icon

Má partner právo vyžadovať upratovanie v dome?

9. júl 2026

S partnerom bývame v dome ktorý kúpil on. Ja som do domu vložila tiež financie a veci ktoré sme mali v byte. Neprispievam na hypotéku lebo dom nieje písaný na mňa ale inak v domácnosti tiež financujem. Otázka je však, že či som povinná mu doma robiť slúžku? Žiada odomna aby som každý deň upratovala,vynasala smeti aby bolo doma čisto. Samozrejme to robím alebo teda robila som až do momentu keď sa prestal o domácnosť zaujímať. Keď prídem z práce v dome je ustavične špina a bordel a úprimne už má nebaví stále upratovať dookola za to,že on není schopný udržiavať poriadok. Vadí mu že keď prídem z práce a ľahnem si lebo mám tiež zdravotné problémy beriem lieky a často som unavená,že v kuse má obvinuje,že nič nerobím ale už som z toho všetkého otrávená. Neustále bombardovanie o upratovaní. A vrchol bol keď jeho rodičia povedali,že sa chovam akoby som tam bola na návšteve. Úprimne v tomto vzťahu už sa necítim dobre lebo nikam nechodíme lebo treba robiť okolo domu (ako keď ustavične musím upratovať), on neprejavuje záujem ani o sex a keď už by som chcela musím to iniciovať ja nikdy on a príde mi to ako len aby si odbil povinnosť. Neda sa s ním ani porozprávať lebo to ustavične len ja niečo riešim. Už fakt neviem ako ďalej. Nemám kam ísť a z môjho platu by som nájom nezvládla.neviete mi poradiť čo už mám povedať alebo urobiť aby nemal pocit že som jeho partnerka nie spolubývajúca alebo slúžka ktorá ho má ustavične obskakovať. Chcieť od neho upratať? Kdeže veď to je ženská robota

Strana
z5
anonym_b0f40a
11. júl 2026
@nevelyn

Na Slovensku sa hra taka sutaz, ktora zena sa co najviac obetovala kvoli muzovi/rodine a nic z toho nemala, najvacsie sampionky si teda odnesu aspon dlhy alebo nejaku dlhodobu chorobu zo stresu. Taka zena je ideal nasho naroda a na dochodku bude spominat, ako mala vzdy pekne upratane a co vsetko sama zvladla bez pomoci. A my, co tuto reality show nehrame, sme sebecke karieristky alebo aspon zlatokopky. Doporucujem prestup do nasho klubu, kym este nemas deti😉.

@nevelyn A ako by si definovala opačné pohlavie? Chcel by som vedieť názor. Obetoval som kvôli partnerke všetko, dokonca som sa rozviedol, lebo som ju miloval. Finančne som sa zadĺžil, niekoľko krát menil prácu lebo to vyžadovala, dal som jej dieťa, ktoré nenesie moje meno, lebo si to tak zariadila a keď som sa z toho psychicky zrútil a začal mať zdravotné problémy, tak ma nechala a vyhodila z jej domu.

nevelyn
11. júl 2026
@anonym_b0f40a

@nevelyn A ako by si definovala opačné pohlavie? Chcel by som vedieť názor. Obetoval som kvôli partnerke všetko, dokonca som sa rozviedol, lebo som ju miloval. Finančne som sa zadĺžil, niekoľko krát menil prácu lebo to vyžadovala, dal som jej dieťa, ktoré nenesie moje meno, lebo si to tak zariadila a keď som sa z toho psychicky zrútil a začal mať zdravotné problémy, tak ma nechala a vyhodila z jej domu.

@anonym_b0f40a tak asi tiez hras tuto hru, od spolocnosti sa dozvies, ze si si spatne vybral a nechal si sa zneuzit. Uprimne, ja povedat partnerovi, ze malo zaraba, posle ma z rodicaku do prace. A on mi povedat, ze malo upratujem (a fakt sme mali doma bordel), tak nastupujem z vlastnej vole hned do prace a on si namiesto kariery moze menit plienky a byt v noci sedemkrat prebudeny. Ale nikto z nas doma tieto veci nepovedal, pze mame k sebe uctu a obaja sa snazime, co sa da. OBAJA, v praci, v domacnosti, pri detoch. V 21. storoci by ma nenapadlo chciet po muzovi zmenu prace kvoli peniazom, ja som karieristka a ak mam malo penazi (mame ich obaja dost), je to vina mojej neschopnosti. Partnerova uloha je bud vykompenzovat ma za kariernu ujmu na rodicaku (spolocny majetok), pripadne ak si to nemoze dovolit, tak mi dat rovnake podmienky na karierny rast, ake ma on. Ked ide o rozhodnutia s celozivotnymi nasledkami, treba sa riadit matematikou a nie emociami a zamilovanostou.

oskvarka
12. júl 2026
@nevelyn

@anonym_b0f40a tak asi tiez hras tuto hru, od spolocnosti sa dozvies, ze si si spatne vybral a nechal si sa zneuzit. Uprimne, ja povedat partnerovi, ze malo zaraba, posle ma z rodicaku do prace. A on mi povedat, ze malo upratujem (a fakt sme mali doma bordel), tak nastupujem z vlastnej vole hned do prace a on si namiesto kariery moze menit plienky a byt v noci sedemkrat prebudeny. Ale nikto z nas doma tieto veci nepovedal, pze mame k sebe uctu a obaja sa snazime, co sa da. OBAJA, v praci, v domacnosti, pri detoch. V 21. storoci by ma nenapadlo chciet po muzovi zmenu prace kvoli peniazom, ja som karieristka a ak mam malo penazi (mame ich obaja dost), je to vina mojej neschopnosti. Partnerova uloha je bud vykompenzovat ma za kariernu ujmu na rodicaku (spolocny majetok), pripadne ak si to nemoze dovolit, tak mi dat rovnake podmienky na karierny rast, ake ma on. Ked ide o rozhodnutia s celozivotnymi nasledkami, treba sa riadit matematikou a nie emociami a zamilovanostou.

@nevelyn a ešte si zabudla predsudkami a stereotypmi že muz má zarábať a žena upratovať a starať sa o deti

nevelyn
12. júl 2026
@oskvarka

@nevelyn a ešte si zabudla predsudkami a stereotypmi že muz má zarábať a žena upratovať a starať sa o deti

@oskvarka kezby len to. Niektori a niektore si myslia, ze obaja maju zarabat a zena este k tomu upratovat a starat sa o deti. Kym neskoncime dlhodobo vyhorene, nie sme predsa poriadne matky🤣.

anonym_b1dce2
12. júl 2026

Mas aj vlastne kam ist?

autor
12. júl 2026
@anonym_b1dce2

Mas aj vlastne kam ist?

@anonym_b1dce2 nie nemám

anonym_6cfb62
12. júl 2026
@mamatroch

@anonym_autor on hladal sluzku a nasiel ju, je spokojny a nic nepotrebuje riesit. ba co viac, tato sluzka si este aj plati svoje vlastne zivobitie a robi zadarmo.... prva cena v loterii!
uprimne? s hocijakym malym platom sa da riesit najom, hoc aj zdielane byvanie, budes si upratovat len vlastnu izbu a spolocne priestory uz ako sa dohodnete, vacsinou na striedacku, takze raz za 2-3 tyzdne, podla toho, kolki si spolu prenajmete byt. mozes na tom len ziskat.
ak stale vahas, predstav si vas zivot o 2-5-10 rokov, pravdepodobne male deti,ktore budes riesit Ty, nocne vstavanie, krmenie, lekari, skolka, skola, domace ulohy... plus teda samozrejme doma varit, prat, zehlit, upratovat... lebo v ociach Tvojho manazera / novodobeho otrokara (ktoreho Ty velkodusne nazyvas partnerom), je toto vsetko "zenska robota". aha a samozrejme popritom by este nebolo odveci vyzerat akoby si prave prisla z wellnessu, nahodena ako na obalku časopisu... a jeho povinnostou / podielom na vasom spolocnom zivote je co? ze mas strechu nad hlavou a neprsi Ti na vlasy?

@mamatroch Ty nevieš veľmi čítať. Tu je to o inom a na tento vzťah dopláca muž, nie že on si našiel slúžku. On má na krku živý problém. Je to starnúca zena, bezdetná, chorľavá 40nička, ktorá nič nikdy nemala okrem pár kusov používaného nábytku a teraz býva v jeho dome zadarmo a hradí si len náklady na seba a svoje zvieratá, ktoré tam robia neporiadok. Neplatí hypotéku ani nič extra.
Navyše, tu nikdy žiadne deti ani rodina nebudú, len ona bude stále viac unavená, menej zarobí a menej zvládne aj v každodennom živote. Chlap tu funguje ako charita, pretože táto osoba nikam nepôjde, nemá na to financie ani guráž, pretože samostatný život nezvládne, keď uz teraz jej robí problém upratať okolo seba.
Ona sa tu sťažuje opakovane, ale jediným riešením je v tejto situácii je držať hubu a krok, lebo všetko ostatné pre ňu neprichádza do úvahy.

anonym_b1dce2
12. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_b1dce2 nie nemám

@anonym_autor je mi to luto. Neviem si predstavit byt v tvojej situacii. Verim, ze sa vsetko vyriesi a najdes risenie a bude uz len dobre. Prajem vela sil.

autor
13. júl 2026
@anonym_6cfb62

@mamatroch Ty nevieš veľmi čítať. Tu je to o inom a na tento vzťah dopláca muž, nie že on si našiel slúžku. On má na krku živý problém. Je to starnúca zena, bezdetná, chorľavá 40nička, ktorá nič nikdy nemala okrem pár kusov používaného nábytku a teraz býva v jeho dome zadarmo a hradí si len náklady na seba a svoje zvieratá, ktoré tam robia neporiadok. Neplatí hypotéku ani nič extra.
Navyše, tu nikdy žiadne deti ani rodina nebudú, len ona bude stále viac unavená, menej zarobí a menej zvládne aj v každodennom živote. Chlap tu funguje ako charita, pretože táto osoba nikam nepôjde, nemá na to financie ani guráž, pretože samostatný život nezvládne, keď uz teraz jej robí problém upratať okolo seba.
Ona sa tu sťažuje opakovane, ale jediným riešením je v tejto situácii je držať hubu a krok, lebo všetko ostatné pre ňu neprichádza do úvahy.

@anonym_6cfb62 ty čo trepeš aká chorlava 40 tnicka na krku? Ty si mimo? Ja som do toho domu tiež vrazila svoje peniaze a nie nebývam tu zadarmo. Platím dost věcí dokonca viac než on. Tak nezavadzaj ostatných. Áno som síce chorá ale nie na smrteľnej posteli. Chodím do práce ako aj on. Ja ale na rozdiel od neho robím 12 hodinové služby. A nie tie zvieratá nie sú moje. Sú jeho a keby sa o ne nestarám tak umřu od smädu a hladu. Áno nemala som také šťastie že ma rodičia zabezpečili ale všetko som si poctivo platila nesedela som doma na riti a nesparala som sa v nej. Nie som prizivnicka ani nič také. On mi peniaze nedáva a ja od neho žiadne peniaze nepytam. Keď treba niečo zaplatít zaplatím bez mihnutia oka tak netrep že som prizivnicka. Ale nebudem platiť časť hypotéky keď dom nie je môj! Platila som dokiaľ on nepovedal,že dom na mňa neprepise. Dovtedy som platila poctivo. Aj teraz platím čo treba tak netrep že nic neplatim

autor
13. júl 2026
@anonym_6cfb62

@anonym_6cfb62 a neviem kde si zobrala že som nemala alebo nechcela deti. Doktorka ma presviedčala že nemôžem mať deti dokiaľ som nezistila že deti môžem mať. Áno mám síce 39 ale dieťa chcem a či ho budem mať teraz alebo za 10 rokov nieje tvoja vec.

lacibo
16. júl 2026
@anonym_autor

@motylik2559nejde o darčeky. Áno finančné to máme podložené takže vie že keby som odišla musel by mi vrátiť všetko čo som do toho domu vrazila. O darčeky mi nejde. V byte musel upratovať lebo býval u mňa ale nežiadala som to od neho

@anonym_autor a mas svoj byt teda ci ako? Ci podnajom si platila a byvali ste tam spolu?

autor
19. júl 2026
@lacibo

@anonym_autor a mas svoj byt teda ci ako? Ci podnajom si platila a byvali ste tam spolu?

@lacibo nie nemala som svoj byt iba prenajaty. Ja som platila a neskôr sme tam pol roka spolu bývalí kim nekúpil dom ktorý mal byť nás spolocny

Strana
z5