciu bavit sa s muzmi ako s detmi,len same prikazy,rozkazy,krik...Keby si mu slusne povedala,aby ti pomohol aspon teraz,tak to odmietne?

lilope
18. jan 2025

@really8 tvoja mama robila aj nadčasy? Lebo naplniť 160 hodinový fond 12 h službami znamená odrobiť týždenne 3-4 služby, nie 5-6 ako to robí autorkin muž. Takže opäť porovnávaš neporovnateľné 160h mesačný úväzok s 280h.
Je vidieť, že si nerobila 12ky, keby áno, inak by si písala.

ibatanecnica
18. jan 2025

@doriiis presne tak. Radsej doma na materskej a spravim co treba ako chodit na 12stky. Skusila som.jedno aj druhe.

ibatanecnica
18. jan 2025

@really8 presne tak ja som mala.kazdy den rozbity lebo som mala.vacsinou nocne. Prides po nocnej a dalsi den zase do nocnej sem tam denna a po nej zase nocne. 2 dni volna po sebe som veru veeeelmi dlho nemala

ibatanecnica
18. jan 2025

@sisska96 tak.my sme tych hodin mali viac ako ti co robili 8 hod.smeny

oblecenie99
18. jan 2025

Mne udrelo do očí, kedy v práci začína.. ak o šiestej, tak musí vstávať minimálne o piatej ráno. 6 dní v týždni za 7. Spomínam si, keď som robila kedysi 13, 14ky, fyzicky (brigáda v kaviarni) a krátky a dlhý týždeň plus samozrejme nadčasy bežne. A keď sme mali dlhý týždeň, ja som vo voľnom čase doslova len ležala a spala, bola som brutálne rozbitá. Aj na materskej (veď aj preto som išla skôr do práce hehe, čiže viem, čo to obnáša), ale fakt sa to nedalo porovnať... Nikdy by som už takto robiť nechcela. To bol masaker.

dagas
18. jan 2025

@sasa1310 no tak teda môj muž chodí na ranné,potom je do večera na stavbe a ešte zvláda prísť večer domov keď je treba okúpať deti a uložiť..donesie aj nákup 😏

sisska96
18. jan 2025

@dagas chudák.....

dagas
18. jan 2025

@sisska96 ja viem že má toho veľa a obdivujem ho za to. Bohužial je to daň za to, že sme sa rozhodli stavať a svojpomocne... A svojpomocne že úplne. A čuduj sa svete naozaj večer príde a chce mi pomôcť s deťmi a byť s nimi aspoň tu chvíľu...

tahomi
18. jan 2025

Nikdy nikto nepochopi ake je to pracovat viac a inak ako 8h denne, kym si to nezazije. Ake je to robit 12ky, nadcasy, vikendy, nocne. A nie klasickych 160h mesacne. Ja robim dokonca 24ky a to je ine peklo na zemi, uplne tvojho muza chapem.

Ja ti odporucam vymenit sa, chod ty na 12ky fyzicky narocnej prace, ber nadcasy. Ked prides zbita ako pes domov, tak ta tam caka ofucana zena. Aka je vlastne tvoja predstava? Co by mal robit, ked pride vecer z prace?

abcmajacba
19. jan 2025

@sisaka 🤣 nepoznáš našu situáciu, nevieš aké to máme doma. Nikdy som netvrdila, že robím ako baník a nikdy ani nevysedávam na sociálnych sieťach, vôbec si sa netrafila 🤣 Nie som otrok ani slúžka a ani nebudem. Ty si buď.Nevidím na tom nič zlé, aby aj muž priložil ruku k dielu. Ty si rob, čo chceš a do mňa sa nestaraj 😉. Nebudem na tvoje komentáre reagovať lebo určite budeš ešte múdra 😉👌. Nech sa ti darí a viac ohľaduplnosti ti prajem, každý máme svoj život a žijeme si ako chceme. Ja som reagovala na autorku príspevku, ktorú zaujímal názor iných žien. Mňa ten tvoj nezaujíma ani trochu 😉.

sasa1310
19. jan 2025

@dagas môj robí všetko to, čo aj ja (okrem žehlenia), ale nerobí 6 dní v týždni po 12h. Tu v tomto prípade musí byť len ubíjajúce prísť na 6.00 hod do práce 6x do týždňa. Je unavený z tých hodín, tak je unavený. Nie je mu čo vyčítať. A nie je ani vhodné porovnávať ho s chlapmi, ktorí robia 8h a chodia na 7-8.00 ráno

samik88
19. jan 2025

Môj tiež chodí do roboty na šiestu ,síce robí 8 hodín ale prerábame dom ,takže keď príde maká ďalej na dome. A to ešte máme záhradu,zvieratá,atď. Snažím sa ho zapájať hlavne s deťmi aby s nimi trávil čas. On keď príde večer ,osprchuje sa ,naje tak hneď zaspí ,lebo je unavený. Ja to samozrejme chápem a vidím svetielko na konci tunela keď prerobíme dom. Jasné,že som aj ja niekedy unavená ,hlavne keď mladší v noci nespí.
Ale musíš aj ty trošku pochopiť svojho muža ,veď 12 hodín v robote je strašne veľa. Takto nemôžete fungovať dlhodobo. Lebo keď nastúpiš do roboty bude to ešte ťažsie. Cez týždeň by som naňho nenaliehala ,ale ak má voľný víkend čo som pochopila tak,že nerobí stále cez víkend,vtedy ho skús zapojiť, hlavne nech je s dieťaťom, aby bolo aj s otcom. A môžte upratať spolu ,my to tak robíme ,máme to rýchlejšie a potom trávime čas spolu ,môžte ísť na výlet alebo na prechádzku ,atď.

dagas
19. jan 2025

@sasa1310 ja mu nič nevyčítam,môj chlap to nieje 😏 ja som napísala že ten môj zvláda aj robotu aj stavbu a aj sa povenuje deťom, alebo čo doma treba. Nie preto že musí ale lebo chce....

lienka.7
19. jan 2025

@abcmajacba presne tak, keď sa chce, všetko ide, všetko sa dá. To ako keď nastupi zena do prace, keď dôjde domov, môže teda ona ďalej doma "robit" a chlap teda oddychovať? Len chlap ma "pravo" byt unavený, žena už nie? Ani sa nečudujem potom tu týmto témam, ze sa ženy sťažujú, že chlapi nič doma nerobia. Ano, je doma na MD/RD, teda robí "vsetko" lebo predsa chlap pracuje za peniaze, ona teda zadarmo. Príde vsak čas, kedy do prace nastúpi aj ona a potom nastáva ten reálny problém. Ale však chlap zhičkany a naučený, ze predsa nič x-rokov nemusel robiť, tak prečo "zrazu" ma? 99% chlapov by na MD/RD nikdy neboli, lebo by to jednoducho nezvládli. Aj zena na MD/RD ma pravo na oddych a 1x do týždňa sa ten chlap môže prekonať, aby bud postrazil deti alebo čokoľvek iné podľa dohody, nech môže ísť do fitka/kadernicke/alebo len tak s kamoškou na kávu. Kto chce toto pochopi, kto nechce jednoducho nepochopi nikdy.

svetlonos
19. jan 2025

@really8
😂😂 pobavilo - dve deti do dvoch rokov, a me doma! Nas bude mat 5, druhy 20 mesiacov a novorodenec - tiez to nevidím na odpocivanie 😁
Ale tak pokial sa bavíme aspom o tom citani ci uložení spat aj to reálne pomoze. Žiadna drama. Mna to práve tiez pomoze ked muz uspava. Teda nedávno musel prvy krat. A super. Ja si porobím a nie zom taka ostala po uspani.

andymady
19. jan 2025

Nechápem, čo riešiš. Vždy budeš mama. Vždy.

andymady
19. jan 2025

Ja som bežne sama s malým od jeho narodenia. Okrem domácnosti hocikedy riešim servis auta, kosenie záhrady a iné veci. Keď manžel príde, teším sa, že sme spolu, rád varí a ideme niekam do Tatier na výlet. Pomáha so všetkým, synček ho zbožňuje. Nemám čas riešiť a neriešim, koľko a čo pomáha alebo nepomáha. Teš sa, že ste spolu a buď multifunkčná😆. Vypýtaj si potom odmenu pre vás troch 💕🤩🤣🤣

janikm
20. jan 2025

Tak vies ale treba aj na to pozerat ze robi nadcasy kvôli tomu aby ste sa mali dobre, nechodi po krcmach a kamaratoch.. Ja cez tyzden od manzela nejak specialne nic nevyzadujem, pracujem z domu a aktualne mam uz druhy mesiac dceru doma so skôlky zo zdrav.dôvodov. Cez tyzden mam svoju rutinu ale zas cez vikend trvam na tom aby sa rovnako staral o chod domacnosti-ale to je doma a oddychuje.

breeen
20. jan 2025

@really8 gratulka k tvojim názorom. Máš riadne naslsapnute na vyhorenie. A myslíš že aj manžel je toho názoru? Alebo keď ozaj príde vycerpanie, čo príde, ty di ľahneš a on ta pocastuje, že si lemra?

really8
20. jan 2025

@breeen dikicko. Nemam nasliapnute na nic. Cauko

breeen
20. jan 2025

@really8 fungovala som ako ty a jedného mna ma vyplo. Vycerpanie, únava, nonstop bolenie hlavy, panické ataky. Zvládla som urobiť veľké nič! Nič! A musela som sa doslova naučiť oddychovať. Myslím, že by si sa to mala naučiť aj ty, evidentne máš prebratý vzorec z domu podľa tvojej mamy ktorá tiež neoddychovsla, ako si spomenula. Ale tak to byt nemá.

really8
20. jan 2025

@breeen zlaticko ale ty vobec nevies ako my doma fungujeme. Ja som aj pisala ze si obaja navzajom doprajeme priestor na oddych ale netravime ho tak ze jeden lezi na gauci a druhy sa stara. 4x do tyzdna cvicim, chodim kadernicke, na manikuru, na masaz atd. Manzel ma 3x do tyzdna futbal, florbal, niekedy bankovanie atd. To je nasa forma oddychu. Oddychnut sa da aj pri kocikovani. Uplne milne si predstavujes ze sa nahaname za niecim.

breeen
20. jan 2025

@really8 v pohode ja sa pýtam čo budeš robiť sk nebudeš mat reálne energiu ani ba tieto tvoje aktivitky. Že reálne nebudeš mat energiu vstať a ísť kozmeticke. Budeš rada, že žiješ a áno, zostane ti gauč. Gauč nie je oddychová zóna pre lemru. Je to často jedine bezpečne miesto na prežitie a ver mi, že je mnohí takto naozaj žijú. Že nevládzu.

really8
20. jan 2025

@breeen ale je ine ked su ludia zdravi a ine ked su chori. Ak niekto nevladze a len lezi na gauci a nema energiu v 30 rokovh vstat tak asi nebude na tom zdravotne dobre. A to uz je iny pribeh

denimol
20. jan 2025

Je mi tvojho manžela ľúto, on pracuje v práci ako otrok a ty po ňom ešte chceš, aby ti doma pomáhal. Chýba ti emapia.

candii
20. jan 2025

@really8 ono si treba uvedomiť že každý človek je iný. To že pre Vás je forma oddychu šport , je super ale to je Váš životný štýl, ste s ním spokojní obaja a vyhovuje Vám to. Ale nie každý človek je taký, niekto potrebuje toho oddychu, spánku viacej. Napríklad poznám ľudí čo bežne vstavaju ráno o 5.00 úplne vyspatý a fresh. Ja keď vstanem o 5.00 som rozbitá celý deň. Každý má iné potreby. Neznamená že je hneď lenivý. A zase nasilu sa prekonávať, keď sa cítim unavená tiež nie je dobré.

lilitela
20. jan 2025

Môj názor je taký, že cez týždeň môže byť unavený a nezatazovala by som ho upratovaním a pod. Rozhodne ale môže pomôcť s dieťaťom. Zahrať sa s ním a tak. Ale ty píšeš ze on nič nerobí ani cez víkend a to už zjavne čitateľky MK nevidia.

lilitela
20. jan 2025

@lienka.7 hlavne sa netreba čudovať, keď vyše pol koníka ma také názory, ze opäť len vychovaju synov, ktorí budú v dospelosti mat takéto nastavenie, že on chudák robi a žena doma dovolenkuje.

breeen
20. jan 2025

Ja si proste myslím že tieto veci nemajú mat limity. Ak potrebuje oddychovať, nech oddychuje. Ak potrebuje oddychovať žena, nech oddychuje. Deliť všetko na čas, limity a nedajboh to ešte kontrolovať mi nepríde ako manželstvo ale ako stresujúci režim. Som však všetkými 10 za to, že ak je únava, treba oddych. Môže to skončiť zle.