Konflikty vo vzťahu počas tehotenstva
Dobrý deň, s manželom budeme spolu tri roky tvoriť pár, mame dvojročnú dcérku a momentálne som v siedmom mesiaci tehotenstva. Často sa hádame za hlúposti. O malú sa starám hlavne ja, keďže manžel pracuje do pol piatej a potom si zvykne odychnut na gauči doma. Keď príde domov z práce prichystať večeru a on si posedí na gauči a je na mobile. Pritom ak príde víkend chce byt veľmi aktívny a stále by niekam chodil. Taktoez chodí tri krát do mesiaca niekam s kamarátmi, stane sa že aj u kamaráta prespí čo mi veľmi prekáža. Ja zo všetkého bývam dosť podráždená, umavena z malej, a pravdepodobne aj hormóny čo to porobia. V noví sa snažím taktiež vstávať k malej keďže nevie prespať noc, pokial ma vstať manžel je dosť z toho podráždený, lebo že musí vstávať skoro do prace. Hádame sa dosť, padajú ostré slova, ako pôjdeme od seba, nemali sme sa ani brat, a pod… v návale hnevu povieme navzájom veľmi zle veci. Chcela by som vyskúšať patovi terapiu, viem, že to všetko škodí bábätku v bruchu ako aj našej malej ktorá je často toho súčasťou. Manžel je inak veľmi energicky človek mimo gauču nevie obsedieť, dcérku zoberie von na prechádzku a chodievame často aj na dovolenky, je dobrý otec ale obaja sme tak trochu nervózny a nevieme ovládať svoje emócie a sme výbušný. Čo by ste mi poradili ? Máte to doma aj vy? Vďaka, už som z toho naozaj unavená a niekedy by som odišla zo vzťahu pretože je to u nás veľmi toxické.
Vy ste sa pred tymto druhym tehotenstvom nehadali ked ste zamiesili na druhe dieta alebo hadali a aj tak ste do druheho sli? Tu parovu mozes skusit ale s tym ze on je žid hnusny, nic nenarobis. A k parovej, pre mna najväcsia zbytocnost na ktorej som kedy bola. K otazke,nie nemam toto konkretne doma
Asi ste sa fakt nemali brat. Ale museli ste ze?
Autorka PREPAC 🤦♀️
S tym ze je žid hnusny som sa velmi sekla, precitala som pred tvojou temou inu temu ktora tu je a nejak sa mi tie temy a peniaze splietli . To beriem spät, samozrejme to nepatri do Vasich problemov
Rozhodne chodte na parovu terapiu aby ste sa slovne nenapadali. Pozri ty si hormonalne rozhodena plus unavena lebo nie si len tehotna ale mas na starosti aj mensie dieta. On pracuje a je normalne, ze je z prace unaveny. Ale to si aj ty. Skus mu nechystat veceru automaticky ale poprosit ho, ze uz ti je tazko zdravotne a tiez si za cely den unavena, ze by mohol ist s vecerou pomoct. Samozrejme porozpravat sa s nim, ze je je uplne ok , kedze ma doma tehotnu partnerku a dieta aby prespaval u kamarata ako slobodny. Predpokladam, ze do manzelstva ste sa nehrnuli ani jeden ale ste si spravili dve deti. Nuz v poriadku ale to vidno, ze on sa stale citi ako slobodny. Treba mu vysvetlit, ze hoci ste sa nevzali, uz ma moralne zavazky a aj ked to nemate na papieri, mate dieta a slobodny nie je. Cize prespavacky by mali skoncit. Ako sa dalej dohodnete s tym, ze chodieva von to uz je na vas dvoch. Ano parova terapia je dobry napad. Hned sa rozchadzat koli hadkam nie je dobre. Mozno sa to da vyriesit. By si bola sama na 2 deti a ver, ze by si to jednoduche nemala a on by si viac uzival slobodneho zivota ako ty. Preco by si mu to dovolila 🙂 On ti minimalne prve 2 roky nevezme k sebe obe deti na tyzden, ani s nimi nebude chodit po lekaroch a neostane z prace doma kym ty by si vsetko musela ako slobodna riesit a on sa bude v zivote zabavat ? Len nech pri tebe ostane a aj nadalej sa o rodinu stara. Skuste parovu terapiu. Verim, ze pomoze.
Nie, nemam to doma, ani by som to nemala, s takym chlapom by som totiz nebola 🤷♀️ Mame doma 3,5 rocnu, ja som tehotna a byva mi kazdy den neskutocne zle. Manzel po prichode z prace uplne prirodzene prebera starostlivost o malu, ani by ho nenapadlo vyvalit sa hore pupkom na gauc 🙄 Prepac, sama si to robis, ze ho obskakujes este aj ako tehotna. Pises ze je dobry otec, kedy, ako? Ci len tym, ze dceru zoberie na prechadzku? 🙂
Suhlasim s nazormi vyssie, ste spolu kratko na dve deti. Asi uz len ozaj ta parova terapia…(a prestat mu vsetko tolerovat - fakt zly priklad pre tvoju dceru)
@jurky2
ste spolu málo, nic ste si spolu neuzili a sup hneď 2 male deti. Zo je zahul aj pre dlhšie vztah.
A predpokladám ako vždy, ty nemáš kam ísť ani šancu zaopazrit seba a deti - bez muza.
Mas nejaký plán keby si odišla?
Keď ste obaja horkokrvni (aj ja smm) tak by bol vhodný možno mediátor namiesto párovéj terapie.
Trávite čas aj spolu osamote s muzom, obcas aspom par hodin denne? Alebo večer? Tak len v klude, bez hádok.
My ked sme na💩 vybuchne, minule som odisla vytocenavz kuchyne a isla si ľahnúť, muza som zavolala k detom - tej kuchyne.
Ráno niečo 2 hodiny hľadal, no jasne ja som mu to niekde dala. Áno, na jeho pracovný stôl! Ale nieje, to je určite v obyvacke - no nie je 🤯 Jasné že som mala pravdu, našiel. Takže znova bol kľud všetko ôk, scéna zabudnutá pohoda. Po obede sa pýtam, či si dáme v klude káva, maly spal, vacsi pozeral rozprávku. Pokazil sa kávovar, to som ho ja pokazila!
No des ten deň celý. Ale - obaja sme vychladiť podvečer a v klude to prebrali, bez nervov a sprostychcnadaviekcalebo zmienka chvost rozvode.
My obaja vieme, ked sme už krivkami vytoceny, ue sa jeden stiahne a pocka sa. V klude sa potom porozprávame obijmemevavsme v pohode. To sú ale extrémy občasné. Inokedy si vymeníme názory, temperamentne, o 10cminut je pohoda a ideme ďalej bez zazerania ci urazenosti.
Obaja vieme tiez, ze sa to zhoršuje, ked mame na seba málo času alebo takmer žiadny cas len vo dvojici.
Akonáhle sa to zlepší a sme v klude par hodin sami, je to veľký rozdiel. A to nemusí byť žiadna extra akcia. Stačí dat si doma kavu a vediet sa rozprávať súvisle bez neustáleho detského maminkovsnia.
O tomto ste sa skúsili porozprávať - ako mat čas na seba?
Vieš... kým začneš s niekým plodit deti, bolo by dobré najprv ho dôkladne spoznať. Vy ste si teoreticky po pár týždňovom vzťahu zamiesili hneď na prvé dieťa bez toho, aby ste jeden druhého spoznali. A kým ste sa spoznávali počas prvého dieťaťa a videli ste, že to nie je dobré, tak ste hneď zamiesili na druhe. Niekedy treba trošku počkať a premyslieť si s kým si plánujem rodinu. Teraz je neskoro plakať. Už ti dám len radu -nezamieste si na tretie s chlapom ktory sa nezaujíma o vlastnú rodinu. Prečo si ženy toto robíte??

@jurky2 pre mňa je neskutočne šialené sa poznať takú chvíľu a spraviť si spolu dieťa😅 Ja osobne by som určite nebola s človekom, s ktorým sa hádam. Musíš si uvedomiť svoju sebahodnotu, či chceš takto ďalej pokračovať. Poprípade sa ho skús spýtať sa spoločné terapie. Držím palce.