Koľkokrát do týždňa akceptujete hobby partnera?
Ahojte koľko x do týždňa je podľa vás take primerane na nejaké hobby aby zostal čas aj na iné veci? Myslím u partnera, kedy by ste boli spokojne že aj on má svoj čas aj spolu ste. Bezdetna dvojica ktorá spolu žije aj všetko čiže žiadna krátka známosť. Nič nezakazujem nechávam ho nech ide kedy kam chce, skôr čakám že si možno sám povie že aspoň malicko by mohol upustiť. Za mna ideal aby bolo vyvážene tak 3-4 x do týždňa po práci ale keď je to už aj 6x tak mi to príde veľa vzhľadom na to že potom nám času zostane naozaj malo, takpovediac ráno keď sa zobudíme alebo už večer doma keď si max niečo pozrieme v tv a ideme spat. Ja teraz nejaké extra vyžitie nemám ale aj keď budem mat a pôjdem trebárs cvičiť bude to tak 3-4 krát aby iné dni mi čas zostal.
Ahoj @autorka, budem uprimna bez omacok. Precitala som si vsetky detialy. Vas vztah sa vola "jedna ruka netlieska". Predstav si to. Jedna ruka chce tliesknut, ta druha jej uteka. Tak prva sa k tej netlieskajucej priblizuje a zhadzuje sa. Aj tak netlieskajucu nedobehne, lebo sa jej vyhyba. Tvoj partner sa Ti vyhyba.
Vsimni si rebricek jeho priorit: 1. bicykel 2. bicykel 3.
bicykel 4. Kamarati 5. praca .....1000. Ty, aj to len na pol hod denne slebo cen vikend vyvencit na zmrzlinu a hned upalovat za kamaratom.
Neponizuj sa a neber od neho almuzny v podobe 30min denne spolu, kym si umyva zuby pred spanim.
Najdi si cloveka do zivota, nie samostredneho narcistu.
Budes nestastna a buduce deti tiez. Pozri si nieco na temu casova/citova deprivacia deti ako novodobe psychicke tyranie. Alebo skoc ku mne na instagram, je tam o tom dost: @barbora_bali
Nemá inú?
@biela_sova nenazvala by som to ze sa jej vyhyba. Mne sa skor zda, ze proste on je spokojny, on si zije svoj zivot, svoje zaluby a proste jemu to tak vyhovuje, staci. Je to chlap, jednoduchy tvor, ktory vobec nerozmysla a nema potrebu travit cas tak ako my zeny. Nevnima to tak, ze by s nou travil malo casu.
A autorka sa mi zase zda ze sa nudi, ze nema svoje zaluby, ako keby nevedela co bez partnera robit. Moj chlap tiez je na sport a ked chce sportovat 5krat do tyzdna nech sportuje, ja mam kopec inych veci, zalub, co viem a chcem robit… ale tak my sme uz ina kategoria, mame dieta, spolocny dom, kopec inych povinnosti.
Ja by som ti mila autorka poradila, aby si sa na svojho priatela neupinala a nechala ho tak. Zacni si ty zit svoje, zacni teda chodit cvicit, citaj knihy, rob nieco v domacnosti, zajdi s kamoskou von, proste ukaz mu ze aj ty sa vies bez neho zaobist. A mozno potom mu tukne, ze nejak casto ste bez seba 😁
Autorka, a kto sa stará o domácnosť? Predpokladám, že len ty. A to čo píšeš, že dáš mu večeru... Nečakaj ho. Choď spať... A domácnosť tiež podeliť. Teraz ste dvaja, zvládaš to. Ale prídu deti a on si to sám od seba neuvedomí. Ty budeš mať toho veľa a on bude ficat ako doteraz...
6xdo týždňa bicykel? 😲 aj do jednej v noci? Neviem žena 🤔 a doma robí čo? Tipujem, že nič v zmysle pomáha v domácnosti. Zanedbáva ta a to múdry muž nerobí.
@zenulkaaa To co su akoze potom za vztahy.To,co opisujes nie je vobec vztah.To moze clovek ostat sam a sam sa venovat konickom.Ako prepac,vstat rano,ist do prace,z prace robit konicek a prist vecer o 23h a takto to robit 5x v tydzni,to je podla teba nejaky vztah?
Tak to potom tebe chlap asi vyhovuje iba kvoli prachom,ked ho nevidis cele dni a spravi si cas na teba nejaku sobotu,aj to tak,ze sup sup rychlo zbuchajme nejaku prechadzku a hajdi,kazdy znova po svojom..🙈
Toto vobec nie je o konickoch.V zivote by som chlapovi nerobila sluzku a upratovacku,len aby som mala z chlapa peniaze...
@zenulkaaa A podla mna tuto taktiku,co si navrhla,ze by ona takto mala travit cas ako on,tak by to malo opacny ucinok.Bol by spokojny dalej,ba co,myslel by si aky dokonaly vztah maju,lebo ma uz aj ona konicky.
Ja by som mu skor skusila prestat robit full servis,nech si operie a navari,neviem teda kedy by to stihol pri takomto rezime...
Autorka ono je to naozaj tak, že máloktorý muž po príchode dieťaťa, nedajbože náročného, zmení svoje nastavenie čo sa konickov týka. A je to potom sakra ťažké.
Mňa upútali 2 veci.
1.On sa vôbec nechce priblížiť tomu čo baví teba. Turistika, prechádzka atď.
2. Ak už ti venuje čas, cítiš z neho, že je tam akokeby za trest. Proste povinná jazda a už nech sa čím skôr môže venovať sebe.
On vlastne žije ako keby bol sám, akurát má k tomu tvoju starostlivosť.
Teba baví čo? Aké aktivity?
To čo robíš teraz, že svoj čas využívaš na to, aby ste spolu vôbec boli a prispôsobuješ sa len ty, nie je dobré.
Píšeš, že nechceš viac svojich aktivít lebo sa bojíš, že budete spolu ešte menej. Ty máš obavy o spoločný čas, tvoj partner nie.
Ja ti radím tie aktivity mať a venovať sa im, a možno zistíte, že menej času spolu vám vadí, možno zistíte, že to vadí len tebe. A možno zistíš, že ti je lepšie s niekym kto ich s tebou nezdiela jak za trest.
Alebo sa zmieriť s tým, že drvivú väčšinu času bude tvoj partner samostatná jednotka a budete tak fungovať.
@karolina196
ok máš pravdu, asi som to prehnala a nepostrehla, že vlastne on jej chodi domov až o 23tej. To je dost blbe...
Ale tak či tak, by som mu ukazala, že viem žiť aj bez neho, robila si svoje veci, a keby si to neuvedomil, tak by sme išli od seba. Aspon by jej to ukazalo pravdu a hotovo.
A hej suhlasim, asi by mu mala na čas prestat prat a servirovat večeru, aby si chlapec uvedomil 😀
Mimochodom, ja s mojim mužom určite nie som kvoli prachom - to by teda musel zarabat riadnu sumu 😀, kiež by 😀
Ale mali sme obdobia, ked napr chodil na týždnovky a videli sme iba cez vikendy, a čo som akože mala robit? Viem, je to iná situácia, ale tiež som mohla sediet doma a vyplakavat, ako sme malo spolu atd.
A tiež ak sa každý budete venovať svojim koníčkom, nebude ho doma čakať večera, a domácnosť bude iba na prespanie.
A zistíte či tak chcete žiť. A ak nie, aké zmeny by ste očakávali.
@zenulkaaa Ahooj, hej, uz vidim, ze si citala, ze oanko narcis doma de facto nezije so zenou. Tento vztah je neexistujuci. Pozri takto inak vizualne som to rozpisala u mna, hned Ti to udrie do oka:
Chicos y chicas. Padla otazka, ci ma zmysel tahat vztah dvoch zatial bezdetnych partnerov, ak muz chodi takmer denne od 17.00 do 23.00 sa venovat svojmu hobby, s partnerkou sa vidia de facto nevidia.
Ked konecne travia cas spolu, je duchom nepritomny a pride jej to, ze si len odskrtol check list. Co by sme jej poradili?
Ich vztah sa vola "jedna ruka netlieska".
Predstavte si to:
👉✋️Jedna ruka chce tliesknut, ta druha jej uteka.
🤏 Tak prva sa k tej netlieskajucej priblizuje a zhadzuje sa.
👊Aj tak netlieskajucu nedobehne.
Jej partner sa jej vyhyba.
Vsimni si rebricek jeho priorit:
1. jeho hobby
2. jeho hobby
3. jeho hobby
4. jeho kamarati
5. jeho praca
6. moooozno ona🤷♀️.
Vidite, kolko je tam slovicok "jeho"?
Cas pre nu? Takmer 0. Aj to len na pol hod denne alebo cez vikend vyvencit na zmrzlinu, nervozne kukat na hodinky a hned upalovat za kamaratom.
Nasla/nasiel si sa v tom aj Ty?
Neponizuj sa a neber od neho/nej almuzny v podobe 30min denne spolu, kym si umyva zuby pred spanim.
Najdi si cloveka do zivota, nie samostredneho narcistu.
Budes nestastna/a a buduce deti tiez. Pozri si nieco na temu casova/citova deprivacia deti ako novodobe psychicke tyranie.
Ked ide vsetkonostatne pred deti. A tie su odstrcene u niekoho alebo u jedneho z rodicov a vnimaju, ze druhy rodic nejavi zaujem.
Jej partner sa jej vyhyba. Bude sa vyhybat aj detom. Velmi sa zazraky o skrotenom tátošovi nedeju 🙂
Preto dobra rada na dnes je: najdite si kompatibilneho partnera, s ktorym zdielate aspon polovicu hobby a cely zivotny styl.
Vztah rastie a utuzuje sa na spolocnych zazitkoch.
@rebrambora cvicit ides na max dve hodinky a nie na celý vecer.
Ja nevidím zmysel v živote podľa rozvrhu. Cvičenie je normálna súčasť života, kľudne aj každý deň napríklad, ale skor treba vybrat cas ( a to je aj ori deťoch tak, ziadne ze na pol dna sa stratim). Keď sme nemali dieťa robili sme si co sme chceli, kedy sme chceli. Základ bol, aby sa stihla spraviť práca + domáce práce. A teraz je to v podstate rovnako. Čas sa trávi spolu aj mimo telky, záujmy mame aj spoločné, pripadne idem s nim, výlety odjakživa boli spontánne... ak spolu netravite čas aktívne. Nemáte dôvod bez nejakého "rozvrhu" byť spolu, nechce sa mu, tak je to pre mňa život "pri sebe" a nie spolu. Mna by nebavilo fungovať tak zr žijeme spolu ale sme spolu len keď ideme na zmrzku...
aj mne hned po prečítaní príspevku a pri čítaní diskusie naskočilo v hlave, že toto nie je ok, že vlastne čo on robí v domácnosti, ked je celé dni preč ?! čo robí pre partnerku ?!
Ako sa podieľa na chode, aby všetko klapalo tak ako má, či už nákupy, upratať svoje veci, oprať, poskladať, niekedy navariť, umyť riad, ustlať a prezliekať postele, vydrhnúť wc, kúpelku, pomôcť s oknami, povysávať, umyť podlahy....
Partnerka je pre neho na akom mieste ?! Automat/Skriňa na full servis ?! uprace, navarí, operie, ešte mu aj večeru naloží a čaká ho vo voňavej posteli...
On nehľadá aktivity a možnosti ako stráviť voľný čas aj spolu., robiť kompromisy, načúvať potrebám toho druhého - všímať si, Takisto mi udrelo do očí, že ledva na zmrzlinu zájde s partnerkou, obetuje pár minút a potom si zasa ide svoje.
Súhlasím s príspevkami , že je "jehovista" - jeho práca, jeho hobby, jeho kamaráti, jeho bicykel , jeho vybavenie na šport sú 100x viac ako jeho partnerka.
To že sa striedame ráno pri umývaní zubov, stretneme sa v kuchyni pri príprave raňajok, a potom až neskoro v noci keď mu mám servírovať večeru a ešte aj riady po ňom umyť, lebo je chudáčik unavený po toľkých kilometroch, no bachla by som ho liatinovou panvicou. Načo mi je takýto chlap, ked reťaz od bicykla mu je prednejšia a tú hladká a maže viac ako mňa ?
Dokonca by som mala podozrenie že je v tom jeho iná žena, nielen šport.
@autor Autorka,nic?Nevyjadris sa?Uz si si to s nim prebrala?Ci zase zalozena tema,aby bolo o com kecat?
Vidis dalej zmysel vo vasom vztahu?
@karolina196 nemusí byť prilepená na koni každú hodinu, má prácu, povinnosti, program.
premýšľa
hádam sa ozve
@cacianka A preco by mala byt na koni kazdu hodinu?Dala tu temu,ktora ju štve a ocividne ma toho casu dostatok,ked jej vadi,ze jej partner ma konicky a ona nie a nema to ako vyplnat.Trosku ti to nevyslo. 😆
suhlasim ze to prehana podla mna, teda mne by nevadilo keby partner denne chodil cvicit alebo tak na hodinu nie cely svoj volny cas .... a aj by mi neprislo v poriadku ze sa nechce vzdat "svojho konicka" na to, avy ste boli spolu, samozrejme ako si pisala, nemusite sediet doma a divat sa do oci ale ak sa mu nepacia tvoje navrhy nech tiez nieco skusi vymysliet
Úprimne. Tiez by ma to hnevalo. Tak ste pár .. mali by ste tráviť čas spolu. Potom mu je na čo priateľka, keď nemáte spolu aktivity a venuje sa len sám sebe 🤨 my keď sme nemali deti s mužom tak aktivity sme prevažne robievali spolu, áno, išiel aj sám ale určite nie v takej frekvencii 6x týždenne .. išiel tak 2x v týždni niekam s kamarátmi alebo niečo robiť čo mňa nebavilo. Inak sme čas trávili spolu a vymýšľali spoločné aktivity.
Za mňa je toto už tiež strašne veľa času ktorý on venuje sám sebe.
Ono veľa záleží čo človek robí a ako dlho táto aktivita trvá/kedy sa vracia domov. Ale všeobecne....Ak by mal ako koníček aktivitu ktorá je denne na hodinu/dve a vracia sa z nej v normálnu hodinu, vpohode máme priestor na niaky program/oddych aj my tak kľudne 5/6 krát týždenne. Ak by aktivita trvala dlho a vracal by sa neskôr večer že by sme už naozaj stihli len ľahnúť pred telku tak by mi prišlo ok tak 2 krát týždenne a ešte raz dajme tomu v nedeľu doobeda.
Lebo ono časom prídu deti a potom sa väčšinou ťažko funguje s človekom ktorý je naučení fungovať sám pre seba (málo ľudí podľa mňa potom vie iba tak prepnúť na rodinné fungovanie kde sa treba prispôsobiť všetkým).
@kat10pat ty si to asi necitala cele, jej partner chodi domov pred polnocou , každy den.
Ahoj, presne. Osobne si nemyslím, že sa u neho niečo zmení s príchodom detí. Poznám jednu pani, ktorej manžel bikuje aj súťažne. Chodí skoro každý deň po práci na bike, cca 2 hodiny. Buď do prírody, alebo na stacionár u nich doma, keď nemôže kvôli počasiu vonku. Potom je samozrejme aj unavený a tiež si prirataj čas na hygienu a stravovanie. Keď on je takpovediac k dispozícii pre rodinu, jeho syn ide spať. Navyše, biku podliehajú víkendy a dovolenky. A hoc je Ona respektujuca, ako pár im to nefunguje, pretože nechce fungovať iba ako matka a žena prakticky bez partnera. Tá miera jeho vyťaženosti jej nevyhovuje. Akceptovala to este ako tak, keď boli bezdetní. S príchodom dieťaťa sa to pre ňu oveľa zhoršilo.
Partner nie je tvoj pes, moze ist kde chce a kolkokrat chce... Tieto stihacky su hrozne
@prosimopomoc ty tu spomínaš aj psov, aj stíhačky, aj hrôzu, no pritom si to vôbec necitala. Tento tu nie je v podstate vôbec doma, dostaví sa pred polnocou a nie je celkom jasne načo partnerku vlastne ma. Asi ako upratovačku. Totálne to preháňa. A to píšem ako žena chlapa čo bicykluje cca 333 dni v roku 😂
@prosimopomoc treba najprv citat celu diskusiu alebo aspon autorkine odpovede,ty stihacka...
Myslím, že by si sa mala poobzerať po inom mužovi,nie si pre neho priorita,v manželstve sa to len zhorší, nič sa nevylepší......ja v tom vidím, že sa Ti vyhýba, niečo skrýva, prip.ho to nebaví....inak zistí si ,kam chodí a či tam vôbec chodí.. radšej rozchod ako rozvod..... možno ste každý úplne iný typ a chýba medzi Vami iskra.....ale určite to musíte spolu prebrať..... veľa šťastia, maj otvorené oči a nebuď naivná, ber to reálne, nenechaj sa oblbovať od neho
@karolina196 trepeš od veci, nevyšlo to tebe. Nevieš aký má program dňa, či má chuť reagovať, a zrovna tebe,
Aj keď založí diskusiu, nemusí sem písať 10x denne, aj na tretí deň.
@cacianka Tak potom je to diskusia "o nas bez nas".Ludia,ktori v skutocnosti ozaj nemaju cas,su nazoaj vytazeni,tak na taketo forum ani nechodia!A ze si tu poniektore zalozia diskusiu,v ktorej ich akoze nieco trapi a potom sa k tomu vyjadruju po tyzdni,tak to uz je na co dobre.A neverim,ze to tu necita....
Kolke biznismenky tu predavaju kadejake veci a ohlasuju sa zaujemkynam po 2 tyzdnoch a spravy od nich citaju,takze ty ma tu nepresviedcaj ako tu ma kazdy naplanovanu kazdu sekundu a nemaju cas sa vyjadrovat.Nema deti,doma chlapa vycakava do polnoci,tak to asi vytazeny clovek nebude....
@patricia951 V tomto mozes mat pravdu.Tam moze chybat aj iskra.To ako opisala ich vztah,to mi pride strasne nudne.A na to ako pisala,ze su uz dlho spolu,tak spomenula iba nejaku zmrzku a na kavu,ze si zajdu a zvysok casu ho vycakava s neskorou vecerou. 😁 "Fantasticky vztah."

Nepísala si ty tu už v minulosti? Veľmi mi toto pripomína jednu diskusiu,čo tu už bola. Každopádne tu ma zarazilo,že "dám mu večeru" aj v inom tvojom príspevku to vyznelo,že ho každý deň čakáš s večerou.. Preboha prečo?? Čo je to školopovinné dieťa? Duplom keď chlapík sa akurát občas premôže k niečomu,aby ti zalepil oči,inak na teba zvysoka dlabe. On ťa má proste ako servis. Poznám zopár chlapov,čo takto egocentricky fičia na svojich veciach a doma majú ženu,čo je na väčsinu vecí sama a robí čo vie,nech majú páni veľkomožní teplo domova. Ani jedného som bohužiaľ nepočula sa o svojej partnerke vyjadrovať s rešpektom,alebo s vďakou za to, čo pre nich robia. Skôr s pokrčením pliec a hodením rukou nad partnerkou ako nad niekym,kto by proste aj tak nemal nič lepšie a zaujímavejšie na robote. No kopla by som do zadku takého chlapa.