icon

Láska v 40-tke. Je možné nájsť úprimný vzťah?

23. mar 2025

Ahojte, po rokoch spolocneho zivota riesim rozvod (nevera) a sklamanie z najblizsej osoby v zivote - mojho manzela. Roky to bol pekny vztah. To len na vysvetlenie, otazka je vsak smerom do buducna. Je to uz par mesiacov a ja citim, ze z dobreho a citliveho cloveka sa stavam clovekom zatrpknutym alebo teda aspon som prisla o vela iluzii a vieru v lasku a tu by som asi potrebovala povzbudit. Mam pred 40-kou. Ma casom vyznam este hladat si partnera? Vie to este byt v tomto veku uprimny vztah z lasky ako v mladosti alebo je to v tomto veku uz iba, co kto komu moze "ponuknut" - taky kalkul typicky pre tuto dobu? Viem, ze sa este dvaja mozu stretnut aj v tomto veku, aj ked tych moznosti uz nie je tak vela ako kedysi, ale poznate aj pary, ktorym to v "zlepenych" rodinach naozaj klape a uprimne sa maju radi? Asi v sebe iba riesim, ci dat casom este sancu vztahu a mozno ho aj aktivne hladat na socialnych sietach (kedze v realnom zivote vela priestoru na zoznamenie nemam) alebo sa skor zmierit s tym, ze aspon kym deti nevyrastu ostanem sama.

Strana
z2
majo111222
Odpoveď bola odstránená
enmery
Autor odpoveď zmazal
7miriam77
23. mar 2025

Jasné, že môžeš stretnúť a zažiť lásku, úprimnú a aj vášnivú. Prajem ti to. Určite nezanevri...bývalý asi nebol tvoja životná láska,keď to urobil...ten pravý ešte len príde.

ukgirls
23. mar 2025

@majo111222 laska zivota po 4 mesiacoch? 😝 a rozhodne to nieje "uz" skor este len ... moja mama nasla partnera po 50 a stale su spolu ... rozumie si s nim viac ako si kedykolvek rozumela s mojim otcom .. takze ano moznost najst si partnera je vzdy .. dokonca to moze byt silnejsie ako ked si mlada lebo uz vies co chces a si viac rozumna.. ja mam 43 mam priatela 6 mesiacov a dokonca mam aj dieta kt vchadza do puberty - takze to nemal s nami jednoduche .. ale dal to a zasluzil si nas a mi jeho .. j ked je skoro hovorit co bude - no zijeme tym co je teraz a co bude bude

majo111222
Odpoveď bola odstránená
lindusss2016
23. mar 2025

@majo111222 v stvormesacnom vztahu je kazdy laska zivota...

zuzanita1609
23. mar 2025

Ľudia sa schádzajú, rozchádzajú ale pri niektorých vieš,že majú rozum. Netráp sa,keď to chceš riešiť, rieš s ním,ty nevyriešiš nič,možno ti povedia,to čo chceš urobiť.

siska53
23. mar 2025

A preco nie? Moja babka nasla lasku v 70tke. A strasne boli spolu zlati, uplne bolo vidno, ako sa lubia.

marianarem
23. mar 2025

V hocijakom veku moze byt vztah uprimny, ludia vekom nestracaju srdce. Ja poznam vela vztahov, co sa dali dokopy po 40ke, po 50ke, po 60ke. Problem byva skor zacat s niekym zase zit, ludia uz maju vselijake zvyky, takze niektori uz zostanu len pri stretavani, ale v pohode, dlhe roky.

autor
23. mar 2025

@majo111222 Na FB je aj zoznamka?

majo111222
Odpoveď bola odstránená
autor
23. mar 2025

@enmery Ano, boli sme spolu od strednej, takze zrejme aj to bol u neho faktor, ze ho lakalo nieco nove. No aj ked si v zivote nemal vela vztahov, vies posudit, ze to, co roky zijes je pekne, ze sa v tom vztahu clovek citi dobre, ste si oporou, najlepsimi priatelmi...ale casom sa ludia niekedy menia a su schopni veci, co by sme na nich nikdy nepovedali.

autor
23. mar 2025

@7miriam77 dakujem❤️

betulinka1
23. mar 2025

V akom tvojom veku???? Akoze 40 rokov?! To je aky hrozný vek. Miesto na cintoríne si platis??? Neblazni. Moja znama od strednej chodila s jednym a mala 38 ked sa rozisli. Ma druheho muza a dieta. Moj otec v vdovec mal 58 rokov, uz su spolu 10 rokov. A kopec dalsich pribehov poznam. Vekovo starsi ako ty. Uplne v pohode. Ma si moj nasiel, mala som 37 rokov a dieta. Nebol prvy, ktory mal zaujem. Cize keby si mala 60 rokov a riesila, ci ma nieco este zmysel aj dajme tomu chapem ale v 40-tke 🙈🙈🙈???

autor
23. mar 2025

@betulinka1 Ale ja viem, ze sa niekto da najst hocikedy, ale ja som to skor myslela tak, ci sa este da najst niekto fajn na uprimny vztah, ci uz je to iba take, co mi vies "ponuknut"...ale viem, co myslis😉

betulinka1
23. mar 2025

Da sa najst. Je to o tvojom nastavení a selektovani debilkov, ktorych urcite stretneš. Ale tam niekde je urcite niekto, kto ta bude uprimne milovať a bude chciet ten zivot zdieľať a tebou. Ale je to o tvojom nastavení.

barborachors
24. mar 2025

No milujem tie potlapkavajuce komenty. Citam tu veľakrát, ze slobodná 30r baba ma problém, že je malo schopných muzov atd, ze 45 r ma problém randit s 55 r a pod. Nie je problém najst, je problém mat realne očakávania a reálne požiadavky. A zvláštne, ze to riesis tak skoro, po takom zistení a nevere by som chlapov nechcela vidiet minimálne rok az dva ak vôbec.

nikola81
24. mar 2025

No ja mam 43 rokov, manzel je mladsi o 6 rokov. Vztah mame v poriadku, ale ja som ten typ, ze doverujem ale zaroven nie som clovek ktory ho povazuje za samozrejmost a mam v nom uplnu istotu. Stat sa moze cokolvek, zivot je nevyspytatelny a ak by sme sa raz mali koli nevere rozist, viem s istotou povedat ze vztah by som uz nehladala, v zmysle nastahovat sa k niekomu alebo niekto ku mne. V hladine kamaratstva sa s niekym stretnut to ano, ale nic viac by som neriesila.

tilly
24. mar 2025

Jasne. Mám veľa rozvedených kamošiek a skoro všetky sú v novom vzťahu. Moja sestra spoznala svojho muža v 46. Pohoda. Mysli pozitívne

julka7777777
24. mar 2025

Ahoj, jasné že môžeš mať ďalší pekný vzťah, a môžem sa opýtať aké máš staré deti???

alexanderkovacs
24. mar 2025

@majo111222 laska zivota po 4mesiacoch este tazko vediet.

alexanderkovacs
24. mar 2025

Poznam taky par co sa nasli po 40. A ziju si uzastny zivot. Vydno na nich na 1 pohlad ze boli si sudeny. Uz su spolu vyse 10r

majo111222
Odpoveď bola odstránená
kengoo1990
24. mar 2025

Určite je možné najst lasku. A 1.vec ktora je dobra je to, ze pises ze by si to chcela. Moja rada je, nerozmyslaj prilis o tom, chod niekam nekedy do spoločnosti. Najlepšie veci su náhodné..spontanne. Napíš mi ci chodis niekde von a tak..

earlgrey
24. mar 2025

@majo111222 ty čo máš proti deťom? 🤣 ja mám dieťa a muži za mnou šalejú 🤣🤣🤣 nemyslím, že dieťa je prekážka...

majo111222
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
24. mar 2025

Doma mavam casto pocas dna zapnutu Ta3, su tam diskusie s roznymi odbornikmi na rozne temy. nedavno bola diskusia s klinickym psychologom a mediatorom, zhodli sa, ze zena 40 s malymi detmi je na "trhu" najmenej vyhladavanou komoditou. obaja sa zhodli, ze skor si najde partnera 50 s dospelymi detmi ako 40 s malymi detmi. Plne sa s tym stotoznujem, i ked nastastie vlastnu skusenost nemam. mam starsiu dceru v puberte, dnes mala opat raz to svoje pubertalne teatro, po ktorom sa muz zhlboka nadychol a skonstatoval, ze vzdava hold vsetkym otcimom a macocham, co vobec odtoleruju cudzie pubertalne deti, nie to, ze s nimi dokazu este zit pod jednou strechou, ze by si zasluzili nobelovky. plne s tym suhlasim. chlapa si urcite najdes, len otazka je akeho. ak chces rovesnika, vsetko pouzitelne je vo vztahoch a to volne je rozvedene, s mensimi ci vacsimi detmi v striedavkach, rozsirenom styku, kde okrem deti budes mat na krku aj tien exky. potom ta predstava zladenia zivotneho cyklu 2 cudzich rodin s x detmi- cim su deti starsie, tym vacsi mordor to bude. taky vztah je doslova o bezhranicnej trpezlivosti a ohladuplnosti. samozrejme zo strany kazdeho zucastneneho. ja sa priznam, ze si to predstavit neviem- ani to, ako by som fungovala s cudzimi detmi, ani to, ako by niekto fungoval s mojimi detmi. riesenim moze byt vyrazne starsi chlap. mna starsi chlapi vzdy odpudzovali, ale ak ty s nejakym panom 55+ nemas problem, tam by to mohlo byt schodne, pretoze z jeho strany uz budu deti dospele a bude kvazi bezdetny. aj v tej diskusii v TV to vraveli. to, co tu baby pisu, ze si nasli ich rodicia lasku vo vyssom veku, ano, nasli, lebo deti uz mali odrastene a nepotrebovali patchworkovat rodiny. aj babka mojej kamosky si po 60 nasla frajera a boli spolu snad aj 15 rokov, kym on neumrel.

earlgrey
25. mar 2025

@majo111222 Vieš ako sa robia deti však? 😀 tak si vlastné sprav 😀

majo111222
Odpoveď bola odstránená
cafelatte
25. mar 2025

Budme reálni výber sa zužuje ostávajú staro chlapi co hľadajú opatrovateľku, ja by som bola nedoverciva, dala by som si pozor na kalkul a vypocitavost a hľadala mladšieho partnera..

Strana
z2