icon

Má zmysel vzťah s o 15 rokov starším?

5. apr 2025

Ahojte. Má zmysel vztah, ak je partner o 15 rokov starsi?
Mam 31, pracujem vo firme, kde je takmer cisto muzsky kolektiv. Vzdy som si lepsie rozumela s muzmi, nez zenami. Mozno preto, ze som vyrastala len s otcom a dvoma bratmi. V praci si roky rozumiem s kolegom, ale je takmer vo veku mojho otca. Vzdy stal pri mne, poradil mi, pomohol, podrzal ma pri rozvode, kedy som prezivala narocne obdobie. Vzdy som si myslela, ze ma berie skor ako dceru, ale on to vlastne vnimal inak. Sem tam sa stretneme po praci a zahrame si tenis, dame si kavu, ideme so synom na vylet.
Syn ma 5 rokov, kolegu ma rad. Ja som vlastne 3 roky bez partnera, bez muza, bez lasky. Konecne vyliecena z nefungujuceho manzelstva, v ktorom ma manzel ponizoval, klamal, podvadzal.
Asi dva tyzdne dozadu sme mali pracovnu cestu, kolega si trochu vypil, co inak nerobi - zacal mi rozpravat naozaj zvlastne vyzbania, ako si ma vazi, ako ma obdivuje, ako ma roky miluje ale vie, ze by som nemala zaujem o starsieho chlapa. Zaskocilo ma to a neustale nad tym premyslam. V praci sa mi teraz vyhyba a ja neviem co robit. Ci sa s nim o tom porozpravat alebo to neriesit. Myslite, ze by mal zmysel vztah s takym velkym vekovym rozdielom? Ja ho nechcem stratit, len neviem, ci to nie je z mojej strany len priatelstvo. Kolega je sice pred 50tkou, ale stara sa o seba, cvici, nevyzera zle, je sympaticky, inteligentny, vtipny. Co si myslite?

Strana
z2
colsami
5. apr 2025

50tka je jedna vec, to uz musis vediet Ty, pre mna by bolo 15 rokov vela, ale poznam aj par kde maju rozdiel 30.

Druha vec su vyznania len preto, ze bol pripity...

madeincssr
5. apr 2025

Pritahuje ta ako muz? Vies si s nim predstavit neznosti? Mozno teraz, ked sa ti vyhyba, zistis, ci ti chyba viac ako len dobry priatel. Inak suladny partner sa hlada velmi tazko (mnohym sa to za cely zivot nepodari). Ale kym spolu nezijete trvalejsie, suladnost je stale nepreverena.

zmrzlinka2021
5. apr 2025

Prečo by nemal?

Ak sa dvaja skutočne ľúbia, tak neriešia vek. Proste v dobrom aj zlom, v zdraví aj chorobe. Musí tam byť však láska, rozhodnutie.

ukgirls
5. apr 2025

ak uz mas teraz pochybnosti nesla by som do toho -nie kvoly veku...

berta100
Autor odpoveď zmazal
janinah
5. apr 2025

Keby ťa zaujimal ako muž tak to tu neriešiš.To by bola taka laska z rozumu.aby si nebola sama.Lepsie ako nič.ale v tvojom veku by si este mala zažiť lasku s velktm L.
Drzim prsty.

ingridpisarova
5. apr 2025

poznám manželstvo presne s takým vekovým rozdielom, ktoré funguje 30 rokov , začinali priblizne v takom veku ako vy ,teraz to nie je vidno rozdiel on ma energie a vitality aj viac ako ona mladšia o 15 rokov

marsmykkok
5. apr 2025

Takže chceš vzťah z rozumu preto že on chce? Ak kým ti to nepovedal ti nenapadlo, že by ste mohli byť pár, zjavne tam chémia u teba nie je. Normálne mu povedz, že ho vnímaš len ako veľmi dobrého kamaráta, z tvojej strany tam zatiaľ chémia nie je. Ak by sa pýtal že či kvôli veku, povedala by som že netušíš, že možno áno, možno nie a nie si len po predchádzajúcom vzťahu pripravená na další vzťah.

hopatko
5. apr 2025

Vekovy rozdiel podla mna nie je problem. Ale ako ti uz napisali, ak by si s nim chcela byt, nepytala by si sa tu. Ako vztah z rozumu kludne, ale ty by si v tvojom veku mala este zazit naozajstnu lasku, motyle v bruchu, vasen a silnu tuzbu...a to sa asi prave nedeje.

vanilkovazmrzka
5. apr 2025

Ja si naopak myslim, ze by si mu mala dat sancu. Z pevneho priatelstva su najpevnejsie manzelstva predsa. No a co ze si sa nanho doteraz nepozerala ako na potencialneho partnera. Ved z toho co pises vyzera ze si nemala ziadne ine vztahy za ten cas, co je v podstate spravne kedze si sa davala dokopy z predosleho manzelstva. Urcite sa s nim porozpravaj ked bude triezvy a zisti ze ci ma o teba realny zaujem

0silvia0
5. apr 2025

Tak ked to z tvojej strany citis len ako priatelstvo a vnimas ho ako otca, tak co s tym? Ked z tvojej strany nie je iskra? Mne sa ten vekovy rozdiel zda tak na hrane, ale sama mam muza o 11 rokov starsieho.

veronika2316
5. apr 2025

Mne by ten vekový rozdiel asi až tak nevadilo pokiaľ sa s nim cítiš dobre tak prečo nie...

muchotrafka298
5. apr 2025

Pre mna by to bolo vela a hlavne, ten rozdiel sa ukaze az casom. Vies si predstavit mat s nim vztah? Intimnosti? Nehovorim teraz o tom,ze on je stary. Nie, on je v strednom veku a za 10 rokov bude povedzme pred dochodkom, ty budes v strednom veku vitalna zena. Aj ked to tu niektore zeny neradi citaju, tak ano, vekovy rozdiel vidiet a citis az neskor. Nehovorim, ze mlady chlap, seberovny k tebe nemusi byt domased alebo lenivec. Lebo aj o tom to je, pozerat do buducnosti.

autor
5. apr 2025

Vobec neviem,ci ma ako chlap pritahuje, ja sa na ziadneho muza nepozeram ako na potencionalneho partnera. Asi mam stopku z toho katastrofalneho manzelstva. Hovorila som si, ze mi je dobre samej, ze ak nejaky muz pride, mozno mu dam sancu a mozno nie. Vobec nejde o to, ze nechcem byt sama a hrniem sa do vztahu. Mohla som mat uz davno “nahradu” ale nechcela som, nebola som pripravena. A nevnimam ho ako mojho otca, pisala som, ze je vo veku mojho otca🙃

ysseba
5. apr 2025

Ja by som do takého vzťahu nešla. Podľa mňa na teba čaká ešte pekný život a nie po boku dôchodcu, ktorým onedlho bude. Máš 31, možno ešte aj dieťa budeš mať. Možno ešte aj dve, vek na to máš priaznivý 😉 Čo je ale hlavné.... z popisu je cítiť, že ho berieš ako kamaráta s ktorým rada vypĺňaš čas. Až keď ti on vyznal lásku, začínaš o tom rozmýšľať. Iné by možno bolo keby si ho milovala aj ty. No z tohto mám takýto pocit, že keby ti nevyznal lásku, tak ty sama od seba o vzťahu s nim ani nerozmýšľaš. Keby ti nevyznal lásku, tak o ňom nerozmýšľaš inač ako o kolegovi s ktorým občas tráviš čas.

marca12
5. apr 2025

Ja by som do vztahu s nim nesla. Pri chlapovi musis pocitit iskru. A nie ze on ti vyzna city a ty nad nim zacnes premyslat. To,ze sa mu pacis,neznamena,ze si povinna s nim aj byt.

autor
5. apr 2025

@ysseba asi takto to vnimam aj ja. Kym by mi nepovedal nieco podobne, asi by som nad tym neuvazovala.

0silvia0
5. apr 2025

No tak 15 rocny rozdiel zas ja nevnimam, ze je typek vo veku otca. A to moj otec mal 23 rokov ked som sa narodila. Ty mas 31, on ma 46. Ale ked nie je iskra, nesil sa do nicoho.

kittykat22
5. apr 2025

samozrejme ze ta ako chlap nepritahuje - pretoze to by si vedela. Nemas o neho zaujem ako o partnera. Ale bojis sa o neho prist, pretoze ti bol oporou. Snazis sa tlacit niekam do bodu kde nechces a presvedcit sa, ze mozno to bude v poriadku. Sexualna pritazlivost nie je o veku. Bud tam je alebo tam nie je. Dalsia vec ktoru pises, ze ti pripomina tvojho otca - a ty chces vztah so svojim otcom? Asi nie ... Povedz si to tak ako to je - kolega je fajn, pomaha ti a je ti s nim dobre, ale to neznamena, ze s nim chces zalozit vztah a rodinu. Najdi si muza ktory ta bude pritahovat a nie, ze skocis do vztahu z lutosti - pretoze ty kolegu lutujes. Asi si aj ten kolega zasluzi viac, ako omrvinky.

ysseba
5. apr 2025

Tak vidíš, odpoveď či to má zmysel máš v sebe, poznáš ju 🙂

autor
5. apr 2025

@0silvia0 ja ano, moj otec je od neho len o 4roky starsi. Ale nepripomina mi otca v nicom, len vekovo…

mimikarol
5. apr 2025

Ja by som išla. Poznáš ho, vieš aký je človek. Veď sa zaňho nemusíš hneď vydávať

svetlonos
5. apr 2025

Nie a nie! Mas 31, nie 41! Mas male dieta, ako bubertat bude 💩 riadne aj teba, nieto ešte cudzieho 60 rocneho pána.
A fakt v tvojom veku hladaj mladšieho. Ja som par mesiacov po 30tke stretla môjho muža. Už sme boli par asi týždeň, dva a až potom sme sa bavili o veku malo😁. On ma o 3 menej ako ja 😉 Tak som sa zasmiala, ze vždy som srandovala o mladom zajacovi a aha ho 😂!
Ty skus vyriešiť v sebe debilneho ex aby si takeho uz nestretla, potom príde vhodný muz, aj vekom.

lienka.7
5. apr 2025

@autorka keď to chceš ako niekoľko ročný "romanik", tak v pohode. O 15 rokov to uz bude starý dedo. A nie, také reči ze môže byt "udrziavany" a pod. sú strašne kecy. Vek je vek. Aj 70 ročná udrziavana žena nebude nikdy ako 50tnicka, to sú len také milosrdne lži.

beronsche
5. apr 2025

V tejto situácii by som do vzťahu nesla. Nie kvoli veku, kvôli tomu, ze ty ani nevieš, či ťa priťahuje.. keby sa on nevyjadril, ani ti ani nenapadne sa na neho, ako na chlapa pozrieť. Myslím, že tam chyba iskra.

autor
5. apr 2025

Dakujem vam.

muchotrafka298
5. apr 2025

Pre mna je iskra vo vztahu a fyzicka pritazlivost sakra dolezita. Cize ak to tam ja nemam z mojej strany, chlap sa moze snazit kolko chce a ako chce. Proste pre mna to nie je a uz vobec nie z lutosti, ze no, vsak zacnem si s nim, je fajn. A on ma chce, pacim sa mu, tak skusim.

gov
Odpoveď bola odstránená
kamatopo
6. apr 2025

Pre mňa by to nebolo to práve orechové. Mam veľa kamarátiek čo teraz frflu, lebo majú manžela o 10 rokov staršieho a už skôr pri telke ako na poznavačky. No tuná ti to nemôže nikto ani zakázať ani prikázať, ty budeš s nim žiť a tak si daj otázku ako sa pri ňom vidíš trebárs o 15 rokov. Ty budeš mať 46 on 61😉.

sova7
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2