icon

Má zmysel takto žiť so starším partnerom?

27. júl 2024

Myslela som že mne sa nič také nemôže stať,no mýlila som sa.Mam staršieho manžela o 10 rokov,ja mám teraz 30rokov,on 40.Mame spolu skoro 4rocne dvojičky chlapcov.Manzel bol vždy taký svojský,občas si pomrmlal pohundral no okrem toho sa staral o mňa pomáhal aj v domácnosti.Ked sa narodili chlapci niečo sa v ňom zmenilo.Bal sa o nich každú chvíľu ich kontroloval či dýchajú.Stal sa uzkostlivy,chlapci boli unho na prvom mieste,ja som bola druhorada.Častokrát sme sa hádali mali výmenu názorov čo vyústilo do toho že používal na mňa škaredé slová,časom nadávky.Bolelo to,no vedela som že sa bojí o chlapcov a nevie ako sa k tomu postaviť k ich výchove a že je z toho frustrovaný.No na druhej strane nikdy sa mi neospravedlnil za tie slová.Casom to používal častejšie a častejšie nadával na mňa.Plakala som no hovorila som si že musím vydržať,že začiatky sú ťažké a potom bude dobré.Chlapci budú mať onedlho 4roky,už máme doma zabehnuty rituál.Manzel sa ukludnil nenadava.Obcas keď ho niečo nahneva tak zanadava no málokedy sa to stane.Davam si pozor aj všetko robím preto aby ho nič nenahnevalo.Obcas to dá zabrať ale máme doma kľudne prostredie.Pokracovanie dopisem nižšie

Strana
z3
stanulienkat
28. júl 2024

@vorkola ani neviem, co by som ti na taky zivot povedala. Ak by existoval ten imaginarny boch, pred ktorym si prisahala, ze nechas na seba srat, ze si dobrovolne pokazis zivot a znehodnotis to, co mas najcennejsie-zivot a seba. Ak myslis, ze toto by sa tomu pankovi hore pacilo a toto od ludi chcel, tak musi byt zvrhly, zly a chory.
Chod a zober zivot do svojich ruk a konecne zi. Neriad sa chorymi pravidlami, ktore vymysleli chori ludia.

autor
28. júl 2024

@earlgrey Áno som si istá že nemá nikoho.
@di1234 Ako dáva normálny chlap najavo že si váži svoju ženu?
@simona20201309 Skôr by som povedala ako dvaja cudzí ľudia.Prebereme si čo okolo domácnosti,čo kúpiť a navariť,ohľadom škôlky a to je celé.Uz nemáme také dôverne rozhovory také osobné ako na začiatku.
@komplikovana Neviem keby si našiel milenku by som asi podala o rozvod.Tesit sa dá na veľa vecí,aj na to že zajtra bude nový deň.Ze pôjdem do práce a budem a kolegyňami.S nimi si rozoberáme starosti aj radosti zo života.Manzela nebaví keď ma niečo teší alebo trápi.On je taký svojsky že daj mi pokoj.
@jarnajar Tak tak
@lujza123 Ale on vie že ho už neľúbim,ja sa na nič nehrám.Pises že ja som chladná a odstrkujem ho.A on mi nesluboval lásku?On začal nadávať keď sa nám narodili deti lebo to nezvládol.On mi spôsoboval denno denne bolesť psychicky.Tak sa nečuduj že som sa odlubila.

lujza123
28. júl 2024

Autorka ako som písala je úplne v poriadku a pochopiteľné ze ho už neľúbis, to sa stáva. Len by si mu aj mala úprimne vysvetlit ako to mas s tou fyzickou príťažlivosťou, ze s ním sex ani ziadne intímnosti mať nechceš ani mať nebudes. Ze vas intímny vztah skončil.
Nech sa zariadi

di1234
28. júl 2024

Rôzne. Napr. mi nepovie keď s ním chcem niečo rozoberať “Daj mi pokoj.”. Z môjho osobného života vymenujem čo mi tak rýchlo napadne - Spýta sa ma na to aký som mala deň a porozprávame sa o tom keď príde z práce domov, vymyslí program na víkend alebo na večer, vypočuje si ma keď mám nejaký problém a pomôže nájsť riešenie, ide sa so mnou prejsť alebo cvičiť, lebo vie, že to mám rada, pochváli ma hoci za to, že dobre zaparkujem, vezme ma na raňajky, zahrá si so mnou karty, zaplatí pomoc v domácnosti keď nevládzem atď. Vždy keď niekto odchádza z bytu ide ho zen druhý vyprevadiť a dáme si pusu. Vždy keď si ideme ľahnúť večer dáme si pusu. O mesiac sa nám narodí spoločné dieťa takže sa to samozrejme zmení, ale teším sa na to, lebo viem ako veľmi mu záleží na deťoch a na spoločnom programe. A možno naopak budeme mať krízu, uvidíme.

di1234
28. júl 2024

Ešte dodám…ja netvrdím, že ten môj je “normálny”. To som ti napísala moju subjektívnu skúsenosť a pocity.

autor
28. júl 2024

@di1234 Z tvojho opisaneho môj manžel nerobí nič z toho.

di1234
28. júl 2024

To je v pohode, každý partner je samozrejme iný a prejavuje úctu inak. A nie je samozrejme všetko ružové, môj partner napr. nevarí, neumýva riad, neperie, neupratuje byt a tak, ale ja to od neho ani nechcem, nevyžadujem a nevadí mi to. Niektoré ženy by to možno práve toto vnímali ako neúctu. Dôležité podľa mňa je, aby sa partneri zhodli na tom čo a ako a aby boli spokojní. Všetko je o kompromisoch, len ich musia robiť obaja. Ja ti veľmi veľmi držím palce aby si to všetko zvládla a bola spokojná 🤍.

vorkola
29. júl 2024

@1fifinka1 Neviem co myslis, zivot s mojim manzelom, alebo som zle poradila,?

vorkola
29. júl 2024

@stanulienkat My uz sme starsi manzelia, tak ja to s nim uz nejak vydrzim, a pritom mam kde ist byvat,ja mam po rodicoch starsi, ale dobry dom..Alepo tych utrapach s nim viem ako nanho.

domkakvet
30. júl 2024

Skuste terapiu.

Strana
z3