icon

Koľkokrát do týždňa akceptujete hobby partnera?

31. júl 2023

Ahojte koľko x do týždňa je podľa vás take primerane na nejaké hobby aby zostal čas aj na iné veci? Myslím u partnera, kedy by ste boli spokojne že aj on má svoj čas aj spolu ste. Bezdetna dvojica ktorá spolu žije aj všetko čiže žiadna krátka známosť. Nič nezakazujem nechávam ho nech ide kedy kam chce, skôr čakám že si možno sám povie že aspoň malicko by mohol upustiť. Za mna ideal aby bolo vyvážene tak 3-4 x do týždňa po práci ale keď je to už aj 6x tak mi to príde veľa vzhľadom na to že potom nám času zostane naozaj malo, takpovediac ráno keď sa zobudíme alebo už večer doma keď si max niečo pozrieme v tv a ideme spat. Ja teraz nejaké extra vyžitie nemám ale aj keď budem mat a pôjdem trebárs cvičiť bude to tak 3-4 krát aby iné dni mi čas zostal.

autor
31. júl 2023

@lonely66 teraz mi tu ešte niekto napíše že vlastne nechodí športovať Alebo chodí len v inom slova zmysle 😂😂to rozhodne nie 😃

autor
31. júl 2023

@kvetinka75 ale isto máte nejakú svoji predstsvu koľko tráviť času s partnerom a keby sa to rovna skoro nule tak nebudete písať o tom že ho nebudete obmedzovať. Či hneď sa treba rozísť ?

kvetinka75
31. júl 2023

autorka - a sním si sa o tom bavila? aký je jeho názor

kvetinka75
31. júl 2023

autorka - nikto nehovorí o rozídení sa. V prvom rade komunikuj s ním. Ale mne to pripadá, akoby sa s tebou nudil a potrebuje niečo k životu. NEviem ako dlho ste spolu, možno to vníma ako stereotyp a možno dočasné, kým príde niečo iné, alebo nejaká iná. Ja neviem, ty s ním žiješ, ty s ním komunikuj.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lalilla
31. júl 2023

Tak podla toho co si dopisala ze skonci o 17 a ide sportovat a pride aj o 23 tak to uz sa mna nie je ok. To co sportuje 5 hodin? Zase odtial potial. To by u mna neprislo, to ste jak v hoteli, vidite sa skoro rano a v neskoro v noci.
ak pride aspon do 19 domov budes kazdy den nech cvici s tym ze sen tam sa to porusi kvoli napr kinu, kavicka, a pod. a vikend nech si pristane a ide cvicit skoro rano a mate cely den.
Ono ak niekto tym sportom takto zije mozno si to ani neuvedomuje ze kolko casu je mimo. Ale mne by to dost vadilo

autor
31. júl 2023

@kvetinka75 jasne nechcem byt taká že zakaždým keď ide odujem sa ale mne už to príde že veci mimo toho svojho ako keby robil len lvoli mne. Že napr ide so mnou na zmrzku ale nie preto že chce aj on ale skôr v štýle že ok takto si to odbyjem a potom si zas môžem ísť robiť moje veci. Že splní si akoby povinnosť že bol so mnou a hurá po svojom. Ako aj tu sobotu- dnes sa budem venovať tebe ale už cestou čo sme spolu niekam šli musel to celé pokaziť tým že povedal: a večer na take dve hodinky keď pôjdem ..
A ja na to že dobre, veď bola som rada ze je so mnou ale už ide o to ze stále to musí s nami byt

autor
31. júl 2023

@lalilla ja som veľmi rada že je plny života že nie je nikdy unavený a’ má na toho pleciach ozaj dosť. A som rada ze radšej robí takéto veci ako vysedávať na mobile riešiť ženy a podobne . Ale nabralo to veľké tempo a už mám pocit ze žijem s jeho bicyklom a nie s ním 😃

autor
31. júl 2023

@lonely66 hej chápem uplne ako nie je to zase take vyčerpávajúce že by sa nejak fyzicky moc zničil čiže preto aj môže toľko chodiť .. ale on to vidí celkom inak 😃 povedala som mu že môže byt rad koľko toho tolerujem každý vidí že som vscsinou sama iné ženy by to takto nechceli aby chlapa poriadne ani nevideli ale on na to vždy len že on nemôže robiť nič 😃stavia sa k tomu detinsky

autor
31. júl 2023

@kvetinka75 to bolo myslene tsk že radšej ho nejakým spôsobom poprosím o obmedzenie toho ako rozísť sa pretože hádam nebudem niekoho obmedzovať. Pravdou je že chceme byt spolu mame sa radi ale viem že šport akčnosť a tieto veci ho vždy budú baviť ako čokoľvek iné čo by sme mohli spolu robiť. On mi povedal že mna na to nepotrebuje a teda nepotrebuje partnerku ktorá bude akčná ako on. Občas sa k nemu pridam skôr keď mame nejaký plánovaný výlet kde súčasťou je teda aj šport ale tpto zrovna nie je moja šálka kávy.preto to beriem tak že nech si on robí svoje a spolu potom iné . Lenže nie takto vo veľkom

kvetinka75
31. júl 2023

autorka - no ale toto si musí on uvedomiť. Či mu za to stojíš alebo nie.

autor
31. júl 2023

@kvetinka75 uvidíme asi ma neberie moc vážne keď sme spolu dlho a nerada by som to nejak veľmi vyostrila tak zatiaľ ešte čakám vludne

kvetinka75
31. júl 2023

neviem koľko máte rokov, či už nestagnujete. Možno by bolo dobré posunúť sa ďalej - svadba, dieťa .......? Ako by toto videl on?

ivik4
31. júl 2023

Otec mojho maleho posiluje 6-7x do tyzdna

jumama
31. júl 2023

Vies, co ti vadi teraz trosku, bude ti neskor vadit velmi. My sme mali spolu s muzom konicek, ale ked sa narodila dcera, on od neho neupustil, ja som musela. Jeho to casom preslo, nasiel si dalsie sportove konicky, ale individualne a adrenalinove. Chodil 3 krat tyzdenne behat 10-12 kilometrove behy a potom byval zniceny, ze len na gauci lezal. Ked zacinal, nemal este kondicku. On do vsetkeho ide po hlave, takze sa vymakal a chcel chodit na rozne preteky, zase sme tomu museli podriadit aj vikendy, aby sme akoze boli s ockom, cakali ho v cieli, vystiskali ho, aby nakoniec aj tak siel automusom pre sportovcov spat... A tak podobne. Sme spulu 20 rokov, tych sportov vystriedal postupne niekolko, teraz to je vodny sport - splavy divokych riek.

Chce to veeeelmi vela trpezlivosti, mne je luto, ze "mi usiel", ze uz sa neviem k nemu pridat, ze nemame nic spolocne. Rozbija to nas vztah niekedy, a nepomoze ani, ze ustupujem. On sa v tom nasiel a chybu vidi skor na moje strane, ze ja tak extremne sportovat nechcem. Naviac aj ked sme na dovolenkach - vsetky musia byt akcne, chodit stale ako s vrtulou v zadku vsade. Ja som si dlho, kym bola dcera mala nic neuzila, lebo ja som ju mala na starosti, kym on si na vsetky vyhliadky odbehol, motivovat ju, aby na vsteky tie kopce vystupala som musela sama... Alebo isli len oni dvaja, to sa jej ratalo viac, ako mama, ktora bola doma stale. Vrchol je, ak aj z rodinnej dovolenky si odbehne na svoje, lebo blizko ma kamarata, tak som tam zas sama...

Velmi to zvaz, ze aj ked si s partnerom rozumiete, ze toto nie je nieco dobre do zivota, on sa svojich konickov nikdy nevzda. Musite to mat naozaj vsetko dopredu vyrozpravane a dohodnute a musi tie dohody aj plnit. Ak ich uz teraz nevie plnit, ze si den uchmatne znova pre seba, bude to tak citit a potrebovat vzdy. Neznamena to, ze je zly clovek, len ste nekompatibilni.

autor
31. júl 2023

@ivik4 a koľko času zostava vám pre vás? Otázka asi mala byt položená skôr tak lebo je pravda zw niekto napr pracuje počas dňa do 13tej a má veľa času na hobby a ešte aj veľa zostane pre partnera

autor
31. júl 2023

@jumama popisala si to asi do bodky tak ako to mame my, môj a tvoj sú rovnake typy. Nestačí mu malo všetko musí byt vyhrotené. Síce robí iné sporty ale taktiež musí excelovat a pridávať a všetko je pre neho nuda čo nie je akčné. Na dovolenke keď ideme sami fvaja to tiež vypada väčšinou tak že ja som sama slnim sa a on musí niečo robiť čo ja neviem alebo sa bojim atd. Zvykla som si mám ho rada aký je a nerozdelilo nás to, sme spolu veľmi dlho.deti ešte nechceme berieme to tak že nás to pocka ešte si chceme užiť ale ja si vlastne ani veľmi neužívam 😃

kvetinka75
31. júl 2023

autorka - tak najvyšší čas aby si si začala užívať. Jeho nechaj, nech sa vybúri, potom je šanca že pri deťoch trošku ,,skrotne,,. A musíš rátať s tým, že možno ani nie.

majlo1234
31. júl 2023

Pripajam sa k @jumama. Teraz to v podstate nemusi predstavovat ziaden problem, ale ked pride dieta, pre teba sa vsetko zmeni a pre neho pravdepodobne nic. Ak si bude chciwt udrzat svoje konicky, pojde to zas len na ukor vasho rodinneho casu.
Moj muz sice absolutne neholduje extremnym sportom, ale je vasnivy rybar a hubar. to su konicky co sa teoreticky daju robit v rodinnom kruhu, ale kedze mna to nebavi a syn je este maly(kojeny) aby siel s tatkom, tatko si chodi sam. Ja sa zas obetovat neviem/nechcem, cize radsej ostavam doma. Cakam, kedy ich vypravim spolocne, ale zas to pojde na ukor nasho partnerskeho vztahu. Cize tieto cas beruce mimodomacke konicky by som zvazila do budiceho zivota

archiebald
31. júl 2023

inak by som chcela vidieť tie, čo píšu aké je to super a len ho obmedzuješ v koníčkoch, ako by doma s dieťaťom celý deň sedeli a starali sa sa, poprípade mu zabezpečovali program kým muž si bude v čase sedavých zamestnaní do 1 v noci športovať 🙈 Pre mňa nepredstaviteľné … v takom veľkom rozsahu je úplne jedno kde chodí, je to proste strašne veľa. A áno napríklad ja by som niekedy aj chcela aby prišiel z práce a boli sme len tak doma … a to niesom žiaden domased.

kvetinka75
31. júl 2023

@archiebald ale oni deti ešte nemajú. TAk by si aj autorka mala niečo nájsť.

jj298
Odpoveď bola odstránená
archiebald
31. júl 2023

@kvetinka75 nechápem tomuto zmýšľaniu. Niesom často smužom lebo úplne prehnane športuje a nemá na nás čas, tak si aj ja nájdem niečo, aby sme ani jeden nemali čas na nás. Načo sú potom spolu?

kvetinka75
31. júl 2023

@archiebald to nech sa spýta ona jeho. On má potrebu toľko športovať. Asi jej potom tak veľmi nechýba.

archiebald
31. júl 2023

@jj298 to ja neviem, či sú. Ja píšem otom, že v akomkoľvek vzťahu chodiť do práce od rána do 17 a potom do konca dňa športovať a každý jeden deň + víkendy, či tam deti sú alebo niesu normálne byť nemôže. Môj názor.

kvetinka75
31. júl 2023

@archiebald čo nevyhovuje jednému, môže vyhovovať druhého. Dôležité je, aby sa tie správne osoby stretli.

obleckodogymu
31. júl 2023

Vždy sme mali rovnaké hobby a robili ich spolu, ale pri rozdielnych hobby aby ostal nejaký čas aj na seba, tak možno 3x do týždňa by som akceptovala bez reptania 😊

domcci72
31. júl 2023

zalezi od toho ci zanedbava domacnost, rodinu a tak podobne, ja nemam problem ked moj drahy ide na ryby napriklad aj kazdy druhy den, som s tym v pohode, pokial doma veci funguju ako maju, pokial nezanedbava cosi

autor
31. júl 2023

@obleckodogymu ja by som prežila aj 4, pripadne striedavo po týždňoch aj 5😂 viem že cez zimu to bude lepšie ale takto sa potom ani na leto netesim keď viem že si veľké plány s ním robiť nemôžem

cookie29
1. aug 2023

@lonely66 a preco si myslis, ze som necitala? Len mam pocit, ze @autorka nechce pochopit, ze toto si musi vydiskutovat s partnerom a ze niekto jej tu moze povedat, ze ma 1000% pravdu a iny, ze sa myli, stale je to jej zivot takze prijatelne kompromisy, ktore su dlhodobo udrzatelne si musia najst sami.

Esteraz, mam pocit, ze @autorka by chcela, aby sme jej tu povedali, ze to nie je normalne, a ze jej muz by sa mal zmenit. Keby sme to hned aj napisali, jemu je to jedno. Podla vsetkeho ON PROBLEM NEMA...

cela tato diskusia mi pride taka, ako keby autorka zbierala material, aby mohla muzovi ukazat, aha ja som Ti to povedala...