icon

Má zmysel odpustiť priateľovi po druhej chybe?

4. nov 2025

S priateľom sme spolu dva a pol roka. Rok spolu žijeme. Snažíme sa o bábätko. Ja som prišla o prácu. Pracovala som ako recepčná na hoteli. Jeden chlap má tam obťažoval a vedenie hotela s tým neurobilo nič tak som sa rozhodla dať výpoveď. Priateľ neriešil financie a naozaj ma podporil. Ja som bez praxe ale bola nervózna a začali sme sa často hádať. Dopadlo to tak že sme sa rozišli. Odisla som k rodičom. Pár dní na to prišiel za mňou porozprávali sme sa obaja sme si chýbali a uvedomili sme si že to bol len skrat a správame sa ako deti. Povedali mi ale, že pocas nášho rozchodu písal inej žene. Vraj šlo len o pár sprav z trucu. Ženy on je dobrý partner, ľúbim ho, rozumieme si, máme spoločny humor, často pre mňa robí pekné veci, často má vezme na výlet, ale toto je pre mňa červená vlajka. Sľúbil mi že sa to už nebude opakovať ale ja neviem. Podobná situácia sa stala pred rokom keď sme sa pohádali. Šiel na Instagram a niekomu napísal. Nie nepodviedol ma ani a nimi nešiel na rande a šlo len o pár správ. Ale je to niečo čo vo vzťahu nechcem a stalo sa to druhý krát. Ma zmysel to s komunikovať alebo ako to mám podľa vás riešiť ?

Strana
z2
danica2711
5. nov 2025

@anonym_autor asi by ste obidvaja mali najprv dospieť

krasneleto
5. nov 2025

@anonym_autor ako dospelý a vyzretý partner mi nepride. prepac. v zivote budete riesit ovela vacsie veci, ako beznú hadku. zakazdym lezie na socialne siete a z trucu si vypisuje? to je prosim ta , co za chovanie? a ked teda v tom nic nie je, preco ma potrebu ta o tom teda iformovat... ?????

zara3
5. nov 2025

Ja som zastanca toho, ze v ozajstnej laske neni ziadne vypisovanie inej zene ale tak isto lož. Ked sa ti toto stalo v práci, mala si mu to povedat, nechat ho naj ta sám ochranuje, bud si to vyriesi s tym dotycnym, alebo ti povie co mas robit v práci myslím tím že sa dohodnete obaja, nie ze ta bude kontrolovat. Mala si mu dat sancu, ze je tvoj chlap a ty si tym l, co si sposobila narusila jeho muznost a doveru v tebe. On si mohol pomysliet, ze neni ohna bez iskry - cize si daco urobila v práci ty, ze si odisla len tak. Však fantazia hraje rolu jak v chlapskom tak aj v zenskom světě.
Nevieme, co je v hlavě toho druhého, co ho zaboli, či len pohľad druhého po inych, alebo pokec- v inom smyslu než obecnom. Ked do toho chces ist musite obi dvaja nakreslit pimyslnu tlstu ciaru, dat si pravidla, aby sa vasa dovera mohla ozivit. Niekedy len pochyby mozu byt fatalne pre vztah, nie kazdy sa dokaze preniest cez pocit nedovery v druhého.

zara3
5. nov 2025

@anonym_autor svojmi skusenostmi si mozete vybudovat velmi silný vztah, ktory nic neoblomi, ak si uvedomite, jak ste si pre seba navzajom vzácny a ze si nedokážete vedle seba představit niekoho ineho. Potom tam sanca je. Pokial sa chcete obaja změnit.

ekira1
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_aa5657 hádky boli často kvôli mne. Bola som extrémne vytočena zo všetkého. A zaklamala som mu. Povedala som mu že dávam výpoveď. Nepovedala že tam na mňa niekto niečo skúšal. Povedal že to v ňom vzbudzuje pochybnosti a chce sa rozísť

@anonym_autor ty mu klameš a jemu nevieš či máš odpustiť, že je ku tebe úprimný? Teda, pre mňa by bola červená vlajka klamstvo priamo do očí. On druhej písal slobodný bez záväzkov. A čo jej vlastné písal?

lentakyterapeut
6. nov 2025

Cize on robi chyby aj TY robis chyby. Podajte si ruky a zivot ide dalej

sevrin
10. nov 2025

@anonym_autor skúsim ti to vysvetliť veľmi stručne: u mužov, nehovorím u všetkých, ani to asi nebude ani väčšina, ale určite je to značná časť, ide o formu akejsi obrany pred stresom, ktorý u neho mohol vzniknúť možnosťou rozchodu. Ty si odišla a on sa dostal do stresovej situácie s ktorou si nejako musel poradiť. Tým že si začal písať s inými ženami, proste mal pocit, že sa musí možno vyrozprávať alebo zahnať myšlienky, hocičo spraviť, len aby nemyslel na to čo sa stalo medzi vami.

astrobot
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_509ac8 úprimne neviem. Nikdy nemal zaheslovany mobil a často som používala jeho telefón. Nehrabala som sa mu tam ale myslím že keby niečo skrival tak mi ho nedá

@anonym_autor nerieš hlúposti,uvedom si,že proste chlap bude vždy hľadať iné,flirtovat..tak isto ako aj zena..aj keď nie hneď,tak po rokoch určite . Užívaj si života..;)

Strana
z2