icon

Má môj muž nezdravú závislosť na rodinnom živote?

Dnes o 07:08

Mám pocit, že máme ponorku s manželom...čoraz častejšie sa hádame a nejako neviem, ako situáciu zlepšiť. Možno si po prečítaní príspevku poviete, že som totálne sprostá a mala by som si radšej vážiť to, čo mám doma a ja už ani neviem, čo od dobroty (a možno to tak naozaj je a potrebujem, aby ste ma poriadne virtualne "prefackali"...), ale aj tak si neviem pomôcť a tento stav mi jednoducho vadí.
Muž je skvelým otcom, naozaj ukážkovým...ale mám pocit, že to už extrémne preháňa. Pre neho neexistuje nič iné, čo sa voľného času týka iba trávenie času so synom a so mnou. Naozaj nemá žiadne záľuby, koníčky, ba posledné mesiace mám pocit, že už nemá ani žiadne iné vlastné potreby. 😏Dookola rieši iba syna (má 4 roky), vozí ho stále niekam, vymýšľa spoločné aktivity, programy, krúžky...no naozaj ako platený animátor. V podstate každý náš víkend začína vetou na syna "Čo chces robiť? Kam pôjdeme?", tak podla toho sa riadime. Ja už ani neviem, kedy sme boli niekde naposledy dvaja, riešili dospelácke veci.... a to možnosť na to máme, babky veľmi radi postrážia. Aj keď sme na chvíľku sami, tak má hneď potrebu riešiť syna...ja som mu už povedala, že ho začínam vnímať už iba ako otca nášho syna a nie ako chlapa. 😏 Rozhovor nepomáha, vraj jemu to takto vyhovuje, on žije pre rodinu a to ho robí šťastným. Zbytočne mu vysvetľujem, že nie je úplne OK, ak jeho šťastie závisí výlučne od iných...vraj jemu to takto vyhovuje. Ja chodím cvičiť, raz za čas von s kamarátmi, niekedy sa pôjdem iba tak prejsť, byť sama, pre seba a podobne. On nič...nikam nechodí, nič nerobí, iba práca a aktivity so synom. Nespočetne veľakrát som mu navrhovala, nech si ide tiež zašportovať, nech ide von s kamošmi (ak nejakých vôbec ešte má...), aby sme dieťa dali babke a spravili si spoločný výlet iba dvaja alebo s kamarátmi, troška riešiť IBA "dospelácke veci"...ale on nič, on je šťastný iba keď sme celá rodina spolu aj so synom. Neviem, ako inak mu to mám vysvetliť, že aj keď sme rodičmi neprestali sme byť aj "samostatné dospelácke jednotky". Začína to mať vplyv u mňa aj čo sa intímnej stránky týka...naozaj nemám chuť na sex s "tatinkom", chýba mi môj muž. 😟

Strana
z2
luccys
Dnes o 10:04
@petamich

@matkamirko chciet travit cas s partnerom a vlastne mat aj partnera a nie len otca pre svoje dieta je hladanie niecoho noveho a vzrusujuceho? no nemyslim si, akurat ako si spravne podotkla castokrat su to zeny, ktore sa upnu na dieta, spravia z neho stred vesmiru a chlap partner je na vedlajsej kolaji a tu je to naopak 🤷‍♀️

@petamich Ano. Vacsinou prepne z rodicovstva zenam. Tu to "schytal" chlap.

januska12323
Dnes o 10:33

Naplánuj rande ty, povedzme raz za mesiac a jemu to len oznám. Je pekné sa venovať rodine ale rodina nie je len plniť rozmary dieťaťa.

anonym_fbae18
Dnes o 10:44

je mu jasné, že keď dieťa vyrastie, odíde a zostanete len vy dvaja a budete si cudzí a už nie najmladší? Na jednu stranu je super, že sa dieťaťu venuje, ale netreba to preháňať. Dieťa sa má aj nudiť a hľadať spôsoby ako si vyplniť čas. Nie som zástancom toho, aby malo dieťa animovaný všetok čas, ktorý je bdelé a nie je to ani prospešné pre dieťa. Takže ak chce byť dobrým otcom, nech sa stará aj o matku, aby matka mohla byť dobrá matka, nie frustrovaná fúria 🙂

autor
Dnes o 11:42
@anonym_fbae18

je mu jasné, že keď dieťa vyrastie, odíde a zostanete len vy dvaja a budete si cudzí a už nie najmladší? Na jednu stranu je super, že sa dieťaťu venuje, ale netreba to preháňať. Dieťa sa má aj nudiť a hľadať spôsoby ako si vyplniť čas. Nie som zástancom toho, aby malo dieťa animovaný všetok čas, ktorý je bdelé a nie je to ani prospešné pre dieťa. Takže ak chce byť dobrým otcom, nech sa stará aj o matku, aby matka mohla byť dobrá matka, nie frustrovaná fúria 🙂

@anonym_fbae18 No mne to je jasne, ale ocividne jemu zial nie 😮‍💨...

mandzula
Dnes o 12:00

No fest by mi liezol na nervy takyto typ chlapa. Nie si divna ty, ale on. Teba postavil na uroven inkubatora.

anonym_e79286
Dnes o 12:17

Nejak nevidím problém? On je dokonalý tatino okolo dieťaťa skáče nonstop ostáva ti veľa času pre seba. Bud ste ako rodina a idete na výlety hore dole alebo si ideš a kamarátkami inde. Bože žena co ti chyba? Takého chlapa by som brala

Strana
z2