icon

Má byť podľa vás dobrá manželka takáto?

13. aug 2025

Medzi najsledovanejšími promo videami mi na youtube vyskočilo toto:

Má byť podľa vás dobrá manželka takáto? Je toto dnešný trend alebo je to len náhoda, že sa to propaguje? Video je v anglickom jazyku. Prosím o vyjadrenie sa mužov, po pozretí si celého videa, hlavne tých, ktorí sú v manželstve alebo vzťahu s jednou ženou viac než 5 rokov. Môžete aj anonymne, len sa podpíšte, či ste muž alebo žena a napíšte dôvod prečo ste toho názoru.

anonym_f7b818
13. aug 2025

Nahlásené a dúfam, že to vymažú

lenkakravcova
13. aug 2025

@anonym_autor ak niekto toto vytiahne, alebo schvaľuje, musí poznať aj druhú stranu a to práva manželky voči manželovi. Ten pán vo videu je celkom známy. Aj sám hovorí, že ani muž ani žena si nemôže vyberať len výhody. Čiže nie len muž má svoje práva, ale aj žena. Ak by to malo byť podľa islamu, tak manželka má právo byť svojim manželom financovaná. Nemôže a nesmie ju nútiť chodiť do práce. Čiže potom sa môže venovať tomu aby vyzerala dobre, aby sa starala o tie deti atď atď. Nedá sa to aplikovať v prípade že obaja pracujú a majú pozvánke povinnosti a zodpovednosti.

simsalabim
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_b3da56
@anonym_2d68bb

Preklad v skratke: 11 práv manžela voči manželke:
1. manželka má poslúchať manžela, ak jej on neprikazuje nezmyselné veci alebo veci, ktoré sú nemorálne, zakázané. Ako príklad je uvedené, že ak má žena dlhé vlasy a chce si ich ostrihať, ale mužovi sa páčia dlhé, má si ona ponechať dlhé, lebo má poslúchnuť svojho manžela a on má právo, aby bola pre neho pekná. Ak muž žene prikáže, aby stála na jednej nohe hodinu, tak samozrejme toto ona poslúchnuť nemá, lebo nejde o jeho právo ale o nezmyselnú požiadavku.
2. žena má chrániť mužovu česť, svoju česť, zahaľovať sa a nesprávať sa zvodne voči iným mužom
3. žena sa má snažiť o krásny vzhľad pre manžela doma, aby pre neho bola atraktívna, lebo muž má právo, aby ho potešila svojim pekným vzhľadom
4. žena má ostať doma, nechodiť sama mimo rodiny a nutných vecí, napríklad ísť na pár dní preč bez schválenia mužom, lebo tým vyjadruje disrespekt voči nemu
5. žena má spravovať rozumne mužov majetok a dom, nemá vpustiť do domu nikoho s kým muž nesúhlasí
6. žena sa nemôže postiť, ak s tým jej manžel nesúhlasí, pretože počas pôstu by ho mohla intímne odmietnúť a on má na ňu právo v tejto veci
7. má byť spokojná s tým ak ju muž živí, či už zarobí viac alebo menej, ak sa snaží. Nežiadať ho o kúpu nového nábytku ak je nejaký zachovalý, len sa jej nepáči vzhľadom ale jej manželovi vyhovuje.
8. má mu byť sexuálne k dispozícii kedykoľvek. Mimo toho ak je chorá alebo má menštruáciu alebo šestonedelie. Jej manžel má na ňu právo v tomto ohľade a ak neposlúchne a odmietne manžela, lebo sa jej len nechce alebo ho chce za niečo potrestať týmto spôsobom, v deň súdny jej to bude považované za hriech.
9. má sa starať o deti a neodmietať mať deti s manželom, ak jej to zdravie dovolí.
10. má sa dobre starať o hosťov
11. nemá hovoriť zlé veci o manželovi svojim rodičom, tak ako ani on nemá hovoriť zlé veci o nej svojim rodičom. Ak sa manželia na druhý deň udobria, ich rodičia môžu byť stále nahnevaní a ťahá sa to potom roky.

@anonym_autor uzasnych 11 prikazani, ktore redukuju zenu na babiku v rukach muza, bez akejkolvek autonomnosti co sa tyka jej vlastneho tela a zivota. Otras, je mi na vracanie.

margotka17
13. aug 2025

@anonym_autor chcela som to dať popocuvar manželovi, ale odpovedať by som mohla len ja, keďže on tu nie je registrovaný. Po prečítaní príspevkov som si to rozmyslela, keďže by si nebola spokojná, lebo nick mám ženský a ja tu neodpovedam anonymne, kedze sa za svoje odpovede nehanbím a stojím si za vyjadrením.

autor
13. aug 2025
@margotka17

@anonym_autor chcela som to dať popocuvar manželovi, ale odpovedať by som mohla len ja, keďže on tu nie je registrovaný. Po prečítaní príspevkov som si to rozmyslela, keďže by si nebola spokojná, lebo nick mám ženský a ja tu neodpovedam anonymne, kedze sa za svoje odpovede nehanbím a stojím si za vyjadrením.

@margotka17 môžeš mu to dať popocuvat a potom napísať jeho názor

simsalabim
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som to precitala mojmu muzovi a jeho nazor je, ze je to ako z Afganistanu a ze ide hroza z toho, ako niekto moze zotrocovat druheho cloveka a este sa snazi logicky zdovodnit, preco ma na to pravo. Sma manzelia takmer 30 rokov.

margotka17
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môj vraví, že to je pritiahnuté za vlasy. Každá normálna žena sa stará o seba, aby vyzerala dobre a cítila sa dobre hlavne kvôli sebe, potom manželovi a koniec koncov, pre každého, kto sa na ňu pozrie. Nikto nemá byť pod tlakom žiadnych práv len preto, že je vo zväzku s niekým.

lenkakravcova
13. aug 2025
@anonym_c5f783

@anonym_autor výborne, takže propagujme tu videjka s týmito názormi na manželstvo, kde sa popiera slobodná vôľa ,akakolvek sloboda a právo ženy. Ved nech manželky sedia poslušne (upratane) s detmi doma a títo naftovi fešáci si potom idú (farizejsky) užívať alkohol a ženy na jachty s prasačinami a chovanim, že aj kriminalisti by sa povracali .

@anonym_c5f783 to by som s tým neporovnávala. Toto dáva určité pravidlá aj mužom. To, čo spomínaš je len o nadradenosti a pokrytectve. Máš asi na mysli A.Tateho a jeho kamošov zo Smer-u, či?

vevesh
13. aug 2025
@anonym_autor

@mimikarol Nerozumieš, že vyjadrenia žien nepotrebujem? Chcem vedieť len, čo si o tom myslia muži, pretože pár mužom som to ukázala a prakvapivo súhlasili, čo mi prišlo veľmi veľmi zvláštne. Predpokladala som, že sa nad tým len pousmejú.
Chcem vedieť, či s tým muži súhlasia. Alebo s ktorým bodmi súhlasia, ak súhlasia s niečím, čo tam bolo rozoberané.

Uvediem príklad, bod, že žena sa nemá sťažovať na muža svojim rodičom a muž nemá hovoriť zlé veci o svojej žene svojim rodičom. Lebo ak si odpustia na druhý deň, tak ich rodičia sa na nich budú stále hnevať (svokra na nevestu a tak). Iba ak by to bolo už skutočne na rozvod. S týmto bodom by som výnimočne i ja súhlasila. Ale tie ostatné.

@anonym_autor moj muz moslim ti odkazuje, ze toto je "chodenie na velmi tenkom lade". Urcite veci ako nemoslim nepochopis, lebo su to z casti kulturne veci. A niektore veci su velmi pritiahnute...

vevesh
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_b3da56
@anonym_2d68bb

1. manželka má poslúchať manžela, ak jej on neprikazuje nezmyselné veci alebo veci, ktoré sú nemorálne, zakázané. Ako príklad je uvedené, že ak má žena dlhé vlasy a chce si ich ostrihať, ale mužovi sa páčia dlhé, má si ona ponechať dlhé, lebo má poslúchnuť svojho manžela a on má právo, aby bola pre neho pekná. Ak muž žene prikáže, aby stála na jednej nohe hodinu, tak samozrejme toto ona poslúchnuť nemá, lebo nejde o jeho právo ale o nezmyselnú požiadavku.
2. žena má chrániť mužovu česť, svoju česť, zahaľovať sa a nesprávať sa zvodne voči iným mužom
3. žena sa má snažiť o krásny vzhľad pre manžela doma, aby pre neho bola atraktívna, lebo muž má právo, aby ho potešila svojim pekným vzhľadom
4. žena má ostať doma, nechodiť sama mimo rodiny a nutných vecí, napríklad ísť na pár dní preč bez schválenia mužom, lebo tým vyjadruje disrespekt voči nemu
5. žena má spravovať rozumne mužov majetok a dom, nemá vpustiť do domu nikoho s kým muž nesúhlasí
6. žena sa nemôže postiť, ak s tým jej manžel nesúhlasí, pretože počas pôstu by ho mohla intímne odmietnúť a on má na ňu právo v tejto veci
7. má byť spokojná s tým ak ju muž živí, či už zarobí viac alebo menej, ak sa snaží. Nežiadať ho o kúpu nového nábytku ak je nejaký zachovalý, len sa jej nepáči vzhľadom ale jej manželovi vyhovuje.
8. má mu byť sexuálne k dispozícii kedykoľvek. Mimo toho ak je chorá alebo má menštruáciu alebo šestonedelie. Jej manžel má na ňu právo v tomto ohľade a ak neposlúchne a odmietne manžela, lebo sa jej len nechce alebo ho chce za niečo potrestať týmto spôsobom, v deň súdny jej to bude považované za hriech.
9. má sa starať o deti a neodmietať mať deti s manželom, ak jej to zdravie dovolí.
11. nemá hovoriť zlé veci o manželovi svojim rodičom, tak ako ani on nemá hovoriť zlé veci o nej svojim rodičom. Ak sa manželia na druhý deň udobria, ich rodičia môžu byť stále nahnevaní a ťahá sa to potom roky.

@anonym_autor zle, zle, zle prelozene a pochopene, ale na totalku a toto je to "tancovanie na tenkom lade"....

anonym_aec870
13. aug 2025

@anonym_autor muži chcú dokonalú ženu s výzorom modelky ale nechápu že tak to nefunguje. Kašli na názor mužov a buď taká aká chces byť a nájde sa určite aj normálny muž. Na MK je málo mužov, skús iné fórum pokiaľ chces názor mužov

bystrozraky
13. aug 2025

„Dobrá“ manželka cez pravidlá, ktoré niekto diktuje? Už zo zásady nie. Už len samotné vedomie, že niečo robí, lebo jej to diktujú nejaké pravidlá, by som neakceptoval. Veď môže byť potom naozaj vnútorne šťastná? A žiť s niekým, kto nie je šťastný, nemôže byť žiadna zábava. Čo tak mať postavený vzťah na záujme spolu niečo budovať, deliť si síce roly, ale na základe rovnocennosti a vzájomného rešpektu? Vybrať si manželku, ktorá je mužovi inšpiráciou, a on zasa jej. Potom žiadne takéto príkazy a pravidlá nepotrebuješ. Život je potom jedna veľká zábava. Každý si vyberá sám a má, čo si vybral – a to platí z oboch strán 🙂

beronsche
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_b3da56
@anonym_2d68bb

@anonym_autor toto je choré... Úplne choré!!
Poslúchať má pes a nie jeden partner druhého (nie žena muža (muž ženu).
Normálny sebavedomý chlap chce rovnocennú partnerku, nie handru, čo žije, aby mu slúžila.

vevesh
13. aug 2025
@beronsche

@anonym_autor toto je choré... Úplne choré!!
Poslúchať má pes a nie jeden partner druhého (nie žena muža (muž ženu).
Normálny sebavedomý chlap chce rovnocennú partnerku, nie handru, čo žije, aby mu slúžila.

@beronsche je to zle prelozene a pochopene. A to je to, co robia jednoduchsi jedinci. Vyberaju hrozienka z kolaca, aneb aj u moslimov chyba citanie s porozumenim, nielen tu na MK🫣🫣🫣

anonym_008f2e
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môj muž ti odkazuje, že len magor muž môže mať takéto názory a len žena, ktorá je nepríčetná, na to pristúpi, sme spolu takmer 20 rokov

beronsche
13. aug 2025
@vevesh

@beronsche je to zle prelozene a pochopene. A to je to, co robia jednoduchsi jedinci. Vyberaju hrozienka z kolaca, aneb aj u moslimov chyba citanie s porozumenim, nielen tu na MK🫣🫣🫣

@vevesh video pozerať nemienim, reagujem na preklad.
A nie, muslimske nastavenie vzťahov nikdy nebudem považovať za nieco hodne nasledovania.
Na to si príliš vážim vzajomny rešpekt, slobodu a rovnoprávnosť vo vzťahu.
Nevylučujem, že to vidíš inak, keďže v takej rodine žiješ.

vevesh
13. aug 2025
@beronsche

@vevesh video pozerať nemienim, reagujem na preklad.
A nie, muslimske nastavenie vzťahov nikdy nebudem považovať za nieco hodne nasledovania.
Na to si príliš vážim vzajomny rešpekt, slobodu a rovnoprávnosť vo vzťahu.
Nevylučujem, že to vidíš inak, keďže v takej rodine žiješ.

@beronsche ono je to absolutne zle prelozene! A je mi jasne, ze sa reaguje na ten preklad, lebo takto sa to prezentuje, ze muslimska rodina funguje. Ale ono to tak absolutne vobec nie je. Takto ako si opisala ty funguju rodiny, ktore su v nasich podmienkach asocialne (muz bije zenu, ekonomicko-fyzicke tyranie a pod.) a su asocialne aj u moslimov🙄🙄🙄🙄

mirokub
Odpoveď bola odstránená
alexanderkovacs
13. aug 2025

To video je dakde v arabii mozno pravda, ale tu je este ztial krestanska Europa(Slovensko). Preco riesis co ocakavaju muslimsky chlapy od zien? Prepac ale nebudem to pozerat do konca lebo ani pre mna ani pre teba to nema vyznam. Max ked chces mat Muslulima , a ktomu ti gratulujem 🤣

alexanderkovacs
13. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub vyborne napisane !

alexanderkovacs
13. aug 2025
@vevesh

@anonym_autor moj muz moslim ti odkazuje, ze toto je "chodenie na velmi tenkom lade". Urcite veci ako nemoslim nepochopis, lebo su to z casti kulturne veci. A niektore veci su velmi pritiahnute...

@vevesh samozrejme.🤣 Po case a uvidis ako dopadnes s takym muzom 😉 Ich viera a postoj k zenam, ich zakony su uplne inde ako nase. Nechapem tie zeny ktore maje muslimov za partnera ze ako si predstavuju buducnost.

rozculena
13. aug 2025

@lenkakravcova a prečo to dávaš ako anonym?

bystrozraky
13. aug 2025
@rozculena

@lenkakravcova a prečo to dávaš ako anonym?

@rozculena hehe presne 🙂 🙂 🙂 davam tomu 99%

vevesh
13. aug 2025
@alexanderkovacs

@vevesh samozrejme.🤣 Po case a uvidis ako dopadnes s takym muzom 😉 Ich viera a postoj k zenam, ich zakony su uplne inde ako nase. Nechapem tie zeny ktore maje muslimov za partnera ze ako si predstavuju buducnost.

@alexanderkovacs myslis, ze po 20 rokoch sa zmeni?🫣uvidime...🙃🙃🙃🙃

rozculena
13. aug 2025
@bystrozraky

@rozculena hehe presne 🙂 🙂 🙂 davam tomu 99%

@bystrozraky kľudne daj 100,vidím tie jej zmazané komentáre

bystrozraky
13. aug 2025
@rozculena

@rozculena hehe, asi tak 🙂 ten moj sa jej asi nepacil 🙂

lenkakravcova
13. aug 2025
@rozculena

@rozculena na tri krát som rozmýšľala ako napísať odpoveď, aby to bolo zrozumiteľné. Na druhej strane si ju môžeš prečítať.

anonym_af80ac
13. aug 2025

Ľutujem ženy čo musia takto žiť. Ľutujem ženy v Afganistane, sú veznené , hoci nič zlé nespáchali. Sú len otrokyne bez práv, pre moslimov mužov sú ženy menej ako psy a tak sa k nim aj správajú. Moslimovia kresťanov ani nepokladajú za ľudí. Keď my navštívime moslimskú krajinu, vyžadujú aby sme sa správali podľa ich pravidiel. Ale keď moslimská rodina príde žiť do našej krajiny. Žiadne naše pravidlá nerešpektuje. Všetkých chcú meniť podľa seba...

lenkakravcova
13. aug 2025
@anonym_af80ac

Ľutujem ženy čo musia takto žiť. Ľutujem ženy v Afganistane, sú veznené , hoci nič zlé nespáchali. Sú len otrokyne bez práv, pre moslimov mužov sú ženy menej ako psy a tak sa k nim aj správajú. Moslimovia kresťanov ani nepokladajú za ľudí. Keď my navštívime moslimskú krajinu, vyžadujú aby sme sa správali podľa ich pravidiel. Ale keď moslimská rodina príde žiť do našej krajiny. Žiadne naše pravidlá nerešpektuje. Všetkých chcú meniť podľa seba...

@anonym_af80ac klamstvá písať nemusíš. Muslimovia považujú kresťanov za Ľudí knihy. Tj ľudí s čiastočným zjavenim od Boha. Zvyšok nekomentujem, nemá to zmysel.

smokovec79
13. aug 2025

Od bodu 1 po bod 11 BLBOST. muz