icon

Majetok a platby vo vzťahu

emalapas
19. dec 2025

Dobrý deň.
Prosim vaše nazory..
Z manzelom sme spolu 16 rokov..manzelia sme 7 rokov..byvali sme v dome ked sme neboli manzelia.. kde som platila ucty, mojmu synovi z prveho manzelstva)skolu ..benzin posielala som to na ucet vtedy este priatelovi..investovala nejaky nabytok do domu..
Potom sme mali spolu dceru..po krize ked si nasiel priatel znamost som z domu odisla..bez nicoho..potom sme sa k sebe vratili..a tu nastava situacia ..slubil ze kupime byt spolu aj hypoteka bude spolu..ale povedal ze sa to neda ..tak som suhlasila kedze som bola v skusobej dobe..do toho bytu som investovala dalsie peniaze z vyplaty ,usetrene a plus pozicku vo vyske 16 tis..
Medzitym sme sa vzali..manzelovi zomrel otec a zdedil pomerne slusnu cast penazi z predaja toho prveho domu kde sme byvali..tym padom mi vypaltil ostatkovu cast mojej pozicky .co bolo asi 13 tis..a z dedictva kupil novy dom ..ale dal si ho seba kedze peniaze dostal dedictvom..samozrejme viem ze nemam narok na nic.byt siel do prenajmu a my sme opat sli do noveho domu..kde sme zase spravili kopec veci vnutri aj vonku spolocne.teraz nastava situacia ze manzel namna tlaci aby som podpisala prenos hypoteky a podpisala sa pod uver ale byt nechce dat aj namna lebo ze nechce aby moj syn z prveho manzelstva nieco pomne dostal.Ja platim inkaso na byte kde su najomncii,skolu,poistku,pausal vyzivne z rodicaku.ostanr mi minimum.peniaze od manzela nepytam.mame oddelne ucty...manzel berie najomne a vklada do hypoteky ako mimoriadne splatky.plati hypo,za byt ,ucty za dom a nakupy...zaujima ma vas nazor co si o tom celom myslite..vzdy som investovala do niecoho co nebolo moje..povedala som mu ze odmietam podpisat ten papier a podpisat sa pod hypoteku..a je namna nahnevany ..nas vztah nikdy nebol idealny.trapi ma ze nechce aby som bola aj majitelka toho bytu kedze vzdy som platila co bolo treba aj platim.

Strana
z3
anonym_8fd753
20. dec 2025
@emalapas

@anonym_0ce1f7 ja som na rodicovskom ..nemam plat

@emalapas a aky mas dôvod ze nie si schopná podať o výživné na seba aj dieta?

anonym_0ce1f7
20. dec 2025
@emalapas

@anonym_0ce1f7 ja som na rodicovskom ..nemam plat

@anonym_8fd753
@emalapas ty si na rodicovskom a ty mu platis inkaso na jeho byt ? ??????
fakt fakt to preco ??? neznies podla prispevkov ze by si bola tak jednoducha v mysleni

emalapas
autor
20. dec 2025
@anonym_0ce1f7

@anonym_8fd753
fakt fakt to preco ??? neznies podla prispevkov ze by si bola tak jednoducha v mysleni

@anonym_0ce1f7 lebo mi bolo hlupe neprispievat nejakou sumou..ked som doma a nepracujem a som na rodicovskej ..ja nechapem niektore zeny ,vy nic neplatite alebo ako fungujete s manzelmi ?

emalapas
autor
20. dec 2025
@anonym_8fd753

@emalapas a aky mas dôvod ze nie si schopná podať o výživné na seba aj dieta?

@anonym_8fd753 ja riesim posledne dni ,tento podpis na hypo..zatial som nepremyslala co urobim a co by bolo vhodne..vyzivne na seba ked s nim zijem v domacnosti ?to sa da ?

anonym_0ce1f7
20. dec 2025
@anonym_0ce1f7

@anonym_8fd753

@anonym_0ce1f7 tak my mame v prvom rade spolocne majetky aj financie a urcite by ma ani nenapadlo pocas poberania RP z toho este nieco financovat muzovi, sak to je prispevok pre potreby dietata a rodica a nie plat. Ako moze niekoho co i len napadnut ze oddelene financie a zena na RP to je ekonomicke tyranie
co poznam aj kamosky co maju oddelene financie tak pocas RD nesli 50:50 ale platenie preberal muz v plnom rozsahu.
Ak chlap nema na to aby uzivil zenu a dieta nema si ho robit

anonym_8fd753
20. dec 2025
@emalapas

@anonym_8fd753 ja riesim posledne dni ,tento podpis na hypo..zatial som nepremyslala co urobim a co by bolo vhodne..vyzivne na seba ked s nim zijem v domacnosti ?to sa da ?

@emalapas samozrejme ze Ano on ma voči tebe aj dieťaťu vyživovaciu povinnosť. Ja byt tebou žiadam spat všetky investície vrátane inkasa jeho bytu.

anonym_8fd753
20. dec 2025
@emalapas

@anonym_0ce1f7 lebo mi bolo hlupe neprispievat nejakou sumou..ked som doma a nepracujem a som na rodicovskej ..ja nechapem niektore zeny ,vy nic neplatite alebo ako fungujete s manzelmi ?

@emalapas co mi pride na účet si minam na svoje veci. Vsetko plati muž plus mi necháva doma peniaze keby potrebujem. V živote by mi nenapadlo byť taká sprostá a nechať sa takto využívať nehnevaj sa ešte keby mi narovinu povie ze moje dieťa nic nedostane. Nerozumiem ako si sa mohla vydať za takého chlapa čo nie ze neakceptuje ale ani nema rad tvoje dieta. A toto nie je problem tejto hypo ale cely cas co ste spolu cely vas vzťah je chory sama si pisala ze radsej ani nenapíšeš co vsetko mu tolerujes. Takze to, z coho je nam normálnym ženám zle je iba čerešnička sko vy žijete. Prosim preber sa nech aspon z deti vyrastú ľudia so sebauctou a sebqhodnotou

anonym_8fd753
20. dec 2025
@emalapas

@emalapas a neexistuje ze by sme s detmi bývali v byte co je iba na neho. Ani auto ani gauč v obyvacke nebude na jedného. Manželia sme z dôvodu, ze spolu zdieľame vsetko vrátane majetkov a financii

anonym_f57d16
Včera o 09:45

Tak nech ti prepise byt co sa prenajima a on nech si necha dom... ak nie uz by som s nim neriesila nic ale hladala unikovu cestu kam ist a doslova usla od neho... nech sa zadrhne s majetkami ak mu stoja za to stratit rodinu

emalapas
autor
Včera o 10:33
@anonym_f57d16

Tak nech ti prepise byt co sa prenajima a on nech si necha dom... ak nie uz by som s nim neriesila nic ale hladala unikovu cestu kam ist a doslova usla od neho... nech sa zadrhne s majetkami ak mu stoja za to stratit rodinu

@anonym_f57d16 on mi nechce dat ani polovicu nieto este cely byt.

anonym_18640c
Včera o 10:53

@emalapas To chce právnika. Potrebuješ sa aj ty chrániť a zabezpečiť.

anonym_8fd753
Včera o 11:24
@anonym_f57d16

@anonym_f57d16 kde jej on nieco da ved jej aj vzal kluce od auta. A ona od neho neodíde nikdy. Vychová rovnakých ako je on

lienka.7
Včera o 11:37

@emalapas len ta využíva a ty to nevidís. Co iné ti na toto cele napísať. Podpis a skončíš opäť s hoľou rítou. Inak on ďalšie dieťa nemá?

emalapas
autor
Včera o 12:17
@lienka.7

@emalapas len ta využíva a ty to nevidís. Co iné ti na toto cele napísať. Podpis a skončíš opäť s hoľou rítou. Inak on ďalšie dieťa nemá?

@lienka.7 nie iba spolocne dieta mame. ja z prveho manzelstva jedno

anonym_8fd753
Včera o 12:35
@emalapas

@lienka.7 nie iba spolocne dieta mame. ja z prveho manzelstva jedno

@emalapas podnikla si uz nejake kroky? Hľadala si aspon právnika?

anonym_fd0694
Včera o 13:42
@emalapas

@anonym_f57d16 on mi nechce dat ani polovicu nieto este cely byt.

@emalapas Daj si od muža vyplatiť tých pár tisíc, ktoré si investovala do bývania. Môžeš ich použiť ako základ na hypotéku, ktorú si môže zobrať to tvoje staršie dieťa (ak sa mu teda dá dôverovať). Budeš to splácať rovnako ako on a budeš mať poistku a rezervu zároveň, on na ten byt nebude mať žiadny dosah. Muž ti polovicu domu neprepíše a nečudujem sa mu - sú to jeho peniaze, jeho dedičstvo a bol by sprostý, aby to dal cudzej žene, keďže vzťah môže skončiť všelijako. Jediné rozumné riešenie bude nechať dom vlastnému dieťaťu a na to potrebuješ mať dobré vzťahy. Porieš si financie, ale rozvod by som neriešila. Máte kde bývať, ste finančne zaistení, mladšie dieťa má normálnu rodinu - vedela by si mu sama zabezpečiť lepší život? Asi nie. Už si dosrala život staršiemu decku, nezopakuj to znovu. Dieťa má právo na otca a on ho má očividne rád, akurát nezvláda byť náhradným otcom. Ale s tým si mala počítať. Úprimne, ty by si chcela, aby po Tebe dedil cudzí človek?

emalapas
autor
Včera o 14:41
@anonym_fd0694

@emalapas Daj si od muža vyplatiť tých pár tisíc, ktoré si investovala do bývania. Môžeš ich použiť ako základ na hypotéku, ktorú si môže zobrať to tvoje staršie dieťa (ak sa mu teda dá dôverovať). Budeš to splácať rovnako ako on a budeš mať poistku a rezervu zároveň, on na ten byt nebude mať žiadny dosah. Muž ti polovicu domu neprepíše a nečudujem sa mu - sú to jeho peniaze, jeho dedičstvo a bol by sprostý, aby to dal cudzej žene, keďže vzťah môže skončiť všelijako. Jediné rozumné riešenie bude nechať dom vlastnému dieťaťu a na to potrebuješ mať dobré vzťahy. Porieš si financie, ale rozvod by som neriešila. Máte kde bývať, ste finančne zaistení, mladšie dieťa má normálnu rodinu - vedela by si mu sama zabezpečiť lepší život? Asi nie. Už si dosrala život staršiemu decku, nezopakuj to znovu. Dieťa má právo na otca a on ho má očividne rád, akurát nezvláda byť náhradným otcom. Ale s tým si mala počítať. Úprimne, ty by si chcela, aby po Tebe dedil cudzí človek?

@anonym_fd0694 ty si citala prispevok ???ja nevravim ze chcem dom .ale polku bytu ktory na ktory som brala pozicku je naneho napisany.platim nanu inkaso doetarz aj ked su tam najomnici a on z najomneho plati hypo.si precitaj predtym nez nieco kometnujes

anonym_fd0694
Včera o 14:50
@emalapas

@anonym_fd0694 ty si citala prispevok ???ja nevravim ze chcem dom .ale polku bytu ktory na ktory som brala pozicku je naneho napisany.platim nanu inkaso doetarz aj ked su tam najomnici a on z najomneho plati hypo.si precitaj predtym nez nieco kometnujes

@emalapas Aj to je na papieri jeho majetok. Radšej si pýtaj hotovosť, ktorú si v minulosti do nehnuteľnosti investovala a peniaze investuj do vlastného bytu. Načo by ti bola polovica bytu s ním? V skutočnosti ti nič nepatrí a teraz to už nemá cenu riešiť, lebo to povedie skôr k rozvodu ako k rozumnej dohode a skončíš ešte horšie. A to zrejme nechceš, keďže tento vzťah udržiavaš celé roky.

anonym_7dfd02
Včera o 21:22

No moja zlata, dvakrat ta nenormalne oklamal. Najskor ked ste kupili byt a bola si tam, a povedal ze sa na teba napisat neda. Ved to je len zaznam na liste vlastnictva keby chcel tak sa da aj darom zapisat ked ste vo vztahu. druhy krat pri kupe domu. To uz ste asi boli manzelia. Si si ista ze na ten dom nemas pravny narok ked ste bolli manzelia? A nie len preto ze zdedil nejaku sumu, ale ak ste manzelia automaticky mas narok a dobry pravnik by to vedel napadanut. Tvoj opis financovania, je mimo standardnej pravnej metodiky, nejde o to ze peniaze dedil, ty mozes argumentova,t ze ty si za x rokov investovala rovnaku sumu do vasho majetku. Kazdopadne tym ze ta 2 krat prakticky odstanil z majetku, si teraz obet financneho nasilia. To ze ti zobral kluce od auta, to ze na teba emocne tlaci aby si mu podpisala nevyhodne dokumenty, inac si ta zla, to je nasilie. Daj si do googla centrum nadej pre tyrane zeny a zajtra tam zavolaj. Poskytnu ti pomoc, lebo je naozaj potrebujes. Mna byvali partner tiez pripravil o majetok lebo len on sa dal zapisat ako vlastnik s tym, ze iba mi raz oznamil, ze sa mam stahovat, on je jediny vlastnik nasho spolocneho majetku a nepomohol by mi ani sud. Nastastie mam svoj dom a nas jediny spolocny majetok bol pes. V tvojom pripade si mala byt majitelkou 2 nehnutelnosti a x aut.

Strana
z3