icon

Kto je na vine, že chlapi sú všetkému na vine?

Dnes o 07:53

Ak zásadne chlapi robia chyby vo vzťahu, ak chlapi sú zásadne na vine tomu, že vzťah končí, ak chlapi sú tí, ktorí robia zle a podvádzajú, ak chlapi sa hromadia na zoznamkách a nik ich nechce... kto je tomu všetkému na vine?
Keď ženy sú matky, ktoré ostávajú pri dieťati, starajú sa oň, vychovávajú dieťa a vytvárajú jeho charakter a návyky. Ženy namiesto flákania, podvádzania, vysedávania za internetom svojim deťom vštepujú to najlepšie zo seba, dávajú svojmu dieťaťu lásku, pokoru a hodnoty, ktoré samy v sebe majú. Ženy dokážu vychovať svoje dieťa ako svoj obraz, ako dokonalú bytosť... ale čo ak ich dieťa je chlapec? Neskôr chlap? Nestráca sa niekde logika? 🙂

Strana
z2
danica2711
Dnes o 07:57

@anonym_autor prepáč, ale celý tento tvoj "problém" je totálna blbosť

anonym_cadd69
Dnes o 07:58

Zeby dalsi anonymny vylev nasho stareho znameho nestastnika?

januska12323
Dnes o 08:02

Logika sa stratila pred napísaním tvojho príspevku.

anonym_13346a
Dnes o 08:03

Zlatinko, mas tam logicku chybu, niekde sa ti stratil otec v tej vychove dietata? Ci on sa zucastni len oplodnenia tam pre neho vsetko skoncilo?

komplikovana
Dnes o 08:05

Z toho vyplyva, ze za to mozu zeny-matky, ked tak « zle vychovali synov 😁

anonym_f3dcdb
Dnes o 08:05

@anonym_autor a ty co si, dalsia ohrdnuta, ublizena zenska? Jasne, chlapi su vzdy ti zli a zeny su neviniatka. Paneboze.

cimage
Dnes o 08:06

Ale pri vychove figuruje aj otec, ktory sa po praci ma venovat rodine a vychove deti. Chyba je, ak sa venuje inym zalezitostiam ako mobilu, zoznamkam, atd. Ale nehadzme spinu len na muzov, aj zeny byvaju vo vztahoch neverne a tiez opustaju rodinu a deti.

anonym_f7dd56
Dnes o 08:07

No stráca. To je taký istý paradox ako keď zlá matka vychova dobre dieťa/ dobrého syna. Ja mám napríklad extra slabú, fnukavu, jedinacikovsku svokru. Má troch synov, podaril sa iba jeden - môj muz. Čím to asi bude? No tým, že môj muž stretol mňa a spolu sme sa naučili veci, ktoré nás naši rodičia nenaučili.

anonym_77b3b1
Dnes o 08:09

Opat tema ako vino, len bla-bla-bla. Prud vedomia.

anonym_dde561
Dnes o 08:29

@anonym_autor ano spravne, cele muzske pokolenie je problemove, je to cierna diera na energiu aj na vychovu 😬

anonym_dde561
Dnes o 08:41

Nespravny muzsky a otcovsky vzor co je asi 90% slovenskych muzov / zahranicnych som neskusala/ napacha najviac skody. Dodrbe syna lebo bude idiot ako tatko a dodrbe dceru lebo si vezme za muza idiota ako bol tatko.

svetlonos
Dnes o 08:42

@anonym_autor
Nechceš sa radšej poriadne vyspať?? Potom napíšeš aj niečo, čo má hlavu a pätu. Toto je taký guláš. Odpocin si a keď budeš fit, potom až píš nejaké svoje úvahy.

merkelica
Dnes o 08:45

asi ma tu zas budu hejtovat (ale nevadi), ale z casti je prispevok blbost, ale je na nom aj cast pravdiva.

Moj nazor je, ze zena nikdy nevychova poriadneho chlapa kym sa sama nestane chlapom. A poriadny chlap nikdy nevychova poriadneho chlapa, pokial je nepritomny.

Zacnime odo dna nula.
Chlapec sa narodi, prvy rok je vyhradne zavisly na matke, vo vacsine pripadov. Do 3 rokov je tiez vacsinou s matkou, lebo zena je naprv na materskej a potom na rodicovskej. To je super. potrebuje nehu a starostlivost matky.

No a zrazu tu mame 3 roky. V troch rokoch, chlapec je uz taky maly chlap, zacina zapasit s otcom, utekat ze kto bude napriklad prvy pri aute. Uz sa zacina prebudzat v nom ten muz, ten energicky samec ktoremu patri svet. Skocit do kazdeho blata, ustipnut kazdeho clena rodiny a s krikoma smiechom utiect, pretlacat sa s inymi chlapmi (otec, brat, stryko) hadzat kamene do dialky, dvihat tazke veci a ukazovat silu. Skakat rychlo jazdit na bicykli dole kopcom, kricat na celu ulicu... proste zivel.

No a tu ho dame do skolky kde su pani ucitelky a dievcata. A chlapcov tam "dusia", musia kreslit, basnickovat, spievat, vyfarbovat, modelovat. Na prechadzku idu ako zombici, u nas to vidim, maju dlheho plysoveho hada, ktoreho vsetci drzia a ako otroci sa kyvacaju v jenom rytme. Tie deti su jak bez duse ked to vidim. (minule sa moj 3.5 rocny syn, ktory je doma pytal, ze preco ti skolkari chodia tak divne a tak pomaly)

A pani ucitelky im stale hovoria, musime ist pomaly, musime byt tichucko. Videli ste uz maleho 3 rocneho borca, aktivneho, ktory je zdravy a tesi sa zo zivota, ako chodi pomaly?

Cize skolka vychovava chlapcov ako dievcata. Vsetky tie chlapske hry, zapasenie, skakanie, splhanie na stromy, vsetko to v nich potlacaju a snazia sa z nich spravit dievcatka.

Ked pride otec vecer z prace, to uz je casto len vecera, umyt zuby a spat...

Od tych 3 rokov je ziaduce, a od 6 rokov je uz nutne aby otec so synom travil vela casu.
No a co sa stane ked ma syn 6 rokov?

Dame ho do skoly. A kto ho tam vzorom? Zase pani ucitelky, zeny.

No a takto to pokracuje do dospelosti.

Chlapcom chybaju muzske vzory. Ja viem ze cast osadenstva tu bude prskat, ale naozaj, to ako sa vyvijala nasa spolocnost, dospeli sme do stavu, ze mame krizu muzskych vzorov. Muzi nevedia co maju robit lebo ich to nikto nenaucil. A dnes uz nie su ani vzory ludia v politike - samy podvodnik, v hudbe - casto narkomani alebo podvodnici ktori za 5 korun robia politikom promo, v sporte - casto arogantni sportovci ktori nechapu ze by mohli byt vzormi.. a nakoniec, tie najdolezitejsie vzory - otcovia, ktori nemozu travit so synmi tolko casu kolko by mali, jedna vec, a druha vec ze ani oni sami nevedia ako je ich rola muza, takze aj keby travili cas, asi dobrym vzorom nebudu. Nevedia co je to dodrzat slovo, co je to spolahnut sa, co je to opora, co je to obetavost, co je to zodpovednost, co je to odvaha, bezpecny pristav, co je to ochrana a tak dalej..

Preto je to taky zacarovany kruh a spravili sme si to sami. Vytvorili sme system kde chlapov vychovavaju zeny a potom sa cudujeme ze zrazu sa z nasej spolocnosti vytratili skutocni chlapi.

Ja viem ze tuto pani silvinka aj evicka tu budu prskat ako po tubere, ale toto je dovod preco nechavam syna doma, a budem ho vychovavat ja a moja zena a nie cudzi ludia v statnych instituciach. Samozrejme, ak bude chciet ist do skoly, ja mu branit nebudem.

A vobec, nedava mi zmysel, preco by moje dieta mali vychovavat cudzi ludia, ked je to moje dieta a mozem si ho vychovavat sam.

autor
Dnes o 08:52

Podľa tunajšej logiky je polka chlapov hlúpa, polka z toho, čo ostane, je neverná, polka z toho, čo ostane, sú lúzri a málo zarábajú, polka z toho, čo ostane, je škaredá, polka z toho, čo ostane, je obézna, polka z toho, čo ostane, je plešavá a polka z toho, čo ostane, je neschopná. Čiže výsledne máme, povedzme, na Slovensku jedného normálneho chlapa. A teraz si pozrime, koľko je tu matiek. Totálne ikonické matky, ktoré vedia odpovede na úplne všetko. Ak, povedzme, jedna z nich, tá najikonickejšia, vychová toho jediného dokonalého chlapa, naznačuje vám tým všetkým ženám, že doma vychovávate lúzra?

anonym_916ce3
Dnes o 08:57

@anonym_autor akože chceš tým povedať že za nevyzretých pablbov môžu ich matky? Nie, volá sa to slobodná vôľa a vlastnosti, ktoré sa buď rozhodneš mať alebo nemať a isté veci robiť alebo nerobiť. Takže ak si pablb môžeš za to pravdepodobne ty. Áno, výchova má určitý smer ale zhruba okolo 15teho roku každý prestáva totálne počúvať rodičov a riadi sa svojou chujovskou hlavou, partiou ktorá pravdepodobne chlastá a fláka sa, rebéliou a ďalšími idiotizmami. Keď v tomto režime jedinec zotrvá pravdepodobne z neho nebude idol ženských sŕdc. A svoj otisk má aj otec, čo chalan vidí doma, to často robí sám, takže ak je tatko neverná hnida, pravdepodobne bude aj syn. Matka je len polovica rodiny.

anonym_fe54c5
Dnes o 09:04
@merkelica

asi ma tu zas budu hejtovat (ale nevadi), ale z casti je prispevok blbost, ale je na nom aj cast pravdiva.

Moj nazor je, ze zena nikdy nevychova poriadneho chlapa kym sa sama nestane chlapom. A poriadny chlap nikdy nevychova poriadneho chlapa, pokial je nepritomny.

Zacnime odo dna nula.
Chlapec sa narodi, prvy rok je vyhradne zavisly na matke, vo vacsine pripadov. Do 3 rokov je tiez vacsinou s matkou, lebo zena je naprv na materskej a potom na rodicovskej. To je super. potrebuje nehu a starostlivost matky.

No a zrazu tu mame 3 roky. V troch rokoch, chlapec je uz taky maly chlap, zacina zapasit s otcom, utekat ze kto bude napriklad prvy pri aute. Uz sa zacina prebudzat v nom ten muz, ten energicky samec ktoremu patri svet. Skocit do kazdeho blata, ustipnut kazdeho clena rodiny a s krikoma smiechom utiect, pretlacat sa s inymi chlapmi (otec, brat, stryko) hadzat kamene do dialky, dvihat tazke veci a ukazovat silu. Skakat rychlo jazdit na bicykli dole kopcom, kricat na celu ulicu... proste zivel.

No a tu ho dame do skolky kde su pani ucitelky a dievcata. A chlapcov tam "dusia", musia kreslit, basnickovat, spievat, vyfarbovat, modelovat. Na prechadzku idu ako zombici, u nas to vidim, maju dlheho plysoveho hada, ktoreho vsetci drzia a ako otroci sa kyvacaju v jenom rytme. Tie deti su jak bez duse ked to vidim. (minule sa moj 3.5 rocny syn, ktory je doma pytal, ze preco ti skolkari chodia tak divne a tak pomaly)

A pani ucitelky im stale hovoria, musime ist pomaly, musime byt tichucko. Videli ste uz maleho 3 rocneho borca, aktivneho, ktory je zdravy a tesi sa zo zivota, ako chodi pomaly?

Cize skolka vychovava chlapcov ako dievcata. Vsetky tie chlapske hry, zapasenie, skakanie, splhanie na stromy, vsetko to v nich potlacaju a snazia sa z nich spravit dievcatka.

Od tych 3 rokov je ziaduce, a od 6 rokov je uz nutne aby otec so synom travil vela casu.

Chlapcom chybaju muzske vzory. Ja viem ze cast osadenstva tu bude prskat, ale naozaj, to ako sa vyvijala nasa spolocnost, dospeli sme do stavu, ze mame krizu muzskych vzorov. Muzi nevedia co maju robit lebo ich to nikto nenaucil. A dnes uz nie su ani vzory ludia v politike - samy podvodnik, v hudbe - casto narkomani alebo podvodnici ktori za 5 korun robia politikom promo, v sporte - casto arogantni sportovci ktori nechapu ze by mohli byt vzormi.. a nakoniec, tie najdolezitejsie vzory - otcovia, ktori nemozu travit so synmi tolko casu kolko by mali, jedna vec, a druha vec ze ani oni sami nevedia ako je ich rola muza, takze aj keby travili cas, asi dobrym vzorom nebudu. Nevedia co je to dodrzat slovo, co je to spolahnut sa, co je to opora, co je to obetavost, co je to zodpovednost, co je to odvaha, bezpecny pristav, co je to ochrana a tak dalej..

Preto je to taky zacarovany kruh a spravili sme si to sami. Vytvorili sme system kde chlapov vychovavaju zeny a potom sa cudujeme ze zrazu sa z nasej spolocnosti vytratili skutocni chlapi.

Ja viem ze tuto pani silvinka aj evicka tu budu prskat ako po tubere, ale toto je dovod preco nechavam syna doma, a budem ho vychovavat ja a moja zena a nie cudzi ludia v statnych instituciach. Samozrejme, ak bude chciet ist do skoly, ja mu branit nebudem.

A vobec, nedava mi zmysel, preco by moje dieta mali vychovavat cudzi ludia, ked je to moje dieta a mozem si ho vychovavat sam.

@merkelica Preco je taky system? Kto ten system vytvoril? Zakazuje niekto muzom stat sa ucitelmi a byt vzormi pre chlapcov? Kde je ich obeta? Kde je ich tuzba vychovat dalsiu generaciu ,,spravne"?

merkelica
Dnes o 09:05
@anonym_fe54c5

@merkelica Preco je taky system? Kto ten system vytvoril? Zakazuje niekto muzom stat sa ucitelmi a byt vzormi pre chlapcov? Kde je ich obeta? Kde je ich tuzba vychovat dalsiu generaciu ,,spravne"?

@anonym_fe54c5 nikto a preto ja vychovavam svojho syna po svojom

anonym_13346a
Dnes o 09:06
@merkelica

Zacnime odo dna nula.

@merkelica halooo! Otecko moze aj novorodeniatko prebalovat, aj okupat, aj sa zahrat s batolatom, aj ho zobrat do kocika von, aj s dvojrocakom robit babovky z piesku, moze mu vecer citat rozpravky. Otecko si moze vytvarat vztah a odovzdavat svojmu potomkovi muzske vzory spravania od prveho dna po prichode z porodnice. V troch rokoch preprasol kopu casu, kedy mohol svojho maleho chlapa formovat. A potom ma na to formovanie prilezitost kazdy bozi den, cez tyzden ho moze vyzdvohovat z tych institucii kde ho zeny lamu a az kym dieta nezaspi moze sa mu venovat, vikendy ma cele na to aby odovzdaval synovi muzske vzory spravania. Obcas ho moze pozitat aj mame aby ho naucila varit, upratovat a postarat sa o seba a aj domacnost aby z neho nevyrastol chudak, ktory si nevie ani ponozky oprat a caj uvarit, na toto potrebuje nejaku zenu, ked nie je matka, tak sa nejaka, ktora ju nahradi bude hladat. Lenze vacsina otcov sa na vychove nezucastnuje, velmi radi to zveria do ruk zenam, ktore ich potom "pokazia" a oni travia cas kadetade, vratane gauca, len nie so svojimi potomkami. Takze zmena je v chlapskych rukach, netreba to nechavt na zenach, ked to nezvladaju. Ci?

anonym_01e20e
Dnes o 09:10

Len či akokoľvek vychovávané deti nebudú robiť skôr to, čo vidia... na sociálnych sieťach. Od mobilu už, priznajme si, často nedokážeme odlákať deti doslova ničím. Je za tým aj tlak ich rovesnìkov a staršej mládeže. A to sa ešte rozbieha AI.

merkelica
Dnes o 09:12
@anonym_13346a

@merkelica halooo! Otecko moze aj novorodeniatko prebalovat, aj okupat, aj sa zahrat s batolatom, aj ho zobrat do kocika von, aj s dvojrocakom robit babovky z piesku, moze mu vecer citat rozpravky. Otecko si moze vytvarat vztah a odovzdavat svojmu potomkovi muzske vzory spravania od prveho dna po prichode z porodnice. V troch rokoch preprasol kopu casu, kedy mohol svojho maleho chlapa formovat. A potom ma na to formovanie prilezitost kazdy bozi den, cez tyzden ho moze vyzdvohovat z tych institucii kde ho zeny lamu a az kym dieta nezaspi moze sa mu venovat, vikendy ma cele na to aby odovzdaval synovi muzske vzory spravania. Obcas ho moze pozitat aj mame aby ho naucila varit, upratovat a postarat sa o seba a aj domacnost aby z neho nevyrastol chudak, ktory si nevie ani ponozky oprat a caj uvarit, na toto potrebuje nejaku zenu, ked nie je matka, tak sa nejaka, ktora ju nahradi bude hladat. Lenze vacsina otcov sa na vychove nezucastnuje, velmi radi to zveria do ruk zenam, ktore ich potom "pokazia" a oni travia cas kadetade, vratane gauca, len nie so svojimi potomkami. Takze zmena je v chlapskych rukach, netreba to nechavt na zenach, ked to nezvladaju. Ci?

@anonym_13346a absolutne suhlasim, ale preco to tak nie je? lebo velmi vela muzov nema ani sajnu co by mali robit... a aj keby to robili tak ako pises, tak ked sa spocita cas kolko travia so synom oni a kolko zamestnanci skol, tak je to stale nepriaznivy pomer

viestta
Dnes o 09:20
@merkelica

@anonym_13346a absolutne suhlasim, ale preco to tak nie je? lebo velmi vela muzov nema ani sajnu co by mali robit... a aj keby to robili tak ako pises, tak ked sa spocita cas kolko travia so synom oni a kolko zamestnanci skol, tak je to stale nepriaznivy pomer

@merkelica nejde o hodiny, ale o kvalitu. Ozaj a preco nemame viac ucitelov ako uciteliek? Ked sa to ma zmenit, tak to musia zmenit muzi, lebo ako pises, my zeny to nezvladame ale absolutne. Tak preco nas to nechate robit a nezmenite to? Vsak chod aj ty ucit. A nepis, ze na to nemas vzdelanie. To sa da rychlo dohnat, staci chciet. Vychovaj zo svojho syna buduceho ucitela. Kazdy chlap v skolstve sa pocita.

anonym_fe54c5
Dnes o 09:29
@merkelica

@anonym_fe54c5 nikto a preto ja vychovavam svojho syna po svojom

@merkelica Ty. OK. A co ostatni muzi? Vychovavaju z dalsej generacie spravnych chlapov alebo to hodia na zeny a potom ich skritizuju, ze v ich vychove chyba muzsky prvok? V prispevku nebola kritizovana konkretna zena, ale zeny ako celok. Tak kde su potom muzi? Ako oni prispievaju k spravnej vychove synov (ale aj dcer)?

merkelica
Dnes o 09:32
@viestta

@merkelica nejde o hodiny, ale o kvalitu. Ozaj a preco nemame viac ucitelov ako uciteliek? Ked sa to ma zmenit, tak to musia zmenit muzi, lebo ako pises, my zeny to nezvladame ale absolutne. Tak preco nas to nechate robit a nezmenite to? Vsak chod aj ty ucit. A nepis, ze na to nemas vzdelanie. To sa da rychlo dohnat, staci chciet. Vychovaj zo svojho syna buduceho ucitela. Kazdy chlap v skolstve sa pocita.

@viestta suhlasim, ide hlavne o kvalitu, to je velmi dobry point. ja nemozem ist ucit, lebo by som nemal cas na vlastneho syna 🙂

mandzula
Dnes o 09:47
@merkelica

Zacnime odo dna nula.

@merkelica Na jednej strane mam chut ti za vsetky zeny vynadat, na druhej vsak musim uznat, ze v niektorych veciach mas pravdu.

viestta
Dnes o 09:51
@merkelica

@viestta suhlasim, ide hlavne o kvalitu, to je velmi dobry point. ja nemozem ist ucit, lebo by som nemal cas na vlastneho syna 🙂

@merkelica este, ze sa vies tak dobre vyhovorit. Pindat budes, ale zmente to niekto iny, ja nemam cas 😝

merkelica
Dnes o 09:51
@mandzula

@merkelica Na jednej strane mam chut ti za vsetky zeny vynadat, na druhej vsak musim uznat, ze v niektorych veciach mas pravdu.

@mandzula kludne vynadaj 😊 ak s niecim nesuhlasis zaujimalo by ma to, mozno sa na vec bude vediet pozriet aj z ineho uhla

merkelica
Dnes o 09:52
@viestta

@merkelica este, ze sa vies tak dobre vyhovorit. Pindat budes, ale zmente to niekto iny, ja nemam cas 😝

@viestta kzdy by mal zacat od seba a ja som zacal. Som tu pre syna ako je to len mozne 😊

viestta
Dnes o 09:55
@merkelica

@viestta kzdy by mal zacat od seba a ja som zacal. Som tu pre syna ako je to len mozne 😊

@merkelica vidis, a ja som tu pre vas aby ste si mali kde nakupit, ked budete potrebovat. Kym som ja k dispozicii vam, moj syn je v skole a vzdelava sa, pretoze jeho vzdelavanie som zverila tym, ktori maju na to kompetencie.

anonym_0546e1
Dnes o 10:00

Presne tak obaja rodicia vstepuju hodnoty svojim detom,preto si dievca vyberie podobnemu otcovi a chlapec zase dievca pod.mame.Zial niekedy tie hodnoty su uplne zle a taky isty je aj zly vyber,no stafeta.

januska12323
Dnes o 10:16

Ženy to nezvládajú, muži to nezvládajú tak ja ti neviem ako spoločnosť celé storočia funguje.

Strana
z2