icon

Láska k narcisovi: Ako prekonať depresiu?

torysheer
13. sep 2026

Ženy, potrebujem pomôcť v ťažkej depresii. Bola som vo vztahu s narcisom mamickarom 12 rokov. Pred rokom som sa rozišla s odsťahovala, no pracujeme spolu denne, píšeme si od rána do večera, osudový vzťah. Dnes ťažká hádka, začala nepodstatne, že bežne muži pozývajú ženy, platia za nich ,a u nás som stále ja vymýšľala a platila program, divadlo, víkendy, zážitky, sauny, masáže..dovolenku jedine na polovicu...jeho odpoveď?: ,,Chceli ste samostatnost, rovnopravnost a zrazu vám vadi platit" škaredo som mu odpovedala, a teraz ja mám výčitky. Otvorte mi oči, lebo ja sprostá ho stále ľúbim

Strana
z2
anonym_78ebff
13. sep 2026

po odchode od neho si mala zmeniť aj prácu. úplne sa od neho odstrihnúť, všade bloknúť. Ak nemáte spolu deti načo s ním komunikuješ.

arianika
14. sep 2026

Odpovedz si na tieto otázky.... Po každej otázke si urob pauzu a sama pre seba si odpovedz. Predstav si, že o ďalšie 3 roky by si bola na tom presne tak ako si teraz, v neistote, zaseknutá, ako by si sa cítila? Čo konkrétne ti chýba, keď nie si s nim? Naštuduj si pojem "trauma bond"- vedela by si na 1 A4 napísať všetky informácie o tomto pojme? Bola by si šťastná, ak by bola tvoja dcéra v takomto vzťahu? Čo by si poradila svojej dcére, ak by ti povedala, že je s takým mužom? Čo všetko sa dá stihnúť za 12 rokov života? Ak by si mala 85 rokov a mohla by si sa vrátiť do tohto momentu, v čom krajší život by si si vytvorila? Ako by si svojej najlepšej kamarátke poradila, aby si budovala svoju sebahodnotu a sebalásku? Vedela by si napísať 10 najdôležitejších vlastností, ktoré by mal mať tvoj životný partner? Depresia vzniká vtedy, ak dlhodobo potláčame seba a nežijeme v súlade s našimi túžbami, hodnotami a životnými plánmi.

anonym_e5ede7
14. sep 2026

dobre ťa obabral. toto je emancipacia, že si si ho vydrẓ̌iavala? ešte maš výčitky? čo sa prace týka, len odisť...ked nechceš - prečo si s nim piŝeš od rana do večera? on na tebe parazituje, obviňuje a ty mu s radosťou otvaraš svoje srdce a všetky cesty, aby tak moho robiť. prve by som ho zablokovala, a bavila sa vylučne o praci ako s klientom

torysheer
autor
14. sep 2026
@arianika

Odpovedz si na tieto otázky.... Po každej otázke si urob pauzu a sama pre seba si odpovedz. Predstav si, že o ďalšie 3 roky by si bola na tom presne tak ako si teraz, v neistote, zaseknutá, ako by si sa cítila? Čo konkrétne ti chýba, keď nie si s nim? Naštuduj si pojem "trauma bond"- vedela by si na 1 A4 napísať všetky informácie o tomto pojme? Bola by si šťastná, ak by bola tvoja dcéra v takomto vzťahu? Čo by si poradila svojej dcére, ak by ti povedala, že je s takým mužom? Čo všetko sa dá stihnúť za 12 rokov života? Ak by si mala 85 rokov a mohla by si sa vrátiť do tohto momentu, v čom krajší život by si si vytvorila? Ako by si svojej najlepšej kamarátke poradila, aby si budovala svoju sebahodnotu a sebalásku? Vedela by si napísať 10 najdôležitejších vlastností, ktoré by mal mať tvoj životný partner? Depresia vzniká vtedy, ak dlhodobo potláčame seba a nežijeme v súlade s našimi túžbami, hodnotami a životnými plánmi.

@arianika Určite si to nájdem. Ja tych 12rokov neľutujem, tam bolo veľa krásneho....fuha teraz som sa zasekla či to nebolo mnou, že som ho rozmaznavala (nie že by som si fandila, len uvažujem, určite tiež nie som žiadna výhra)

torysheer
autor
14. sep 2026
@anonym_78ebff

po odchode od neho si mala zmeniť aj prácu. úplne sa od neho odstrihnúť, všade bloknúť. Ak nemáte spolu deti načo s ním komunikuješ.

@anonym_78ebff ja mám deti. On je bezdetny starý mládenec

anonym_eb9554
14. sep 2026
@torysheer

@anonym_78ebff ja mám deti. On je bezdetny starý mládenec

@torysheer
Už to, že je bezdetný starý mládenec., veľa o nom hovorí, kapitola sama o sebe.Vacsina z nich egoisti, pre nieco ostali sami a pre nieco ich žiadna nechcela.Aj keby nebol narcis.Ale ja čo poznám, dvoch starych mládencov, tiež typické narcisticke maniere, žiadna s nimi nevydrží dlhšie ako rok, dva….A to už majú 45 a 50+

anonym_8c830a
14. sep 2026

@torysheer Postaraj sa o to, aby ho vyhodili z prace, kedze ty odist nemozes, nakolko si tam uz 20 rokov a mas tu pracu rada. Pocuvaj svoj mozog a nie srdce. Popripade si nasad na kratky cas antidepresiva, to ti pomoze vidiet situaciu bez ruzovych okuliarov a tiez ti to pomoze odputat sa. On sa nezmeni, bude to len horsie. Taky chlap si nezasluzi zenu ako si ty. Skus sa prihlasit na zoznamku, aspon prides na ine myslienky. Velmi ti drzim paste a verim v teba, ze sa ti podari zvitazit. Si zena a my zeny sme daleko silnejsie ako muzi 💪🌹❤️ A bud viac sebecka a mysli predovsetkym na seba a na svoje deticky 😘

torysheer
autor
15. sep 2026
@anonym_eb9554

@torysheer
Už to, že je bezdetný starý mládenec., veľa o nom hovorí, kapitola sama o sebe.Vacsina z nich egoisti, pre nieco ostali sami a pre nieco ich žiadna nechcela.Aj keby nebol narcis.Ale ja čo poznám, dvoch starych mládencov, tiež typické narcisticke maniere, žiadna s nimi nevydrží dlhšie ako rok, dva….A to už majú 45 a 50+

@anonym_eb9554 tak jeho starší brat je na tom rovnako bezdetný starý mládenec (môj ma kus po 50)oni sú aj s mamou taká svätá trojica. Ale obaja veľmi inteligentn, rozhľadení. Len....

anonym_eb9554
15. sep 2026
@torysheer

@anonym_eb9554 tak jeho starší brat je na tom rovnako bezdetný starý mládenec (môj ma kus po 50)oni sú aj s mamou taká svätá trojica. Ale obaja veľmi inteligentn, rozhľadení. Len....

@torysheer
Môže byt kľudne inteligentní ale…. Ja ta obdivujem, že toľké roky si s nim bola vo vztahu.Muselo to byt veľmi náročné, psychicky ta určite zničil, tie ich skryte hry, taktiky az si ich clovek uvedomi, je casto neskoro a nemá silu už nieco riesit .A ešte keď tam je aj matka a brat, no neviem si to predstavit, musis mat nervy zo železa
A aj brat a matka su narcisti?
Už keď vychovala dvoch starych mladencov predpokladám, že áno
A ako pokračujete?

anonym_3890f5
15. sep 2026

@torysheer Ak je ozaj narcis, a ty ho.stale ľúbiš, áno si sprostá jak tela. A ešte si s ním celé dni vypisuješ.. Škoda slov, takým ľuďom jak si ty škoda radiť

Strana
z2