icon

Má zmysel zachraňovať naše manželstvo?

ester286
1. júl 2026

Ani neviem čo napísať... Len potrebujem dať von svoje pocity.
S manželom si vôbec nerozumieme. Snažila som som sa vždy keď sme mali problém riešiť ho. Čo najskôr. Rozprávať o ňom.
A ja už nevládzem rezignovala som. Už nevládzem byť tá čo stále zachraňuje manželstvo a rieši. On mi doteraz vravel že on taký ukecaný nieje a nieje to preňho prirodzene rozprávať o emóciách bo on tak nebol vychovaný.
Rezignovala som a už cca mesiac fungujeme tak že si povieme čo treba kúpiť. Kam ísť s deťmi na krúžok a to je všetko. Večer ide spať s deťmi alebo potom ešte potuka niečo na mobile.
Teraz prvýkrat za 7 rokov som čakala že možno aj on vyvynie nejakú snahu. Ale nič. Je to pre mňa zdrvujuce a ubyjajuce. Posledné hádky aj tak vždy skončili tým že on obvynil aj tak za všetko mňa.
Ja viem, aj ja mam svoje chyby. Som zbrkla, rýchlo vybuchnem.. Ale vždy som sa ospravedlnila.
Svojim spôsobom nemáme žiadne problémy. Pracujeme, dokážeme všetko pokryť z finančnej stránky. Vdaka Bohu sme zdravý ale mam pocit ze je ako moje tretie dieťa. Keď mu nezadelim žiadnu robotu doslova neurobí úplne nič. Keď mu zadelim urobí... A jasne niekedy hlavne veci ako pribyt klinec tak to nie 😅.
Úprimne si myslím ze ma úplne ubyja tento vzťah. Nieje tam žiadna nevera, ani nič také vážne prečo sa rozviesť ale mňa tento vzťah nikde neposuva. Skôr ma úplne pomaly ale isto ubyja.
Ani neviem ako položiť otázku... Ale čo mám robiť. Ja sa nechcem rozvádzať bo nemám pocit ze mam dôvod. Ako otec je super. Venuje sa deťom. Ale ako manžel ani večer si ku mne nesadne a neporozprava sa ak ho o to vyslovene nepožiadam.

Strana
z2
anonym_51478d
2. júl 2026

@ester286 by si sa cudovala kolko je takych chlapov. A zeny to vytaca do nepricetnosti. Su to dominantne zeny, ktore su aktivne a dokazu vsetko vybavit a zatiadit. Ale jedno nechapem, ved ked si si muza brala, musela si vidiet aky je. Aj tie zeny. Oni su zvyknuti ze vsetko vybavi zena. Ale ja som si vsimla, hoci mm nie je taky, ale obcas to k tomu sklzne, ked mam pocit ze vsetko urobim lepsie a rychlejsie a hned, tak to sklzne k tomu, ze sa prestane snazit a vegetuje. Lebo zacne mat pocit, ze mi to tak vyhovuje.
Tak mu len pekne prideluj a zadeluj ulohy nech sa rozkyva a zvykne si, ze musi aj on makat.
Moj mi toto urobil na dovolenke a ja som ku koncu vybuchla ako granat lebo si myslel ze on je na dovolenke tak nic nemusi 😁😅

anonym_eee4d4
2. júl 2026
@anonym_eabc35

@anonym_eee4d4 najhorší je nemastný - nemastný ?
čo by som ja dala za ten typ namiesto môjho akčného trúbu. A keď si vypil - čo bolo aspoň raz za týždeň - tak aj agresívneho pajáca čo si zrovna vtedy potreboval s každým vyrovnávať účty.

@anonym_eabc35 moj exmanzel bol ucebnicovy zhubny narcis. Autorka ma nemastneho neslaneho tak preto zvazuje ano-nie, tazko sa rozhoduje.

anonym_eee4d4
2. júl 2026
@domkakvet

@ester286 opisujes to velmi siroko, nic priame, neda sa z toho nic urcit, na jednej strane pises, ze bol tichy aj pred tym, na druhej moze ist o pasivnu agresiu podla pisania, ked ho vyzves rozprava sa a aj porobi, na druhej za vsetko podla neho mozes ty, skus nejake konkretne situacie, lebo toto tazko.

@domkakvet zasah do cierneho. Je toho urcite viac.. iba tak jemne okolo..Autorka nechce konkretizovat. Ja to chapem...

ester286
autor
2. júl 2026

Ďakujem za všetky komentáre. Tie urážlivé odsúvam nabok nakoľko chápem že som nepopisala dopodrobna niektoré veci.
A ja som skôr taká že mám potrebu hneď riešiť veci keď vidím ze je problém. Nerada chodím spať rozhadana. Vždy som sa riadila tým ze nech slnko nezapadá nad naším hnevom.... A to ze manžel je kľudas to som nikdy nikde nenapísala. On keď vybuchne tak je ako sopka. Vybuchne raz za čas ale poriadne! Ale nejdem sa obhajovať. Ja mam tiež chyby... A už som asi dnes uplne rezignovala. Ja som dnes riešila choré deti a on si ku nim sadol. Postavil im hrad z kociek. Išiel na mobil a o 19tej šiel spať.
Ja neviem čo mám na to povedať... Ja už ani neviem co si o tom myslieť.
Viac a viac si uvedomujem ze je mu to asi naozaj reálne jedno co sa deje doma. Dnes ma napadla už možnosť aj nevery... Čo som si ani nikdy nemyslela ale je pravda ze zmenil prácu a chodí domov naozaj veľmi neskoro ...Nikdy ma to ani nenapadlo. Ale dnes som sa začala pohrávať aj s touto myšlienkou... A veľa veci mi dáva aj zmysel. Nikdy som mu nechodila do telefónu a napriek tomu si ho zablokoval.
Do prace chodí o hodinu skôr a prichádza veľmi neskoro. Vraj veľa zákaziek m... No neviem. Ale začína mi veľa veci zapadať týmto smerom....
Ale už nemám silu... Potrebujem sa v prvom rade nejako dať dokopy bo si uvedomujem že ma to veľmi dáva dole... Hlavu hore a idem sa s tým nejako popasovať... Ako niekto napísal nechať tomu čas... Uvidím ako sa situácia vyvynie, ale posnažím sa aspoň byť trochu silná pred deťmi a nech sa to už vyvynie akokoľvek musím žiť a nie prežívať... Bo tieto dni som ako v nejakej hmle...

Strana
z2