icon

Konflikt s kolegyňou: Kto zaplatí chybu?

14. dec 2024

Potrebujem pocut názor aj nezainteresovaných. Stala sa taká vec pracujem v obchode v OC. Pracuje sa od 9-21, ja mám pracovnú dobu aj od 10-18 alebo od 12-18. Teraz som robila od 12-18 s kolegyňou. Prišla som na predajňu všetko OK, mala rozblokovaného zákazníka a popritom ozdobovala stromček, vraví že ide vedľa do obchodu kúpiť ešte ozdoby nech ho doblokujem, zákazník si ešte na predajni vyberal veci, vravím že dobre. Vten deň začala akcia 20% na cely nákup takúto akciu mávame tak 3-4 do roka. Za tie 2 roky čo tam pracujem, tak to fungovalo tak, že každú položku po nablokovaní trebalo dať ešte mínus 20%. Tak som to aj tento krát tak spravila. Zákazník odišiel všetci spokojní. Kolegyňa sa vrátila a po chvíľu mi vraví že teraz automaticky kasa dáva tu zľavu sama že ju nemusíme my ručne zadávať. Tak jej vravím ze mi to mojla aj skor povedať ze ja som tomu zákazníkovi dávala ručne zľavu už na zľavnený tovar… ona spustila na mna neskutočný rev či som normálna či som nevidela že to je už zľavnené a či som si nečítala info, vravím ze necitala nakoľko som hneď začala blokovať jej zákazníka a nič mi o tom nepovedala. Dali sme vytlačiť tém blok a samozrejme ten blok je na jej meno a je tam daná duplicitne zľava takže znova neskutočný rev ze či som sprostá ze blokujem na ňu.neriešila by som to ak by zo bol nákup za 10-20 € ale toto bol nákup cez 100€. Kolegyňa má už hysáky ze som blokovala na ňu a jej to ztrhnú z výplaty a že je to moja chyba a mám to zaplatiť. Ak jej to náhodou ztrhnu mam to zaplatiť?

rorino
14. dec 2024

Chybu ste spravili obe,takže ak vám to zosobnia,tak fifty-fifty

terezka1947
14. dec 2024

A tá kolegyňa nahadzovala toho zákazníka správne?keď ti ho nechala rozblokovaneho?
Nevšimla si si na nejakom displeji tovar,že je už zlacnený a že dávaš na to zľavu?neviem si to reálne predstaviť ako si si toto nevšimla 🤔

zuzubb007
14. dec 2024

Však displej ti ukazuje cenu a zľavu, toto je jednoznačne tvoja chyba počítať snáď vieš, keď niečo stojí toľko a toľko tak rozdiel v sume 20 alebo 40 % je teda velky, spravila si chybu povedz vedúcej nech ti to strhne a vyriešené, jasné , že kolegyňa zúri ani sa nečudujem, sa jej ospravedln a zaplať a problém vyrieseny

jeennyv
14. dec 2024

Dolezite, si anonymne..aka siet obchodov..ja mam jednak kams predavacky a jednak som nakupna maniacky, ja ti hned poviem cca kde to ako chodi…ale toto je chyba trosku iba kolegyne, ze ti nepovedala, resp. Neupozornila a za mna tvoja ako velka, to akoze nevies co jak na predajni vasej ide…pokial si pepco tedi kik a tieto predajne..ok..tam je to o palicu, tam nevedie, kedy ci a co pride len vykladaju…ale ked mensia bezna tak 🤷‍♀️🤷‍♀️ Akoze musis vidiet aj na pokladni co a ci…

belllinka
14. dec 2024

Takze aka vznikla skoda? Cca 20 eur? To kvoli tomu obe hystericite? 🤦‍♀️ Si to dajte na polovicu.

dada0902
14. dec 2024

Ja som tiež za názor ze by si to mala zaplatiť ty lebo si to blokovala a tu zľavu tam dala sama a neviem prečo sa vôbec nad tým zamýšľaš treba si uvedomiť svoju chybu však aj bežne v obchode pri samoobslužni zľava sa prepočíta na konci a pri blokovani si si to mohla všimnúť a určite nemusela ona takto štartovať mohli ste si to v kľude povedať a ty si mohla hneď povedať dobre stalo sa manko teda uhradím a dám si do budúcna pozor

viera27
14. dec 2024

Vsak normalne to zaplat. Naozaj sa ti stala chyba, ide sa dalej. Nebola si informovana a neskontrolovala si si vysledok, stava sa. Nepotesi, ale 20 eur ozelies, vztahy na pracovisku nie.

martinkatinka
14. dec 2024

Chybu ste urobili obe, takze 50:50.

vilma7
14. dec 2024

@belllinka škoda vznikla 40 eur, keďže mu dali 2x 20% zľavu...ak ešte môj rozum o tomto času funguje.

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
koniarova
14. dec 2024

Tak koľko je tá škoda vlastne?

petracandle
14. dec 2024

Nejako sa mi to nezdá...
mala rozblokovaného zákazníka- to znamená, že odišla uprostred blokovania preč z obchodu a ešte riešiť svoje osobné veci??!

A ty si tak mimo, že si si nevšimla, že ti dáva dodatočnú zľavu na zľavu??!
Zbytočne hysterčíte - tá suma je pomerne malá a aspoň sa poučíte keďže ste obe mimo...

Ideálne zájsť za manažérom a vysvetliť situáciu (aj keď neviem či by som sa svojou nezodpovednosťou chválila) a obchod je poistený, nič nemusíte platiť zo svojho

bielasovicka
14. dec 2024

Tak ja tiež nad tým rozmýšľam. Myslela som ze 100, ale neviem ci to chápem dobre. Lebo kvôli 10,20, by nerobili taky humbuk

lonely66
Odpoveď bola odstránená
nikelca
14. dec 2024

@vilma7 Ale 20% mal mat zlavu... cize ak tovar bol 100e, mal zaplatit 80% a na blocku mal z 80e este 20e dole tak to je 64e cize chýba 16e... ale ona pisala ze nakup nad 100e co teda uz moze byt cokolvek od 100- peknej sumy usetrenej na výpredaj

koniarova
14. dec 2024

@autorka, patrilo by sa aj zapojiť do debaty 😉😉

januska12323
14. dec 2024

Bežne nechávate zákazníka nakupovať kým nahadzujete do kasy? Bežne sa o informáciách dozvedáš od kolegov po začatí zmeny? Nemáte žiadne firemné oznamy??

aandrea9
14. dec 2024

Myslím, že je to chyba tvojej kolegyne. Jej pracovná náplň je predaj a nie ozdoba stromčeka, tie ozdoby by tych 15-20 minut pockali. Mala ho pekne doblokovat ona. Neviem si predstaviť, ako sa stihala venovať zákazníkovi, blokovaniu a ozdobe stromčeka. Dosť blbý prístup k zákazníkovi 🤔

olimuc
14. dec 2024

Neviem ci si mala Info vopred, ale ked blokujes, mala by sa informacia zobrazovat aj na obrazovke. Zlava 40% je dost vysoka … takze pri nakupe viacerych poloziek ta mohlo napadnut, ze je ta Celkova cena prilis nizka. Samozrejme on nema co odbiehat, ale informacie o zlavach komunikuje nadriadeny a asi nie zo dna na den. Dalsia vec … si tam 2 roky … mohla by si mat prehlad o cenach a 20% vies stiahnut aj v hlave, takze ta mohlo napadnut, ze ak zadas 20% naviac tak to nesedi…. Spravodlivo by bolo 50:50 … ty sa douc matematiku a ona nech neodbieha od prace riesit hluposti. Ani ozdoby ani stromcek by jej do 10 min Neusli. Len rozmyslam, co by bolo s nasledujucimi zakaznikmi, co by si blokovala ty a na svoje meno … vsetci zle? To by bol mega problem … potom by vrieskal asi uz niekto iny … mali by ste si poriesit aj internu komunikaciu .. vsetko pisomne

zana147
14. dec 2024

Nikdy ale naozaj nikdy nedoblokovavať. To sa nerobí, je to práca s peniazmi a nemôžu byť zodpovedný za jednu kasu dvaja , traja ľudia. Vždy len jeden a len ten jeden aj robí s peniazmi. Keď ideš do kasi tak predsa si ju prerataš a keď odchádzaš tak tiež. Či?

kika2079
14. dec 2024

No ak by to posunula vyššie problém by mala hlavne kolegyňa ktorá odišla z predajne a ešte aj nechala blokovať druhú na svojej kase.

sisaka
14. dec 2024

Ja si myslím, že to bola tvoja chyba.
V prvom rade si mala odmietnuť pokračovať v blokovaní pod jej menom. Stačilo povedať - doblokuj si klienta a potom prevezmem pokladňu ja, v druhom rade, v práci treba byť “duchom prítomný” a pozerať sa, čo blokujem. Aspoň výsledná suma, ťa mala zastaviť (keď už nič iné) a mohla si si zrakom prejsť, čo si to vlastne blokovala.

Osobne by som škodu uhradila a vyvodila si z tohto incidentu ponaučenie.

sisaka
14. dec 2024

@kika2079 v prvom rade sa mohla autorka ozvať a odmietnuť. Platí to, čo nám vždy ako deťom hovorili rodičia - keď ti niekto bude kázať skočiť, tak skočíš?
Mňa môže kolega požiadať o čokoľvek, ak s tým nesúhlasím alebo je to v rozpore s pravidlami, vnútornými nariadeniami a pod. tak jednoducho odmietnem.

monciika
14. dec 2024

Obi dve ste si na vine .. ona sa mala najprv odhlásiť aby si ho mohla ty blovokovať na svoje meno .. a ty si si to mala uvedomiť, že keď už to nechala na teba, tak aby si bola v kase prihlásená ty .. teda ak máte také kasy.. ja som sa musela v obchodoch odhlasovať keď som nebola pri kase a až tak mohla kolegyňa blokovať pod svojím menom..

bystrozraky
14. dec 2024

Je to hlavne jej chyba v tom, že ťa požiadala a mala vedieť, že si si nemohla prečítať info. Ale aj tak zaplať 50 % a hotovo. Máš pokoj... inak si tam budete robiť zle a tá hra nemá víťaza.

akje
14. dec 2024

@autorka ahoj.
Myslim, ze to bola chyba vedenia, ze vam tuto zmenu neodkomunikovali vcas.
Urcite chodte za vedenim, vysvetlite im, co sa stalo a povedzte im, ze pre nedostatocne vcasnu informovanost vas, ako zamestnancov, nastala takato chyba. A pozadujte do buducnosti skorsiu komunikaciu zmien v blokovani zliav.
Oni Vam nasledne povedia, ako sa to vyriesi.

mandarinka555
14. dec 2024

@patka06 Vidno, že nemáš o MOP ani potuchy...A všetky ostatné, čo píšete tie nezmysly, tak detto! Ak mala kolegyňa nákup rozblokovaný, ona sa nemôže prihlásiť na svoje meno, po ďalšie, ako mala vedieť, že zľavy sú nastavené a ona ich nemá zadávať manuálne....a po tretie, ak by na mňa kolegyňa vrieskala, dostala by po papuli🙈

mariska1989
14. dec 2024

50/50 rozdeliť si to . Chýba je na jej že ti to nepovedala keď to teda už vedela . A ty že si si to nevšimla takže až je to fér voči jednej aj druhej

dadka1997
15. dec 2024

Ona si mala zakaznika doblokovat sama, nikdy by som neblokovala po niekom druhom, moho lto byt z jej strany zamer ?
A zas na druhej strane, aj ste mali vysvetlene, ze uz je to nahodene v kase, ked si teda davala zlavy ? No najvacia chyba je na jej strane, ty si nemala suhlasit s doblokovanim a tiez vediet ze uz zlava je v kase, keby ti to nepovedala tak blokujes kazdeho jedneho ?

koniarova
15. dec 2024

@dadka1997 zámer z jej strany? 😁😁Tak to už trochu preháňaš.