Ľutovali ste s odstupom času rozvod?
V prípade ze dovod rozvodu NEBOL fyzicke nasilie, ale "iba" nezhody, konflikty, sklamania, klamstva, ina znamost atď
@zazvorka87 rozumiem
@sivana09 mamičkin cecok
@sante81 to je myslim aj presne to, co som tym lutovanim rozvodu myslela... Nie kvoli sebe, kvoli detom.. ak lutujes ze deti nemaju kompletnu rodinu, tak lutujes rozvod? Alebo ta to len mrzi ze nemaju kompletnu rodinu, tak, ako (by) ta mrzelo ze maju nezdravu kompletnu rodinu pred rozvodom?
@terezka1947 Neviem si to ani predstavit, ale verim ti samozrejme. Ale stastni by neboli ani dnes, ak sa nedokaze ona postavit svojej mame. Viem to, pretoze to mam v opacnom kombe. Manzel sa nevie zdravo postavit rodicom a ma tisic vyhovoriek preco nie.
@tanialicka A mama sa uz nepletie? A on pred tym aky postoj mal k tomu co robila jeho mama?
@sante81 A teraz si predstav ze moj muz si chce zobrat deti do vlastnej starostlivosti. ja som niekedy uz v takom stave, ze by som snad aj suhlasila. Ale z dlhodobeho hladiska si to neviem predtavit. Verim, ze sud by tak neurobil, no zase pre mna je predstava striedavky dost strasna - aby sa deti kazdy tyzden presuvali z miesta do miesta?
@sivana09 Toto je dobra poznamka nikdy som sa nad tym takto nezamyslela - preco by ma malo trapit, ze deti neziju v spolocnej domacnosti oboch rodicov, ked ma trapi, ze vidia, ako ich otec ma ine priority, ze absolutne nevidia, co to je respekt, ucta, ustupovanie si, nepresadzovanie si vlastnych individualnych aktivit, nevidia ziadnu vrucnost ci mile dotyky medzi rodicmi. Este by mohla byt sanca ze v potencialne novych partnerstvach to mozu zazit. To mi je luto, to lutujem najviac.
@sivana09 No idealne oboch, aby asi dokazali pochopit, ze obaja rodicia su super, len potrebuju mat k sebe spravneho partnera. Neviem, kto z vas dvoch, ale kto z tych dvoch, ktorych si v uvode popisala je ten problem a kto ten "lepsi". A otazka je, ci ten horsi partner bude tie svoje vlastnosti predvadzat aj v novom partnerstve a ako s tym ta nova partnerka nalozi. Ak som to este nepisala, poznam par, ktory si cely tyzden riesil vlastne aktivity individualne a stretli sa iba vecer v posteli a cez vikend mali spolocnu iba jednu aktivitu aj to este castokrat s priatelmi. Obom to vyhovovalo v tomto smere. Pre vacsinu je to asi neakceptovatelne.
Teda navonok to vyzeralo, ze im to vyhovuje. Ja som nechapala na co su manzelmi. Zlyalo to na to, ze tam boli nevery, nerespektovanie v inych sferach a tak. Netrufala by som si povedat, co bolo coho pricinou, ci to, ze sa prakticky nevideli, malo vplyv na ich rozvod, nakoniec.
ja som sa síce nerozviedla, iba rozišla, ale z praktickej stránky to bolo to isté. Žili sme ako manželia takmer 17 rokov ... 3 spoločné deti, spoločný byt aj hypotéka, spoločné financie a celkovo rodinný život...
Som sama už 3 rok a neľutujem. Neľutujem samotný rozchod, len to, že sme ten vzťah a rodinu neustáli spolu. Už by som s ním nechcela žiť nikdy a to spolu máme korektné vzťahy, nenaťahujeme sa o deti (žijú u mňa ale deti môžu chodiť k nemu kedykoľvek, aj keď chodí len ten najmladší). Výživné, hoci nie vysoké, ale platí ho pravidelne, občas dá deťom niečo navyše. Ale vždy keď k nám raz týždenne príde po syna, je na chodbe cca 5 minút a ja si vždy po odchode poviem, že chvalabohu už s ním nemusím žiť. 🙂. Tých 5 minút týždenne kontaktu s ním mi úplne stačí. 😀
z tejto diskusie si mozme zobrat co to, aj tie, ktire zijeme v peknych vztahoch (mozno zatial). Diskusie sem chodim citat vecer, ked deti zaspia a ja vyzieram a citam a tu ste sa zisli ozaj rozumne zeny. Som velmi prijemne prekvapena a kazdej vam drzim palce! ste perfektne🌷