Komandovanie vo vzťahu
Ahojte,
pre lepsi obraz - mam 32 rokov, priatelka 35, sme spolu 2 a pol roka, ale nastahoval som sa k nej len pred pol rokom. Neviem ci som si jej spravanie pred tym natolko nevsimal, alebo sa naozaj zmenila mojim prichodom do jej bytu, ale mam pocit, ze vsetko musi byt pod jej kontrolou. Napr
-ihned po nastahovani mi nastavila aj cez vikendy rezim spanku, ked chcem ist spat neskor ako 22.30 je ohen na streche, rano keby nevstanem max o 8, tiez sa hneva
-mam pocit, ze casto robi z komara somara, ked napr uplne nahodou omocim zachodovu dosku lebo ju zabudnem zdvihnut a nevsimnem si to a potom to vidi ona, musim nasledne kazdy den cely tyzden zachod umyvat
-domace prace su uz takmer vylucne na mne hoci sme to mali spociatku dohodnute na striedani po tyzdnoch, teraz to robim ja 3 tyzdne v mesiaci a este aj to nie je vzdy spokojna a casto sa stane ze nie je spokojna s tym ako je umyty riad, povysavany koberec alebo vytepovana rohož pred dverami
zazil niekto nieco podobne alebo to podobne ma alebo myslite ze prehanam?
Mam rada pomoc v domácnosti, ale toto už je cez ciaru, a aby mi niekto nedal spať???!!!! Koneeec🙈
Tak áno, je to extrém, no zas na druhej strane neviem ako sa dá náhodou omočiť záchodová doska a nevšimnúť si to. Jedine, že si ignorant. Tak si sadni, na to ten záchod je. Dobre robí, že ho musíš potom čistiť celý týždeň.
@sashabb to vravi aj ona, ze je to jednoduche a ked nie som schopny si to postrazit tak to opakovane umývanie je na to, aby som sa to naucil a zapamatal si to. ale tyzden v kuse??
… no možno je to tyranka a možno Ty vo svojich 32 rokoch nevieš poriadne umyť riad ani povysavat koberec a rovno sa vypiškať a musí to potom stále za Tebou robiť ona. Ktovie. Skúste sa otom porozprávať ako si to predstavuje aby bola spokojná a možno zistíš že inak ako Ty …
Utekala by som bez srandy
Ona je magor
No u mňa by si zo záchodom tiež nepochodil. Žiadna žena si nechce sadnúť na omočenú dosku. Toto je základ ak žiješ vo vzťahu so ženou. A ostatné si musíte vy dvaja ujasniť. A ak sa ti nebudú páčiť jej pravidlá, buď sa ozveš hneď alebo trp. Môžeš sa vrátiť bývať aj domov. Vzťah je o dvoch.
Za tu dosku by si pucoval zachod iba ty. Ked netrafis, tak si sadni. Bez debaty. Zvysok je, velmi divny… asi by som sa vratila do vlastneho bytu, v podstate si ako tie zeny s igelitkou, kt sa nastahuju k blbovi len preto, ze ma byt a neodidu, pretoze nemaju kam. Je na tebe, co akceptuje s a co nie🤷🏻♀️
Chudáčik celý týždeň umývať záchod a inokedy to robí kto? Sadni si s ňou a dohodnite sa kto čo bude robiť stále nie po týždňoch. A so spánkom by som ju poslala doprdele.
Spinavy zachod neznesie ziaden civilizovany clovek. Je normalne, ze po sebe vzdy skontrolujeme stav a vycistime, ak treba. Obaja s muzom k tomu vedieme aj deti a napominame ich aj co sa tyka poriadku, rezimu...Nemyslim si, ze je to tyrania. U mna by tiez nepochodil partner, co dlho ponocuje a potom doobeda dospava. Raz za cas mozno, no nie pravidelne. Den sa da stravit krajsie ako vylihovanim v posteli. Ale my sme v tomto nastastie rovnaki, nie sme povalaci.
@petrao2 dakujem za podporu
Nie nadarmo sa hovorí, že toho druhého spoznáš až keď s ním začneš bývať.... Takže ty si ju už spoznal teraz, tak sa rozhodni či ti vyhovuje a či toto chceš po zvyšok života. I keď náhodou omočiť záchodovú dosku?? 😨 Ja mám dvoch chlapcov, ktorí majú 8 a 10 rokov a teda už ani po nich nenachádzam omočenú dosku... Možno je to tým, že som ich učila, že si po sebe vždy skontrolujeme záchod, či je čistý.... Keď to zvládnu oni, určite to zvládneš aj ty, dospelý chlap. A nie kvôli tejto fúrií, ale kvôli sebe. Naozaj to nie je pekná vizitka napríklad na návšteve alebo keby návšteva prišla k tebe.
preco sa jej bojis? aby dospelemu cloveku niekto nakazal keby ma ist spat a vstavat😂 moj muz chodi po spickach a necha ma spat dokedy chcem, ved sa ozvi prepanajana, raz, dva krat zvysis hlas a spamata sa, ked si ticho jasne, ze si dovoluje, co sa tyka wc, myslim, ze osta..e wc dvihne tlak kazdej😂
@autor
...je to váš vzťah medzi tebou a tvojou partnerkou. Ľudia ti tu môžu napísať xy nazorov, ale základom vzťahu je komunikácia. Ak sa ti dačo nepáči, treba sa o tom rozprávať, vydiskutovať (áno, niekedy sú témy ťažké pre pokoj a klud ú fomácnosť, radšej jeden z dvoch mlčí 🙄 až časom vybuchne).
Najlepšie sa ľudia spoznávajú spolužitím 😉 a nasťahovať sa k niekomu znamená prispôsobiť sa jeho pravidlám, jeho systému.
Názor k situáciám...
...nastavenie režimu spánku 😉
Je to tvoja súkromná vec kedy ides spať/kedy vstaneš... na druhej strane je super, keď sa s partnerkou zosuladiš, ste partneri a je super byť spolu, spoločne ranajkovať, kávičkovať, spoločne obedovať, večerať.... Taktiež na zamyslenie... nasťahoval si sa k nej a netešíš sa večer za ňou do postele..? Nepoviem po 20 rokoch, ale žijete spolu pol roka... 🤔
...wc doska 🤦, ja som sice chlap, ale asi nevieš o tom, že pri močení do wc misi moč sa malými kvapôčkami odráža z vody a vnútra keramiky von na podlahu a obkladačky..? Jasne, kedže chlapi neumývajú, tak nevedia 🙄 (mne osobne to vadí 🤬), preto je pisoar super👍. A tá doska..? Čistá a vždy dolu, to už je taká samozrejmosť ako po potrebe použiť toaletný papier 🙄🤦.
...domáce práce...? Všetko o dohode nakoľko obaja zdieľate a využívate priestor. Hlavne dohoda, pretože každá žena má svoj systém a ak by si poprehadzoval v kúpeľne parfumy alebo v jej skrini prádlo, tak by ťa zavraždila pohľadom 🤔. Takmer na vsetko su dnes domácí pomocníci, treba sa zamyslieť.
Zásadnú vec však vidím v jednom... je staršia o 3 roky a ty si sa nasťahoval k nej 😉.
Keby ste si našli byt spoločne a išli bývať do "spoločného, hoc prenajatého", situácia by bola iná.
Tu v tomto prípade ty si a budeš vždy na návšteve a často budeš počuť prizvukované "moja, moje, môžeš, opováž sa, atď" a tvoj názor bude podmienený jej súhlasom, hoc by si chcel pripevniť háčik na zavesenie obrazu 😉
Nech sa ti a vám spolu darí autor 😉
No a ked ostis zachod, kto to ma to tebe pratat? No fuj.... Zvykaj si, co sa za mladi naucis....
@tenerifka ale naco cely tyzden ju drhnut?
Tá žena je magor. Vráť sa do svojho bytu. Aby mi niekto určoval kedy mám vstávať a chodiť spať. 🤦🤦🤦🤦 Čo ti mece. 😂
Lebo očividne ani celý týždeň umývania ti nepomohol sa naučiť si sadat, keď sa to stáva pravidelne 😂
Ten spánok je skutočne drezúra. Ja zasa sa snažím manžela presvedčiť, aby si viac pospal lebo mám obavu, že prevažuje srdce.
Čo sa týka upratovania. Ostaný záchod rozhneval každú ženu, ale za trest dávať 3 týždne umývať záchod nie je v poriadku.
Umývanie riadu a vysávanie je veľmi ťažko zhodnotiť lebo poniektorí chlapi opláchnuť vodou a povysavaju po prostriedku. To by som si pýtala radu, ako by si to mal robiť.
Vyzerá, že tvoja priateľka mala veľmi tvrdú výchovu a preto sa neprimerane správa. Mal by si si s ňou sadnúť a s láskou je povedať, že budeš sa snažiť zdvíhať dosku, máš snahu sa naučiť umyť riad aj povysávať, ale žiadne tresty, nerovnomerne rozdelenie prác a skóre budenie. Ty nie si jej Ken a ona nie je Barbie.
Na druhej strane treba aj na sebe popracovať.
@michal_dr ku mne sa manžel nasťahoval a keďže som ho ľúbila, nemala som odvahu ho takto vkuse buzerovat, práve preto aby sa cítil, že je doma. Asi 3 mesiace som trpela a bola ticho. 😂 Teraz sa len nad tým pousmejem. On ma svojim bordelarizmom vie vytočiť, ale zasa po rokoch sa snaží už sme úplne inde ako na začiatku.
Ok, ten spánok je asi cez čiaru, ale zvyšok. Sorry, ale obšťatý záchod (aj keď len “kvapôčky”) by som neznesla ani ja. A ak sa to deje pravidelne, tak aa nečuduj, že už zvolila cestu denno-denného umývania. Umytý riad - buď je čistý, alebo špinavý. Ak je špinavý, tak si ho neumyl poriadne. Tak s tým by si tiež u mňa nepochodil. Vysávanie tiež… Tak vo svojom veku by si to už mohol vedieť.
Inak, prečo ste sa nasťahovali k nej? Ty si kde dovtedy býval?
@gab1sol predtym som byval u rodicov
Tak jej povedz,ze ju nebudes drhnut. Pokial jej nenastavis hranice,tak bude zachadzat stale dalej a dalej. Na tu dosku si davaj pozor. To je zakladna slusnost po sebe obriadit wc a nenechat tam prekvapenie. Tym by si nastval kazdu zenu. Ale nie si soplave decko,aby si dostaval trest a musel kazdy den umyvat zachod. A ostatne je psycho. Ale nevieme ako to je. Mozno sa hras do rana hry a cez den vyspavas a to jej vadi. Ale aby mi niekto rozkazoval,kedy mam chodit spavat a kedy vstavat,tak to je uz ozaj divne.
Mama ťa nenaučila ako poriadne umyť riad, povysávať nielen cestu kráľov ale aj kúty, ako neoštiavať a čistiť wc komplet ?
Alebo si to doma vôbec nerobil a muklovala mama , okolo synovej riti ? Takže to nemusí byť tyrania a diktátorstvo ale suplovanie výchovy tvojich rodičov.
Čo znamená, že robíš takmer všetky domáce práce?
Ako máte rozdelené platenie nájomného? Prispievať polovicu na náklady ? Alebo nie?
Domáce práce sú umývanie riadu a záchodu, alebo aj kúpeľne, okien, kuchynskej linky, pranie, česanie, skladanie veci, varenie, pečenie, nákupy?
Pomenuj to konkrétne presne.
A s tým spaním je to normálne. Keď sa človek potrebuje vyspať a ten druhý robí hluk a bordel, tak to asi fungovať nebude.. preto sa treba dohodnúť na režime spánku a vstávania a dodržovať ho. To tak chodí takmer všade. A keby ste mali deti ešte dvojnásobne. Nemôžeš si robiť čo chceš keď chceš byť vo fungujúcom vzťahu. Ani ostiavat dosku a nechávať to len tak. Nemáš 5 rokov predsa. Aj syn keď osti dosku, tak musí umyť alebo aspoň poutieraf zachod a to je malé dieťa. A vieš kto mu to prikázal? Ani nie ja ako žena, ale manžel. Tak nebud humusak v tomto ohľade 😃
@lenkakravcova su to uplne vsetky domace prace pocas tych 3 tyzdnov
A to nájomné máte ako podelené? Dane, odpady kto to platí?
Úprimne mne je úplne jedno či niekto osti záchod alebo nie. Normálne to utriem a nebudem z toho robiť apokalypsu. Ale to je asi tým, že som vyrastala v pomaly zltackovom prostredí a mám veľmi silný žalúdok.
Ale aby dospelý človek dospelemu človeku nakázal niečo robiť kym sa to nenaučí??!! To kde sme? V materskej škole? Bez ohľadu na emancipáciu feminizmus atď atď...toto je moc...aj ja som si zažila, že mi chlap p🪷čoval za k🪻kotiny, chápem, že ženy majú vysoké nároky. Ale kde v p🌻deli je sedliacky rozum? Negativa na druhom sa nájdu už v každej maličkosti, ale to, aby si kráľovná upratala pred vlastným prahom už nehrozi
@lenkakravcova na polovicu

Fuha. Toto je tyrania. Uprimny rozhovor, ze to ziada zmenu. Inak budes trpiet stale viac. Ty mas byt partner, nie je otrok. Aby mi dakto urcil, kedy ist spat a trestal ma, ak daco pokazim???