Ľudia z rodiny sa mi pozývajú na promócie

14. aug 2023

Pekny den prajem. Buduci rok, ak teda pojde vsetko ako ma, ukoncim studium na VS. V podstate jedina v rodine budem mat VS. Cez vikend sme mali rodinnu oslavu. Prisla rodina z otcovej aj maminej strany. Rodinni prislusnici, s ktorymi sa stretavam viac a mam lepsi vztah a aj taki, s ktorymi pomenej.
Ide o to, ze niektore tety a ujovia, ktorych vidim tak raz za uhorsky rok, zacali rozoberat sami od seba tuto temu a vaznym tonom prehlasili, ze dufaju, ze ich pozvem, ze oni s tym uz pocitaju. Akoze… neviem, prislo mi to take drze. Keby sa slusne spytaju, ci by mohli prist, no miesto toho sa tam chcu takto nasackovat s vyrazom v tvari, ze keby ich nezavolam, urazia sa na smrt. Viem, ze je to este daleko, no nemala som v plane ich pozyvat. Len maminu, ocina a priatela. Tak teraz neviem. Pozvali by ste aj sirsiu rodinu, s ktorou sa vidite raz za cas a mate skor neutralne vztahy?

muchotrafka298
14. aug 2023

Nepozvala a ano, toto samopozyvanie je drze. Povedz ze mozes pozvat iba obmedzeny pocet osob a uz mas vycerpanu kapacitu /niekde to tak je, teraz sme mali v sirsej rodine a mohol pozvat iba 3 osoby/.

lelelienka
14. aug 2023

Nie. Pozvala by som len tych, ktorych tam skutocne mat chcem a to nezavisle od toho, do akej “sirky” rodiny patria. Ja som mala najblizsich, ale aj vzdialenejsiu rodinu, s ktorou ale mame vynikajuce vztahy. A na druhej promocii len uplne najblizsia rodina.

januska12323
14. aug 2023

Na promócie ide najbližšia rodina, to nie je svadba pre 300 ľudí. Mala si im odvetiť, že si môžu spraviť vš a pozvať na svoje promócie koho budú chcieť.

deti95060810
14. aug 2023

na promócie dostaneš obmedzený počet lístkov...

animus
14. aug 2023

Bola som presne v takej istej situácii, pozývala moja rodina s ktorou som ani nemám dobré vzťahy a dokonca sa pozývala aj priateľova rodina. Neriešila som, netrápila som sa tým a jednoducho som ich nepozvala.

andreatytler
14. aug 2023

Mojej exsvagrine a kamoske promoval syn. Nepozvali ma na promocie ale ja som sa jej pytala kde a kedy su a ze sa chcem prist pozriet a zagratulovat mu.
Takze je mozne ze su na teba len nesmierne hrdi a chcu ti zablahozelat a byt s tebou v tento velky den, lebo si prva v rodine. Ale to uz ty musis vediet, ci chcu prist len koli tomu aby sa ukazali a zadarmo najedli, alebo maju skutocny zaujem.

melanta
14. aug 2023

Na promócie do auly sa zmestí len limitovaný počet ľudí, asi tak 3-4 ľudia na študenta, čiže rodičia, súrodenec, priateľ. To nie je námestie. Pred aulu resp. pred univerzitu môže prísť zagratulovať kto chce, tam ti môže prísť zagratulovať aj 500 ľudí. A čo sa týka slávnostného obeda, tak pozveš koho chceš, kľudne len rodičov, súrodencov a priateľa. Tak sme robili my pár rokov dozadu, keď promovala dcéra, tak si to želala. Ani ju nenapadlo, že by tam mala byť celá široká rodina. A že sa urazia? Ha, kto sa urazí, sa aj odrazí. Už si dosť veľká na to, aby si sa naučila do života jednu veľmi dôležitú a prospešnú záležitosť a síce, rob veci tak, aby si bola spokojná ty. A k tomu je potrebné niekedy povedať aj NIE.

bu1bu
14. aug 2023

Dostaneš stanovený počet lístkov a dáš tým, ktorých chceš pozvať,my sme dostali 6 lístkov, niektorí spolužiaci si museli vybrať ktorého súrodenca áno, ktorého nie... A nir ešte kadejaké tetky a ujovia.. 🤦‍♀️
Absolútne sa tým netráp, prídu omnoho väčšie životné dilemi...

zmrzlinka2021
14. aug 2023

Pozvala. U nas nebol limitovany pocet ludi, do auly mohlo ich prist kolko aula dala.

A prečo pozvala?

Pre mna rodina je dolezita. Snazim sa udrziavat korektne a pekne vztahy s kazdym a vazit si kazdeho clena rodiny. Osobne by som si velmi vazila, ze mi pridu zajgratulovat, podporit ma. Oni si minu svoj cas, dovolenku a pridu mi vyjadrit svoju radost.

karolinakr
14. aug 2023

Zas ja mam inu skusenost, kamaratka zas robila nadčasy a šetrila na synovu promociu, lebo chcela, aby sa cela rodina, kt.sa aj tak malo vidi stretla a brala to ako posedenie....Čiže prečo, ak by som na to mala a ludia by boli na mňa zvedavi a ochotni pricestovat zo stredneho Slovenska napriklad, prečo nie? Nevidim.na to nič zle

ivanaks
14. aug 2023

Ja som mala na promóciách rodičov a krstnú mamu. Nikoho iného som nepozývala (keby žila babička, pozvala by som aj tú), ale vzhľadom na diaľku, ktorú bolo potrebné precestovať, sa ani nikto iný sám od seba nepozýval. Potom sme si zašli na obed do reštaurácie (ani som dopredu nezajednávala ako niektorí spolužiaci) a to bolo všetko. Spolužiačka mala na promóciách asi 30 ľudí, robila aj oslavu ako malú svadbu. Za mňa to boli vyhodené peniaze...

rebrambora
14. aug 2023

Juuuj ja som to takto so svadbou mala. Tiez sa vsetci pozyvali a ocakavali pozvanie, pretoze pozyvali na svadbu aj mna, pred 20-timi rokmi...
Teraz je ina doba. Neriesila by som to a bez servitky by som im povedala, ze pozvem koho chcem. Davali ti na studium peniaze alebo boli ti oporou, ze sa na to maju pravo?

vroni
14. aug 2023

My sme pred dávnymi rokmi mali tri lístky na hlavu a aj to nám "velke" odbory závideli, ze toľko, lebo nás bolo menej (matfyz). Segra par rokov predomnou bojovala, aby mohla mať dva lístky pre oboch rodičov (filozofia). Ostatní čakali pred aulou. A pred školou.

evaachesa
14. aug 2023

Ja mám pocit že oni ani tak nechcú prísť na promócie, ale na hostinu po nich. 😅💁🏻‍♀️

simca06022011
14. aug 2023

vobec by som to neriesila, dostanete pocet ludi kolki mozu prist a vela to veru nebude. A teda pozves len tych ktorych chces. Promocie sa ked tak potom oslavuju s rodinou samostante, tak by som sa mozno spytala rodicov. Ak chcu moze sa urobit nieco v nejakej restauracii. Ak nechcete tak nechcete. Urcite to nie je standardne robit z toho oslavu ako na svadbe ;)

lindous
14. aug 2023

Ja som mala na promócii viac ľudí ako bolo pôovodne v pláne, ale chceli prísť, tak som im dokúpila lístky, aj pozvala na popromočný obed, nevadilo mi to, ale sme v pravidelnom kontakte a máme dobré vzťahy... takže tam by som sa odrazila 🙂 v tvojom prípade, keď ich vidíš raz za uhorský rok, tak by som ich nevolala asi priamo na promócie, ale ak chceš, tak dodatočne by som spravila rodinné posedenie na oslavu úspešného ukončenia štúdia...

vikusjk
14. aug 2023

Su (teda budu) to tvoje promocie. Ty si vyber, koho na nich chces. To, ze oni dufaju, no ved dufat mozu, to im nikto nemoze zakazat ;)

lenkakravcova
14. aug 2023

Fu teda ti to berú ako nejaku rodinnú oslavu alebo čo. 😀
Ja som to nao neoslavovala. Načo.. Šla som si pre diplom a tým to končilo. 😀

amer_pogeris
14. aug 2023

Určite si stoj za svojim a pozvi koho chceš. Vidíš ich len raz za rok v podstate to už ani není rodina len vzdialení príbuzní, ktorých ani nepoznáš.

mogaa
14. aug 2023

A prečo si nepovedala že to bude len v rodinnom kruhu?

mamamasama
14. aug 2023

Ja som na svojích ani nebola 🤣🤣🤣

zeldia
14. aug 2023

Ja som nikoho nepozvala oni prišli sami od seba. Bola som mladá neriešila som to. S odstupom casu sa mi to zdá pekne že sa koli mne niekto starší trepal dvesto kilometrov len preto aby videl ako preberám diplom. Brániť niekomu aby ti zablahoželal k ukončeniu štúdia je podľa mňa neslušne. Ak nechces pozývať na obed tak povedz ze obed nebude aj tak asi platia rodičia. Čo bude o rok ešte nevieš. ja som sa skôr bála ze sa sakra všetci chystajú ako na hotovú vec a ja ešte nezostatnicujem čo potom.

karolinakr
14. aug 2023

Kolko mate tych pribuznych? Ak malo, spravila by som slavnostny obed doma..hej tu sa rieši, že nechceš ...ale ja som bola na vsetkych svadbach, furt nejake oznamenia, blahozelania, pohladnice, velka rodina..Určite, keby chceli prist, neposlala by som ich s dlhym nosom preč..Mne zas vzdialeni pribuzni nevadia a raz za rok prežiješ stretnutie s nimi

tykat
14. aug 2023

Ved im oznam kedy, kde a zagratulovat ti mozu prist, asi ako sa chodi na svadbu pred kostol/urad. Nevidim na tom nic zle. Sestre tak prislo zo 10ludi, zagratulovali, chvilu sme pokecali a rozisli sa. Mama, ja s muzom a detmi a so sestrou a jej priatelom sme potom isli na obed.
Ved vas hadam nebude siroka rodina prenasledovat niekam do restauracie.

nanka3
14. aug 2023

vacsinou je to tak, ze kapacita je obmedzena, mozes dostat 2 alebo 4 listky, takze je dost mozne, ze sa dostanu rodicia a ak mas, tak surodenec, frajer

minka201
14. aug 2023

@autorka
Ja by som širšiu rodinu nepozývala. A naozaj, štátnice sú ešte ďaleko, netreba sa s tým trápiť už odteraz. Keby pozveš tetku z otcovej strany, ale tetku z maminej strany nie, mohli by sa urážať, ale keď povieš, že ty ukončenie štúdia neplánuješ nijako špeciálne oslavovať, tak myslím, že budú maximálne prekvapení. Ale ak sa stretávate ozaj raz za čas, tak je dosť možné, že za rok aj zabudnú, že nejaké štátnice budeš mať :D

vilma7
14. aug 2023

@mamamasama ja tiež nie. Ani na Bc a ani na Mgr.

zuzanka.zuzu
14. aug 2023

waaaw že obmedzený počet lístkov na osobu a vyberať medzi súrodencami 😲 no tak ja som ako študentka bola po 2 roky na promóciách lebo nevedeli zaplniť aulu aby aspoň ako-tak vyzerala na videu, tak počas školy namiesto prednášky tam poslali nás študentov 😀 však študentov školy zháňajú a nie že plná aula 😀 závisí čo študuješ, ale niekde sa ozaj zmestia všetci hujerovi 😉

citron25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz