icon

Koľko oddychu potrebuje muž po práci?

18. jan 2025

Ahojte ženy, doma sa väčšinou povadime pri tomto potrebujem názor nestrannej osoby
Muž robí od 6-17:00-18:00 príde domov a oddychuje maximálne prebali a okupe s mojou pomocou potom si ľahne a leží a zase ide do roboty v sobotu buď robí alebo je doma v nedeľu tiež lenze nerobí nič som na domácnosť sama mám pocit že všetko v domácnosti robím ja ...ako to máte vy ? Kedy má chlap pomáhať ? Či má naozaj oddychovat po práci a nemá nič robiť ?

Strana
z5
really8
20. jan 2025

@candii no ale ako rodic sa proste musis nasilu prekonat. Mladsi mi prve asi 4m vstaval o 4 rano. Potom sa polepsil a vstaval o 5. Kedy som mala oddychovat a dospat to? Myslis ze sa mi chcelo tak skoro vstavat? 15h denne behat okolo dvoch deti? Pondelok az nedela? Ci mal si manzel zobrat dovolenku? Urcite je tu kopu matiek co pada na hubu od unavy ale musia ist a vydrzat. Materska vie byt v pohode a vie to byt aj taky masaker ze ma clovek chut plakat len pri predstave dalsieho dna.

candii
20. jan 2025

@really8 mne to nemusíš hovoriť vôbec. Pretože presne viem o čom hovoríš. Môj syn nespal do roka , každú pol hodinu sa budil a do toho som mala ešte 2 ročné dieťa. Čiže ani poobede som si neoddychla, lebo nikdy nespali naraz a ano, veľa krát som plakala od únavy ale musela som. Ale muz chodil do práce, musel sa proste vyspať. Tu je rozdiel ten, že ona má len jedno dieťa. Myslím, že sa to neda porovnať keď má žena jedno a dve malé deti. To je prvá vec, druhá vec .. to dieťa má cez 1 rok. Tá starostlivosť o neho je výrazne lepšia ako bábätko ktoré sa v noci budí na dojčenie každú chvíľu. Moje deti už v takom veku prespali skoro celú noc, maximálne sa 1x zobudili. Aj ten deň prebieha s takým väčším dieťatom lepšie..

really8
20. jan 2025

@candii ano ma len jedno dieta ale vies co? Ked sme mali jedno tak aj tak bolo jaksik furt co robit a prislo nam to narocne. Teraz mam dve a hovorim si ake to bolo v poho s jednym😂 a aj tie 17m vedia byt narocne. Zuby separacka vzdory. Kazdopadne nevsimla som si ze by autorka inak pisala ze mimo dni ked pracuje je to super otec a manzel co vymysla vylety a aktivity

candii
20. jan 2025

@really8 stále lepšie ako dve deti ktorým idú zuby a majú separacne úzkosti 🤣 aspoň vie, že s takým chlapom ostane len pri jednom 😁

natalka13
20. jan 2025

@really8 pride o 18,00 sprcha vecera a o 19,00 ma brat 17m dieta von? moji 17m o takom case uz sli spat akebo spali.
ja neviem ale 1 dieta a zena doma, ved to bol super cas pre mna ziadna otrocina.
co cele dni tolko robite ze sa idete zodrat?

mmoni89
20. jan 2025

Tak za prvé, nezaraba malo, čo si myslíš ze každý zarobí 3000 alebo co?🫣za druhé, keby môj muž robil 12tky každý den tak by som po ňom veru už nič nechcela, ved tiež je len človek. A nie niesom toho názoru ze žena má byť doma a všetko robiť ale robiť ako otrok v práci je tiež druhá vec.doma mam 3deti takže viem aj co je okolo deti

mmoni89
20. jan 2025

@natalka13 no inak presne,ked si spomeniem na času ze som mala len jedno dieťa tak to bola nuda 😀

dagas
20. jan 2025

@natalka13 ja by som sa len vyjadrila k tomu že má jedno dieťa doma.Dopriala by som každej také dieťa čo je na mame celý deň zavesené a reve a reve vždy keď ho položíš.. zaspí len na tebe a spí 20 minút 😏 nosič ani kočík ani nič..😏 to že niekto má dieťa ktoré je ticho kam ho položíš neznamená že je každé také. Chvalabohu že to bolo len obdobie ☺️

really8
20. jan 2025

@natalka13 no vidis, moj 17 m ma vecierku o 20. V lete sme boli vonku aj do pol osmej, v zime prechadzka s kocikom kludne tiez tak. A my sa vobec nejdeme zodrat. Za to ze nesedime ored telkou neznamena ze surujeme byt od rana do vecera. Uz som pisala ake mame aktivity. A ako som už písala, pán manžel autorky nevyzerá že by aspon mimo dní keď je v práci sa doma nejako zapájal a snažil.

simca06022011
20. jan 2025

Treba si s muzom prace podelit, proste mu zadel, co bude robit a v nedelu napr pojde aj s dietatom von na hodinu dve... Moze oddychovat a lezat, ked spravi co treba doma tiez. Necitala som vsetko, ale nenechaj sa proste zodrat, urob si system, aby si mala aj volny cas (aj ked s dietatom) aj urobene veci, a jemu zadaj co spravi, aj kazdy den a sam od seba, smeti, umyvacka, ... a tak. Poveala by som aj nakup, lenze to napr. ja s kocikom som si doobeda vybavila vzdy lepsie = tak to na kazdom ake aktivity si vyberie :D A potom nech si lezi uz kolko chce. Robi 12h a co? ked pozriem na mojich kolegov, co zenam rozpravaju aki su narobeni a pritom sedia s vylozenymi nohami, citaju si net = denne aspon hodinu, su dni ked nie je do coho pichnut na viac ako dve hodiny :D potom na rychlo nieco spravia, aby sa stihlo a tvaria sa ako je vela roboty = brala by som to "zrobenie sa" trosicku s rezervou. A v kazdej praci je to tak, raz je vela, raz malo ale hlavne nie je to ten stereotyp nekonecny. Podla mna najnarocnejsi je ten doma doma s detmi, preot si to treba zjednodusit trochu a spestrit.Keby ol 24/7doma tak by to nedal :DD
ja som tiez nespavala na obed ani nevyspavala pri dcere do 9tej rano :DDD ale system bol urobeny tak, ze som vsetko v pohode dala = doobeda aj poobede von = tym padom bolo dieta vyvencene, unavene a o 20tej spalo... doma sa neurobil bordel ked sme tam neboli :D este aj pracu som s kludom dala z domu plnohodnotne.

A inak autorka, dcerka je vesela, zlata.. spat ti nechce/mas bordel.. tak jej daj handricku a upratujte. Nauc ju popratat si hracky, odlozit veci... bude mat aktivitu, unavi sa, nauci sa a budes mat vasi poriadok a menej nervov.

sova7
20. jan 2025

On ma takto podpisanu riadnu pracovnú zmluvu? Lebo pokiaľ viem ak sa robia 12 ky je tam podľa zákonníka práce nejaké voľno po 12 ke čo viem väčšinou sa robí dve 12 ky dva dni voľno

simca06022011
20. jan 2025

@sova7 kto vie co a pre koho robi...

mnamko
21. jan 2025

S prstom v zadku som všetko stihala, potom som ovdovela v 24 rokoch a zas som všetko robila sama.Mozes neviem co mate tolko roboty ja som si ešte nasla cas aj knizky precitat.Tretie som mala ako 41 ročna a muz odišiel robiť do zahraničia a zas som to zvládla sama.

estellas
21. jan 2025

@sova7 Presne toto je aj mne divné. Lebo ja robím 12. a vždy mám jeden deň voľno. Nikdy nemala každý deň 12.stky ani moji kolegovia. 🤔

sova7
21. jan 2025

@estellas ja čo poznám ľudí robia dve 12 ky dva dni voľno. Keď je nepretržitá prevádzka. Neviem si predstaviť 6 dní v týždni v kuse takto robiť. Ani podľa zákonníka práce mi to nepasuje ono môže tam byť ústna dohoda a na papiery iná zmluva ale zas aj do dôchodku sa ráta len to čo je na papiery a výplatnej páske

martin96321
24. jan 2025

Môžeš si nájsť prácu v ktorej zarobíš. Tým pádom muž bude viac s dietatom a Ty si uzijes aj pracu a vyborny kolektiv,nielen domacnost a dieta. Lebo verim,ze z toho prepina cloveku ked je doma zatvoreny

martin96321
24. jan 2025

@janagem potom by neoddychoval?😄 zas trosku uprimne. Pokial ta pani nema doma 8 krav a nedoji ich rano,pokial nemusi nakrmit statok a ist prat na potok a potom 8 kilometrov pesi do obchodu........co kua robi 12 hodin s jednym dietatom ze je z toho na nervy....... pokial to dieta nieje chodiaci postrach denis alebo vazne chore.

Strana
z5