icon

Má muž platiť všetky účty vo vzťahu?

really8
14. apr 2025

Ahojte, co hovorite na vyjadrenie marie dusicky ze muz ma platit vsetky ucty, ze je to muzska uloha a ona ako zena ma zase ine ulohy. Suhlasite?

Maria: Podľa mňa je muž živiteľ, vždy bol. Nebudem platiť účty za elektrinu, keď som vydatá. Prečo by som ťa potom potrebovala? Zvládla by som to sama... Nechajme byť mužov mužmi.“ Podľa nej je pravidlo 50 na 50 úplná blbosť.

Cele video tu
https://refresher.sk/180158-Manzelka-Majka-Spir...

carolynka
15. apr 2025

Ja s nou nesuhlasim ale to je o nastaveni. Ocividne ma s takymto pristupom lahsi a luxusnejsi zivot ako ja, lol. Mne dal muz na zaciatku spolocneho byvania svoju kreditku a za 10 rokov som je nepouzila ani raz.
Ale na margo muzov, co tu niekto spominal, ze chcu od zien vsetko 50/50, tak to je strasny non-sense, hlavne k maju spolocne deti.
Muz sa tiez podielal 50/50 na tehotenstve, porode, 600nedeli, vstavani k dietatu, 50/50 sa mu zmenilo telo, hormony, pracovne moznosti, stara sa o dieta a.domacnost 50/50? Vsetko si to odniesla zena, a este ma aj ekonomicky podporovat rodinu? Hovorim o obdobi rodicovskej. Vtedy to ma automaticky a bez reptania financne potiahnut muz.
Ked sa zena vrati do prace, nech potom teda aj muz
pol na pol prispeva na starostlivost o domacnost a dieta, nielen financne.

betulinka1
15. apr 2025

@janettdamian presne si to vystihla. Potom si muzi lakuju nechty a maju cas na blbosti. Nie je to takto dobre nastavene a je v tom chaos. Zeny preberajú mužskú energiu a muzi ženskú.

ema22270
15. apr 2025

Nech to ma kazdy ako chce, tiez ma to od nej trosku prekvapilo, ale je to na kazdom pare ako sa dohodnú. Podla mna ani delenie 50:50 nie je ok.. taky zlaty stred asi.. nech kazdy prispeje kolko moze..raz potiahne jeden, raz druhy. Mal by si kazdy z partnerov aj setrit bokom.. ak by sa nieco udialo, nech ma kazdy aj nejaku rezervu. Ak manzel zaraba viac, aj viac plati, ale mozno sa niekedy otoci, clovek nikdy nevie.

really8
autor
15. apr 2025

@ema22270 vsak nech ma. Nikto tu nikoho nesudi. Maria takto vyjadrila svoj nazor, ja som sa opytala na nazory ostatnych na tuto temu. To je vsetko.

eva233
15. apr 2025

Nech si predaa každý urobí ako mu vyhovuje. Ak to vyhovuje dvojici ze chlap nosi domvo peniaze a ona je doma s deťmi okej. Ak si chcu kazdy platiť scoje okej, ak chcú mat spoločne okej. Dôležité je aby to tak vyhovovalo obom... Nam vyhovujú spoločne peniaze a raz potiahne domácnosť jeden raz druhý podla toho kto je na materskej/ rodicaku a podobne.... Podla mňa je rozdiel platenie uctov a nechať byt chlapov chlapmi. Áno chlap ma byt chlap, ale hlavns v iných veciach a nie ze iba on nosi peniaze domov...

procrastique
15. apr 2025

Tak ona je originál zlatokopka :D
Ale iné som chcela, peniaze v manželstve sú spoločné, tak ako to potom môže platiť iba muž? :D

biba_18
15. apr 2025

@procrastique tým asi myslí že všetko čo zarobí oprská na seba ...

karolinakr
15. apr 2025

Majk Spirit si na plecia privalil Ukrajinku, ktorej plati všetko ..tlieskam mu, tak už som videla všetko a potom, že muži nie su hlupi

karolinakr
15. apr 2025

Na druhej strane treba oceniť jej prednosti, že pride z ineho štátu zbali pekneho a slavneho spevaka, ktorým sa nechá vydržiavať a docieli, že si ju vezme za ženu...tak ta musi mať šichtu v posteli non stop

diablikovci
15. apr 2025

Ja neviem my máme 1 účet kde prídu peniaze počkáme kým sa stiahne všetko treba zaplatiť a zvyšok je naše. A dohodneme sa čo treba súrne kúpiť alebo načo sporíme peniažky.

vilma7
15. apr 2025

Určite nie. A tie slobodne, kto im má platiť účty? Alebo si majú zavesiť na ktk len niekoho preto, aby im platil účty?
A dotyčná akože robí čo? Či nič a chlap ma ešte platiť aj upratovačku, kuchárku, au pair atd?
Za mňa určite nie.

tiezjedna
15. apr 2025

@really8 absolútne súhlasím s tým, že 50:50 je blbosť. Je. A totálna.

sidicek
15. apr 2025

@really8 mne príde chorý model 50:50 v manželstve

really8
autor
15. apr 2025

@tiezjedna
@sidicek su aj ine moznosti ako len ze vsetko plati manzel alebo 50:50

really8
autor
15. apr 2025

@vilma7 vsak hovori ze ako slobodna to zvlada

mantilka
15. apr 2025

Nesúhlasím 50:50. Všetky peniaze v manzelstve sú spoločné.

tiezjedna
15. apr 2025

@really8 áno sú. Napríklad 50 % z príjmu každého do spoločnej kasy.

euka210
16. apr 2025

@really8 ako ked je manzelstvo zalozene na peniazoch a deleni...toto platim ja a toto ty a nevnimaju to obaja ako spolocne peniaze, tak toto je zle.
Moj to ma v sebe, ze je zivitel rodiny a berie to ako svoju ulohu. Ale len tak btw.take inkaso u nas je menej ako to co dame na benzin a naftu.
A neberiem si muza len preto, ze bude platit ucty, hadam si ho beriem z lasky.
Za mna nieco je ok, ale nieco totalne mimo.

huginko
16. apr 2025

@really8 choré... Na čo by som ta potom potrebovala? Čiže chlap je dobrý len na platenie účtov...

really8
autor
16. apr 2025

@huginko presne tak to vyznelo. A on jej to este odkyva a je pysny na nu. Dobre ho ma vycviceneho. Mali by sme ju viac pocuvat😂

karolinakr
16. apr 2025

@really8 toto je ťažká otazka, keby boli platy rovnake, ok delit napoly, ale pri tak obrovskych rozdieloch v platoch a este muži v 99% pripadov nesuhlasia, aby ženy zarabali viac a su proti tomu, ked je akakolvek diskusia na fcb..
dokonca pisal z agentury, že im bolo povedane od firmy, že ženam.maju ponukať o tretinu nižši plat na pohovore, a pritom ženy môžu makať aj viac ako chlapi, čo som ja zažila nejedenkrát, tak proste ženy idu na onlyfans alebo sa prilepia na nejakeho chlapa..
alebo druhy extrem - prijem 400€ a 4000€ a idú napoly
celè zle
a neni nikto, kto by to vyriešil

procrastique
16. apr 2025

@karolinakr Inak, ja so všetkým v podstate súhlasím ale napríklad na slovenské pomery to vo všeobecnosti neplatí, lebo gro ľudí pracuje v montovniach, kde muži aj ženy zarábajú rovnako. Obidvaja tam majú platy úbohých 900 eur a hotovka :D Čiže existuje práveže množstvo domácností, kde obidvaja zarábajú rovnako, prípadne veľmi podobne. Kedže tých, čo zarábajú 3-10tisíc nie je na SVK až tak veľa a tí si väčšinou hľadajú partnerku " vo fachu" prípadne často majú v domácnostiach externú pomoc.

Často sa to prezentuje ako keby pán veľkomožný vždy veľa zarábal a žena bola vždy za socku preto je neférové mať 50/50 žitie. Pri tom v podstate väčšina aj mužského národa je za socku :D

karolinakr
16. apr 2025

@procrastique hm, zaujímava úvaha..podla štatistik viac žien ma dobre znamky a navštevuje VŠ ako mužov, napriek tomu su menej na veducich poziciach a menej zarabajú..to je tiež zaujimavé
dokonca ževraj su vychovavane k tomu, aby sa nedrali hore, lebo to sa skôr pripisuje mužskym vlastnostiam

procrastique
16. apr 2025

@karolinakr Súhlasím, ale je to spôsobené tým, že sú ženy alebo do veľkej miery aj tým, že si vyberajú blbé povolania? :D (to je tiež len úvaha).

karolinakr
16. apr 2025

@procrastique čim viac žien robi v nejakej profesii a odbore, tym menši tlak na zvyšovanie výplat..pozri takych policajtov, niekoĺkokrát do roka alebo každý rok sa prerokováva ich zvyšovanie, lebo si zaslúžia..😶‍🌫️
napriklad nikdy som nevidela štrajk za zvyšovanie vyplat upratovačkam a umyvačkam riadu - ano, je to nekvalifikovana robota, ale tak špinava a ťažka, že muži by za takú almužnu ani nevstali z postele 🙂
p.s. možno nejaky office je lahšie upratať, ako cele poschodie na zakladnej a strednej škole
alebo umyvat riady v prevadzke 6 hodin alebo 13hodin vlačit tažke hrnce

procrastique
16. apr 2025

@karolinakr Muži zametači cesty (čo je vlastne ekvivalent zametania budov-upratovačiek) tiež zarábajú hovno a tiež nik za nich neštrajkoval.
Za to učiteľský zbor štrajkoval za zvýšenie platu a to sú tam najmä ženy.

karolinakr
16. apr 2025

@procrastique hej učitelia a doktori sa vždy citia nedocenení

zmrzlinka2021
16. apr 2025

@really8 nesúhlasím s ňou. Je jedno kto vo platí v manželstve. A keď je žena šikovná, dobre zarába, nemá problém aj platiť vlastnú domácnosť.

procrastique
16. apr 2025

@karolinakr Nuž, je to ťažká diskusia a téma :D Ale určite sa zhodneme, že rovnoprávnosť dosiahnuť je ťažké. Ba až priam nereálne, nakoľko vo svete neexistuje spravodlivosť v ničom a svet nie je "spravodlivý od prírody". :D

zmrzlinka2021
16. apr 2025

@janettdamian
Čiže tie vzťahy v minulosti boli funkčné?

Už ti niekto povedal, že ženy vlastne ani deti nevyhovovali, na to bola vždy komunita a dreli na poli, okolo zvierat?

To čo sa ti dnes páči bolo záležitosťou šľachty ale tam sa očakávalo že budeš rodiť po zvyšok života. Čiže nie byť ako dnes a golddigerka