icon

Má zmysel povedať svokre o dedičných povahách?

26. apr 2025

Ahojte, udiala sa nam taka vec. Nas mladsi syn sa u svokry nahneval, vzplanul a nadaval(do riti, debil). Svokra bola z toho hotova a hovorila svojmu synovi, aby ho prevychoval(bil). Muz mi to povedal az doma, v aute bol nahnevany, nadaval(vulgarne aj pred detmi). Mam povedat svokre, ze jej vnuk je cely jej syn, len sa u nich pretvaruje a aj ked je nahnevany, cusi? Doma, ked sa nahneva-krici, vulgarne nadava(tento stav ma tak 3x do roka), bucha pastou do stola. Ano, nas mladsi je zive dieta s vlastnym nazorom a moj muz jeho "drzu povahu" nedava. Ale vlastne je jeho kopia-ked sa na nieco nahneva. Chcem, aby svokra vedela, ze moj syn nie je zly, ani zle vychovany, proste zdedil vybusnu povahu po otcovi(obaja su este aj rovnake znamenie). Je vhodne, aby som jej to povedala? Rypacky, rolujte nizsie, poprosim slusne nazory na moju otazku. Dakujem Vam.

Strana
z2
autor
26. apr 2025
@nikaeli

Vieš, ale keď bude tvoj syn takto reagovať v škôlke, v škole, budú to učiteľky riešiť. A čo im povieš? že to má po ockovi? snažím sa ti vysvetliť, že aj keď sa hneváš na svokru a cítiš krivdu, musíš reagovať a synovi vysvetľovať, že takto sa hnev nerieši. Problém nezmizne tým, že zanadáva, či tresne po stole....

@nikaeli zas lepsie hnev ventilovat, ako ho dusit v sebe. Z toho su zas choroby.

mikadooo
26. apr 2025

Synovi by som povedala, že tak xy-roční chlapci nerozprávajú a poprosila by som ho, nech pred babkou takto nerozpráva. Mužovi by som povedala, nech takto nerozpráva pred deťmi, že to potom berú za normálne, že aj oni môžu a nie, nemôžu deti takto rozprávať bohužiaľ, lebo sú deti. Babku a jej výchovné rady - jedným uchom dnu a druhým von. Nič by som jej nehovorila. Nič tým nevyriešiš, zaprie to svokra a asi aj muž, obaja povedia, že nemáš pravdu, vyjdeš z toho ako chudera, vybodla by som sa na to.

taktotedanie
26. apr 2025

Jasne povedz co vychovala to ma teraz vo vnukovi

maranco
26. apr 2025

Skús svokru neobviňovať z výchovy, ale to otočiť že potrebuješ od nej pomoc, aby manželovi dohovorila nech v hneve tak nerozpráva pred synom.

huxy
26. apr 2025

Deti vo väčšine opakujú čo vidia a počujú doma a u svojich kamarátov, s ktorými trávia čas. Nadávky nemajú nič s temperamentom či povahou 🤦‍♀️

beata_k
26. apr 2025

A myslis, co ti svokra povie? Ved ti uz povedala. Mas si dieta zbit, tak ako to urobila ona. Budes mat "poslusne" dieta, tak ako si ona vychovala svoje dieta. Zhruba to ti povie.
A po dalsie, tvoj muz je uz davno dospely clovek a o svojich nadavkach rozhoduje sam. ( 3x do roka? To v aute sa uz pocita?)

misicka31
26. apr 2025

Teba trápi vlastne čo?Že muž sa boji rodičov tak čuší a neukaze sa,správanie dieťaťa,ktoré opakuje čo vidí doma alebo svokrina poznámka,keď sa tu este smeješ nad tým,ako syn povedal,že je z jeho vajec?🤷Dohovoriť mužovi a potom synovi.A svokre?Vysvetliť pojem rešpekt a strach.

zmrzlinka2021
26. apr 2025

Prečo riešiš čo si myslí svokra a neriešia svojho muža?

lauriik
26. apr 2025

A co cakas, ze sa stane ked jej to povies? Ved ona tvojho muza vychovala tak asi vie co je to zac.
Ja by som jej vysvetlila, ze ona uz svoje deti vychovala a teraz vychovavas ty svoje. A nech to necha na teba a manzela a neplete sa do toho.

kavasmliekom
26. apr 2025

Za mňa by bolo vhodnejšie vysvetliť synovi, že je normálne sa hnevať, ale nadávať a búchať, nie je pekné. Čo to má so znamenim? A tiež by som uzemnila muža.
Svokra za to, už, žiaľ, nemôže, ako sa spravate doma pred dieťaťom.

deti95060810
26. apr 2025

si myslím že svokra veľmi dobre vie akú povahu má jej syn...
autorka, vážne len 3 krát do roka má manž. také stavy? nie náhodou 3 krát do týždňa?

ivangeline
26. apr 2025

Dieťa opakuje, čo počuje.. a nie, určite to nie je 3x do roka..

petronelag
26. apr 2025

Podľa mňa svokre nič také nehovorte, že je ako jej syn. Ona syna naučila, aby pred rodičmi takto nenadával a on to dodržuje, čo je celkom výkon.
Ona nepovedala, aby ste hotiež bili, ale našli spôsob, aby sa sa učil ovládať a nie všade si ventiloval hnev (napr. ani v škole nie, ani u st.rodičov nie), čo by mu prospelo. vy sa musíte snažiť vo vlastnom záujme mu to vysvetľovať, kde je to neslušné.

flavia1
26. apr 2025

Mne tam rezonuje stále jedna vec... Ak má Tvoj manžel výbušnú povahu,musel ju mať od detstva. Ak teda hovoríš o povahe, tak jeho matka ho musí poznať aj takého.

liusa82
26. apr 2025

no áno decká ho môžu naštvať aj do nepríčetna to je fakt.Mala som takú susedu ešte keď bývala s rodičmi doma bezdetná bola ako medík.Kludná,tichá,pokojná.. človek ani nevedel že žije a odkedy má vlastné deti normálne ju nespoznávam.Furt len blačí ako tur,jeduje sa je výbušná..ide jej to na psychiku.Takže áno.Môžu to kludne zmeniť aj deti a odrazu je človek ako uzlík nervov

nin12345
26. apr 2025

Dieťa nemá automaticky povahu že nadáva on to má od svojho otca u ktorého takéto správanie vidí a teda áno svokre by som to povedala nech zmlkne lebo nevychovany je jej syn

autor
26. apr 2025
@huxy

Deti vo väčšine opakujú čo vidia a počujú doma a u svojich kamarátov, s ktorými trávia čas. Nadávky nemajú nič s temperamentom či povahou 🤦‍♀️

@huxy toto nie je pravda. Kamaratkin muz nadava vulgarne denne a ich deti, napriek tomu, ze to pocuju denne, si to nedovolia. My tak nerozpravame(muz 3x do roka) a nas syn ale vulgarne nerozprava-iba do riti a debil povedal.. a ona chce, aby sme ho za to bili..

autor
26. apr 2025
@nin12345

Dieťa nemá automaticky povahu že nadáva on to má od svojho otca u ktorého takéto správanie vidí a teda áno svokre by som to povedala nech zmlkne lebo nevychovany je jej syn

@nin12345 nie, moj muz ma taketo amoky 3x do roka. Takze to syn doma nepocuje.

autor
26. apr 2025
@liusa82

no áno decká ho môžu naštvať aj do nepríčetna to je fakt.Mala som takú susedu ešte keď bývala s rodičmi doma bezdetná bola ako medík.Kludná,tichá,pokojná.. človek ani nevedel že žije a odkedy má vlastné deti normálne ju nespoznávam.Furt len blačí ako tur,jeduje sa je výbušná..ide jej to na psychiku.Takže áno.Môžu to kludne zmeniť aj deti a odrazu je človek ako uzlík nervov

@liusa82 mozno ventiluje, ze doma musel drzat usta, nemohol sa prejavit a teraz buchne na syna..

autor
26. apr 2025
@flavia1

Mne tam rezonuje stále jedna vec... Ak má Tvoj manžel výbušnú povahu,musel ju mať od detstva. Ak teda hovoríš o povahe, tak jeho matka ho musí poznať aj takého.

@flavia1 tiez ma to napadlo.ved za co by ho bila, keby bol tichy, kludny, poslusny?

autor
26. apr 2025
@kavasmliekom

Za mňa by bolo vhodnejšie vysvetliť synovi, že je normálne sa hnevať, ale nadávať a búchať, nie je pekné. Čo to má so znamenim? A tiež by som uzemnila muža.
Svokra za to, už, žiaľ, nemôže, ako sa spravate doma pred dieťaťom.

@kavasmliekom nie, my sa tak doma nespravame. Syn hovori debil-odkedy bol v skolke(uz je v skole). Tam podchytil to slovo. Vtey este nebol taky "drzy", aby sa mal tatina na neho za co hnevat..

autor
26. apr 2025
@deti95060810

autorka, vážne len 3 krát do roka má manž. také stavy? nie náhodou 3 krát do týždňa?

@deti95060810 ano, on je kludnej povahy. Ale ked sa nakopi, buchne.. nikdy taky nebol, az ked mladsi syn zacal "vystrajat"(zevraj je drzy-podla mna len prejavuje svoj nazor, co sa mne na nom praveze paci..)

autor
26. apr 2025
@deti95060810

@deti95060810 takze ano, 2-3x do roka chyti taky amok😉

kavasmliekom
26. apr 2025

Tak potom prečo to zvalujes na otca a nie na škôlku? A áno, deti zo škôlky donesú domov krásny slovník. Aj môj syn dokonca aj horšie. Ale vysvetlila som mu a hlavne vie ovládať hnev. Netrieska ani sa nehadze o zem. Piští, vrieska, reve, ale po 5 minutach je dobre.

autor
26. apr 2025
@huxy

@huxy nejde o nadavky, ale vybuchy hnevu.to je v nom..

autor
26. apr 2025
@kavasmliekom

Tak potom prečo to zvalujes na otca a nie na škôlku? A áno, deti zo škôlky donesú domov krásny slovník. Aj môj syn dokonca aj horšie. Ale vysvetlila som mu a hlavne vie ovládať hnev. Netrieska ani sa nehadze o zem. Piští, vrieska, reve, ale po 5 minutach je dobre.

@kavasmliekom lebo nema 10r a bliziacu sa pubertu. Moj syn sa nikdy o zem nehodil..

rozculena
26. apr 2025

je úplne jedno,v akom znamení sa narodil.🙄
A ktoré to je znamenie? lebo ja tiež nadávam,tak aby som sa mala na čo vyhovoriť,že to nie ja,to znamenie za to môže.

Strana
z2