Má zmysel sa brať po 11 rokoch vzťahu?
Myslíte že to má zmysel? Brať sa po tak dlhej dobe vzťahu? Ja som teda o ruku ešte ani požiadaná nebola, ale ani neviem či by som chcela. Čo ak sa to manželstvom pokazí? Na druhej strane, máme spolu deti ktoré nesú priateľovi priezvisko, máme spolu bývanie a hypotéku a tak nejak mi príde odveci a zvláštne že ma ešte nepožiadal. Chce ma vôbec? 😀 Len tak sa zamýšľam.
Rozhodne nanho zatlac. Ved ak by sa nieco stalo, teba o jeho stave ani nebudu moct informovat. Realne si prenho cudzi clovek.
Dalsia vec, mate spolu hypoteku a dom alebo byt, ak by zomrel, nededis nic po nom, vyplacala by si z toho niekoho.
Nemusite mat nic honosne, staci aj na urade pred dvoma svedkami, ale rozhodne by som na tom trvala.
nechce
chce hypotéku a deti ✌️
Možno, že som staromódna,ale keď už máte deti bolo by namieste byť aj rodina oficiálne.Z týchto mužov, ktorí si svoje partnerky nevezmú mám taký pocit, že si nechávajú otvorené zadné dvierka pre prípad ,keby im to nevyšlo.Potom tú nešťastnicu vypoklonkujú z domu bez peňazí a v horšom prípade aj bez detí,keďže žiadny rozvod a vyrovnanie neprebehne.Ja osobne by som v takej neistote a strese z toho, že sa to môže stať nežila.Pripadala by som si ako slúžka v jeho domácnosti,opatrovateľka jeho detí,ale nie ako plnohodnotná manželka so všetkými právami.
Toto je presne to, keď je pohľad na život cez prvotnú zamilovanosť a ružové okuliare. Tvoj partner ťa dostal presne tam, kde ťa mať chcel. Aj keď si mu deti porodila a 12 rokov sa hráš na manželku... On nie je schopný urobiť jedno gesto - dať ti najavo sobášom, že si ty tá výnimočná spomedzi všetkých žien na svete a bez zaváhania si zaslúžiš štatút manželky. Za čo ťa potom má, keď vie, po čom túžiš a on sa tomu roky vyhýba? Manželstvo nie je len taký hocijaký papier, je to papier s hlbokým významom....
@doriiis Preco sa chce vydat? Aj ak si odmyslime city, treba mysliet prakticky. Maju deti, maju za ne zodpovenost. Nevies dna, ani hodiny... Co bude ak sa partnerovi niečo prihodi? Co ked to bude fatalne? Ano, tragedia bude rovnaka, zosobaseni, ci nie. A potom? Manželka ani deti nebudu dedit, deti sice dostanu sirotsky dochodok, ale vdovsky sa vyplacat nebude. Ako to autorka bude zvladat ak maju na byt hypoteku? Co ak sa jeho rodina k nej zachova nepekne?
Toto vsetko plati aj v opacnom garde, ak deti pride o mamu.
Mozno sa vam to zda vypocitave, ale je to zo zivota a naozaj treba mysliet aj na buducnost.
@evansova ano ako pises. prave o tom institut manzelstva je. pravna ochrana.
Nie o vzdusnych zamkoch a romantickych gestach. Je to presne o tom. Tohoto cloveka milujem. Chcem ho chranit a zakon mi to ulahcuje touto instituciou.
Jasne ze na to aby sa mali radi rozumeli si papier nepotrebuju. Ale z lasky sa clovek nenaje. Za manzela som si vybrala niekoho pre koho chcem ochranu aka sa len da.
Rozdielne priezviska a absencia romantických gest je to to najmenej čo by ťa malo trápiť.
Nemáte už 20 a v dnešnej dobe bežne 40-50tnik dostane infarkt a zo dňa na deň je preč.
Kto je na liste vlastníctva k bývaniu? Ak obaja a jeden sa pominie, kto okrem detí je dedič?
Pre zabehnuté dlhoročné páry sa z pohľadu vzájomného vzťahu vstupom do manželstva nič nezmení, je to len právny úkon čo sa dá poriesit s 2 svedkami na úrade, a ak veľmi chcete 1 obed pre najbližšiu rodinu.
Taaaak som sa popýtala či sa nepôjdeme zobrať len tak bez ničoho a zrejme nie.Toto mu vraj príde odveci že zobrať sa a potom niekedy keď budú peniaze nazvyš robiť svadbu aj s ostatnými. Nuž, tak som dopadla. 😀
a vysvetlila si mu ze svadba nie je o satach a humbugu? ze a uplne iny vyznam? lebo podla mna je viac odveci to ze vobec nemysli na teba ak by sa nieco neprijemne stalo.
@pralinka25 vysvetlila, ale asi to neberie ako dôvod prečo by sme mali ísť hneď zajtra na úrad sa zobrať
asi by som mu povedala ze ma to sklamalo. lebo vlastne ti tym vyslal krasny signal ze mu vobec nezalzi na to po com tuzis (aj ked je to v tomto pripade po nom ako po manzelovi) ale ani na tom aby ta ochranil ak by nieco.
@pralinka25 no, budem musieť jeho rozhodnutie tolerovať 🙂
tak si aspon porieste pravne zalezitosti ak by sa nieco stalo. mnoho ludi na to nemysli a potom ich to zaskoci. samozrejme obojstranne.
aj ked su veci ktore aj tak neporiesis. napriklad OCR na manzelku manzela, alebo odpocitatelna polozka na manzelku, bezpodielove vlastnictvo, vdovsky, problem pri dedicstve a je toho v podstate cela kopa. ludia si nepripustaju moznost ze sa nieco stane lenze jeden nikdy nevie.
manzelstvo nikdy nebolo o romantike. vzdycky to bol pravny akt. len v poslednych desatrociach sa tomu zacali pripisovat romanticke predstavy a zabuda sa na to cim naozaj bolo. z lasky mozete zit spolu na hromade, to je super. ale mysliet na ochranu cloveka s ktorym zijem je tiez fajn.
tu vobec nejde o saty, lupienky ruzi ani kyticu. to uz sa k tomu len rokmi pridalo. ludia ulne zabudli v tej spleti kravin na podstatu. a nie nie je to len papier a nie nie je lahsie odist z takeho partnerstva akoze bez papiera.
inak je to o komunikacii. je pravda ze nikdy by som nikoho nenutila si ma vziat. ale kazdy sudny clovek by svoje prava a povinnosti mal poznat a na zaklade toho sa rozhodovat.
ak si ta nechce vziat lebo si tebou nie je isty ok, ak si ta nechce vziat lebo si mysli ze jeho ochranu nepotrebujes ok, ale su veci pri ktorych bude pravne vynechany keby sa s tebou nahodou nieco stalo.
zas to napisem ale komunita LGTBI .... xyz dobre vie preco ziada toto pravo. pretoze ani registrovane partnerstvo ich nechrani tak ako zakon chrani manzelov.
ja teda nechcem nikoho samozrejme presviedcat. manzelstvo je nenarokovatelne.
ja z praxe totiz poznam strasne vela kadejakych pripadov kedy to bol problem ze neboli manzelia. tak preto asi to beriem inak.
Spýtaj sa priateľa,keby nedajbože zomrel (lebo aj nehody sa v živote stávajú) či budete mať strechu nad hlavou,alebo či tvoje deti dostanú sirotské a ty vdovský dôchodok(lebo teraz nedostaneš)a keby ostal nedajbože nevládny ty nie si povinná sa oňho starať (či by sa mu vtom prípade páčilo žiť v ústave). Poznám prípad,žili si ,on zomrel,neboli manželia,prišli dediči,do mesiaca sa musela vysťahovať,byť predali a jej ostali oči pre plač.Tvoj priateľ je hlupák.
Tak ľudia. Dočkala som sa aj romantiky po toľkých rokoch a som zasnúbená. 😀
Gratulujem, tak predsa k tomu došlo. 🍀 Asi čakal na úplne výnimočnú príležitosť. 😁
Velmi sa s tebou tesim, to je krasna sprava, gratulujem :D

@cipina no tak ,keď je problém s papierovačkami,v pripade smrti máš pokoj ,nemusiš vybavovať vdovské