icon

Láska k narcisovi: Ako prekonať depresiu?

torysheer
Včera o 17:26

Ženy, potrebujem pomôcť v ťažkej depresii. Bola som vo vztahu s narcisom mamickarom 12 rokov. Pred rokom som sa rozišla s odsťahovala, no pracujeme spolu denne, píšeme si od rána do večera, osudový vzťah. Dnes ťažká hádka, začala nepodstatne, že bežne muži pozývajú ženy, platia za nich ,a u nás som stále ja vymýšľala a platila program, divadlo, víkendy, zážitky, sauny, masáže..dovolenku jedine na polovicu...jeho odpoveď?: ,,Chceli ste samostatnost, rovnopravnost a zrazu vám vadi platit" škaredo som mu odpovedala, a teraz ja mám výčitky. Otvorte mi oči, lebo ja sprostá ho stále ľúbim

Strana
z2
anonym_78ebff
Včera o 20:50

po odchode od neho si mala zmeniť aj prácu. úplne sa od neho odstrihnúť, všade bloknúť. Ak nemáte spolu deti načo s ním komunikuješ.

arianika
Dnes o 01:52

Odpovedz si na tieto otázky.... Po každej otázke si urob pauzu a sama pre seba si odpovedz. Predstav si, že o ďalšie 3 roky by si bola na tom presne tak ako si teraz, v neistote, zaseknutá, ako by si sa cítila? Čo konkrétne ti chýba, keď nie si s nim? Naštuduj si pojem "trauma bond"- vedela by si na 1 A4 napísať všetky informácie o tomto pojme? Bola by si šťastná, ak by bola tvoja dcéra v takomto vzťahu? Čo by si poradila svojej dcére, ak by ti povedala, že je s takým mužom? Čo všetko sa dá stihnúť za 12 rokov života? Ak by si mala 85 rokov a mohla by si sa vrátiť do tohto momentu, v čom krajší život by si si vytvorila? Ako by si svojej najlepšej kamarátke poradila, aby si budovala svoju sebahodnotu a sebalásku? Vedela by si napísať 10 najdôležitejších vlastností, ktoré by mal mať tvoj životný partner? Depresia vzniká vtedy, ak dlhodobo potláčame seba a nežijeme v súlade s našimi túžbami, hodnotami a životnými plánmi.

Strana
z2