icon

Má zmysel zachraňovať toxický vzťah?

mia_lp
26. máj 2025

Ahojte, som s partnerom 2 roky, ja mám 27, on 34. Po materiálnej stránke je super – stará sa o domácnosť, navarí, podrží ma. Ale emocionálne a vzťahovo je to ťažké. Bývame spolu a prekáža mi jeho neporiadnosť, slabá hygiena, chýbajú spoločné aktivity – len TV, výnimočne prechádzka. Nerozprávame sa do hĺbky, co mne veľmi chýba. Aj keď som ja pekná a on nie je najkrajší pre mňa ním vždy bol a nikdy by som mu nevytkla niečo ako on mne, že mám otrasné strie a pod.
Ja som empatická, citlivá, perfekcionistka, rada cestujem a mám aktívny život. On je úplný opak – jednoduchý typ, ktorému stačí jedlo, TV a spánok.
Nevie sa ospravedlniť, keď otvorím problém, mlčí alebo ho zametie pod koberec. Vždy som podľa neho na vine ja. Fyzická blízkosť je minimálna – len letmý bozk, žiadna vášeň. Keď som sa ho spýtala na vášnivejšie bozky, povedal, že sa nebude „oblizovať ako 15-ročný“. Dotyky neboli jeho silná stranka, a ani slovné ma nepochváli a nepovedal mi za dva roky len raz asi že ma ľúbi... Ale on akoby sa ma bál dotknúť niekedy.
, odtiahne sa alebo zostan neaktívny. Mňa to veľmi bolí.
Sex na začiatku fungoval, aj často. Posledný rok je to raz-dvakrát do mesiaca, a to len keď iniciujem ja. Keď som bola odcestovaná, aj keď sa naskytla možnosť, nechcel. A keď som sa vrátila a boli sme spolu doma celý mesiac, stále nič – povedal, že si odvykol a jednoducho nechce, vraj ani nevie prečo. Niekedy leží ako socha, aj keď má vzrušenie. Dosť som premýšľala aj nad tým či nemá inú ale keď som si to všetko dala dokopy tak pravdepodobne nie, plánuje aj so mnou brat hypo a mať deti..takže možno už len z neho opadlo zamilovanie a je to pre neho stereotyp..
Viem, že mi tento vzťah škodí, no neviem sa odhodlať odísť. Niekedy som rozhodnutá, potom sa trochu ukľudní situácia a zostávam. Viem, že to môže byť správanie typické pre obete narcistov – výkyvy, závislosť, strach z osamelosti. Bývame spolu v nájme, bojím sa, že ostanem sama a že to budem ľutovať.
Potrebujem skôr podporu, radu, pochopenie a uvedenie že nie som ja „chybná“, ale že toto jeho správanie nie je v poriadku. Niekedy mám chuť skončiť zo dňa na deň strašne mi už chýba aj ten sex, a už len preň by som odišla niekedy... je toto všetko už dôvod na rozchod?
Cítim sa veľmi slabo psychicky že to nezvládnem.
Ďakujem vám vopred za vaše názory a podporu.

Strana
z2
vanilkovazmrzka
26. máj 2025

Prepac neda sa to ani len docitat, skus do jednej kratkej vety zhrnut dovody, preco s tym clovekom si. Ci len pre to materialne zabezpecienie?

thereisabear
26. máj 2025

Chceš takto žiť ešte desiatky rokov? Asi nie.

sissy27
26. máj 2025

@mia_lp slaba hygiena a ty este tuzis po nejakych neznostiach s nim?? Normalne sa z teba dogrcam 🤮🤮🤮 fuj preboha, otras… k ostatnemu sa uz ani nevyjadrujem radsej, ak ty vidis co len jediny dovod v tomto vztahu zostat, tak si to utrpenie asi zasluzis…

barbora01
26. máj 2025

“Niekedy leží ako socha, aj keď má vzrušenie. “ najväčší red flag, utekaj preč. Nechá ťa si všetko odpracovať a ešte sa tvári, že on nič? Nechaj ho nech si túto hru nechá pre svoju ruku, aj tá by mu dala facku radšej

marianarem
26. máj 2025

@mia_lp Ale coby si to nezvladla. Ked si zvladla pocuvat, ze mas otrasne strie, znasat nezaujem partnera a jeho slabu hygienu, tak evidentne znesies dost a zvladnes aj rozchod. Byt v takomto bezutesnom vztahu je podla mna tazsie ako byt sam. Ja som sa kedysi davno tiez az panicky bala byt sama a zit sama. Zhodou okolnosti sa to tak vyvinulo. Trvalo to aj pomerne dlho, ale po rokoch sa ukazalo, ze to vie byt pre mna zaujimavy zivot a dospelo to do stadia, ze ak sa toho single zivota mam vzdat, tak jedine pre nieco, co to naozaj tromfne. Cize urcite nie pre hocijakeho chlapa. Moj uz so synom to nakoniec tromfli, hoci na ten single zivot niekedy stale nostalgicky spominam.

iivancova
26. máj 2025

Utekaj preč, si mladá, len žiadne deti a hypo, škoda času fakt.

1marekk
27. máj 2025

Prepáč, ale ani som to nedočítal do konca, skončil som na začiatku, pretože mi je zle z toho aj čítať. Mám 26 rokov a poviem ti len jedno.. nemá zmysel. Na 34 ročného, to je veľmi smutné... jemu bude dobre samému... s telkou a jedlom v ruke :D.

som_realistka
27. máj 2025

Boze, z takehoto vztahu by som utekala hoc aj na ubytovnu. 27? Patri ti svet, mozes ist kam chces, robit co chces, skusat nove veci a nie sa zahrabat pri takomto chmulovi.

beata_k
27. máj 2025

Dievca zlate 2 tyzdne si poplaces do vankusa a bude dobre. Chces do toho vankusa plakat noc co noc cele roky!? Chyt zivot za pacesy a cestuj, smej sa lebo teraz len prezivas a s prichodom deti to bude len horsie.

denkabemommy
27. máj 2025

Uteč a ani sa neobzeraj.

komplikovana
27. máj 2025

Ak ten druhy nechce, nic nezmozes. Vy vztah nemate. Takze nieje co zachràovat. Samoty sa bat nemusis. Co sa musi stat, aby si sa rozhybala?

sevrin
27. máj 2025

Nechajte sa odísť obaja navzájom.

jumama
27. máj 2025

Tento vztah mozno potrebujes, aby si sa v nom naucila, co vo svojom zivote nechces a nepotrebujes. Teraz vazne, hovori sa, ze to co neprekoname vo vztahu s rodicmi, pride nam zrkadlit partner. Mame sancu uvedomit si co chceme...
Nebolo to vo vztahu tvojich rodicov takto, ze jeden bol akoby narcisticky a emocne chladny a druhy podriadeny? Ak ano, kde je ch vztah dnes? Mozno aj k tebe sa spavali tak, ze vela citov nedavali?
Vraj si najdeme partnera, s ktorym sa citime bezpecne, no to bezpecie je akoby model nasej povodnej rodiny, tam sme roky zili, nejake vzorce spravania mali a to je pre nas bezpecne. Hoci to neznamena, ze je to pre nas dobre...
Byt vo vztahu je sanca zachovat sa v podobnej situacii inak, vybrat si ine riesenie, ako bolo zauzivane v povodnej rodine, vedome si vyberat, co chce a co nie, vedome sa rozhodovat.
Podla mna si dosla do stadia, ze to vies dobre pomenovat, ze to dobre vidis a cosi vo vnutri ti aj spravne sepka, ze toto nie. Len sa bojis urobit ten razny krok, ciaru.
Ak je tvoj partner naozaj narcis, tak pravdepodobne ak budes chciet odist, bude sa zase chvilu snazit... ale spomen si vtedy, ze napokon to vzdy dospeje do stadia, ako ste teraz a ze to nechces. Ze toto co zazivas je jeho najpravsie ja, jeho najpravsia podoba. Vzdy na zaciatku vzahu, ked sme zamilovani, do toho druheho ciastocne projektujeme nase tuzby, zda sa nam lepsi - ale to je iba nasa predstava. Ked zalubenie pominie a zijete spolu dlhsie, spoznavate sa naoazaj, v beznych situaciach. A on je to, co zazivas a vidis a iny nikdy nebude.
Cize odvahu! Bud strojcom svojho stastia, aj ked by prislo obdobie neistoty atd atd atd. Odid a mozno ani nehladaj hned vztah, skor popracuj na sebavedomi, sebapoznani. Ty si aktivna a akcna, ak budes signalizovat svetu toto, niekto taky ti mozno do zivota vstupi, s ktorym mozes mat krajsi zivot ako to, co sa crta tu... Ty vies, ze to co mas nechces. Len je to akoby take uz zastabilizovane a preto naoko bezpecne.

micusa2222
27. máj 2025

@mia_lp si mladá žena,,,treba to ukončiť...chápem, keby si mala 50 a vyššie, že sa bojíš samoty...atď....

olimuc
27. máj 2025

Zhrnutie na hulvata .. on je zabezpeceny a zabezpecuje, asi typ pohodlneho papi ale keby nemal povahu a € tazko by o neho niekto bicykel oprel a ty si pekna aktivna kvetinka .. co mate spolocne? Nic. On sa nezmeni, tak ak chces nieco ine, opusti komfortnu zonu a najdi si niekoho, kto bude k tebe pasovat.

majka99999
27. máj 2025

Prepac, aky narcista? Normalne sedlak domaci to je. Nemate nic spolocne a ty sa v tom vztahu dusis. Naco ti je? S tymto chces mat deti? Nevie riesit konflikty, nepovie ti pekne slovo, urcite bude uzasny otec, ze ano, ked bude takyto aj k detom. Toto su tie typy, co odsuvaju konflikt, az kym nepretecie pohar. 🙄 Priznaj si to, si s nim zo zvyku, 2 roky a vy ani sex nemate 1x za mesiac. Ako keby 20 rokov a 2 deti, nepoviem... Potrebujes, aby ti kritizoval telo po porode? Uz teraz mu vadia strie. Nemyslim, ze toto je nejaky extra toxicky vztah. Proste ty si zalubena do nejakej predstavy, buducnosti, ze sa zmeni a bude to ako na zaciatku alebo lepsie. On je s tebou, lebo mu vyhovujes, neciti potrebu snazit sa. Hlavne ako pisem, nekompatibilni. Skoda stracat cas. Zacni hladat podnajom a odrez sa. Ak potrebujes, napis si na papier pozitiva a negativa vasho vztahu a jeho osoby. Zamysli sa, co ta caka, este aj do ZOO s detmi by si sla sama, lebo doma pred telkou je lepsie...

sova7
27. máj 2025

Tento vzťah už dávno mal skončiť. Ale keď sa chces v tvojom veku zahrabať s niekým ako on a takto živoriť je to na tebe. Ale ledva som to dočítala pri predstave že s niekým takýmto žijem mi prislo zle. Je to zavislost. Závislosť je sviňa a zbaviť sa jej trochu trvá ale život je potom pokojnejší. A často aj krajší. Prosím neber si s ním žiadne hypo ani úvery a nemaj s ním deti. Reči chlapa že si s tebou chce urobiť deti a zobrať úver neznamenajú že ťa ľúbi. Len si ťa chce poistiť. Veď ma pri tebe super život. Nemusí nič nič ti nedáva a má všetko. Prečo dokelu ženám stačí až takto príšerné malo? Reči a zaplatený nájom?

mimikarol
27. máj 2025

Ani som nedočítala. Si mladá žena, ži a neprežívaj

sova7
27. máj 2025
@micusa2222

@mia_lp si mladá žena,,,treba to ukončiť...chápem, keby si mala 50 a vyššie, že sa bojíš samoty...atď....

@micusa2222 ja som tri roky sama. Dost často je to nahovno. Ale keby mám na výber hentaky chuj primitívny alebo ešte tri roky samoty bez váhanie beriem samotu. Radšej sama ako s takouto záplatou ženu to psychicky zničí zoberie sebavedomie a potom dlho trvá kým sa dá dokopy a lezie to aj do ďalších vzťahov nie taky chlap celé zle nič nedonesie a zničí život

sova7
27. máj 2025
@komplikovana

Ak ten druhy nechce, nic nezmozes. Vy vztah nemate. Takze nieje co zachràovat. Samoty sa bat nemusis. Co sa musi stat, aby si sa rozhybala?

@komplikovana ona je už dávno sama. Sama s niekým byt úplne sám je ľahšie

sova7
27. máj 2025
@barbora01

“Niekedy leží ako socha, aj keď má vzrušenie. “ najväčší red flag, utekaj preč. Nechá ťa si všetko odpracovať a ešte sa tvári, že on nič? Nechaj ho nech si túto hru nechá pre svoju ruku, aj tá by mu dala facku radšej

@barbora01 ten chlap dávno umrel len ešte dycha

motylik2559
27. máj 2025

Ahoj, uz si mala byt davno inde🙂a nie pri sedlakovi so slabou hygienou a vecami, ktore popisujes okolo vasho pribehu. Ved ten chlap ti nic nedava, len berie-tvoje nervy a moznost lepsej buducnosti, ale o tu sa oberas aj sama kedze si stale pri nom. Nechapem ako chces mat sex s chlapom, ktory ta nechce a este nema normalnu hygienu. Dievca, ty vobec citas co pises? Spamätaj sa a odid. Si mlada a mas moznost do buducna byt naozaj stastna s niekym inym. A ked si uz pri nom tolko zvladla, tak zvladnes aj rozchod...po case ti ten prepac ale nazvem to neviem ci pravym menom "smrad" nebude chybat🙈 Zvladnes ovela viac ako si myslis a zvladnes tiez viac nez si myslis, len sa nakopni a chod od neho! Drzim palce🍀

vroni
27. máj 2025

Toto nie je žiaden toxický vzťah. Toto je vzťah lenivého hlupáka a naivnej masochistky. Samota by ti náramne prospela. Naučila by si sa žiť sama so sebou a nezavesila sa na prvého idiota, ktory pôjde okolo, len aby si nebola sama.

ika02
27. máj 2025

Ahoj, mne to pripadá tak, že on má nejakú poruchu autistického spektra (Asperger?). Žije si v svojom svete a Teba potrebuje na servis (poupratovať, oprať, navariť..)
Vieš si predstaviť mať s ním deti? Čo najskôr odíď, lebo si zkaziš celý život.

tinqua
27. máj 2025

Druh: Homo Passivus Domasticus Televisorius(HDTV)
Vek: 34 rokov
Výskyt: Najčastejšie sa zdržiava v obývačke, na gauči, v prirodzenom prostredí s ovládačom v ruke.
Popis:
Samček tohto druhu je pokojný, mierumilovný tvor, ktorému k životu stačí jedlo, televízia a spánok. Vyhýba sa aktivitám, ktoré si vyžadujú viac než minimálny pohyb.... napr. rozhovor, objatie, umývanie zubov. Vzácne je možné ho zahliadnuť pri prechádzke, ale len v prípade, že ho k tomu niekto silne motivuje (napr. hrozbou spoločného rozhovoru o citoch).
Správanie:
Jedná sa o druh, ktorý komunikuje výlučne monosylabicky. Ak je konfrontovaný s problémom, má obranný mechanizmus zvaný „zmiznutie do pasivity“. Na podnety partnerky reaguje najčastejšie tichom, útekom alebo vetou „neviem prečo“.
Fyzická interakcia:
Dotyk a bozk považuje za nepotrebný nadštandard. Vzrušenie prežíva výhradne vnútorne.
Nároky na prostredie: Pohodlný gauč, televízor s funkčným ovládačom, jedlo (najlepšie navarené samičkou), ticho a pokoj...
Odporúčanie pre chovateľa:
Nevhodné pre dynamických jedincov so záujmom o komunikáciu, dotyk, alebo spoločné aktivity. Vhodný pre minimalistov, ktorým nevadí emocionálna prázdnota a občasné upratovanie navyše. Pred zaobstaraním odporúčame zvážiť.

alenka58
27. máj 2025

si s ním len kvôli materiálnej stránke

lienka.7
27. máj 2025

@mia_lp cize okrem peňazí si s nim naco?

bukrisek
27. máj 2025

Si s ním iba preto, že sa bojíš byť sama. je to asi normálne strach zo samoty nie každý to znáša dobre ale ked sa to naučíš najdeš si aj partnera ktorý ta naplní. Toto skôr či neskôr skončí a lepšie bude ak to skončí skor ako si niekoho najdes popri tomto vzťahu.

maminkadeticiek
27. máj 2025

Toto je chore s cim su zeny ochotne zit a este sa takto tupo pytat.

ika11123
27. máj 2025
@maminkadeticiek

Toto je chore s cim su zeny ochotne zit a este sa takto tupo pytat.

@maminkadeticiek asi tak ...ja si prajem aby to nebolo reálne 🙈

Strana
z2