icon

Má vzťah s nepracujúcim mužom budúcnosť?

2. mar 2026

Ahojte, zoznámila so sa s jedným mužom. Zistila som, že nepracuje 6 rokov. Vravel, že má dlhodobé zdravotné problémy, ktoré vyústili do nejakej operácie má čiastočný ID. Býva v dome s mamou a s babkou. Povedal mi, že má rok a pol opatrovateľský na babku. Len tak rozmýšľam nad potenciálom vo vzťahu s týmto mužom. Vážim si, že sa stará o babku, ale zase na druhej strane, čo bude potom? Keď tu babka nebude, bude sa starať o mamu? To už nikdy nebude aspoň čiastočne pracovať, brigádovať? Kto ho zamestná, keď bude mať v životopise dieru 10r napríklad? Pýtala som sa ho na to, povedal, že on nerieši čo bude, že rieši čo je teraz. Rozmýšľam nahlas nad plusmi a mínusmi. Osobnostne je veľmi fajn, aj výzorovo je v pohode, trochu chudý na mňa, ale ok. Len vzhľadom na perspektívu do budúcnosti neviem. Podotýkam, že ja už dieťa mám a ďalšie nechcem, čiže sa nepozerám na neho cez optiku budúceho otca mojich detí.

Strana
z3
anonym_fbec39
2. mar 2026

@anonym_autor otazkou ani nie je ci pracuje alebo bude... ale ci jeho prijem jemu a nasledne v pripade spoluzitia prinesie tebe pridanu hodnotu....

anonym_e76b4b
2. mar 2026
@anonym_fbec39

@anonym_autor otazkou ani nie je ci pracuje alebo bude... ale ci jeho prijem jemu a nasledne v pripade spoluzitia prinesie tebe pridanu hodnotu....

@anonym_fbec39 veď deti už neplánuje, tak aká pridaná hodnota partnerových peňazí? Život je len o peniazoch, majetkoch a luxuse?

anonym_ad8ffc
2. mar 2026

Len či o babku sa nestará jeho mama, ktorá aj pracuje a on berie opatrovateľský príspevok. Maximálne ide na nákup. Ak chlap tak dlho nepracuje, bude v tom nejaký háčik. Ja by som spozornela.

autor
2. mar 2026
@anonym_ad8ffc

Len či o babku sa nestará jeho mama, ktorá aj pracuje a on berie opatrovateľský príspevok. Maximálne ide na nákup. Ak chlap tak dlho nepracuje, bude v tom nejaký háčik. Ja by som spozornela.

@anonym_ad8ffc nie stará sa o ňu. Aj s ňou chodí stále po lekároch, lieky jej dáva, samozrejme, že s ňou ide na nákup. Ale varí jeho mama. A upratuje on a mama. A samozrejme, že je tam jeho mama. Ale ona pracuje cez deň.

anonym_a209f2
2. mar 2026

Nechcela by som takého muža,.

autor
2. mar 2026
@anonym_a209f2

Nechcela by som takého muža,.

@anonym_a209f2 prečo? Podotýkam, že mne o peniaze a majetky nejde. Ja sa o seba a o svoje dieťa viem postarať, plus dieťa má otca a máme spolu dobrý vzťah. Len ma zaujíma, prečo nie?

anonym_ad8ffc
2. mar 2026

Noooo, to sa narobí! Dáva jej lieky a chodí po lekároch. Hádam každý deň netreba byť u lekára. Vidím to na totálneho lenivca, ktorý využíva peniaze, ktoré by mali patriť jeho mame. Ona sa stará o syna aj svoju matku.

anonym_eccfe5
2. mar 2026

Chodí s babkou na nákup, čiže nie je ležiaca. Nevarí, ikeď je doma. Upratuje s mamou. Čo inak robí doma, okrem podania liekov?

anonym_4a4233
2. mar 2026

Mne vadi, ked muz nema rovnaky rezim, ako mam ja + nemame si ani o com moc pokecat, kedze ja plnu hlavu prace a on sa poflakuje doma pol dna... iny rezim, ina unava, napriklad vecer nechape, ako som strasne unavena po celom dni a strese, pozera vecer dlho telku, ja nemozem a potom riesi, ze spolu sme malo.. a to sa muz stara o dcerku, ma dva roky, ja zarobim viac, tak sme sa rozhodli takto... neviem si predstavit toto perspektivne dlhodobo. Je ako spomaleny, nemozem povedat lenivy (neberte to mamicky na rodicaku osobne), ale ideme uplne ine zivotne tempo momentalne... ked dojdem domov beriem malu samozrejme ja...

anonym_624df8
2. mar 2026

No a ty máš akú predstavu vzťahu? Že budeš mať chlapa na občasné výlety a sex, alebo chceš chlapa na spolužitie?

anonym_ad8ffc
2. mar 2026

Vzťah potrebuje, lebo hľadá niekoho, kto preberie štafetu a bude sa oňho starať, keď jeho mama pôjde do dôchodku, alebo ho vyhodí z domu. Ani by som si nezačínala s takým chlapom.

anonym_342550
2. mar 2026
@anonym_eccfe5

Chodí s babkou na nákup, čiže nie je ležiaca. Nevarí, ikeď je doma. Upratuje s mamou. Čo inak robí doma, okrem podania liekov?

@anonym_eccfe5 Mama ide do prace, a ked sa vrati, tak navari a uprace. Dobre si to typek zariadil🙂

anonym_7fb3a1
2. mar 2026

ked ti nejde o majetky a mas svoje peniaze, tak ti moze byt jedno, ako zije on, nie?

puertorico
2. mar 2026
@anonym_ad8ffc

Noooo, to sa narobí! Dáva jej lieky a chodí po lekároch. Hádam každý deň netreba byť u lekára. Vidím to na totálneho lenivca, ktorý využíva peniaze, ktoré by mali patriť jeho mame. Ona sa stará o syna aj svoju matku.

@anonym_ad8ffc poznám ženu ktorá sa stará o svojho svokra. ona poberá svoj ID + svokrov dôchodok + opatrovné na neho . cca má 1500€ mesačne . svokor je v pohode a nie je ležiaci . to len jej sa nechce chodiť do práce a takto sa ostatným smeje , že má väčší príjem ako niekto kto pracuje za minimálnu mzdu . aj toto je cesta ..... 🙈 takže možno ani jemu sa nechce pracovať . ale neohováram nikoho 😀

anonym_155d65
2. mar 2026

Ruku na srdce. Aku mas perspektivu s nepracujucim clovekom s ID bez ciela v zivote, bez ambicii, mas sama ID alebo mas syndrom matky Terezy? Ten ta prejde, ked spadnu ruzove okuliare po par mesiacoch.

anonym_4fcf10
2. mar 2026

Za mňa tiež nie a mám na to niekoľko dôvodov. Keďže s partnerom si predstavujem spoločný život a to s mužom, ktorý je opatrovateľským priviazaný k starým rodičom a neskôr asi aj rodičom, nehrozí. Tiež som veľmi pracovitá, ambiciózna a relatívne kariérne založená, tieto vlastnosti sa mi páčia aj na mužoch. A síce zarobiť viem na seba aj sama, teda nepotrebujem aby mal muž príjem za dvoch, nechcem muža, ktorého budem musieť JA raz živiť. Krátkodobo sa človek dostane do všelijakej situácie a to viem pochopiť, aj potiahnuť, no on takto funguje 6 rokov a nemá žiadny plán ani víziu budúcnosti. To je za mňa tiež vo všeobecnosti veľké nie. Ale toto sú moje vlastné preferencie na partnera.

anonym_b4f2b9
2. mar 2026

Ani by som nad takym neuvazovala, bude ti len na obtiaz. Raz som bola na rande s podobnym pripadom, bol doma uz dlhsie kvoli nejakym bolestiam chrbta, nemoze chodit, nemoze sediet v kine, nemoze xyz, ale zrazu ze chodi pracovat do zahradky - to vraj moze a nebude predsa cele dni sediet doma na PN. Pri mamicke s ktorou byval. No co ti poviem, utekala som od toho lenivca kade lahsie.

anjelicek26
2. mar 2026

A teraz si predstav, ze chcete ist na romanticky vikend, dovolenku a on je zaviazany starat sa o babku? Hlavne, ked vekom to pojde k horsiemu a bude ho potrebovat viac a viac...

biba_18
2. mar 2026

babka zomrie a bude opatrovať len sám seba? 😏

a0
2. mar 2026

Nie, nešla by som do takého vzťahu. Jedna vec je, že sa reálne musí starať o babku. Avšak mne to príde ako vypočítavosť z jeho strany, že sa mu nechce robiť, tak vzal opatrovanie, lebo sa teda neprebehne od starostlivosti. Nehovoriac o tom, že nerieši, čo bude v budúcnosti, čo je teda dosť podstatné mať aspoň aký taký plán.

anonym_624df8
2. mar 2026
@biba_18

babka zomrie a bude opatrovať len sám seba? 😏

@biba_18 nie, bude opatrovať mamu, nejakú diagnózu jej nájdu 😒

anjelicek26
2. mar 2026
@a0

Nie, nešla by som do takého vzťahu. Jedna vec je, že sa reálne musí starať o babku. Avšak mne to príde ako vypočítavosť z jeho strany, že sa mu nechce robiť, tak vzal opatrovanie, lebo sa teda neprebehne od starostlivosti. Nehovoriac o tom, že nerieši, čo bude v budúcnosti, čo je teda dosť podstatné mať aspoň aký taký plán.

@a0 na druhej strane zas nevieme, preco ma ten muz ID... teta je ID - 2x rakovina prekonana - je fakt slaba... opatruje otca popri tom, zvlada to ako-tak, dedko pije, je to s nim tazke...teta ma 60, dedko skoro 90, dvojmetrovy chlap.... stryko jej po robote chodi pomoct, lebo ho nevie ani dvihnut poriadne, dlho to uz nepojde...

bielasovicka
2. mar 2026

Zaujímavé že pracovať nevládze kvôli zdr. problémom,ale opatrovať vládze. Hm 😏

janinah
2. mar 2026

Starať sa o babku.ktorá chod8 po nákupoch.ale chuderka si sama nevie zobrať lieky,ktore moze mať nadavkované v liekovke.len vysypat na ruku a zjesť? A sprevadzat k lekarom ju moze na P aj on aj jeho mama. Mam v okoli pripad.35 r sa starala o mamu s rakovinou.zije s nimi trochu dementna babka ,mama zomrela.tak sa stara o babku a nechodibdo prace uz asi 4 ty rok.Lenze byva s nimi jej otec čiperny sochodca,takze o babku by sa kludne mohol starat on.Ale mladej zene sa zapacilo byt doma.spať rano do 10 tej....Nie,za tychto okolnosti by som nemala zaujem o takeho chlapa.

anonym_b62f19
2. mar 2026
@puertorico

@anonym_ad8ffc poznám ženu ktorá sa stará o svojho svokra. ona poberá svoj ID + svokrov dôchodok + opatrovné na neho . cca má 1500€ mesačne . svokor je v pohode a nie je ležiaci . to len jej sa nechce chodiť do práce a takto sa ostatným smeje , že má väčší príjem ako niekto kto pracuje za minimálnu mzdu . aj toto je cesta ..... 🙈 takže možno ani jemu sa nechce pracovať . ale neohováram nikoho 😀

@puertorico a ty jej veríš, že svokor jej dáva svoj dôchodok 🙈

kavasmliekom
2. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_a209f2 prečo? Podotýkam, že mne o peniaze a majetky nejde. Ja sa o seba a o svoje dieťa viem postarať, plus dieťa má otca a máme spolu dobrý vzťah. Len ma zaujíma, prečo nie?

@anonym_autor ja nie, nie preto, že nepracuje, že má id, ale preto, že dospelý muž žije s mamou a babkou. Keď sa aj dáte dokopy, kde budete ? Ty u seba, on u mamy? Alebo si ho nasačkuješ k sebe a budeš mu variť? To mu potom stačí ten id, lebo nemá žiadne výdavky. Keby musel, pracoval by, teraz nemusí a ani nechce. Je o neho postarané. Môže vyzerať ako model, keď z neho nič nebude.

autor
2. mar 2026
@anjelicek26

A teraz si predstav, ze chcete ist na romanticky vikend, dovolenku a on je zaviazany starat sa o babku? Hlavne, ked vekom to pojde k horsiemu a bude ho potrebovat viac a viac...

@anjelicek26 no veď o to ide. On nikde nechodí kvôli babke. Chcem ísť niekde cez deň, nemôže, lebo ide s babkou tam a tam. Chcem ísť niekde na víkend, tak zatiaľ nič, lebo treba byť s babkou. Ako chápem ho, babka sama nechodí, potrebuje jeho pri sebe, je ťažká a mama ju nezvláda. Len je fixovaný na ňu. Babka má 80 rokov a vyzerá mimo problémov s pohybovým aparátom relatívne fit. Druhá vec, že ona nevie poriadne po slovensky, tak jej všetko prekladá 🙂.

anonym_ad8ffc
2. mar 2026

Si zamilovaná, stále ho obhajuješ. Ešte si mu pridala tlmočenie, ale keď tie ružové okuliare zložíš, pochopiš, že dobré ti baby radili.

anonym_ad8ffc
2. mar 2026

Jeho mama o tebe vie? Poznáte sa? Nešiel by na víkend, veď z čoho by to zaplatil? Doma má mamahotel, nič mu nechýba. Stretávate sa u teba doma?

puertorico
2. mar 2026
@anonym_b62f19

@puertorico a ty jej veríš, že svokor jej dáva svoj dôchodok 🙈

@anonym_b62f19 samozrejme. je to moja ex svokra a veľmi dobre viem ako to u nich chodí .

Strana
z3