Lesbická rodina - názory
Ahojte,
Takúto tému som tu už našla, ale chcela by som aktuálnejšie názory Vás všetkých. Téma je z roku 2012, odvtedy sa veľa zmenilo.
Ja som si to nevybrala ako tému diplomovky. Ale týka sa to mojej blízkej rodiny. Rada by som spoznala názory iných ľudí.
Poznáte takúto rodinu?
Aký máte názor?
Ak poznáte takúto rodinu, ako vidíte reagovať okolitých ľudí?
Sú to rodiny deťmi? Ak je to dieťa z rozvedenej rodiny, je prítomný aj otec?
Ďakujem
Ak to niekoho pobúri, tak sa ospravedlňujem.
Poznám jednu lesbickú rodinu s dieťaťom.
Sú to veľmi milé, šikovné ženy.
Dieťa majú z umelého oplodnenia.
Akože oni sú fakt fajn, ja im to prajem.
V pricípe nemám nič proti takýmto rodinám a párom pokiaľ sú spolu šťastní a vedia poskytnúť dobré zázemie a šťastný život aj svojim deťom.
Ale zase z druhej strany to vnímam tak, že to nieje úplne prirodzené...
Ťažko povedať ako je to aj pre deti takýchto párov, hlavne pokiaľ žijú v tých konzervatívnejších častiach sveta.
@soldi v pohode, neberiem to tak.
@zmrzlinka2021 no ved prave to vysvetlujem. Ze preto ze su to ludia ako ostatni, netreba z nich robit instatne lepsich rodicov ako je ktokolvek iny.
@cajomila väčšinou beiemme za prirodzené to, v čom sme vyrastali, žili. Ale aj kedysi boli takí ľudia, ibaže sa schovávali za rodinu a potláčali to v sebe. Zase nebuďme naivní že nie. Teraz majú šancu sa nepretvarovať a žiť podľa toho kam ich to ťahá. Pre mňa to tiež nie je úplne prirodzené ale akceptujem. Čo je pre mňa neakcpetovateľné je takéto zhovaďovanie sa na verejnosti - nedala sa mi sem vložiť fotka - oblečení ako maškarády,
To fakt na verejnosť nepatrí
@irusa tak si to ujasnime. Ohanala si sa definiciou rodiny v nasom state. Adoptivny rodic je rodic. Rodic po umelom oplodneni je rodic. Na to som reagovala. To ze takychto ludi za rodicov neberies,lebo bilogicky material.... smutne,ale v konecnom dosledku je to kazdemu vies kde. Hlavne nech su stastni oni. A pravne hladisko homo orientovanych rodicov. Daj tomu cas. Slovensko nie je pupok sveta a pokrok nezastavis,aj ked budes robit neviem co.
@daniela2202 cize ak muz a zena sice ziju v manzelstve ale bez detnom rodina uz nie su. Podla teba
Ja teda neviem, ale v každom treťom príspevku sú vlastne odpovede: otec alkoholik(feťák), otec tyran, otec psychopat, otec kurevnik, otec čo sa bije o drobné za papučky, otec s nezáujmom o deti.. to koľko x sa tým pádom majú stretnúť dvaja ,,normálny,, otcovia, aby dali deťom to zázemie, bezpečie?! Aj šafránu bude viac😏
@babulkomale jasné, chápem. Lidi jsou rúzni, jiný tady nejsou. Zlatý stred= Mier každému. Keď sa ináč nedá, majme ho aspoň v sebe. ❤️
@babulkomale nas pravdu nie kazd homo orientovany par tuzi po dietati tak ako sa obcas prezentuje. Co mam kolegov gayov , dvaja ziju v dlhidobom zvazku ani jeden netuzil resp netuzi po dietati, jeden z nich je uz zenaty kedze legislativa to uz umoznuje. A sam povedal ze spolocnlst este stale nie je na to pripravena a ma obavy aby jeho dieta potom netrpelo . A svoju lasku a pozornost mize venovat aj synovcom a neteram.
@irusa rodic je ten, co je zakonnym zastupcom dietata. Nie len ten, co ho zrodil.
A urob si jasno. Najprv tu oponujes definicou rodiny, nech ti dokazem, ci existuje aj ina definicia rodiny, a potom zrazu argumentujes, ze ty neriesis rodinu, ale kto je rodic.
A laskavo sa na mna neutrhuj invektivami. Ja ti to nerobim, tak sa chovaj rovnako.
Teda... ak to dokazes.
@moonlight1210 ukáž mi kde oponujem definíciou rodiny, ktorý to je príspevok
Nepoznam.
@moonlight1210 nejak si sa v tom zamotala...ja vôbec definiciu rodiny som nechcela vedieť.
@moonlight1210 a zákonným zástupcom dieťaťa nemusí byť len rodič 😉
@irusa A?
@moonlight1210 no ukáž mi status, kde som od teba žiadala definíciu rodiny
@macatt odpovede na to, že model tradičná rodina, ktorou väčšina argumentuje matka + otec= nemusí plniť svoje poslanie harmonickej rodiny, výchovy a zdravého vývoja dieťaťa.
PS: neboj, je nás na svete ako indických bohov a ešte viac, určite sa v spoločnosti nájdu aj seriózne gay, lesbian páry, ktoré dokážu vychovať pre spoločnosť, svet dieťa, ktoré môže byť pre svet prospešnejšie ako dieťa zo zväzku muž+ žena 😉
Názory a pohľady sú rôzne, spoločenská diskusia by sa nemala uberať smerom k útoku, nenávisti a výsmechu...a je úplne jedno akej témy sa to týka.
https://domov.sme.sk/c/7602302/tradicna-rodina-...
https://slovenskoaktualne.sk/rozhovory/tradicna...
@ona4489 o lesbach si myslím ze je to nechutne a rodina je muz, zena a dieta. nemam nic proti lgbt komunite ale nech netahaju do svojej orientácie nevinne deti.
@irusa ja reagujem k tomuto: a zákonným zástupcom dieťaťa nemusí byť len rodič 😉
Tak si ujasnim, co vlastne argumentujes.
Ty netvrdis, ze homosexualne pary by nemali mat deti a vychovavat ich. Ty len tvrdis, ze ich nemohli splodit spolu. To je vsetko. O to ide.
Ty netvrdis, ze ich nemozu mat ako zakonni zastupcovia, to suhlasis, ze mozu. A nemas nic proti tomu.
Ty len riesis detail, ze sa nemozu nazyvat rodicmi.
Teda napoly, lebo minimalne jeden z toho paru rodicom vzdy moze byt - ten, ktory dieta priviedol na svet (teda jedna z tych dvoch zien, alebo jeden z tych dvoch muzov rodicom mozu byt aj podla tvojho chapania, kedze dieta ma ich bio-material, teda su jeho sploditelmi).
Ale kym im budeme teda hovorit zakonni zastupcovia, je vsetko ok.
A ospravedlnujem sa, ak vyznelo, ze nerozlisujem zakonneho zastupcu a rodica. Zakonny zastupca je nadskupina, do ktorej rodic patri, spolu s opatrovnikom, atd. A ano, postavila som ich na rovnaku uroven, co mohlo zniet zmatocne.
@ona4489 Osobne nepoznám ale je takých v úvodzovkách rodín dosť. Nie je to podľa mňa rodina ako by mala byť. Preto som napísal výraz v úvodzovkách rodina. Rešpektujem to ale myslím, že neskôr pochopia, že to nie je v poriadku. Lebo na to dieťa to bude mať strašný dopad. Lebo je to proti logike a prírode. Tak ako sa nedá bývať v dome postavenom hore nohami. Tak to vnímam ale rešpektujem ich.
@moonlight1210 aj tak si mi neodpísala na otázku a stále si melieš svoje. Kde som od teba žiadala definíciu rodiny ??? Pýtam sa Ťa to 3x...

@irusa a pri darcoch spermii/vajicok pri nefunkcnych hetero paroch je teda podla teba rodic kto? Ale ved skus splodit dieta neplodnemu hetero paru 😀. Respektive skus rodicom adoptovanych deticiek povedat,ze nie su rodicia,lebo definicia.....