Kto by mal platiť na prvom rande?
Ahojte,
chcela by som sa opýtať aký máte na to názor, lebo sama si už neviem dať rady.. Stretávam sa s jedným chlapcom, je nám spolu dobre, riešili sme už aj vzťah, ale zatiaľ spolu nechodíme. Je úplne super, povahovo si veľmi sedíme, avšak čo mi veľmi vadí a tak trochu aj bráni s ním niečo mať, je jeho platenie účtov v reštauráciách či kaviarňach. Niekoľkokrát som ho poznala ja, inokedy sme si účet rozdelili. Nezazlievam mu to, keby sme sa na začiatku takto dohodli tak s tým nemám problém. Vôbec nezastávam názor, že len muž ma platiť, len mi príde trochu smutné, že sama študujem náročnú školu, platím si drahý podnájom a žijem vlastne z rodičovských peňazí. On má 2 práce, veľmi dobrý príjem a aj tak sa častokrát necháva pozývať mnou.
Čo si o tom prosím myslíte? Je to nejaký red flag aby som s ním do vzťahu nešla, lebo pravdepodobne sa nezmení alebo je to úplne bežné a v poriadku?
Ďakujem krásne za Vaše rady a názory 🙂))
@1lilly7 daj na svoju inctuiciu a neprijemne pocity. Zarabajuci chlap, co ma problem zaplatit studentke veceru, je nechutny drzgros nevhodny do vztahu, toboz do zivota. On nema potrebu na teba zaposobit ako gentleman, ale usetrit par trapnych eur. Za mna nieeee...
@1lilly7 s chlapom, ktory by odomna chcel aby som vytahovala penazenku, by som sa druhykrat nestretla. Ano, velmi nepopularne v dnesnej preemancipovanej dobe, kedy zeny maju potrebu neustale davat najavo ake su sebestacne a nezavisle, ale proste za “mojich mladych cias” to bol standard a ja svoje standardy znizovat nebudem. A keby uz pred stretnutim riesil kolko ho to bude stat - no moj zlaty, zostan ty pekne doma a viac sa neozyvaj.
@1lilly7 no skús mu povedať, že nemáš peniaze na posedenia a akcie a uvidíš tú reakciu
... a to zaujíma i mňa 👍😁
@syslik81 veľmi pekne si to vyjadrila aj za mňa.. Ja nemám potrebu ísť na drahé večere, výlety ani do luxusných reštaurácii.. Cítila by som sa s ním dobre aj na obyčajnej káve.. Len ma mrzí, že postupom času sa viac a viac ukazuje táto jeho stránka. Presne ako bolo všade vyššie spomenuté, žene je veľmi sympatické ak za ňu muž zaplatí, neviem, je to taká forma gentlemantnosti
Z opisaneho by som ten mozny vztah zamietla.
Nejde o peniaze, ale o jeho postoj k tebe. Chcel by vztah, ale kym si nie je isty, tak si dopredu otvorene dohaduje, ze ti nic platit nebude? Este si necha od teba zaplatit, lebo on si platil cestu?
Ale tak snad chcel ist za tebou, ci nie? Nie ze musel. Ci ty mu mas z vdaky zaplatit, ze vobec prisiel?
A ked pricestujes ty, tak zvysok plati on? Ci ta vezme iba na prechadzku po meste, lebo to je zadarmo?
Nie, s tymto muzom by som vztah prestala riesit. Nech je makovy, zlaty, krasny, sexy, vtipny, akykolvek. Tato vypocitava sporovlivost nebude vlastnost, ktora sa zmeni.
Vadilo by mi to a uplne najviac, ze chudatko musi zaplatit 12€ za cestu. Asi pocita kazde euro a tak to bude aj neskor. Vsetko dopodrobna prepocita, pojdete 50:50. Chlap ma byt gentleman, samozrejme to netreba prehanat. Ja som tiez pozvala svojho muza, ale nie preto, ze by to odo mna vyzadoval, ale ja som chcela. Tiez som bola studentka a 90% platil on.
na rande platili v 80 percentach muzi, zvysok sme si ucet rozdelili. platila som sama len pozvania na narodenovu veceru a pod.. osobne by mi bolo zvlastne pozyvat muza. a nech si hovori kto chce co chce ...
@slovenka753 no prvé rande som ho pozvala lebo som si povedala že veď vlastne za mnou cestoval 6 hodín, chcela som byť slušná a milá. Ostatné stretnutia som si myslela že sa trochu rozhýbe, ale očividne nie.. Asi by mu neprekážalo ani keby som stále platila ja, čo už🤷♀️
@1lilly7 kasli na neho. Ak pracujúci muz necha platit študentku, ktora dostava peniaze od rodicov, je to vazne zle. Radsej si tie peniaze minaj na seba, chod niekde na vylet ale urcite by som ich neminula na chlapa.
@1lilly7 vykašli sa na takého zida lakomeho 🤦♀️ že 12 eur za cestu 😄 to som ešte nepočula.
Chlapec nech si randi v mieste svojho bydliska , aspoň nič neprevezie 😁 Radšej bud sama a na tu kávu chod sama ako s takým idiotom lakomym. V živote sa mi nestalo, ze by si chlap akýkoľvek vzal odo mňa za kávu. Každý ktorého poznám by hanba fackovala aj kamaráta a to nehovorim o rande 🙈
U mna by skončil ak by si pytal peniaze za cestu, asi by som mu ich hodila do ksichtu a poslala ho do kelu 🤪.
Ja by som sa tiez necitila dobre. Pre mna nie je problem zaplatit, ale aby mi niekto povedal, ze dal kvoli mne 12 euro na cestu😅 chalan vie, kolko stoja saty a sminky a procedury, ktore podstupuju zeny, aby sa pacili muzom? A on da 12 euro a si mysli, ze je v cajku😄😄😄samozrejme, srandujem na odlahcenie, ale citila by som sa ponizena a tak sa citit vo vztahu nechcem
Autorka, uplne ta chapem. Ani ja by som sa necitila prijemne, keby si dohodnem rande, dotycny pride a hned mi vylici, ze on uz dal 12€ za cestu, tak podme teraz rozkalkulovat jeho dalsie mozne vydavky za ten den na polovicu + este ked mas pri plateni pocit napatia z neho, ze by bol najradsej, keby mu to zatiahnes ty ako studentka.
Necitala som uplne celu diskusiu, tak sa mozno budem opakovat, ale podla mna su tu len dve riesenia: 1. Bud ta tymito kalkulaciami zhnusil uz natolko, ze akekolvek tvoje sympatie voci jeho osobe uz vyhasli a nebudete dalej pokracovat v stretavani sa a formovani vztahu s (mozno) drzgrosom.
2. Ak mas zaujem nieco s nim predsa dalej rozvijat, urcite by som otvorila tuto temu a vykomunikovala si to s nim. Uplne narovinu, kedze sa poznate dlhsie a bavili ste sa aj o vztahu, tak je uprimnost na mieste a podla jeho reakcie by som sa dalej zariadila.
Uprimne, toto ale nevidim ruzovo😞, ak ma dve prace, dobre zaraba a ma problem ist za dievcatom, lebo da 12€ na cestu a potom sa necha pozyvat od studentky (co je podla mna uz totalne dno, ked sa pracujuci dobre zarabajuci muz necha pravidelne pozyvat od studentky, ktora zije z vreckoveho rodicov) a to teda tiez nie som zastankyna toho, ze platit ma len muz, ale ked jednoducho citis z neho taky diskomfort a napatie pre par €, ktore by mal dat za vas spolocne straveny cas, tak to nie je dobre znamenie. Keby je rozumne zmyslajuci gentleman, ktory ma hlbsie do vrecka, vedel by to zakamuflovat tym, ze by vam vymyslel program, ktory by bol pekny a nic by nestal, resp. o dost menej ako obedy/vecere v restikach… ach jaj.🫠
Táto vlastnosť sa ho bude zrejme držať cely život. Ja by som to nerozvijala ďalej. Drzgrosa by som pri sebe mat nechcela.
@1lilly7 Toto láska nie je. Úprimne , pri nadpise som si myslela, že len to šikovné zaobali a vytiahne z teba peniaze....takto otvorené... nemám slov. Drzo ti navrhne, lebo on platil cestu. Toto by ma urazilo. Dokonca si študentka. Neobáva sa, že ťa týmto stratí ? Asi mu tak na vzťahu nezáleží. Je dosť lakomy, je len na tebe či tolerujed lakomosť. Zaslúžil by si, aby si ho vytiahla na stretko a na rovinu mu povedala, že sa ti to nepáči a nebudeš platiť. Že nie si ma to zvyknutá, muž sa má vedieť postarať. Možno u neho stupne tvoja hodnota...a ak nie je ozajstný zgrlos. ..takému sa treba otočiť na opätku a odísť. Mne raz povedal kamarát, že som príliš dobrá na priateľa....mal pravdu. Prehodnotila som to a v ďalšom vzťahu som to zmenila. Vydala som sa, po tejto zmene.
este ma napadlo, ze davno kamoska randila chvilu s takym typkom, retazami ovesany bol a vzdy sa len prechadzali, nikdy ziadna kava, obed...raz bola hladna a sli okolo pizzerie tak nadrzo ze je hladna, ze nech idu sa najest, on samozrejme, ze nie ze on nechce, tak nejako ho presvedcila, sli a objednala si pizzu ubezpecila ho, ze ona si to sama zacvaka, on teda sedel pri mineralke, ked ho ponukla ci si da, zozral jej vacsiu polku pizze , ona zaplatila aj jeho mineralku, a este jej zadrel pri rozlucke ze ahoj,moje male pivo ( znama bola nizsia a kyprejsia, ale inak pekna baba robila plus size modeling obcas ak potrebovali nieco nafotit. ) po tomto sa nim rozisla a on este nahnevany, ze si myslel, ze nieco spolu vybuduju ked ho aj na veceru pozvala...Inak ten chalan teraz uz muz si nakoniec zobral o 10 rokov starsiu so 4 detmi a ta pani ma urcite okolo110 kg, lebo ma problem aj s chodzou, ked sa stretli po rokoch na kupalisku tak sa ho ta mlada baba pytala, ze preco si vybral prave tuto a ze ved ked nijaka ina ho nechcela a nechcel byt sam...ze jemu sa nejako extra nepaci ani aktualna ale ze ved co uz...dokonca on stale beha na tajnasa po zoznamkach 🙂 takze kadejake individua su ...
@1lilly7 len taka vseobecna uvaha: myslim si, ze v dnesnom emancipovanom svete by sa tomu, kto cosi zaplati, nemal prikladat az taky vyznam (cim nezlahcujem, ak sa ten muz chova cudne, zgrlossky). Zena by sa mala dat pozvat niekam, kde to muz zaplati, ale aj muz by nemal mat problem dat sa pozvat zenou (a nebranit sa silou mocou jej plateniu). Je to ako nevediet prijat dar, pomoc, branit sa tomu. Niekedy je z toho smutny (rozcarovany) ten, co uprimne chce obdarovat, pomoct. Niekedy sa mi zda, ze zaciname zit vo svete, kde zena nepotrebuje muza, muz zenu a tusim vseobecne - clovek cloveka.
@madeincssr v tomto emancipovanom svete je ok ak zena zaplati z casu na cas nieco ale zena co pracuje a ma svoj prijem. Ale tento emancipovaný svet spôsobuje to, ze nikto potom nevie kde je jeho miesto, kto je chlap a kto je zena. Muzi si lakuju nechty a zabúdajú na svoju mužskú energiu. Zeny su nervózne lebo z chlapa nejde chlapská energia a necítia sa v bezpeci. Potom je to cele zle. Aj emancipovane zeny, by si mali uvedomit, ze chlap ma byt chlapom a mali by mu ponechať tu mužskú ulohu a ony by si mali ponechať tu ženskú.
Komenty necitam, neraz som tu pisala ze mne sa nikdy pri nikom nestalo zeby ma chlap nepozval .
Ja by som randenie s chlapom co ma 2 prace a nechava platit studentku ukoncila
Hanba 😁
@1lilly7 ak chlap pracuje a žena nie, všetko platí muž. A ja by som ho nepozyvala, nemám na to. Nech príde ku mne domov na kávu a čaj, špagety.
On má o teba bojovať, dvoriť ti a je hanba dovoliť platiť studentke
@1lilly7 to je povahová črta setrilkov a nie, nezmeni sa to, bude to horsie. Ak budete mat raz spolocne financie, bude tá dirigovať, čo si ne/mozes kupovat. Je možné, že tá aj z materskej vyženie do prace, lebo tá nebude zivit. Ja som opak, nepijem, takze logicky bravam auto, chodím za každým a v zivote by má nenapadlo zohľadňovať toto pri platení (to je jedno, či to boli frajeri, spoluziacky z iného mesta, kamosky, alebo ktokolvek). Ja by som sa na takého chlapa vykaslala a normálne mu aj povedala dôvod, že sa mi nepaci tato jeho povahová črta a vidis, že to do buducna bude predstavovat problem a že ty si student a nevieš s ním držať krok.
Platiť by mal podľa mňa ten kto pozýva. Ja keď som s mužom začínala chodiť tak platil len on, nakoľko pracoval a ja som bola študentka. Koľko krát som sedela s kamarátkami a prišiel po mňa a bez toho aby som od neho niečo žiadala zaplatil za mňa účet. Bolo to milé. Uz keď som začala pracovať aj ja .. išli sme na striedačku raz on, raz ja. Nejako sme to neriešili ..

nieje spravne ze ti vytkol kolko da na cestu .. gentlemani vymreli uz davno ako vidim ... nevadilo by mi zaplatit utratu ak by sa jednalo o kamaratsvo,ale ak ma niekto pozve a mam s nim ist do vztahu s perspektivov chcem aj vediet,ze sa o mna bude vediet postarat .. necakam dary a ani extremne drahe vecere,ale vytiahnut penazenku a pozvat do kina etc by mal automaticky sam ... no po tom , co by mi povedal kolko zaplatil za cestu by som mu oznamila dobru spravu - uz nemusi minat,kedze sa s nim nechcem stretnut tak nech si najde niekoho z mesta odkial je aby usetril