Kompromisy vo vzťahu
Ahojte,
máme s partnerom teraz ťažšie obdobie. Najvážnejším problémom je moje uplatnenie v meste, v ktorom bývame. Mala som tu kedysi prácu, ktorú som mala veľmi rada ale majiteľ tú prevádzku zatvoril a odvtedy to tu nie je ružové.
Ja som odvtedy na sebe zamakala - zlepšila som si angličtinu z B1 na C1, študujem externe vysokú školu, ovládam programy (SAP). Predtým som znížila dosť so svojich nárokov na prostredie aj prácu aby som nabrala skúsenosti v inej oblasti. Problém je, ze v tomto meste je nadľudský výkon nájsť si dobrú prácu.
Predtým ako som začala študovať mi môj partner tvrdil, že chyba je v mojich skúsenostiach a CV. Ja som mala iný názor a snažila som sa mu vysvetliť, že v TN je proste tých príležitosti aké hľadám veľmi malo. Táto situácia trvala už dlho. Viem, že Trencin on miluje a sťahovanie do BA u neho neprichádza do úvahy. Tak som navrhla, že by sme sa mohli presťahovať aspoň do TT - fajn kompromis podľa mna, ja by som mala prípadnú prácu v BA bližšie alebo možnosti priamo v TT. Nechcel o tom ani počuť - vraj inde je to s prácou rovnaké a iba vidim trávnik vedľa zelenší. Vkuse mi hovoril, že sa to poddá a niečo sa nájde. Ja mam ale iné predstavy o práci a prostredí. Chcela by som robiť v medzinárodnom prostredí a používať angličtinu. Celkovo mam pocit ze v Ba je väčšia koncentrácia otvorenejsich ľudí. Potom to tu dopadne vždy tak, že nikde sa mi nepáči pretože to pre seba nechcem. Na to mi partner hovorí ze mam vysoké nároky na prácu.
Keď si poslem cv do medzinárodnej firmy v BA, pozvanie na pohovor mam skoro vždy do pár dni. Naposledy som sa im tak páčila v jednej firme, že mi dokonca ponúkli inú pozíciu a chceli ma dvaja timlidri naraz. Teraz som zas našla ponuku čo mi sedí so zárobkom 2000 brutto.
V iných veciach je môj partner výborný a bolo by mi ľúto keby ten vzťah ukončíme. Ale mne jednoducho príde sebecké, že niekto nechce urobiť kompromis. Mne sa trencin tiež strašne páči ale už dlhú dobu tu bojujem s uplatnením. Chcel tu zostať len preto ze sa mu tu paci a páči sa mu okolie. V tomto meste nemá rodinu, priateľov, dokonca dochádza každý deň do Trnavy do prace. Ja tu roky neviem nájsť prácu akú chcem a jemu sa páčia kopce. Príde mi to sebecké. Čo si myslite vy.
@anonym_3c31ba Muž má oveľa vyššiu hodnotu než nejaká kariéra. Hovorím minimálne sama za seba. Môj zmysel života je môj muž a nie žiadna práca či vzdelanie. Ja mám ale skvelého muža a asi nie každá ma na takého šťastie.
@anonym_d97c7e
Ale autorka nemá muža, zatiaľ je to jej priateľ. Zmyslom života nemá byť žiadny človek, ani manžel, ani dieťa. Muž ktorý ženu miluje, podporuje ju v tom, aby napredovala, aby rástla, aby napĺňala svoje ambície. On sám vie, že má veľa talentov a hľadá riešenia pre oboch.
Tvoj priateľ hľadí len na seba. Dnes spolu chodíte, o mesiac už nemusíte. Kým ešte nemáš záväzky ako manželstvo, deti, nastav si život, ako ho ty chces žiť.
Veľa žien sa žiaľ vzdá svojich predstáv a celý život sa len prispisobuju
@anonym_3c31ba alebo priateľka miluje viac svoju kariéru a chechtáčiky, ako toho priateľa? Máš pravdu, treba si ísť za svojím, čo tam po vzťahoch.
@anonym_04d406 kariéru? Veď ona si len hľadá prácu, aby vôbec zarobila, to nie je kariéra, to je nevyhnutnosť, aby si si chleba kúpila a nájom zaplatila. Keď vie jazyky a má VŠ tak ma sedieť za pokladňou, lebo pánovi sa nechce odísť od hôr, prírody? Kvôli takému vzťahu sa obetovať? Ale, chápem, sú ženy, čo nevedie kariérne rásť, tak skrátka musia sedieť pri chlapovi a vidieť v ňom zmysel života, aby im chlap dal peniaze na jedlo a strechu nad hlavou,. 🤔
@lenotazka Nemozes si vypytat homeoffice? Zeby si napr.jeden den v tyzdni chodila do kancelarie a zvysok bola doma? Zo zaciatku budes musiet byt v kancli,ale casom,ak to charakter prace dovoli,neumoznili by ti homeoffice? Alebo sa zober a chod aj bez neho. Asi nebude taky super,ked mu nezalezi na tebe. Musi vidiet,ze sa trapis na podhodnotenych miestach. Ak on nema problem najst si v Ba pracu,tak je to sebecke od neho.
Trnava je cista blbost ako kompromis. Ked uz tak hlavne mesto. Uvedom si ze do prace budes chodit kazdy den a cestovat? To nedava zmysel kym nie je ina moznost. Vidim chybu ze len ustupujes. Daj mu na vyber ci sa rozide on. Ty chod pekne za pracou. Normalny chlap neriesi ze zarobi zena viac. Ak je prepac pokakany bude taky cely zivot.
@anonym_3c31ba Muž má oveľa vyššiu hodnotu než nejaká kariéra. Hovorím minimálne sama za seba. Môj zmysel života je môj muž a nie žiadna práca či vzdelanie. Ja mám ale skvelého muža a asi nie každá ma na takého šťastie.
@anonym_d97c7e Ja mam teda skveleho muza a nieje zmysel mojho zivota…hlavne rozumiem ze v zivote je vsetko len docasne, preto by som sa nikdy neupinala na ineho cloveka alebo vec.. ked to clovek strati, strati potom aj zmysel zit.. a potom to tak aj vypada..

@lusilla áno to je známa vec, že sa tu ťažko hľadá práca. Počula som to už od veľa šikovných ľudí s výškami aj skúsenosťami. Je to tu fakt špecifické tým, že veľa ponúk sa týka oblasti strojárstvo, automotive …Plus vo výrobách typu Hella a Leoni majú aj na office joboch v benefitoch príspevok v stovkách eur za odporučenie nového zamestnanca, tak to ide si myslím vo veľa prípadoch po známosti.
@lenotazka a ako si sa ty ocitla v TN? a vôbec, čo vás tam drží, hlavne teda jeho?