icon

Má byť podľa vás dobrá manželka takáto?

13. aug 2025

Medzi najsledovanejšími promo videami mi na youtube vyskočilo toto:

Má byť podľa vás dobrá manželka takáto? Je toto dnešný trend alebo je to len náhoda, že sa to propaguje? Video je v anglickom jazyku. Prosím o vyjadrenie sa mužov, po pozretí si celého videa, hlavne tých, ktorí sú v manželstve alebo vzťahu s jednou ženou viac než 5 rokov. Môžete aj anonymne, len sa podpíšte, či ste muž alebo žena a napíšte dôvod prečo ste toho názoru.

Strana
z3
anonym_008f2e
13. aug 2025

@anonym_autor musela by som byť padnutá na hlavu, aby som si pozerala videá, ktoré tu dávaš a naháňaš si tak sledovateľov. Okrem toho takéto otázky sú na úrovni detí v družine

anonym_b3c62e
13. aug 2025

@anonym_autor ked vyrobim video, ze "11 sposobov ako udrzat zene kratku retaz na Orave", tak to sa tu tiez budeme bavit, ako by to bolo nejake naucne video od psychologa? Alebo naco je toto dobre... nejaka marginalna skupina (na SK urcite)... a otazka polozena ako "ci je to spravne"... ved tu si vieme mlatit zeny aj sami...

autor
13. aug 2025
@anonym_008f2e

@anonym_autor musela by som byť padnutá na hlavu, aby som si pozerala videá, ktoré tu dávaš a naháňaš si tak sledovateľov. Okrem toho takéto otázky sú na úrovni detí v družine

@anonym_008f2e Vieš čítať? "Prosím o vyjadrenie sa mužov". Názory žien ma nezaujímajú. Ani ja s väčšinou čo je vo videu nesúhlasím, ale chcem počuť názor mužov, čo si o tom myslia.

autor
13. aug 2025
@anonym_b3c62e

@anonym_autor ked vyrobim video, ze "11 sposobov ako udrzat zene kratku retaz na Orave", tak to sa tu tiez budeme bavit, ako by to bolo nejake naucne video od psychologa? Alebo naco je toto dobre... nejaka marginalna skupina (na SK urcite)... a otazka polozena ako "ci je to spravne"... ved tu si vieme mlatit zeny aj sami...

@anonym_b3c62e O mlátení žien tam nie je reč.

mimikarol
13. aug 2025

Kto by to pozeral 🙄

autor
13. aug 2025

Označím vás tu pár, ktorých vás vídam v diskusiách a predpokladám, že ste muži. Ak si nájdete chvíľu času a viete anglicky, prosím pozrite si to a vyjadrite sa k tomu za seba. Ďakujem vopred.

@mirokub @madeincssr @peter244

autor
13. aug 2025
@mimikarol

Kto by to pozeral 🙄

@mimikarol Nerozumieš, že vyjadrenia žien nepotrebujem? Chcem vedieť len, čo si o tom myslia muži, pretože pár mužom som to ukázala a prakvapivo súhlasili, čo mi prišlo veľmi veľmi zvláštne. Predpokladala som, že sa nad tým len pousmejú.
Chcem vedieť, či s tým muži súhlasia. Alebo s ktorým bodmi súhlasia, ak súhlasia s niečím, čo tam bolo rozoberané.

Uvediem príklad, bod, že žena sa nemá sťažovať na muža svojim rodičom a muž nemá hovoriť zlé veci o svojej žene svojim rodičom. Lebo ak si odpustia na druhý deň, tak ich rodičia sa na nich budú stále hnevať (svokra na nevestu a tak). Iba ak by to bolo už skutočne na rozvod. S týmto bodom by som výnimočne i ja súhlasila. Ale tie ostatné.

anonym_53ae86
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_008f2e Vieš čítať? "Prosím o vyjadrenie sa mužov". Názory žien ma nezaujímajú. Ani ja s väčšinou čo je vo videu nesúhlasím, ale chcem počuť názor mužov, čo si o tom myslia.

@anonym_autor keď chceš názor mužov, tak sa logicky nepýtaj na portáli pre matky. 🤷 adresuj to na modrastrecha alebo pokec. 😏

ukulela
13. aug 2025
@anonym_autor

@mimikarol Nerozumieš, že vyjadrenia žien nepotrebujem? Chcem vedieť len, čo si o tom myslia muži, pretože pár mužom som to ukázala a prakvapivo súhlasili, čo mi prišlo veľmi veľmi zvláštne. Predpokladala som, že sa nad tým len pousmejú.
Chcem vedieť, či s tým muži súhlasia. Alebo s ktorým bodmi súhlasia, ak súhlasia s niečím, čo tam bolo rozoberané.

Uvediem príklad, bod, že žena sa nemá sťažovať na muža svojim rodičom a muž nemá hovoriť zlé veci o svojej žene svojim rodičom. Lebo ak si odpustia na druhý deň, tak ich rodičia sa na nich budú stále hnevať (svokra na nevestu a tak). Iba ak by to bolo už skutočne na rozvod. S týmto bodom by som výnimočne i ja súhlasila. Ale tie ostatné.

@anonym_autor nerozumieš, ze tých 5 a pol chlapa na zenskom a tehotenskom fóre je fasa reprezentatívna vzorka?

anonym_53ae86
13. aug 2025
@anonym_autor

Označím vás tu pár, ktorých vás vídam v diskusiách a predpokladám, že ste muži. Ak si nájdete chvíľu času a viete anglicky, prosím pozrite si to a vyjadrite sa k tomu za seba. Ďakujem vopred.

@mirokub @madeincssr @peter244

@anonym_autor už keď chceš vyjadrenia od mužov, tak si daj tú námahu a aspoň to prepíšto do slovenčiny a nie že si to ešte má niekto čo nevie po anglicky prekladať len preto že ty to chceš vedieť. 🤦🏻‍♀️

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
stvura
13. aug 2025

@anonym_autor pozreli sme si to spolu s manzelom - a moj manzel ti odkazuje ze sme KRESTANIA (na Slovensku je menej ako 0,1 percenta muslimov), takze pocuvaj s porozumenim a pustaj videa muslimom (ale ortodoxnym) aby si mala relevantne vyjadrenia. ...moj muz suhlasi s tym ze zena sa ma o seba starat, ostantne veci z "prirucky pre dobru manzelku" su cisto orientovane na Koran a muslimsku spolocnost. A tiez predtym ako si taketo video pustis by si mala chapat - a to zrejme nechapes ake je postavenie zeny v muslimskom svete a ake u nas. Tento pan zrejme posobi v krajine kde ako sucasny Afganistan a pod.

autor
13. aug 2025
@anonym_53ae86

@anonym_autor už keď chceš vyjadrenia od mužov, tak si daj tú námahu a aspoň to prepíšto do slovenčiny a nie že si to ešte má niekto čo nevie po anglicky prekladať len preto že ty to chceš vedieť. 🤦🏻‍♀️

@anonym_53ae86 prepokladám, že vzdelaní muži (i ženy samozrejme) ovládajú základy anglického jazyka, a práve na ich názor sa pýtam.
Ak nie, je možnosť skopírovať si titulky v anglickom jazyku a dať si to do prekladača. https://translate.google.sk/

kikush182329
13. aug 2025

Ty si jaka drza...! Si prečítaj po sebe, kde pises, mozete aj anonymne len sa potom podpiste, ci ste zena alebo muz. A potom vsetkym zenam pises, ze ich nazor nechces. Pokrytec!

anonym_2d68bb
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neviem po anglicky, vieš mi napísať o čom to je?

anonym_b3da56
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_53ae86 prepokladám, že vzdelaní muži (i ženy samozrejme) ovládajú základy anglického jazyka, a práve na ich názor sa pýtam.
Ak nie, je možnosť skopírovať si titulky v anglickom jazyku a dať si to do prekladača. https://translate.google.sk/

@anonym_autor ako prepac,mam 43rokov nepripadam si nevzdelana len preto,ze neovladam anglictinu.Viem iny jazyk tretinu zivota som prezila mimo Sk.Sa uvedom trochu.Ked nieco od niekoho chces tak treba tomu prisposobit aj svoje vyjadrovanie a zatial sme na sk tak si daj namahu to prelozit alebo sa na to vykasli ty vzdelana zena.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
anonym_7b166f
13. aug 2025

Tak par mužov na ženskom fóre to odobrí tak ako v reále si sa ich pýtala a teraz s tym čo....?

anonym_ba4e49
13. aug 2025

@anonym_autor toto je specificky o nabozenstve Islam a nema to ani 200 tisic pozreti.

Nic take sa "nepropaguje" o nic viac ako konzervativne nazory krestanov, ktore
takisto utlacaju zeny a davaju im menej prav.

anonym_ba4e49
13. aug 2025
@anonym_008f2e

@anonym_008f2e toto bude tazko clovek, ktory si nahana sledovatelov. ved ten kanal su anglicky hovoriaci moslimovia

anickaaa6aaa
13. aug 2025

vieš že si na ženskom fóre, všakže? takže sa nečuduj, že Ti tu píšu ženy.

anonym_c17fee
13. aug 2025

@anonym_autor jasné, veď to je prianie každého muža, nie? 😁. Treba však rozlišovať medzi rozprávkami a realitou... Mimochodom takéto videá sú pre ženy dosť zraňujúce, hlavne muži by si mali dávať sakra pozor na to, keď súhlasia s názormi v nich. V mužskom kolektíve pokojne nech si poťapkajú po plieckach. V ženskom bacha bacha. Lebo otázka môže byť pasca.

autor
13. aug 2025
@anonym_2d68bb

@anonym_autor neviem po anglicky, vieš mi napísať o čom to je?

@anonym_b3da56
@anonym_2d68bb

Preklad v skratke: 11 práv manžela voči manželke:
1. manželka má poslúchať manžela, ak jej on neprikazuje nezmyselné veci alebo veci, ktoré sú nemorálne, zakázané. Ako príklad je uvedené, že ak má žena dlhé vlasy a chce si ich ostrihať, ale mužovi sa páčia dlhé, má si ona ponechať dlhé, lebo má poslúchnuť svojho manžela a on má právo, aby bola pre neho pekná. Ak muž žene prikáže, aby stála na jednej nohe hodinu, tak samozrejme toto ona poslúchnuť nemá, lebo nejde o jeho právo ale o nezmyselnú požiadavku.
2. žena má chrániť mužovu česť, svoju česť, zahaľovať sa a nesprávať sa zvodne voči iným mužom
3. žena sa má snažiť o krásny vzhľad pre manžela doma, aby pre neho bola atraktívna, lebo muž má právo, aby ho potešila svojim pekným vzhľadom
4. žena má ostať doma, nechodiť sama mimo rodiny a nutných vecí, napríklad ísť na pár dní preč bez schválenia mužom, lebo tým vyjadruje disrespekt voči nemu
5. žena má spravovať rozumne mužov majetok a dom, nemá vpustiť do domu nikoho s kým muž nesúhlasí
6. žena sa nemôže postiť, ak s tým jej manžel nesúhlasí, pretože počas pôstu by ho mohla intímne odmietnúť a on má na ňu právo v tejto veci
7. má byť spokojná s tým ak ju muž živí, či už zarobí viac alebo menej, ak sa snaží. Nežiadať ho o kúpu nového nábytku ak je nejaký zachovalý, len sa jej nepáči vzhľadom ale jej manželovi vyhovuje.
8. má mu byť sexuálne k dispozícii kedykoľvek. Mimo toho ak je chorá alebo má menštruáciu alebo šestonedelie. Jej manžel má na ňu právo v tomto ohľade a ak neposlúchne a odmietne manžela, lebo sa jej len nechce alebo ho chce za niečo potrestať týmto spôsobom, v deň súdny jej to bude považované za hriech.
9. má sa starať o deti a neodmietať mať deti s manželom, ak jej to zdravie dovolí.
10. má sa dobre starať o hosťov
11. nemá hovoriť zlé veci o manželovi svojim rodičom, tak ako ani on nemá hovoriť zlé veci o nej svojim rodičom. Ak sa manželia na druhý deň udobria, ich rodičia môžu byť stále nahnevaní a ťahá sa to potom roky.

zuzitko74
13. aug 2025

Bod č.8 : Ak žena nemá právo povedať NIE, tak potom jej ÁNO aj tak nemá žiadnu hodnotu. Toto nech si uvedomí každý chlap, ktorý by s touto kravinou chcel súhlasiť.

anonym_008f2e
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor potom si na perfektnej stránke 😂 ak potrebuješ názory mužov, stránka pre mamičky a budúce mamičky je priam ideálna, je tu možno aj dvadsať mužov, to je reprezentatívna vzorka 😂😂

anonym_7b166f
13. aug 2025

Su tam akceptovatelne veci niektoré v niektorých prípadoch 😄ale je to iná kultúra a je rozdiel povedať si ze to by bolo fajn a potom to aj naozaj hľadať a mať

danica2711
13. aug 2025

@anonym_autor ty sa preber, názory žien ťa nezaujímajú, tak prečo, dopekla, píšeš na ženské/mamičkovské fórum?

anonym_7b166f
13. aug 2025

A čo sa týka aj ohladom sexu ak je žena s tým stotožnená ok lebo neviem si predstaviť ,, našich,, chlapov ze by ich dlhooo bavilo mať sex a zena ako drevo splniť povinnosť ...hlavne tiše a rychle😅

januska12323
13. aug 2025

U moslimov to takto funguje, tam kde majú ženy možnosť voľby asi ťažko ale niektorým mužom by sa určite slúžky páčili.

anonym_c5f783
13. aug 2025

@anonym_autor výborne, takže propagujme tu videjka s týmito názormi na manželstvo, kde sa popiera slobodná vôľa ,akakolvek sloboda a právo ženy. Ved nech manželky sedia poslušne (upratane) s detmi doma a títo naftovi fešáci si potom idú (farizejsky) užívať alkohol a ženy na jachty s prasačinami a chovanim, že aj kriminalisti by sa povracali .

Strana
z3