icon

Má žena s parochňou šancu na vzťah?

niki35
29. feb 2024

Dobrý večer prajem všetkým

Zaregistrovala som sa tu nedávno pretože som sem chcela pridať túto tému , ale zároveň tu sem čas od času prídem pozrieť nejaké príspevky a najnovšie aj niečo okomentovať 🙂

Táto otázka zrejme smeruje hlavne na mužov , ale budem rada za každý názor či už od muža alebo od ženy

Mám 30 rokov a v podstate už od detstva mám problém s vypadávaním vlasov. Každým rokom sa to postupne zhoršovalo a u lekára mi nezistili nič. Ešte sa nevzdávam a chcem skúsiť trichologicke vyšetrenie či mi náhodou nebudú vedieť zistiť príčinu. Mám podozrenie, že je to buď alopecia , alebo je to dedične , takže s tým proste neviem veľa urobiť. S nikým sa o tom veľmi nerozprávam lebo je to pre mňa ako pre ženu veľmi citlivá téma.

Neberte to ako chválenie , ale ľudia v mojom okolí mi vravia, že som atraktívna a mám peknú tváričku. Som samostatná , ambiciózna, veselá lenže ja vnútorné veľmi trpím ale nikto o tom nevie. Len tí najbližší. Som nejaký čas single, ale cítim, že by som už aj chcela vzťah, ale nehľadám nasilu. Nosím príčesok z vrchu lebo mám veľmi riedke vlasy, ale nevyzerá to vôbec umelo a je to upravené tak, že ľudia o tom nevedia. Odkedy to nosím, tak je môj život kvalitnejší lebo sa už tak nehanbím ísť medzi ľudí, ale zaujímalo by ma ako to vnímajú muži. Či by im to veľmi vadilo keby mali mať priateľku, ktorá si pomôže takto s príčeskom. Popravde, keď vidím ,aká je teraz povrchná doba, tak sa občas cítim ,ako keby to bol hendikep. Už som zažila niekoľko blbých komentárov aj od mužov

sheila121
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
29. feb 2024

@niki35 poznam zenu, ktora nema vlasy, ale vlastnu rodinu ma.

hugger
29. feb 2024

@niki35

Su ovela väčšie hendikepy ktore ludia maju a nadviazať vztah im to nebráni. Asi by som vsak odporucilhovorit o tom zavčasu nech kandidáti nemaju pocit ze su klamaní. Ideálne si dat na zoznamku par umeleckých fotiek s hlavou oholenou dohola.

Mam vo svojim okoli mladú zenu ktora nosí parochňu lebo stratila vlasy v dôsledku autoimunitnej choroby a v atraktivite rozhodne nezaostáva.

Paradoxne. pekna tvar alebo telo moze byt na príťaž lebo budes priťahovať povrchných muzov.

marcellka32
29. feb 2024

Napíšem ako žena...ak ešte nemáš potvrdenú alopeciu, tak prečo vahas ísť na vyšetrenie? Ono stále sa dajú vlasy zachrániť, resp.zastavit padanie vlasov...píšem ako preliecena z alopecie

dominikamacakova
29. feb 2024

Tak predpokladám, že vzťah má byť o niečom inom ako o hustote vlasov.

pralinka25
29. feb 2024

@marcellka32 to sa da preliecit? myslela som ze je to nezvratne. tak super potom.

januska12323
29. feb 2024

Bol by veľmi povrchný ak by ho parochňa odradila.

vanilkovazmrzka
29. feb 2024

Pozri sa na tuto zenu. Tiez ma nejaky problem s vlastnymi vlasmi, uz si presne nepamatam aky. Na drvivej vacsine fotiek ma parochne, je s tym uplne v pohode, prezentuje sa tym, a je uplne nadherna.

https://www.instagram.com/real.wig.fun/

Chapem, ze si na to citliva, ale skutocne su to “len” vlasy… dokonca nieco, co mozes lahko zakryt, a zit plnohodnotny a najma zdravy zivot 🙂

slovakboy
29. feb 2024

@niki35 máme kolegyňu, ktorá sa narodila bez vlasov a nosí parochňu. Nikdy by som to nezistil keby mi to nepovedali “starostliví” ľudia. Je vydatá má deti. Ja osobne by som s tým nemal problém. Vonku s parochňou mohla by ich aj meniť a doma v posteli aj bez. Muži ktorým ide o prestíž a hľadajú si ženy podobne ako autá alebo v minulosti kone, tak takí majú aj s menšími nedostatkami krásy žien problém. Teraz sa venuj sebe a prijatiu seba samej aj s tým aká si. Prijímam sa a mám sa rada. Aj kee mám prívesok aj tak sa prijímam a mám sa rada. Opakuj si to nahlas dvadsať krát za sebou. Keď balíš muža bez nejakej hanby mu to hneď povedz. S úsmevom: chcem aby si vedel, že nosím príčesok a možno neskôr aj parochňu. Ked ti to vadí pochopím to. Postupne si na to zvyknes a budeš so sebou spokojná. Teraz sa trápiš lebo to odmietaš a bojuješ s tým. Keď sa prijmes dosiahneš pokoj.

buberova
1. mar 2024

Tiež viem o pani ktorá vôbec nemala vlasy a mala manžela a deti 🙂

babulkomale
1. mar 2024

@niki35 mozno sa mi to lahko hovori kedze tento problem nemam, ale pocas desatroci som videla naozaj rozne hendikepovanych ludi, co mali zdravych partnerov, aspon na prvy pohlad ( nevieme kto s cim bojuje).
Vozickari, ludia s jednou nohou kratsou, pani s deformovanym okom - normalne nalicena, upravena, pracujuca, pani bez ruky, nepocujuci...
Nechcem zlahcovat, ale v tychto suvislostiach su vlasy to najmenej, hlavne ak to mozno este mozes liecit. Neviem podrobnosti, ale vidala som vzdialenejsiu susedu v satke, uz som mala stresy ze ma rakovinu, mlada zena do 40 a vysvitlo ze alopeciu a teraz ma huste dlhe vlasy, tak snad mas nadej aj ty.
Drzim ti palce. Mas sancu najst super chlapa, co nebude povrchny hlupak.

baribaldi
1. mar 2024

Mám niekoľko kámošiek, ktoré sa vo veku medzi 22-26.rokov nechali ostrihať dohola z rôznych dôvodov, zdravotné - rebélia- móda v partii, vypadávanie vlasov, všeličo... Aj predtým aj teraz majú vlasy pod lopatky.
Viem, že toto je iná situácia ako tvoja, ale nič to na mužskom záujme o nej neznížilo, hoci ja som to vnímal iba z pozície kámoša alebo pozorovateľa.
Aj mne osobne imponujú u žien dlhé vlasy, ale zaujímavosť u žien spočíva podľa mňa v niečom inom. Poznám ženy sršiace dookola sexaplom a pritom som ich nikdy nevidel s rozpustenými vlasmi, stále iba stiahnuté do gumičky či sponkami, že už z 3.metrov je fuk či sú bez vlasov, s vlasmi ale v kúpacej čiapke... A muži sa po nich obzerali kvôli niečomu úplne inému - postave, chôdzi, držaniu tela, úsmevu či sebavedomiu
Ak sa zapáčiš nejakému mužovi a preskočí iskra, vadiť by to nemuselo vôbec

niki35
autor
2. mar 2024

@hugger viem že su oveľa väčšie hendikepy a uvedomujem si to. Ja len toľko, že zažila som niekoľko komentárov k tomu hoci som vysvetlila, že to je niečo, čo nezmením zo dňa na deň.. poprípade vôbec..ale viem si to šikovne "zamaskovať". Začala som sa kvôli tomu neskôr cítiť menejcenne. Nedávam to najavo, ale vo vnútri to tak cítim

Keby som bola na zoznamke, tak holohlave fotografie by som si tam nedávala. Ak by som videla, že niekto má záujem, tak určite by som dotyčného s týmto oboznámila aby sa necítil nejak oklamaný.

niki35
autor
2. mar 2024

@marcellka32 skúsila som už lekárov ale nič. Nemám potvrdené čo je príčinou. Preto by som chcela ešte skúsiť to trichologicke vyšetrenie ale aj tak to bude zrejme beh na dlhé trate ešte.
Inak som si myslela že alopecia sa nedá liečiť a že sa dá len spomaliť jej priebeh . Zaujímal by ma tvoj príbeh ako si sa vyliečila z alopecie. Môžeš mi napísať správu? 🙂

niki35
autor
2. mar 2024

@dominikamacakova samozrejme🙂 s tým súhlasím. Asi som len natrafila na povrchných mužov .. a možno aj nie. Ja už bez príčesku fungovať nemôžem. Také to je zlé. Každopádne súhlasím že vzťah je o niečom inom a uvedomujem si to. Len som zrejme nemala šťastie ešte.

niki35
autor
2. mar 2024

@vanilkovazmrzka zakrývam to a snažím sa žiť plnohodnotný život 🙂
Ďakujem za ten link. Pozrela som si to a je to super, vyzerá to veľmi prirodzene

niki35
autor
2. mar 2024

@slovakboy veľmi pekný komentár 🙂 povzbudil ma. Ďakujem

laurita285
2. mar 2024

Pokiaľ nemáš jazviaci typ alopécie tak je to riešiteľný problém a keby aj nebol, muža si nájdeš...

niki35
autor
2. mar 2024

@laurita285 nie je jazviaci. Skôr je to tak že to mam rovnomerne po celej hlave. Hore viac , dole menej. Asi by som to prirovnala k androgennej alopecii

angelous1991
2. mar 2024

Ja mám vitiligo po celom tele a aj som sa vydala aj dieťa mám a dokonca som nikdy nemala núdzu o chlapcov od puberty .
Keď budeš príjemná prirodzená a budeš mať charizmu tak každému bude jedno či máš parochňu alebo nie a hlavne teda tomu normálnemu . Sme ľudia nikto nie je dokonalý a každý s niečím bojuje .. a taký chlap čo hľadí len na vzhľad tak takých ja nemôžem ani cítiť a ani by som mu pohľad nevenovala, lebo takí sú veru .