icon

Kto navrhuje tykanie?

thirstymonk
1. máj 2026

Čau. Dajme tomu že som o rok starši od týpka, ktorý je vyššie postavený ako ja. Kto v takomto prípade navrhuje tykanie?

anonym_afbfd2
1. máj 2026

Týpek.

anonym_10667c
1. máj 2026

v práci? a či v súkromí?
V práci vyššie postavený týpek, V súkromí kĺudne aj ty.

domkakvet
1. máj 2026

@thirstymonk ak je to v praci, tak ten typek.

anonym_8383a3
1. máj 2026

Ja sa spytam tiez, kto navrhuje tykanie ked ja som zena a muz je 15-20r starsi? Ide o suseda, cize nepracovny neformalny vztah

anonym_463a9d
1. máj 2026
@anonym_8383a3

Ja sa spytam tiez, kto navrhuje tykanie ked ja som zena a muz je 15-20r starsi? Ide o suseda, cize nepracovny neformalny vztah

@anonym_8383a3 zena

blondinka95
Autor odpoveď zmazal
thirstymonk
autor
1. máj 2026
@anonym_10667c

v práci? a či v súkromí?
V práci vyššie postavený týpek, V súkromí kĺudne aj ty.

@anonym_10667c V súkromí. Ja som živnostník, nemám "prácu" ani nadriadeného. Dajme tomu, že týpek je niečo ako poslanec NRSR (A nie, nie je to Bartek, či jak sa vola)

anonym_10667c
1. máj 2026

Mne riaditeľ v škole tykal bez toho aby sme si potykali. To vždy keď mu preplo.
Inak pred ostatnými mi vykal.
Bol starší o min. 10 r.

anonym_10667c
1. máj 2026

a čo sa z neho po*ereš zato že je poslanec? V súkromí kľudne aj ty.

cyberk
1. máj 2026

Tak, ked spolu nepracujete, je uplne jedno kto to navrhne… rok hore dole nic neznamena.

anonym_95beb0
1. máj 2026

A viete niekto ako je to v prípade zamestnanec (vekovo starší) verzus šéfova žena (mladšia)?

rozculena
1. máj 2026
@anonym_95beb0

A viete niekto ako je to v prípade zamestnanec (vekovo starší) verzus šéfova žena (mladšia)?

@anonym_95beb0 so šéfovou ženou si nemáš čo tykať.Ale v každom prípade žena

anonym_0f1e67
1. máj 2026

Dovolim si poznamku- tykanie navrhovat vtedy, ak ste si isty, ze ten dotycny stoji o tykanie. Inak to moze byt trapas. V praci o tykanie nestojim, bolo mi hlupe, ked mi vekovo starsie kolegyne aj nadriadena navrhovali tykanie a ja si s nimi nechcem tykat. V sukromi som zazila mega trapas. Stretavala som pravidelne kazde rano jedneho velmi pohladneho a velmi sympatickeho muza. Na prvy pohlad bol odo mna vyrazne starsi. Chodievali sme spolu denne kazde rano asi 400m peso z parkoviska kazdy do svojej prace. Vzdy sme prehodii aj par slov. Po asi mesiaci mi to bolo cudne, ze si stale vykame, navyse ma pritahoval, chcela som to posunut, ci ma nepozve hoci na kavu. V jedno rano som navrhla tykanie, s usmevom som sa predstavila a on mi dal studenu sprchu, ze mi moze byt otcom a nechce, aby som mu tykala.

biba_18
1. máj 2026

@anonym_0f1e67 ja som si potykala so svojim gynekologom, ku ktorému chodím od svojich 16 a je starší od mojej mamy 😂 bolo mi to divné, ale mala som už takmer 50 keď mi to on navrhol, tak som to prijala…

heidi4
1. máj 2026

A rovnako stari rovesnici? Baba ci chlap? Asi zena navrhuje, ze? Vdaka

biba_18
1. máj 2026

@heidi4 pokiaľ nie sú v nejakom vzťahu kde by to upravovala etiketa (nadriadený/podriadená, politik alebo spoločensky významnejší muž a pod..) navrhuje tykanie žena, áno. aj staršiemu mužovi. ale nie o generácie staršiemu, to s môže stať čo kočke hore… a muž môže navrhnúť tykanie žene aj v prípade, ak žena dáva najavo že tykanie by jej nevadilo…

heidi4
1. máj 2026
@biba_18

@heidi4 pokiaľ nie sú v nejakom vzťahu kde by to upravovala etiketa (nadriadený/podriadená, politik alebo spoločensky významnejší muž a pod..) navrhuje tykanie žena, áno. aj staršiemu mužovi. ale nie o generácie staršiemu, to s môže stať čo kočke hore… a muž môže navrhnúť tykanie žene aj v prípade, ak žena dáva najavo že tykanie by jej nevadilo…

@biba_18 vdaka pekne, vzdy mam v tomto chaos a potom radsej nikdy nenavrhujem tykanie, aj ked by som rada, a druha strana tiez nie, kedze zo slusnosti asi caka na moj "tah" :D

citronove_koliesko
2. máj 2026
@anonym_8383a3

@anonym_8383a3 nikto, naco by ste si tykali ked ste generacne mimo a ste len susedia?
Ak by ste spolu nieco riesili tak pred sexom si uz hadam nejako potykate lebo to vyplynie zo situacie.
Ak by ste spolu chodili na pivo tak tiez to casom nejako pride.
A hlavne v akom veku je ten 15-20r rozdiel. Ak mas 15 a on 30'-35 tak je divne aby ktokolvek z vas navrhol tykanie.
Pri tykani vzdy zalezi od situacie. Formality su osetrene spolocenskymi pravidlami ale neda sa ich striktne drzat.

bg92
2. máj 2026

U nas nemame kasty ako v indii takze nie, nie je vyssie postaveny ako ty len preto ze pracuje ako poslanec (nerobite v jednej firme kde by to bol tvoj sef alebo CEO). A ste aj rovnako stari. Takze mozes aj ty.

anonym_7276c4
2. máj 2026

V synovej skolke mi zacali tykat rodicia sami od seba lebo si potykali mužom ale my sme sa nijak oficiálne nezoznamili ani nepredstavili. Mne to je nepríjemne lebo som vychovaná tak, ze netykám cudzím. Ako by ste sa zachovali? Mam im niekedy podať ruku a potykat si? Su starší asi o 10r. Inak mne sa strasne casto stava ze mi ľudia tykaju lebo vyzerám velmi mlado a vzdy ma to vytočí akí su ľudia drzi

anonym_b61acd
2. máj 2026
@anonym_7276c4

V synovej skolke mi zacali tykat rodicia sami od seba lebo si potykali mužom ale my sme sa nijak oficiálne nezoznamili ani nepredstavili. Mne to je nepríjemne lebo som vychovaná tak, ze netykám cudzím. Ako by ste sa zachovali? Mam im niekedy podať ruku a potykat si? Su starší asi o 10r. Inak mne sa strasne casto stava ze mi ľudia tykaju lebo vyzerám velmi mlado a vzdy ma to vytočí akí su ľudia drzi

@anonym_7276c4 uz by som jednoducho tykala, uz netreba podavat ruku.bolo by to take divne.

billy_jean
2. máj 2026

Tykanie navrhuje spoločensky významnejšia osoba resp. v práci navrhuje vždy nadriadený. Medzi statusovo rovnocennými kolegami platí nasledujúce = starší ponúka tykanie mladšiemu, žena mužovi, služobne starší kolega novému kolegovi.

muchotrafka298
2. máj 2026

V praci vzdy navrhuje tykanie vyssie postavena osoba, bez ohladu na pohlavie, lebo je to pracovny vztah. Medzi kolegami vzdy starsi sluzobne mladsiemu, aj keby to vekovo bolo naopak. Tam neplati to, ze tykanie navrhuje zena, co plati v beznom zivote. Treba ale zvazit aj to, ci by to bolo vhodne napr. z hladiska veku. Ako pise kocka vyssie, ze ten pan bol vyrazne starsi. V takom pripade navrhuje tykanie ta starsia osoba, aj ked je to muz. Lebo nie je vhodne, aby vyrazne mladsi navrhoval tykanie vyrazne starsiemu. Vyrazne myslim vekovy rozdiel 20 rokov a viacej.
Tykanie bez toho, aby s tym ten druhy suhlasil je sedlacina a nezijeme vo feudalizme, kedy pani tykali sluhom. Bud si tykame alebo si vykame. Ja som bola na skoleni, kde nam bolo povedane, ze ked niekto tyka, tak zacneme tykat aj my jemu. A ked sa ohradi, tak treba povedat, ze bud si tykame obaja alebo si vykame, kedze sme si oficialne nepotykali.
Mne sa raz stalo,ze som stretla seberovneho vekovo, normalne sme sa zoznamili v mladom veku a ja som mu automaticky tykala. On sa ohradil, ze kedy sme si potykali. Tak odvtedy sa vzdy pytam, ked sa s niekym zoznamujem niekde (nie v praci), ci si mozeme tykat. Aby som predisla podobnej blamazi.

blondinka95
Autor odpoveď zmazal
anonym_8383a3
2. máj 2026
@citronove_koliesko

@anonym_8383a3 nikto, naco by ste si tykali ked ste generacne mimo a ste len susedia?
Ak by ste spolu nieco riesili tak pred sexom si uz hadam nejako potykate lebo to vyplynie zo situacie.
Ak by ste spolu chodili na pivo tak tiez to casom nejako pride.
A hlavne v akom veku je ten 15-20r rozdiel. Ak mas 15 a on 30'-35 tak je divne aby ktokolvek z vas navrhol tykanie.
Pri tykani vzdy zalezi od situacie. Formality su osetrene spolocenskymi pravidlami ale neda sa ich striktne drzat.

@citronove_koliesko ked ta to uz tak velmi zaujima, skoro cela bytovka si tykame ale s nim si vykam od zaciatku, sama neviem preco. Tykam si aj s jeho zenou a s nim si nie, je to smiesne zdravit sa ahoj a dobry den zaroven ked ich stretnem. Tykaju mu aj inych susedov 10 rocne deti. Casto sa s nim rozpravam ked som s dietatom okolo bytovky. Preto rozmyslam, ze asi caka ze tykanie navrhnem ja ako zena. Ja mam cez 30 on mozno pred 50. Neviem preco by vsetko muselo byt okolo sexu

citronove_koliesko
2. máj 2026
@anonym_8383a3

@citronove_koliesko ked ta to uz tak velmi zaujima, skoro cela bytovka si tykame ale s nim si vykam od zaciatku, sama neviem preco. Tykam si aj s jeho zenou a s nim si nie, je to smiesne zdravit sa ahoj a dobry den zaroven ked ich stretnem. Tykaju mu aj inych susedov 10 rocne deti. Casto sa s nim rozpravam ked som s dietatom okolo bytovky. Preto rozmyslam, ze asi caka ze tykanie navrhnem ja ako zena. Ja mam cez 30 on mozno pred 50. Neviem preco by vsetko muselo byt okolo sexu

@anonym_8383a3 aha, tak je to jasnejsie, ako 30tnicka by som 50tnikovi ktory mi moze byt otcom a s ktorym sa vyskytujem "okolo bytovky" tykanie nenavrhovala.
Kebyze chodite spolu na susedske grilovacky, na kavu, na akcie v nejakej skupine ludi tak by to prislo same. Inak naco?

thirstymonk
autor
2. máj 2026
@anonym_7276c4

@anonym_7276c4 Keď mne niekto začne tykať, už automaticky tykam aj ja. Jedine že je to fakt nejaký 200 ročný Gandalf, tak vtedy mu odpustím. Ja mám 33 a tiež mi okolo 50 ročné tetky začali tykať, tak aj ja im. Však už nemám 13 že mi bude kde-kto drzo tykať.

anonym_7276c4
2. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_7276c4 Keď mne niekto začne tykať, už automaticky tykam aj ja. Jedine že je to fakt nejaký 200 ročný Gandalf, tak vtedy mu odpustím. Ja mám 33 a tiež mi okolo 50 ročné tetky začali tykať, tak aj ja im. Však už nemám 13 že mi bude kde-kto drzo tykať.

@thirstymonk ano ja chapem ale pride mi to drzé z ich strany a ja mam výchovný blok 😃 proste mi to je blbe tykat inym ked sme si nepotykali napriek tomu, ze oni sa absolútne blbo necitia. No bohuzial asi inej cesty niet

anonym_8383a3
2. máj 2026
@citronove_koliesko

@anonym_8383a3 aha, tak je to jasnejsie, ako 30tnicka by som 50tnikovi ktory mi moze byt otcom a s ktorym sa vyskytujem "okolo bytovky" tykanie nenavrhovala.
Kebyze chodite spolu na susedske grilovacky, na kavu, na akcie v nejakej skupine ludi tak by to prislo same. Inak naco?

@citronove_koliesko praveze su aj take akcie, a proste vsetci si fakt tykaju tak mi je to divne