icon

Komunikácia s manželom

happy_mommy
27. jún 2025

Caute,
ja niekedy nerozumiem, preco si moj manzel si mysli, ze je majster sveta a my ostatni sme nechapavi.
Dam nedavny priklad:
Prestala fungovat klavesnica, lebo sa na nu vyliala voda pocas dna. Tak sme si vecer s manzelom sadli a zacali riesit. A manzel hovori: "Predtym ta klavesnica este fungovala". Ja som si nebola ista, ze co mysli, tak sa ho pytam: "Chces povedat, ze pred poliatim vodou, ci este po poliati vodou fungovala ciastocne klavesnica". A manzel mi odpovie: "Ty si jaka hlupa. Takisto nerozumiem, ze ako mozes vykonavat svoju pracu, ked tomu nerozumies".
V principe moj manzel myslel, ze niektore klavesy po poliati vodou fungovali poobede, ale vecer uz ziadne.
Je to naozaj tak, ze kazdy clovek pochopi, ze ked niekto povie niekolko hodin po poliati klavesnicou "Predtym ta klavesnica este fungovala" mysli, ze "niektore klavesy este funguju".

Ake sa Vase komunikacie s manzelom ? Lebo ja mam pocit, ze manzel na mna casto bezdovodne slovne zautoci, ked sa snazime nieco vyriesit. A potom sa este cuduje, ked mu poviem, ze takto (utocne) by sa ku mne nemal bezdovodne spravat.

eviq
27. jún 2025

@happy_mommy len raz by mi povedal " ty si jaka hlúpa".... 😡

doriiis
27. jún 2025

Prepáč,ale tvoja otázka bola fakt hlúpa.Zbytocne ,,múdro" analyzujes úplne zjavnú vec.Ak funguje iba čiastočne klávesnica tak nefunguje vôbec.
Ale obaja ste nejak trhnuti.Nova klávesnica stojí na alze 20 € a vy kvôli tomu idete zvolať poradu.🤦🏻‍♀️
A keď takto analyticky preberas každý suchot tak sa ani nedivím,že vypeni.Vy asi nemáte deti,že?

aandrea9
27. jún 2025

@happy_mommy hlúpa by mi nikdy nepovedal. Druhá vec...co je na pokazené klávesnici také vážne, že si k tomu musíte sadnúť a riešiť. Vy ste nejaké analytické typy zrejme.

olimuc
27. jún 2025

No mna by napadlo automaticky, ze chvilku po poliati mozno chvilu isla … a vyskratovala sa po urcitom case, ked sa voda dostala uplne vsade a nebola vypnuta … naco to riesit, normalna reakcia na “nefunguje” je Kup si zajtra novu … Neviem, On Ti nema hovorit, ze si hlupa, ale nechapem co riesite … raz vytopene … je to srot

januska12323
27. jún 2025

Súhlasím, neviem čo na takej blbosti potrebujete rozoberať a nadávať ti nemá.

dskjhfdlkdjhl
27. jún 2025

Klavesnicu ste mali rozobrat, nie nad tym filozofovat.

larsen
27. jún 2025

Zvyčajne, keď sa riešia hovadiny vo vzťahu, tak sa máte zamerať na tie skutočné problémy, ktoré vo vzťahu sú. Pod povrchom. Chápeš, že?

janinah
28. jún 2025
@eviq

@happy_mommy len raz by mi povedal " ty si jaka hlúpa".... 😡

@eviq vieš,niekedy to nepovie ani raz za zivot,len sa k tebe sprava ako k hlupej....
Mam taky pripad v okoli

arianna25
28. jún 2025

Sú ľudia, ktorí rozprávajú hmlisto a potom sa druhým smejú že nechápu.
Neviem ako je to u vás, z jedného príkladu keď muža tankovala tá klávesnica a sedel nad ňou jak nad legom, to neviem posúdiť.

arianna25
28. jún 2025

Každopádne sa mohol s tebou pekne rozprávať aj keby si sa ho opýtala akúkoľvek blbosť.

prasiatko30
28. jún 2025

Riesite pakoviny a este sa urazate a nasierate. Klavesnica je mrtva, vytocilo by ma akurat to, ze niekto ju oblial vodou.

rejka7
28. jún 2025

@happy_mommy tvoj problém spočíva v tom, že manžela ospravedlňuješ. "Manžel v princípe myslel ..." Prekladaš a vymýšľaš veci, čo asi tým myslel a podobne. V prvom rade, povedal to čo chcel povedať a tak to aj myslel. Chcel ti povedať že si hlúpa, tak ti to povedal a tak to aj myslel. Tvoj muž ťa úmyselne znižuje, ponižuje. Keď mu to vytkneš, zvalí vinu na teba. Toto robia ľudia s poruchou osobnosti ( narcistická, hraničná) alebo emocionálne nezrelí ľudia. Skrátka ľudia, čo majú psychický problém. Za jeho správanie nenesieš zodpovednosť. Myslím, že keď si úplne priznáš a pripustíš ako zle sa k tebe tvoj muž správa, zistíš, že nepotrebuješ k životu ľudí, ktorý ťa majú za menejcennú a zdroj ventilovania ich frustrácie.🫤

motylik2559
28. jún 2025

Ahoj, on je hlupy,ze ta hned nazyva hlupou..Ale ty tiez neries take detaily, ked vies aky je🤦‍♀️ Dalsia vec, nedavno som si akurat kupovala novu klavesnicu, normalne v elektre v kamennom obchode, vysla ma 12€...Nevyrabate obaja problem tam kde nie je? Teda aspon v tomto uvedenom pripade sa mi to tak javi🤷‍♀️ Ale zas ak takto mudruje aj pri dolezitejsich veciach, do ktorych nemas paru, skus to spravit tak, ze ked bude on nieco pokazene opravovat, tak sa vzdial a rob svoje,...ak by napriek tomu dosiel za tebou a zas ta nejak castoval blbymi urazkami, tak na to ti len poviem, ze mas doma kus vola. Mne keby aj pri tej klavesnici povedal,ze som hlupa, chytim klavesnicu, rovno ju vyhodim a idem kupit novu za par supov. A potom by som mu povedala, ze aky je hlupy, lebo ide opravit nieco co by ani nedal a takto mame novu za polhodinu (polhodinu som treskla lebo tolko trva mne cesta do elektra, ty uved kolko tebe). Mozno zaberie aj to, ked pojdes na neho "jeho stylom"🤷‍♀️ ked sa aj tak neuvedomi...no neviem, ci by som s takym mudrlantom sveta vedela zotrvat.

orisker
28. jún 2025

Zaujímavé...
Veľmi často riešim podobné situácie.
Aj tu na MK je to pri diskusiách častý jav - mnohí ľudia nedokážu presne sformulovať svoje myšlienky do viet a potom sa rozčuľujú, keď im diskutujúci kladú doplňujúce otázky.
Autorka, v tomto konkrétnom prípade je za hlupáka Tvoj manžel.
Pretože na Tvoju pomerne exaktne sformulovanú otázku odpovedal úplne nesúvisiaco a navyše urážkou.
" Predtým tá klávesnica ešte fungovala"
totiž neznamená to isté ako
"niektoré klávesy po poliatí vodou fungovali poobede, ale večer už žiadne."
Sudcom, analytikom alebo špičkovým chirurgom asi Tvoj manžel nebude.
🙂
Takže je Tvojou etickou povinnosťou doslova myslieť zaňho, keď formuluješ svoju otázku.
🙂

sissy27
28. jún 2025

@happy_mommy nechapem, co mozete analyzovat na pokazenej klavesnici - za 20€ kupis novu, tam nie je co opravovat. A tiez nechapem, ako mozes zit s chlapom, ktory ta nazyva hlupanou.

domkakvet
28. jún 2025

@happy_mommy pravdu mas ty.