icon

Má osamelý muž v strednom veku šancu na kamarátku?

delufo
30. dec 2024

Zdravím žienky. Potreboval by som počuť váš názor. Má podľa vás osamelý muž v strednom veku ešte šancu nájsť si dobrú kamarátku? Myslím naozaj kamarátku, nie partnerku, milenku či ženu na pomoc s domácnosťou či deťmi. Niekoho s kým si môže dobre pokecať/písať, ideálne zájsť na dlhšiu prechádzku či nejaký šport. Mám pocit, že všetky ženy bez partnera buď chcú mať od mužov pokoj celkovo (kvôli zlým skúsenostiam) alebo majú záujem len o budúcich partnerov. Je to naozaj tak alebo sa mýlim?

Strana
z2
ibatanecnica
31. dec 2024

@h2 cely zivot sttetavame a spoznavame novych ludi. Aj ti co sa poznaju 20 rokov sa museli niekde poprvykrat stretnut. Nevidim dovod preco by nemmohol aj on

h2
31. dec 2024

@rachel36a Veď nikto netvrdí, že sa nedá. Ale, že to bude ťažšie. Vy ste sa asi spoznali za nejakej situácie, nie tak, že by ste cielene hľadali kamaráta opačného pohlavia. V tom ja vidím ten rozdiel.

h2
31. dec 2024

@ibatanecnica Viď, čo som písala vyššie.

matapo
31. dec 2024

...no ja som sama s troma deťmi, ešte sú natoľko malé že mi môj zivot vypĺňajú takmer na 100%, takže toho času na seba mám veľmi málo a preto ho rada trávim sama so sebou. Nehľadám však otca k detom ani muža na zdieľanie domácnosti,... a ani do budúcna to tak nevidím, skôr budem hľadať niekoho na porozpráva nie, cestovanie, turistiku, cyklistiku,... . Teraz robím všetko s deťmi, ked vyrastú bude mi chýbať parťák. Ale nechcem už domácnosť zdieľať s partnerom. Keby z kamaráta aj časom bol partner, je to ok, ale nie spoločná domácnosť a nie všetok čas tráviť spolu. Takže áno, sú ženy kt. nehľadajú partnera, ale len kamaráta na trávenie časti voľného času. Určite nájdeš, skús nejaké skupiny kde sú ľudia s obdobnymi žalobami ako máš ty.

basulaak
31. dec 2024

Podla mna je to raritne, ale nie nemozne. Vacsinou takych ludi nieco spaja, nejaky konicek ci zaluba.

olimuc
31. dec 2024

Myslim, ze kamaratku by si si najst mohol, len to kamaratstvo nebude uplne podla tvojich predstav … napisat par sprav, telefonovat pokial stojis v zapche, ale pravidelne travenie casu uz nie … predsa zena v strednom veku ma co to odzite a nebude s chlapom rozoberat menopauzu, buducu nevestu atd …. len tak aby niekto bol a zacinal ako novy BF tazko, skor budes buddy na urcitu aktivitu … mozno date 1-2 do mesiaca sport alebo prechadzku, ale vacsi zaujem mozes cakat ked budes v kategorii 70+ ked clovek potrebuje spolocnost ale nie vztah, ked uz Ti zacnu vymierat stari kamarati… ale to mozes ist aj do DSS a mas spolocnosti dost. Mozes sa ponuknut ako hodinovy manzel (samozrejme bezplatne) doprovod na akcie, restiky a pod mozno tak niekoho najdes s kym si vytvoris kamaratstvo … 🤷🏻‍♀️ najst najdes len to asi dlhsie potrva

la_dolce_vita
31. dec 2024

Myslim si, ze sa to da, len asi tazsie to bude v tomto veku. Okolo seba vidim taketo priatelstva, dokonca nezadanych ludi, ved s kazdym sa neda ist do vztahu. Ja sa stretavam roky rokuce s ex sefom, je zenaty a pre mna vzacny clovek, vieme sa porozpravat a mat sportove aktivity, je to obohacujuce. Ale nie je to casto a on vie, ze viac nehrozi. Tie nove kamarastva vznikaju najcastejsie tak, ze niekto niekoho predstavi inemu, to pozorujem v svojom okoli.

rachel36a
31. dec 2024

@madeincssr nie neboli sme obaja vo vzťahu. Ja ano, on rozvedený. Ja raz nepochopim preco by sa žena a muz nemohli kamarátit. Stal pri mne ked som po rokoch prežívala rozchod, bol mi na druhej svadbe. Poskytol rameno keď som plakala lebo sa nám s mužom nedarilo mat dieta. Teraz chodime von, na výlety...ja so synom, on s vnukmi, sú cca v rovnakom veku.

juliana30
31. dec 2024

@delufo ja si myslím,že sa dá,ale bude to hľadanie ihly v kope sena.Ja som napr.rozvedená,ale otecko si deti neberie,čiže som s nimi stále,nemam čas budovať vzťah a poviem ti pravdu,ani nemám záujem o nejaké randenie.Zvykla som si byť sama.Mám 2-3 kamarátov,s ktorými,keď sú deti napr. V škole v prírode alebo majú nejakú súťaž a ja mám voľno,tak ideme na kávu alebo do divadla a porozprávame sa o všetkom.A nikdy sme spolu nič nemali.Takisto mám aj kamarátky,ktoré majú rovnako staré deti ako ja,takže sa stretávame ,či už v parku,u mňa alebo na káve.Ja si myslím,presne ako píšeš,že nejaká mamička ,ktorá je sama a deti jej podrastú ,môže mať záujem o kamaráta.Ja to tak určite plánujem,ak nebudem mať vzťah a deti ma už až tak nebudú potrebovať,tiež by som chcela kamoša,s ktorým budem chodiť na kávu,na prechádzky alebo do divadla.Veď to je podľa mňa super.Držim ti palce.

h2
31. dec 2024

@rachel36a Ale veď nikto netvrdí, že sa muž a žena nemôžu kamarátiť. Jasné, že môžu, nie je to nič neobvyklé. Ale autor sa pýta na niečo iné.

rachel36a
31. dec 2024

@h2 viem na čo sa pýta...kamarat/ka sa dá nájsť v každom veku

benit
31. dec 2024

Mam znamu, ktora bola dlho rozvedena, nikoho nehladala az raz isla von chlapom, ze na kavu. Ten tiez, ze nehlada partnerku, ale len spolocnicku do kina, divadla, turistiku, dovolenku.... zvrhlo sa to na letnej dovolenke na sex, co uz mohla cakat podla toho ako sa to vyvijalo. Z nej mam pocit, ze ho len zneuziva, lebo ju vlaci po vyletoch, welnesoch. Vozi ju autom, doteraz chodila busom. Tak sa jej to zapacilo. Vola ho stary, nie je tam z jej strany kusok pekneho citu k nemu. Nepoznam jeho, ona tvrdi, ze on nechce viac. Jej nazor, ze po sklamani z manzelstva a rokoch samoty sa nedokaze zalubit a mat niekoho rada.
Takze kazdy je iny. Len si treba dat pozor zj na taketo vypocitave mrsky.

anonym0001
31. dec 2024

@delufo ked hladam partnera, tak hladam partnera a nie kamarata. Co je na tom nepochopitelne?

tinapb
31. dec 2024

@delufo podĺa mňa šancu určite máš. Ja to vnímam podobne ako ty,som sama,dve deti...môj čas mám rozdelený na prácu a deti,na partnera,frajera,milenca by som nemala priestor. Ale chýba mi mužská energia,to je fakt. Chodím sama s detmi na tury,pobyty,kde sa na mna vzdy dívaju ako na nejaký nepochopitelný úkaz,že ako môžem íst bez chlapa/partnera niekam...proste idem. Ale jasné,že by bolo fajn mať kamoša. Zatial som takého nestretla,ale nič nie je nemožné. A verím,že najdeš v tvojom okolí niekoho,kto bude nastavený tak ako ty a len čas ukáže,či je vôbec možné tak fungovať. Držim palce.

personality
31. dec 2024

@delufo co je to stredný vek?

joannita
31. dec 2024

@delufo a preco nie? Ja som rozvedena v strednom veku, partnera uz nehladam, ani kamarata s vyhodami, ale kamosa, len kamosa, preco nie?
Velmi zavisi ako si ludia sadnu, ci maju spolocny humor a konicky.
A chlapa kamosa nechces?

joannita
31. dec 2024

@vanilkovazmrzka urcite to tak nieje, ja uz si vztah neviem predstavit mat s muzom. Ano sklamania boli samozrejme, aj to je dovod, ale aj ten, ze samej (s detmi) je mi neskutocne dobre.

ema22270
31. dec 2024

A ty si zadany? Ci nie? A o com sa chces s tou kamaratkou rozpravat? Konkretne.

siska53
31. dec 2024

@delufo podla mna sa take najdu. Keby ostanem sama bez partnera, asi by som tiez hladala len kamaratov, resp. udrziavala len cisto kamaratske vztahy s tymi kamaratmi, ktorych mam. Uz by som frajera asi nechcela... A to rada s chlapmi bez ohladu na ich vek kecam. Maju taky iny pohlad na veci a povazujem to za obohacujuce.

Moja babka ovdovela ako 53 rocna a nikdy uz noveho chlapa nechcela. A to mala aj nejakych kamaratov, jasne, aj kopec kamosiek, jasne, kopec dedkov ju balilo do vysokeho veku ( zomrela takmer 82rocna), ale ona povedala, ze sa o dalsieho dedka starat uz nechce.
Cize za mna su isto aj takto zalozene zeny ako ja ci moja babka.

dasenka26
31. dec 2024

@delufo šanca určite je🙂 ja by som tiež prijala kamaráta ale bohužiaľ stretla som sa s tým že kamarát vyžadoval aj to čo mu v manželstve chybalo 😆🙈

keralas
31. dec 2024

Uplne chapem. Najst niekoho s kym zdielas volny cas, zaluby a este sa aj dobre porozpravas. Ale to pochopia najma ludia ktori maju aj nejake zaluby a nesedia doma a neriesia len rodinnych prislusnikov ci deticky. Sama to hladam tiez, ale vidim ze to nie je jednoduche. Obcas sa mi zadari super vylet s kamosmi. Ale tiez akosi nemam a nemame cas. S kamoskami uz nastastie planujem spolocnu dovolenku a velmi sa tesim.

libusak
31. dec 2024

Ja si myslim, ze najst kamaratku na volne chvile nie je tazsie ako partnerku.
Ja nevidim nic zle na tom, zajst s niekym na kavu, pivo, kolacik a len tak pokecat 🤷

dankanka
31. dec 2024

@delufo tak žena na priateľstvo muža nepotrebuje. Na to ma kamošky. Preto ak kamaráta - tak partnera.

dankanka
31. dec 2024

@libusak ak sa to stane prirodzene, prečo nie...ale účelovo sa skôr hľadá partner a kamarátky...

anouschka5
31. dec 2024

@duppka13 to sa teda riadne mýliš - ja sa napr. radšej kamarátim s chlapmi aj prechádzky sú super aj na hory aj na lyže ap. baby slobodné či rozvedené len chlapov zháňajú

zero1
31. dec 2024

nevidím zmysel toho si takto hľadať kamošku opačného pohlavia. je iné keď niekde pri nejakej aktivite sa s niekým spoznáš, alebo sa kamošíte od základky, a iné je takého (takú) cielene vyhľadávať v strednom veku. podľa mňa je to divné..

delufo
autor
2. jan 2025

Ahojte žienky, chcem vám všetkým poďakovať za všetky vaše názory a rady či priania. Fakt si to vážim. A ešte aj špeciálne ďakujem tým, ktoré venovali ešte viac svojho času na napísanie dlhšieho príspevku. Veľa vecí som samozrejme tušil, avšak je dobré si to aj potvrdiť z druhej strany. Našli sa tam však aj veci, ktoré ma niečo naučili prípadne aspoň donútili sa nad nimi zamyslieť, či mi predtým proste len nenapadli. Ešte raz vďaka a prajem vám všetkým príjemný a šťastný nový rok.

Strana
z2