Má zmysel pracovať na problematickom manželstve?
S manželom sme spolu 11 rokov, máme 2 deti 6 a 4 roky, obaja sme pred 40tkou. Obaja pracujeme, dobre zarábame, sme relatívne zabezpečení.
Manžel mi vôbec nepomáha v domácnosti ani s deťmi, pritom on má pocit, že mi pomáha dosť. Ja nie som nejaký Monk na poriadok, ale napríklad chcem, aby boli ráno ustlate postele, keď sa urobí jesť, uprace sa kuchyňa, po jedle sa uprace stôl. Doma varím, upratujem, riešim nákupy a kompletne sa starám o domácnosť len ja.
Vozenie detí je len na mne, všetky mimoškolské aktivity, rovnako aj staranie sa o to, aby boli čisté a nič im nechýbalo. On je stále len unavený, keď príde z práce, hrá sa s mobilom alebo na Pc. Cez víkend dlho spí, ráno keď vstane, neuprace posteľ, maximálne ide robiť niečo okolo domu. Keď ideme niekam na výlet s deťmi, vždy všetko pripravím ja, on nás len zavezie. Ak má ísť niekam s nimi sám, vyžaduje na oplátku, aby som ich potom zobrala ja, nech má pokoj. Pritom deti beriem z domu na výlety často a rada. Ak mu niečo poviem, napríklad ho poprosím o pomoc, nikdy to nie je bez rečí, väčšinou sa urazi a potom sa so mnou nerozpráva. Ja som z toho otrávená, už radšej spravím všetko sama, ako počúvať jeho frflanie. Má cholericku povahu, takže často kričí na deti, niekedy aj na mňa. Má pocit, že všetko vie najlepšie, takže ani nemám chuť mu v ničom oponovať, ja som skôr ta, čo chce mať pokoj. Čo sa týka nášho vzťahu, ja som už dosť znechutená, nemám chuť ani na sex s ním, hlavne ak sa cez deň pohadame. Samozrejme, on je z toho frustrovaný, lebo mu to chýba.
Napriek všetkému ho deti milujú, vie sa im venovať, zahrá sa a nimi. Ja som ho milovala, ale po všetkých týchto problémoch som už začala premýšľať, čo s naším vzťahom. Debata s ním je ťažká, keďže on si myslí, že vina je len na mojej strane, on robí všetko správne a keď mu niečo poviem, akurát sa nahnevá a urazí.
Myslíte, že má zmysel pracovať na takomto vzťahu a ako si mám nájsť cestu k vlastnému manželovi? Mám ho nútiť aby mi pomáhal a staral sa viac?
rozviesť sa môžeš , len čo potom.
nájsť nového chlapa kvôli deťom je obtiažne.
Sú jedinci čo majú problém s cudzími deťmi, popr. natrafíš na chlapíka čo nemá ani len také hodnoty ako mal ex.
A roky letia.
@anonym_autor Mate male deti,takze sa urcite oplati zabojovat. Mala si ho od zaciatku zapajat,preco vsetko robis ty? Mas toho na pleciach velmi vela. Zadeluj mu ulohy. On nie je typ,ktoreho by sameho napadlo. Ale tak,ked mu povies,povysavaj,tak spravi? Musis si len zvyknut na to,ze mu budes hovorit,co ma robit.
Zadaná slobodná matka
@anonym_autor Mate male deti,takze sa urcite oplati zabojovat. Mala si ho od zaciatku zapajat,preco vsetko robis ty? Mas toho na pleciach velmi vela. Zadeluj mu ulohy. On nie je typ,ktoreho by sameho napadlo. Ale tak,ked mu povies,povysavaj,tak spravi? Musis si len zvyknut na to,ze mu budes hovorit,co ma robit.
@marca12 ako keby bol jej syn v puberte. To by som vydržala začas a dopo
Preco nevozi deti on na kruzky, prva chyba, doma e prace robim prevazne ale nakupy a smeti, to prakticky robi len manzel ked idem varit vsetko mi nakraja atd a to uz je potom dost velka pomoc, mozno skusit naposledy nejake prerozdelenie uloh, a zapajat aj deti pomaly, teda to starsie
Čo akože mas z tohto chlapa? Aj týždeň s takým by mi bol dlho… kvalita vzťahu blízka nule podľa popísaného
Máš nejakú kamarátku s ktorou by si odišla na týždeň na dovolenku? Len ty sama? Jemu nechať deti, aby vedel čo to obnáša. Veľmi sa ti čudujem, že si ho nezapájala od začiatku úplne do všetkého. Toto by som ja rozhodne netrpela. Máš tri nesamostatné deti. Nemáš partnera, nemáš oporu, nemáš pomoc. Taký chlap je úplne zbytočná príťaž v domácnosti, bez neho by si mala menej roboty, menej starosti a nemusela by si počúvať jeho frflanie. Jeho hanba nefacká, keď vidí vlastnú ženu, ktorá je zrobená a unavena? Každý den mu napíš zopár vecí, ktoré bude mať na starosti iba on.
@marca12 to nie je riešenie, aby mu všetko hovorila, čo má robiť. Veď si nezobrala retardovaného človeka za manžela. Keby som ja mala všetko môjmu manželovi hovorit, tak ho snáď prizabijem. Veď nie je debilný. Ja by som ani neverila, že takito chlapi vôbec existujú, čo doma nemajú potrebu žene pomôcť a odbremeniť ju. Môj manžel automaticky urobí všetko sám od seba.
@anonym_autor toto je problem vo viacerych rodinach. Zeny vacsinou trpia kvoli detom. Sem tam sa nejaka zbali a odide. A potom tu muz pise ze nechape co sa stalo a chce zenu spat. Diskusia z dnes rana. Presne toto sa mu stalo, pohodlnost, vychcanost zatvaranie oci pred povinnostami, ignoracia. A ak mu to zena vytkne tak krik, cholericke vystupy lebo chce mat svoje pohodlicko. A vo finale si mysli ze ma zena niekoho ineho, ze predsa nemohla odist preto ze si neustlal postel alebo ze nechcel travit cas s detmi.
@citronove_koliesko na 3 dní je málo, aspoň do kúpeľov na 2 týždne a nechať mu v skrini iba 2 kusy trenírok. Nech si užije vpredu mapu a vzadu škrkátko 🤯
@anonym_autor oh by som mu ten sex nedala vôbec...normálne smutno mi je .Nebola by aom z takým..ty anj nepocítiš ze budes bez neho.A ti poviem niekedy je lepšie samej ako nechať po sebe kričat a kazdý den pocitovať tú nevyváženosť a vweu milujem deti...máme 3 ale niekedy sa ozaj citim unavene..ako otrok
@anonym_autor výbav si lekára, ktorý ti dá na ruku sadru na týždeň, na pravú ruku, že ju máš preťaženú.Po práci nastúpi ten tvoj darebny magor do služby v domácnosti a nech si užíva.
A pekne nakupit, navariť, okúpať deti, upratať po večeri, pustiť práčku, po praní vyvešať prádlo a večer poriadny sex.😛 Môj, keď ma videl že žehlím, sa má spýtal: relaxuješ?.....
Zaplatit upratovacku? normalne mu povedz, ze uz odmietas robit to vsetko a ked chce sex, tak si najmete pani na upratovanie, nakupy si daj doviezt z tesca, rob len to vozenie deti na kruzky. Napr. pride pani upratat 1-2x do tyzdna, vsetko, bielizen, podlahy, prach, to co treba, bude vas to stat peniaze, asi aj dost, ale on aspon uvidi, ze vsetka ta praca, co si robila ty zadarmo, je ohodnotena tou sumou, co zaplatite upratovacke. Chce sex- nech plati upratovacku, alebo budes upratovat ty, ale nech sa uplne rozluci so sexom a tretia moznost, ze bude robit aj on.
@anonym_autor výbav si lekára, ktorý ti dá na ruku sadru na týždeň, na pravú ruku, že ju máš preťaženú.Po práci nastúpi ten tvoj darebny magor do služby v domácnosti a nech si užíva.
A pekne nakupit, navariť, okúpať deti, upratať po večeri, pustiť práčku, po praní vyvešať prádlo a večer poriadny sex.😛 Môj, keď ma videl že žehlím, sa má spýtal: relaxuješ?.....
@2691 tak ale moja mam napr. Pri zehleni naozaj relaxuje 😂 ja to z duse nenavidim
@2691 Si to predstavujes ruzovo. Vies co by urobil? Nechal ju robit s tou sadrou.
@anonym_autor Ja som v takom manželstve už 40 rokov a každý deň sa modlím (ináč som ateista), aby mi šéfka dala služby navyše a aby som nemusela byť doma a riešiť tie jeho nespokojné sr*čky každý deň! Stále frfle, s ničím nie je spokojný, nenakúpi, nenavarí, neuprace, stále musí mať pravdu🙈 Je mi z toho zle, som frustrovaná a bojím sa, že jedného dňa vybuchnem a ho zabijem, no a potom aj seba, nech je konečne pokoj😢
@anonym_autor Ja som v takom manželstve už 40 rokov a každý deň sa modlím (ináč som ateista), aby mi šéfka dala služby navyše a aby som nemusela byť doma a riešiť tie jeho nespokojné sr*čky každý deň! Stále frfle, s ničím nie je spokojný, nenakúpi, nenavarí, neuprace, stále musí mať pravdu🙈 Je mi z toho zle, som frustrovaná a bojím sa, že jedného dňa vybuchnem a ho zabijem, no a potom aj seba, nech je konečne pokoj😢
@anonym_282921 mala by si na to ísť opačne - prudiť ty jeho až ho picne a budeš mať po ňom dôchodok 😏
@anonym_282921 mala by si na to ísť opačne - prudiť ty jeho až ho picne a budeš mať po ňom dôchodok 😏
@biba_18 Normálne máš pravdu...len sa obávam, že nie som schopná niekoho zabiť...Už len to pomyslenie, že do konca života ostanem v base, ak by som nemala silu zabiť aj seba...
@anonym_282921 poznam podobnú ženu.okrem toho frflania ju stále nahaňal,že chce sex.Odišla robiť opatrovateĺku do Rakuska a má sa tam vyborne. O ňom sa ti už povedať nedá.
A my mame 5 deti,ale muz je plnohodnotny otec,stara sa o deti,vozi ich do skoly aj zo skoly,a este aj mne urobi o pol noci jest do postele a to sme spolu 20r.Deti su sice uz velke,ale kruzky su v inej dedine,ked je v robote,nastupujem ja.Proste sa pri detoch striedame,aj poupratuje.Dnes sa hral s kotolnou,aj okolo domu robi.
Nuz mnoho zien to ma tazke,muzi sadnu pred tv a zena obskakuj ma,staraj sa o mna ako o dalsie dieta,este som vobec nedospel na rolu otca a manzela.
Mate to zeny velmi,velmi tazke.
Ja dakujem Bohu,ze mam muza presne takeho akeho som ho chcela mat.Nikdy nic by som na nom nemenila.A manzel je uzasny,na rukach by ma nosil.
Tebe ani rozhovor s nim nepomoze,chvilu sa bude pretvarovat a pojde zase do starych kolaji.
Bud sa s tym zmieris alebo rozvod,ulavi sa ti a budes omnoho stastnejsia.
@anonym_282921 ach, to sa strasne zle cita, tak to mate uz vyse 60, ty si zasluzis medailu, lebo toto su asi galeje. Najhrosie je, ze ti chlapi si to neuvedomuju asi ani, ze su neznesitelni.
Baby, ale toto su muzi. Ini, ako zeny. Vsetko.im musis povedat, co a ako maju urobit. Vzdy robia len jednu cinnost. Nechaju po sebe spust. Toto nie je nic neobvykle. Takto fungovali nase matky, tak fungujeme my, budu aj nase dcery. Ja nie som spokojna s tym, co mi urobi muz v domacnosti, lebo to urobi inac, ako ja. On inac nevie. Ja davno tvrdim, ze mi chlapa netreba, jedine na sex. Viem urobit aj muzske roboty. Toto vsetko zistis az v manzelstve a ani spolocne spoluzitie ta na to nepripravi, ked zalubena robis pre neho, co mu na ociach vidis. Muzi su jednoducho ini. Preto tu mnohe autorke pisete, ze podobnych mate doma. Aj moj je taky. Ak je k tomu este cholerik, je to na zvazenie.
Baby, ale toto su muzi. Ini, ako zeny. Vsetko.im musis povedat, co a ako maju urobit. Vzdy robia len jednu cinnost. Nechaju po sebe spust. Toto nie je nic neobvykle. Takto fungovali nase matky, tak fungujeme my, budu aj nase dcery. Ja nie som spokojna s tym, co mi urobi muz v domacnosti, lebo to urobi inac, ako ja. On inac nevie. Ja davno tvrdim, ze mi chlapa netreba, jedine na sex. Viem urobit aj muzske roboty. Toto vsetko zistis az v manzelstve a ani spolocne spoluzitie ta na to nepripravi, ked zalubena robis pre neho, co mu na ociach vidis. Muzi su jednoducho ini. Preto tu mnohe autorke pisete, ze podobnych mate doma. Aj moj je taky. Ak je k tomu este cholerik, je to na zvazenie.
@anonym_8620bf ale nie vsetci su taki, viem, ze ich je malo inych asi, ale su aj taki, co su pedantni, zastanu manzelku v akejkolvek praci, ci uz upratovnie, varenie a ak nie, tak zase zarobia primerane, aby si manzelka mohla odlahcit platenou vypomocou v domacnosti, alebo manzelka nepracuje a stara sa len o domacnost a deti. Ale ano, dost chlapov je takych, celkovo neokrochanych. Neviem cim to je, lebo moj muz doma nesmel robit nic, ale ked sa ozenil a prisli deti, tak robi, sam od seba. A obaja mame jedla, ktore vieme navarit lepsie ako ten druhy a tak sa teda striedame. Ziadna spust, ano, ked vari, tak len vari, ja pocas toho dam aj prat a dalsie cinnosti. Takisto upratat, je pedant, mozem sa spolahnut, ze to bude urobene tak ako ja chcem. Jedine co manazujem ja, su skola a lekari deti, tam zvcsa chodim ja, on v pripade, ze ja nemozem.

Nezila by som takto. A môjmu pod vplyvom miestnych diskusií viem občas povedať, že pokiaľ by bol ku mne protivny, slamku by krížom neprelozil, kritizoval by moju prácu bez vlastného pricinenia, tak rozhodne by som chuť na sex nemala.