Má naše manželstvo ešte zmysel?
Ahojte, idem sa trochu posťažovať. Mám manžela s ktorým sme spolu už 6 rokov, 2 roky sme manželia, máme spolu dcéru. Všetko fungovalo, aj v domácnosti aj vo vzťahu a aj v posteli nuž posledné 2 roky sa to začalo kaziť. Všimla som si, že sa môj manžel zmenil. Zmenil ku mne postoj, prestal si ma všímať, prestala som ho zaujímať a taktiež sme prestali spolu intímne žiť. Ja sa snažím, chodím do práce, starám sa o domácnosť aj o dcéru a taktiež o neho a mám pocit, že on si to neváži. Za nič ma nepochváli, nezaujíma sa ako mi bolo v práci a aký som mala deň, keď mu niečo o tom aj hovorím tak vidím, že ma nepočúva a že ho to nezaujíma, taktiež mi prestal vyjadrovať lásku či slovami či činmi. Keď príde domov z práce nedá mi ani pusu, len sa mi pozdraví. My spolu fungujeme už len ako rodičia a ako “ spolubývajúci “, rozprávame sa len o domácnosti a o dcére. Zo začiatku som sa veľmi snažila vyriešiť tento problém aj problém intímneho života ale on sa o tom nechce rozprávať a tvári sa akoby sa ho to netýkalo. On nevidí kde je problém aj keď som mu to viackrát povedala. Všetko som sa snažila riešiť normálne v klude, nikdy sme sa nehádali. Snažila som sa náš intímny život nejak okoreniť, že skúsime niečo nové, nové miesto, sexi prádlo ale on zas nechcel sex a išiel radšej spať. Neviem čo stojí za jeho chladným postojom. Postupom času som sa prestala snažiť o intímny kontakt a aj o vyriešenie našich problémov, teda konkrétne cca od začiatku tohto roka sa nesnažím. Nedávno si zmyslel, že sa chce presťahovať 100km od nášho bydliska pretože tam zdedí dom. Nepýtal sa ma či tam ja chcem ísť, nepýtal sa ako budem chodiť do práce a ako bude dcéra chodiť do škôlky. Nezaujíma ho to, on je pevne rozhodnutý, že tam chce ísť a že tam aj pôjde. Nevieme v tomto nájsť kompromis lebo iný dom nechce, pevne si stojí za tým, že chce len ten a tak neviem ako to dopadne. Keď sa k tomu pripočítajú tie ostatné problémy a ako sa dokážeme obchádzať v jednom byte ako cudzí ľudia a nerozprávať sa aj 3-4 dni je to niečo čo sa nedá vydržať. Sex sme mali naposledy minulý rok v septembri a keďže môj muž ma stále sexuálne odmietal tak som ho podviedla. Stalo sa to len včera a ten muž je môj sused a je taktiež ženatý. Po tomto všetkom uvažujem či má náš vzťah ešte zmysel. Ďakujem ak ste si to prečítali až po koniec.
@mk0212 dobre ze si ho podviedla, ale obávam sa ze jemu si uz uplne ukradnuta, cize formálne ste manželia ale inak uz vobec - cize by som to podvedenim ani nenazvala. podviedol on, lebo sa prestal snazit a prestal si ta všímať. Takže treba ísť od seba, ved on uz len na to čaká.

Sa to tu už zvrtlo len okolo nevery. Nevidím v tvojom prípade nejaký morálny problém, že si podviedla muža. On to robí už dávno, ver tomu.. ja, osobne, vidím problém v sexe so ženatým mužom. Nerozbíjaj ďalšiu rodinu. A never ani milencovým rečiam, on ti uz teraz nabulíka hocičo aby si vrzol znovu par metrov od domova.
Kedy manžel zdedí ten dom? Týždne? Mesiace? Odíde aj bez vás? A z druhej strany? Zvládneš to sama s dieťaťom? Finančne? A čo byt je spoločný? Ako budeš stretávať suseda vo výťahu? Toto všetko si vyrieš a potom sa podľa toho zariaď.