Lesbická rodina - názory
Ahojte,
Takúto tému som tu už našla, ale chcela by som aktuálnejšie názory Vás všetkých. Téma je z roku 2012, odvtedy sa veľa zmenilo.
Ja som si to nevybrala ako tému diplomovky. Ale týka sa to mojej blízkej rodiny. Rada by som spoznala názory iných ľudí.
Poznáte takúto rodinu?
Aký máte názor?
Ak poznáte takúto rodinu, ako vidíte reagovať okolitých ľudí?
Sú to rodiny deťmi? Ak je to dieťa z rozvedenej rodiny, je prítomný aj otec?
Ďakujem
Ak to niekoho pobúri, tak sa ospravedlňujem.
@irusa no ty si dobre na hlavu.....
@irusa ešte raz samec, napr. muž, a/alebo samica, napr. žena, ktorý/-rá splodil/-la potomka, napr. dieťa, (tzv. biologický rodič) - stačí?
@irusa
"najdi mi vysvetlenie pojmu bio rodič, lebo také pomenovanie neexistuje.."
citat z vyjadrenia zo stranky judikaty, z vyjadrenia sudu k riesenemu sporu:
"...výsluchu znalkyne a výsledkov osobného výsluchu dieťaťa uskutočneného súdom, dospel súd prvej inštancie k záveru, že zrušenie náhradnej osobnej starostlivosti a čo najskoršie prinavrátenie maloletého do rodiny biologických rodičov je v jeho najlepšom záujme (§ 47 ods. 1 písm. e/ zákon č. 36/2005 Z.z. o rodine, ďalej len ,,zákon o rodine“, článok 3 bod 1/, článok 5 a 7 Dohovoru o právach dieťaťa). Zdôraznil, že maloleté dieťa nie je osvojiteľné a ..."
Takze aj sud s takym pojmom operuje. Teda taky pojem existuje.
To, ze ho ty neuznavas, na veci nic nezmeni.
Btw. v slovniku pravopisu bude toto pomenovanie rozlozene na jednotlive slova, kedze slovnik pravopisu neriesi slovne spojenia, ale pravopis jednotlivych slov.
@irusa také ako ty ma uraziť nemôžu. ži si vo svojom stredoveku a dúfam, že ak máš deti, budú tolerantnejšie a chápavejšie voči okoliu
@irusa opakuješ sa ty a chcela som napísať v podstate to isté čo ti už napísala moonlight 1210.
Btw. v slovniku pravopisu bude toto pomenovanie rozlozene na jednotlive slova, kedze slovnik pravopisu neriesi slovne spojenia, ale pravopis jednotlivych slov.
Dievčatá končím debatu. Pekný zvyšok dňa
@irusa konečne, už nevieš ako ďalej, toto bude najlepšie, pekný deň
@kvetinka75 ja som dostatočne chapava, nakoľko nemám nič proti párom rovnakého pohlavia. To som aj spomenula.
@kvetinka75 presne
@jamimo "pýta si žehlenie..." 😲
Nechcel by k nam domov prist urobit skolenie? 🙂 Kludne aj zaplatim.
@ona4489 ešte som pozrela túto diskusiu zo zvedavosti, ktorým smerom sa ubrala... vidím, že tu prebehla výmena názorov ohľadom pojmu rodič, bio rodič... Dávam do pozornosti zaujímavé čítanie.
Doba sa mení, potreby ľudstva, vývoj nezastavíme. Nikto nevie ako to bude napr. za 300 rokov. A diskusia z MK z roku 2023 bude z ich pohľadu pravek...
https://vedanadosah.cvtisr.sk/ine/zdrave-deti-v...
@moonlight1210 možno by bol rád, on neobsedí. Ináč chlap drič, veľký fešák. Na ulici by si povedala aký metrosexuál. Opak pravdou. To som ešte nenapísala, že pýtal "niečo obšívať" Kamoška sa na neho dívala či mu 👉🥴??? Kto už dnes má dierky na ponožkách a obšíva...
@kvetinka75 Veď aj tieto dve konkrétne ženy vyrastali v konkrétnych rodinám.
Ich rodičia sú stále spolu, a asi si aj rozumejú.
Ja to tiež akceptujem a nerobím si ilúzie, že v minulosti neboli inak orientovaný jedinci.
Mne ale vadí to dnešne až násilne pretláčanie LGBTI komunity...čo je vlastne aj negatívne voči samotným lezbickým a homosexuálnym párom.
Lebo to už zachádza do extrému.
Popri nich sú klasické lezby a gayovia fakt "nebe a dudy".
@cajomila ja žijem asi na inej planéte, lebo ja žiadne násilne pretláčanie LGBTI nepociťujem.. že sa o nich rozpráva? To je pretláčanie? Len nehovorit o nikom kto nezapadá do normy väčšinovej spoločnosti?
@jamimo tak tie ponozky… ehm… ja este dierky zasivam. Priznavam nesmelo.
@jana_eyre_2 ja som si práveže uvedomila že už aj keď moja 69 ročná mamka spomenula tento výraz (kde doteraz neviem čo znamenajú všetky tie písmena ale je mi to jedno) tak sa asi deje niečo divné 😀
....dá sa dopísať aj to,že keď končia argumenty,prichádzajú muži,otcovia alkoholici,tyrani,či vdovy a siroty.
A to ma slúžiť ako porovnanie,či protipól k lesbickym rodinám. Čo je tiež nie naj argument.
Myslím,že nikto normálny nemá potrebu niekoho hejtovat,či mu ubližovať.
Ale tváriť sa,aby som bol IN a ovca v tolerantnom dave,že je to úplne v poriadku, je tiež iba názor. Správny?nesprávny? Iba názor.
@terezka1947 Ano, aj v lesbickom vztahu, ktory vychovava dieta moze nastat situacia ze jedna lesba je alkoholik alebo tyran...nie je zaruka ze k tomu aj v homo paroch nedojde...
Treba sa zamysliet na priklade oboch funkcnych vztahov.
Heterosexualny funkcny vztah a homosexualny funkcny vztah obaja vychovavajuci dieta.
Ktory vztah (konstalacia) je pre to dieta lepsi?