Má zmysel pracovať na problematickom manželstve?
S manželom sme spolu 11 rokov, máme 2 deti 6 a 4 roky, obaja sme pred 40tkou. Obaja pracujeme, dobre zarábame, sme relatívne zabezpečení.
Manžel mi vôbec nepomáha v domácnosti ani s deťmi, pritom on má pocit, že mi pomáha dosť. Ja nie som nejaký Monk na poriadok, ale napríklad chcem, aby boli ráno ustlate postele, keď sa urobí jesť, uprace sa kuchyňa, po jedle sa uprace stôl. Doma varím, upratujem, riešim nákupy a kompletne sa starám o domácnosť len ja.
Vozenie detí je len na mne, všetky mimoškolské aktivity, rovnako aj staranie sa o to, aby boli čisté a nič im nechýbalo. On je stále len unavený, keď príde z práce, hrá sa s mobilom alebo na Pc. Cez víkend dlho spí, ráno keď vstane, neuprace posteľ, maximálne ide robiť niečo okolo domu. Keď ideme niekam na výlet s deťmi, vždy všetko pripravím ja, on nás len zavezie. Ak má ísť niekam s nimi sám, vyžaduje na oplátku, aby som ich potom zobrala ja, nech má pokoj. Pritom deti beriem z domu na výlety často a rada. Ak mu niečo poviem, napríklad ho poprosím o pomoc, nikdy to nie je bez rečí, väčšinou sa urazi a potom sa so mnou nerozpráva. Ja som z toho otrávená, už radšej spravím všetko sama, ako počúvať jeho frflanie. Má cholericku povahu, takže často kričí na deti, niekedy aj na mňa. Má pocit, že všetko vie najlepšie, takže ani nemám chuť mu v ničom oponovať, ja som skôr ta, čo chce mať pokoj. Čo sa týka nášho vzťahu, ja som už dosť znechutená, nemám chuť ani na sex s ním, hlavne ak sa cez deň pohadame. Samozrejme, on je z toho frustrovaný, lebo mu to chýba.
Napriek všetkému ho deti milujú, vie sa im venovať, zahrá sa a nimi. Ja som ho milovala, ale po všetkých týchto problémoch som už začala premýšľať, čo s naším vzťahom. Debata s ním je ťažká, keďže on si myslí, že vina je len na mojej strane, on robí všetko správne a keď mu niečo poviem, akurát sa nahnevá a urazí.
Myslíte, že má zmysel pracovať na takomto vzťahu a ako si mám nájsť cestu k vlastnému manželovi? Mám ho nútiť aby mi pomáhal a staral sa viac?
@anonym_autor No aktualne nemas dve deti a manzela, ale tri deti 🫣...
Ja osobne by som dala ultimatum, bud sa zmeni a zapracuje na sebe alebo dovidenia, takyto manzel ti je k nicomu, iba na obtiaz.
vidím sa v tomto trošku aj ja..akurát že nemáme 2 deti, ale len jedno, nie sme zobratí (ale sme spolu 20 rokov), jediné čo mi doma pomôže je, že ide na nákup a navarí (ale to len sem tam, ale nechci vidieť tú spúšť, čo nechá, ale sem tam si aj po sebe sprace, keď varí) a to je všetko..a teda chodí s nami aj na výlety, nechce za to na oplátku, aby som ju ja potom vzala niekam a že len my dve, ale lenivý je na hovado..ale aký dáš, taký vráť..sexoval by každý deň, keby mohol aj dva-trikrát do dňa, ale teda ja často padám na hubu, takže na toto nadáva, zas ja mu viem vytknúť, že mi nič nepomôže, že je všetko na mne, na to mi povie, on nemá p*cu a cecky, aby toto robil, tak nemaj..už som sa dosť obrnila..ale inak je zábavný, veľmi spoločenský, ale lenivec neskutočný..ja už meniť nič nejdem, čo bude to bude, nechávam to voľne plynúť..
@anonym_autor toto je problem vo viacerych rodinach. Zeny vacsinou trpia kvoli detom. Sem tam sa nejaka zbali a odide. A potom tu muz pise ze nechape co sa stalo a chce zenu spat. Diskusia z dnes rana. Presne toto sa mu stalo, pohodlnost, vychcanost zatvaranie oci pred povinnostami, ignoracia. A ak mu to zena vytkne tak krik, cholericke vystupy lebo chce mat svoje pohodlicko. A vo finale si mysli ze ma zena niekoho ineho, ze predsa nemohla odist preto ze si neustlal postel alebo ze nechcel travit cas s detmi.
Cize uz spolu nespavate ani? Z Tvojho textu to nie je uplne jasne. Deti su uz celkom velke, nie su to kojenci. Zbalila by som sa na 2-3 dni nech si tatinko vyskusa komplet domacnost aj so starostlivostou o deti. Nech Ti ani nenapadne im navarit na tie dni alebo hocico chystat. On nech sa stara, rovnako ako Ty by si sa, keby niekde ide. Ty pretriedis myslienky. Po navrate uvidis, co to sposobi na oboch stranach. A tak by som sa rozhodovala.
@anonym_autor zle si sa vydala ako ja a po porode som chcela byt 100% matka aj manzelka vysledok bol manzel traviaci 15 hodin denne na pc, ktory si ma nevazi a nerespektuje ma a aj uraza. Samozrejme je to moja vina lebo chudacik chcel.ale nedalo sa. Som rozvedena nie je to vyhra na vsetko sama, financne nadoraz, no mam pokoj. Daj mu ultimatum hoci on sa na neho vykasle. Je vela takych neschopnych muzov, stastne tie co si lepsie vybrali ❤️
Raz by na mna nakričal.A má pol roka na to,aby sa z toho vyliecil alebo odsťahoval.
jedného dňa toho budeš mať dosť, a on potom napíše na MK, že tomu nerozumie, lebo veď všetko bolo úplne v poriadku 😒
https://www.modrykonik.sk/forum/rozchod-rozvod-vyzivne/ako-ziskat-spat-moju-manzelku/
daj mu to prečítať ...
@anonym_autor toto je problem vo viacerych rodinach. Zeny vacsinou trpia kvoli detom. Sem tam sa nejaka zbali a odide. A potom tu muz pise ze nechape co sa stalo a chce zenu spat. Diskusia z dnes rana. Presne toto sa mu stalo, pohodlnost, vychcanost zatvaranie oci pred povinnostami, ignoracia. A ak mu to zena vytkne tak krik, cholericke vystupy lebo chce mat svoje pohodlicko. A vo finale si mysli ze ma zena niekoho ineho, ze predsa nemohla odist preto ze si neustlal postel alebo ze nechcel travit cas s detmi.
@citronove_koliesko presne, môj mi tiež stále vykrikuje, že mám iného, alebo že si nájdem iného, pritom to je to posledné, čo by som chcela.
@anonym_autor pises ze ma cholericku povahu. Ty si si ho vzala napriek tomu alebo si si to nevsimla? Vy ste spolu nebyvali pred svadbou, aby si spoznala ako budete fungovat spolocne v jednej domacnosti?
@anonym_autor minule som našla krásny príspevok o manželstve, kde sú viac rokov spolu.
žena keď musá celý deň byť v práci potom menežovať domácnosť - mama, kuchárka, upratovačka, taxikárka... a musíš byť ešte tá, čo na všetko myslí. Manžel sa celý deň ani o ňu nezujíma, neporozpráva nedotkne a zrazu bum chce večer sex ☹
@anonym_autor pises ze ma cholericku povahu. Ty si si ho vzala napriek tomu alebo si si to nevsimla? Vy ste spolu nebyvali pred svadbou, aby si spoznala ako budete fungovat spolocne v jednej domacnosti?
@anonym_f36f83 bývali sme pred svadbou spolu dva roky. Ale vtedy to bolo iné, človek je zaľúbený, ružové okuliare a vtedy sme žili sladký slobodný život. Povaha sa prejaví až keď sú veci vážne, zodpovednosť, deti vo vzťahu.
@anonym_autor minule som našla krásny príspevok o manželstve, kde sú viac rokov spolu.
žena keď musá celý deň byť v práci potom menežovať domácnosť - mama, kuchárka, upratovačka, taxikárka... a musíš byť ešte tá, čo na všetko myslí. Manžel sa celý deň ani o ňu nezujíma, neporozpráva nedotkne a zrazu bum chce večer sex ☹
@anonym_fe00e1 presne. On hovorí, že tiež pracuje a ma toho veľa, je uvaneny, chápem. Lenže ja mám rovnako svoje zamestnanie a k tomu deti a menezovanie celej domácnosti. A potom príde večer a chce sex. Alebo ešte lepšie, ráno. Ja chcem vstávať a fungovať, deti za dverami, kopec denných povinností a on chce lezat v posteli a sexovať.
vidím sa v tomto trošku aj ja..akurát že nemáme 2 deti, ale len jedno, nie sme zobratí (ale sme spolu 20 rokov), jediné čo mi doma pomôže je, že ide na nákup a navarí (ale to len sem tam, ale nechci vidieť tú spúšť, čo nechá, ale sem tam si aj po sebe sprace, keď varí) a to je všetko..a teda chodí s nami aj na výlety, nechce za to na oplátku, aby som ju ja potom vzala niekam a že len my dve, ale lenivý je na hovado..ale aký dáš, taký vráť..sexoval by každý deň, keby mohol aj dva-trikrát do dňa, ale teda ja často padám na hubu, takže na toto nadáva, zas ja mu viem vytknúť, že mi nič nepomôže, že je všetko na mne, na to mi povie, on nemá p*cu a cecky, aby toto robil, tak nemaj..už som sa dosť obrnila..ale inak je zábavný, veľmi spoločenský, ale lenivec neskutočný..ja už meniť nič nejdem, čo bude to bude, nechávam to voľne plynúť..
@anonym_271c0c Gratulujem. To bol jediny chlap v okoli? Ja neviem, zeny, hrdost vam vyoperovali? Omg.
@anonym_fe00e1 presne. On hovorí, že tiež pracuje a ma toho veľa, je uvaneny, chápem. Lenže ja mám rovnako svoje zamestnanie a k tomu deti a menezovanie celej domácnosti. A potom príde večer a chce sex. Alebo ešte lepšie, ráno. Ja chcem vstávať a fungovať, deti za dverami, kopec denných povinností a on chce lezat v posteli a sexovať.
@anonym_autor nema význam s tým nič robiť. Tvoj muž sa nezmení. Nezmení ho konverzácia, ani krik. On vie, že má robiť, on vie, že o deti sa má starať, vie, že na teba kričí a robí to tak zámerne. Jeho diagnóza je muž s narcistickymi črtami, alebo narcista.
1. Vinu hádže na teba
2. Manipuluje, vyjednáva
3. Kričí, zhadzuje
4. Nerovnocenne postavenie partnerky ( žena je slúžka)
Sama podvedome vieš, že konverzácia nič nezmení, jedine z toho vyjdeš ako debil. Lebo on je jasne ten dobrý a ty jasne ta zlá. Z dlhodobého hľadiska, ťa tento muž dá.paychicky dole. Hrozí ti únava, vyčerpanie, nedostatok sebavedomia, pocity viny, sama sebe sa budeš hnusiť, nemáš v ňom pomoc, oporu a pod.
Asi si myslíš, že sa nedeje nič také hrozne a že to dáš, ale myslím, že nedáš a tvoja psychika pôjde časom dosť dole. Skús si pozrieť Dvořáka na YouTube, Spodnej svého psych, či tam nenájdeš svojho muža. ☹️
@anonym_autor muža treba od začiatku do všetkého zapájať, čo chceš už teraz po takej dlhej dobe od neho? keď zabezpečíš väčšinu? ja by som sa chcela dohodnúť,že ak teda nejde pomáhať, že chcem 2x za týždeň pre seba komplet 2 dni celé len pre seba, za to všetko čo robíš..skús..čo ti povie😝
No a teraz ruku srdce. Denne mu vyčítas xy krát blbosti typu neustlana posteľ, ponožky na zemi a nesklopena doska? Lebo keď áno, tak za toto odcudzenie si môžeš aj ty. Ako sorry, ale keď preháňas ľudí hneď ráno kvôli perine a hneď po jedle kvôli pár kusom riadu tak by som ťa poslala do hája aj ja.
@anonym_autor Môj zas stále je unavený na sex 😂
@anonym_autor Môj zas stále je unavený na sex 😂
@anonym_1532d3 Lebo si vajcia vyprázdňuje niekde inde.
@anonym_autor nema význam s tým nič robiť. Tvoj muž sa nezmení. Nezmení ho konverzácia, ani krik. On vie, že má robiť, on vie, že o deti sa má starať, vie, že na teba kričí a robí to tak zámerne. Jeho diagnóza je muž s narcistickymi črtami, alebo narcista.
1. Vinu hádže na teba
2. Manipuluje, vyjednáva
3. Kričí, zhadzuje
4. Nerovnocenne postavenie partnerky ( žena je slúžka)
Sama podvedome vieš, že konverzácia nič nezmení, jedine z toho vyjdeš ako debil. Lebo on je jasne ten dobrý a ty jasne ta zlá. Z dlhodobého hľadiska, ťa tento muž dá.paychicky dole. Hrozí ti únava, vyčerpanie, nedostatok sebavedomia, pocity viny, sama sebe sa budeš hnusiť, nemáš v ňom pomoc, oporu a pod.
Asi si myslíš, že sa nedeje nič také hrozne a že to dáš, ale myslím, že nedáš a tvoja psychika pôjde časom dosť dole. Skús si pozrieť Dvořáka na YouTube, Spodnej svého psych, či tam nenájdeš svojho muža. ☹️
@anonym_1fdc20 je viac takých kanálov aj "Olivia Alexiova "aj " Jako Fénix" veľmi poučné.
@anonym_f36f83 bývali sme pred svadbou spolu dva roky. Ale vtedy to bolo iné, človek je zaľúbený, ružové okuliare a vtedy sme žili sladký slobodný život. Povaha sa prejaví až keď sú veci vážne, zodpovednosť, deti vo vzťahu.
@anonym_autor "Ale vtedy to bolo iné, človek je zaľúbený, ružové okuliare a vtedy sme žili sladký slobodný život. Povaha sa prejaví až keď sú veci vážne, zodpovednosť, deti vo vzťahu."
-> Toto treba tesat do kamena. 🙂 Pri chodeni staci, ak poplati pozvania do restiky, ale potom 10-20 rokov neda kazdy den dole zachodovu dosku, doma kazdy den nehne prstom a iba pridva pracu navyse svojim bordelarstvom.
Stareho psa novym kuskom nenaucis.
No a teraz ruku srdce. Denne mu vyčítas xy krát blbosti typu neustlana posteľ, ponožky na zemi a nesklopena doska? Lebo keď áno, tak za toto odcudzenie si môžeš aj ty. Ako sorry, ale keď preháňas ľudí hneď ráno kvôli perine a hneď po jedle kvôli pár kusom riadu tak by som ťa poslala do hája aj ja.
@anonym_4786c9 nie, nevyčítam mu to. Raz za čas to spomeniem, ale nemám nervy počúvať jeho frflanie, tak radšej som ticho a urobím to ja.
@anonym_4786c9 nie, nevyčítam mu to. Raz za čas to spomeniem, ale nemám nervy počúvať jeho frflanie, tak radšej som ticho a urobím to ja.
@anonym_autor tým že si ticho a urobíš to ty sa nič nezmení, len to v tichosti trpíš. Môže byť aj že bol tak vychovaný, že u nich doma všetko robila mama a čaká to aj od teba. My sme si pred deťmi jasne povedali, že starostlivosť bude na oboch, obaja chodíme do práce, obaja sa staráme či o deti či o domácnosť, nie si vôl aby si všetko odrobila a on len skontroluje či je to dobre. By ma zaujímalo čo by spravil keby mu podáš dieťa do rúk, sadneš k pc a povieš mu "teraz sa staraj ty, ja sa zahrám". Občas im treba ukázať že si stále samostatná osoba, nie len matka. Chápem, že sa ti nechce do hádok ale ak sa ti bude tichom stupňovať frustrácia, k tej hádke aj tak dôjde a bude ešte horšia.
@anonym_autor tak začni aplikovať to,že to neurobíš. Posteľ len svoju časť postele, nachystaj raňajky len sebe,sprac len po sebe. Ak idete na výlet a chystáš veci nachystaj len sebe a detom. Keď ti povie, že mu chýba sex,tak mu povedz, že teba spolupatričnost a záujem počas dňa.
@anonym_1532d3 Lebo si vajcia vyprázdňuje niekde inde.
@anonym_5170b1 pochybujem, ale asi ty žiješ s ním 😂😂😂😂
@anonym_autor A presne toto je ta chyba.
@anonym_5170b1 pochybujem, ale asi ty žiješ s ním 😂😂😂😂
@anonym_1532d3 čo ty vieš, možno áno.
Raz by na mna nakričal.A má pol roka na to,aby sa z toho vyliecil alebo odsťahoval.
@anonym_48acb5 a ako by vyzerala tvoja reakcia, ak by išiel už aj do bitky a všetko pred očami dieťaťa? Lebo takýto chlapi sú hovada. Išla by si s urazkami aj ty do neho pred dieťaťom? Alebo len by si prestala komunikovať a prestala mu "upratovať, starať sa?"
@anonym_48acb5 a ako by vyzerala tvoja reakcia, ak by išiel už aj do bitky a všetko pred očami dieťaťa? Lebo takýto chlapi sú hovada. Išla by si s urazkami aj ty do neho pred dieťaťom? Alebo len by si prestala komunikovať a prestala mu "upratovať, starať sa?"
@anonym_7a6d94 beriem dieta a idem von z izby,z domu.a ignorujem čo sa jeho potrieb tyka.

Akoby si pisala o mojom…u mna to dospelo do stadia, ze este mu dam rok a koncim. Som mlada, aby som ostala s niekym kto si ma absolutne nevazi.