icon

Má naše manželstvo ešte zmysel?

mk0212
23. mar 2023

Ahojte, idem sa trochu posťažovať. Mám manžela s ktorým sme spolu už 6 rokov, 2 roky sme manželia, máme spolu dcéru. Všetko fungovalo, aj v domácnosti aj vo vzťahu a aj v posteli nuž posledné 2 roky sa to začalo kaziť. Všimla som si, že sa môj manžel zmenil. Zmenil ku mne postoj, prestal si ma všímať, prestala som ho zaujímať a taktiež sme prestali spolu intímne žiť. Ja sa snažím, chodím do práce, starám sa o domácnosť aj o dcéru a taktiež o neho a mám pocit, že on si to neváži. Za nič ma nepochváli, nezaujíma sa ako mi bolo v práci a aký som mala deň, keď mu niečo o tom aj hovorím tak vidím, že ma nepočúva a že ho to nezaujíma, taktiež mi prestal vyjadrovať lásku či slovami či činmi. Keď príde domov z práce nedá mi ani pusu, len sa mi pozdraví. My spolu fungujeme už len ako rodičia a ako “ spolubývajúci “, rozprávame sa len o domácnosti a o dcére. Zo začiatku som sa veľmi snažila vyriešiť tento problém aj problém intímneho života ale on sa o tom nechce rozprávať a tvári sa akoby sa ho to netýkalo. On nevidí kde je problém aj keď som mu to viackrát povedala. Všetko som sa snažila riešiť normálne v klude, nikdy sme sa nehádali. Snažila som sa náš intímny život nejak okoreniť, že skúsime niečo nové, nové miesto, sexi prádlo ale on zas nechcel sex a išiel radšej spať. Neviem čo stojí za jeho chladným postojom. Postupom času som sa prestala snažiť o intímny kontakt a aj o vyriešenie našich problémov, teda konkrétne cca od začiatku tohto roka sa nesnažím. Nedávno si zmyslel, že sa chce presťahovať 100km od nášho bydliska pretože tam zdedí dom. Nepýtal sa ma či tam ja chcem ísť, nepýtal sa ako budem chodiť do práce a ako bude dcéra chodiť do škôlky. Nezaujíma ho to, on je pevne rozhodnutý, že tam chce ísť a že tam aj pôjde. Nevieme v tomto nájsť kompromis lebo iný dom nechce, pevne si stojí za tým, že chce len ten a tak neviem ako to dopadne. Keď sa k tomu pripočítajú tie ostatné problémy a ako sa dokážeme obchádzať v jednom byte ako cudzí ľudia a nerozprávať sa aj 3-4 dni je to niečo čo sa nedá vydržať. Sex sme mali naposledy minulý rok v septembri a keďže môj muž ma stále sexuálne odmietal tak som ho podviedla. Stalo sa to len včera a ten muž je môj sused a je taktiež ženatý. Po tomto všetkom uvažujem či má náš vzťah ešte zmysel. Ďakujem ak ste si to prečítali až po koniec.

beata_k
24. mar 2023

@mk0212 A nenapadlo ti, ze tvoj muz mozno vyhorel? Obcas sa to stava. Rozvodom sa nic nevyriesi, iba rozbije rodina. Vyhorenie je mozne zvratit. Ale to, ze si sa vyspala s prvym susedom...hlbsie klesnut sa nedalo? Dufam, ze ti je teraz "lepsie"

beataxxx
24. mar 2023

Toto by som nenazvala neverou, keďže druha strana odmieta akékoľvek pokusy o sex, aj o komunikáciu na túto tému, ked sa neplánujes rozísť s manželom, máš úplne pravo na milenca, len si nájdi niekoho bez záväzkov. Ak je Tvoj manžel zdravý, neverím, že rok a pol vydržal bez sexu…..

charaka
24. mar 2023

@mk0212 Ty si ho podviedla teraz, on to robí zjavne už dávno a sú v tom zrejme aj city, keď je taký chladný doma. Nie, neostávajte spolu.

chichitos
24. mar 2023

Niekto sa tu chce hrať na obeť... si egoista... sľub vernosti už nič neznamená...

chichitos
24. mar 2023

Ked už sa to stalo, tak bud aj statočna a priznaj sa mu a ber všetky následky čo k tomu patria!.............. neviem či by som chcel stretavať suseda a pritom vedieť že mi ženu vytrtkal...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
chichitos
24. mar 2023

@zoro9836 Ma tak pravo na .... nechcem ju zhadzovať je to jej živoť, len nastane nejaka kriza v živote a už to ide...

simca06022011
24. mar 2023

Pytala si sa ho, ze ked teda chce ist do tho domu, ci ide aj bez vas? Ak ano, nie je o com. K tomu by som pridala diskusiu o vztahu a intimnom zivote a ked sa nechyti, nema to vyznam.
Mne to skor pride tak, ze on sa odlubil z nejakeho dovodu (hocijakeho, nepoviem ze ina zena) a ten dom mu prisiel vhod a proste skusa kolko vydrzis. Mozno nema gule na to aby povedal on, ze je koniec.
A mozno mu to dojde, ze rodina sa mu rozpada, prave ked to vyslovis ty (ale moze to byt aj horise, bude hadzat vinu na teba, ze ty vytahujes rozchod)...

A nebudem ta oznacovat za egoistu, pretoze doprosovat sa chlapovi o sex, o pozronost, nebavit sa cele dni.. je to narocne. A ak nekomunikuje a este hroti situaciu... kto chce kam pomozme mu tam. Len vybrat si si mohla aj nieco lepsie ako zenateho suseda, uz len s vedomim, ze ma doma zenu. Mozno tu on doma tiez takto ignoruje ako tvoj chlap teba.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
chichitos
24. mar 2023

@zoro9836 Jasne mam rodinu a žiadna zodpovednosť ,,,, chudak dieťa,,,,

simca06022011
24. mar 2023

@zoro9836 co mu vyslo?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. mar 2023

@chichitos aka zodpovednost? kazdy clovek ma nejake potreby, kazdy. A bez ohladu na dieta. Dospely clovek potrebuje partnera, sex, porozmenie, rozhovor. NIkto to vydrzi pol roka, niekto rok, niekto desat...
@zoro9836 vies co, keby mne to vytiahne chalp po dlhej dobe doprosovania sa a takychto cirkusov o nicom, tichej domacnosti tak mu naplujem do ksichtu a ano vezmem kluuudne tu zodpovednost na seba. KEd to jeho egu pomoze. Hlavne nech uz je prec z mojho zivota :D Je ale dost mozne, ze sa ta nevera nikdy neprevali, dufam, kvoli manzelke toho suseda, ktory tiez nie je kompletny...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. mar 2023

@zoro9836 myslim, ze vela ludi tak uvazuje, naschvaly sa robia ked je tam nerovnovaha. NIkto bez dovodu nesexuje, nevari, neupratuje, nerozprava sa.. vzdy je tam dovod.

chichitos
24. mar 2023

@simca06022011 Podla teba, sa ma chlap na to povzniesť ? Na miesto aby si to vykomunikovali aj krikom. Rozbila základy vzťahu, Každy len sa pozera ja a moje potreby,,, Nech sa potom nečuduje ak nebude v živote štastná ,že ju nikto z deckom nebude brať vážne...

simca06022011
24. mar 2023

@chichitos nad cim sa po povzniest? ja myslim, ze ten chlap o tom ani nemusi vediet. A halvne, on nepozera len na svoje potreby? on nerozbil zaklad vztahu ked chodi okolo svojej zeny ako matoha, dlhe mesiace, nebavi sa aj 4dni atd? ked sa nezaujima, nebavi o planoch do buducna, jej nazor ju nezaujima? CI ten sex je pre niektorych zaklad vztahu? podla mna nie je... nehovorim, ze dobre spravila, ja by som najskor doma kricala a vrieskala, ale zase.. nie kazdy je taky ako ja.

chichitos
24. mar 2023

@simca06022011 Takže zatlkať ? to je tvoj recept ? Si mysliš že si nezasluži vedieť pravdu? Nech idu pekne od seba... Má právo to vedieť a podla toho sa rozhodnuť.

simca06022011
24. mar 2023

@chichitos preco zatlkat? akoze realne si myslis, ze chlap pride za nou a opyta sa ci spala so susedom?? :D zatlkanie je to. Nepovedat je ina vec. A ano, myslim, ze taketo veci maju ostat nepovedane ak to nie je nutne. Podla mna taketo pravo "vediet" neexistuje. Rovnako keby som to otocila aj jeho zena mala pravo vediet, preoc ju odmieta, preco sa s nou nebavi...
Ak to povie je to jej rozhodnutie, moze. Ale nema na to ziadny dovod, ten vztah bol na konci este predtym ako ona sa vyspala s inym.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. mar 2023

@zoro9836 myslis, ze islo o planovane chcenie suseda? 🙂 ak ano, to je ine kafe

katkati
24. mar 2023

Keďže ťa tvoj muž dlhodobo sexuálne odmieta a aj ty máš svoje potreby, mohla si sa vyspať aj s piatimi, ale nie so ženatým. Je to podlosť voči jeho manželke. Alebo to berieš tak, že keď je tebe zle, tak nech trpí aj niekto iný? Pretože sused teraz určite nemá v hlave svoje manželku, ale nový objekt v susedstve.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
estrella5
24. mar 2023

Že má právo na milenca 🤦‍♀️ Nikto za žiadnych okolností nemá právo poza chrbát svojmu/svojej manželovi/manželke na milenecký pomer... Nie sme náhodou dospelí ľudia vnímajúci zodpovednosť, záväzky?... Keď sa dvaja dohodnú, že si budú tolerovať úlety, budiš, ich vec... Ale inak? Však snáď mám ústa na to, aby som sa ozvala (hoc aj otvorene s tým, že mám potreby, a buď to poďme riešiť kľudne aj v poradni alebo si akceptujme milencov, ak sa tak vieme/chceme dohodnúť)... A snáď mám nohy, na to, aby som prípadne z nefungujúceho vzťahu odišla.. Deje sa čokoľvek vo vzťahoch, aj nevery tu boli, sú, aj budú.. ale netvárme sa tu, že niekto má právo na neveru lebo proste lebo 🤦‍♀️

chichitos
25. mar 2023

@estrella5 Dnešna doba zvrátená, veľa báb má už pomýlené hodnoty... neobhajujem ani chlapov... ale vždy je na žene či da alebo nie.... skazena doba veru a bojim sa že dnešny mladý ešte viac...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
malapepka
25. mar 2023

Trpiet emocne v manzelstve je velmi bolestive. No pre mna si sv*na aj ty, ked si mala sex so zenatym. Takze ta vobec nelutujem. Vsetky dovody, ktore si na to mala, su uplne irelevantne. Sex so zenatym, ktory ma svoju rodinu, bol v tvojom pripadne hnus.
Typicke ludske, ked trpim ja, nech trpia aj ini. Raz sa ti to vrati.

kachita
25. mar 2023

Ja neviem, co sa tu obuvate do nej, ze ho podviedla, akoby bola najhorsia na svete a vinna za vsetko. Snazila sa, riesila to nonstop v hlave aj v reale, rezignovala a aj tak je to zle, ten podvod bol unik z tejto reality. Ja ta chapem. Myslim, ze toto sa zacranit neda, ked on uz je davno od vas prec. Navyse, mne by blikalo vystrazne svetlo, ze toto moja dcera nasava kazdym porom ako normalne muzove spravanie voci zene.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená